2021-09-03 384 浏览
潮食閣💛招牌炸鮮奶8件 $30-未食之前 唔知點解我唔會預佢係甜🤣其實係因為我蠢🤭想食鹹嘢 所以先會有咁嘅錯覺即叫即整 所以熱辣辣入邊有啲煙韌本身內涵應該都甜同埋都幾足料👻唔會話入邊係空心 舊舊入邊都好大個再加上出面加咗煉奶所以係更加甜🥺一開始都OK但後尾食落去會好飽建議唔好一個人食晒🤣-11/8 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️嗰日三點幾去到好多嘢都賣晒😢我想食嘅鹹嘅炸嘢 海苔薯格嗰啲都賣晒🥺因為佢31/8執笠啦🥺不過都好似有到會外送服務有興趣可以留意下佢哋個社交平台🙈-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵嘅程度:🌕🌕🌕🌑🌑 服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
潮食閣💛

抵嘅程度:🌕🌕🌕🌑🌑
服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
2021-08-11
🤤葵廣必食熱辣辣炸鮮奶🤤◽️潮食閣◽️脆味炸鮮奶 ($26@7粒)一直都好中意食炸鮮奶,好似好少地方可以食到炸鮮奶咁🥺而葵廣入邊有一間係有炸鮮奶食,之前都食過幾次啦!次次去到都忍唔住再想食😆佢係即叫即炸,外脆內軟,好辣口,重有朱古力醬又或者煉奶可以俾你點🤩◽️除咗炸鮮奶,仲有好多款唔同嘅炸物,就好似極邪惡芝士拉芝棒、韓式熱狗棒等人氣小食,依家重有好多款吾同嘅飯同長通粉可以食Tim~😍😍◽️地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓Top世界T23-T25號舖◻為食指數:8(10分為最多)抵食指數: 8.5◻️@yummycornerhk#goeat葵芳#goeat黃店#葵芳#葵涌廣場#葵芳美食#無辣不歡#潮食閣#炸鮮奶#hotdog#韓式熱狗棒 #cheese#芝士#芝士控#foodie#food#香港美食#followme#followforfollow#follow4follow#like4like#hk#hkfood#hongkong#hkfoodie#foodstagram#Eeeeeats#FoodPhotography#foodporn#FoodGasm#foodie#foodoftheday
🤤葵廣必食熱辣辣炸鮮奶🤤
潮食閣
◽️
脆味炸鮮奶 ($26@7粒)
◽️

為食指數:8(10分為最多)
抵食指數: 8.5
◻️
@yummycornerhk
2021-08-10 156 浏览
偷懶系列🤪聽到大家鍾意睇短文嘅心聲,我盡量少啲口水,打返去葵廣掃街嘅post先🍢!有留意開「潮食閣」都知點解要支持,其實每款炸物都幾吸引🍤,店員就推介蝦多士啦————————————————👅 廣島炸蠔拼薯格($32)👍🏻 一份有3粒炸蠔,無薯格轉咗薯條🍟。想咬一半炸蠔睇下飽唔飽滿,點知噴到成手都係蠔汁,食完唔會失望嗰種😎,即炸薯條都好脆————————————————🚩總結:好食但熱氣嘅炸物店😋———————————————— 🌟注意:位置係3樓買衫嗰忽有一條小食街,chok雞附近————————————————📍 潮食閣地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T23-T25號舖.🗺地區:#bem葵涌📥分類:#bem港式💰人均消費:#bem_50蚊或以下

————————————————
👅 廣島炸蠔拼薯格($32)

🚩總結:好食但熱氣嘅炸物店😋
🌟注意:位置係3樓買衫嗰忽有一條小食街,chok雞附近

📍 潮食閣
🗺地區:#bem葵涌
📥分類:#bem港式
💰人均消費:#bem_50蚊或以下
2021-08-10 93 浏览
#潮食閣 💛係為手足提供私飯嘅舖頭💛冇理由唔支持下😻店舖位於葵涌廣場3樓轉入去個條美食街🧚🏻‍♀️佢而家轉佐個Menu 淨返寫佐係板嘅野食乍🥺🥺好可惜 之前好鍾意食佢啲炸熱狗等等😚😚大家唔好咁遲去阿 驚野食會賣晒阿🙈🙈滷水牛脷飯 $44💰 (6/10)嘩🤣🤣真係有好多條牛脷阿 究竟要同佢哋打茄輪幾多次呢😋😋😋佢呢款係滷水牛脷 味道還好 但唔係太入味 牛脷相對上唔會話韌 而且都算係厚切 但係略嫌個餐有啲寡 真係得牛脷 同埋得好少飯🥺🥺男小編唔夠食☹️☹️希望店舖可以改善🙈可能滷製耐少少同埋多啲飯😘蜜糖牛丸 + 椒鹽牛丸$8💰 (6/10)佢係$8有兩粒嘅 小編想試晒兩隻味😋所以就問店員 可唔可以各一粒😚😚店員應承佐💛拿到上手見到係兩粒可愛牛丸😹但蜜糖醬太多 令到好似兩粒都係蜜糖味咁🙈🙈放入口第一啖 原來係炸過嘅牛丸 唔係話太特別🙈 蜜糖就好似平時燒烤嘅嗰一隻 而椒鹽就俾蜜糖蓋晒佢隻香味🤣🤣變佐兩隻都係甜嘅蜜糖味 略嫌有啲油🤏🏻🤏🏻推薦指數🌟 6 / 10 🌟(黃店加多分💛)💛#巨B食黃店📍#巨B覓食葵芳潮食閣 (葵芳)⚜️葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T23-T25號舖⏱1200
#潮食閣 💛

滷水牛脷飯 $44💰 (6/10)

蜜糖牛丸 + 椒鹽牛丸$8💰 (6/10)

推薦指數🌟 6 / 10 🌟(黃店加多分💛)

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食葵芳

潮食閣 (葵芳)
⏱1200-2200
2021-07-31 245 浏览
第一站掃食黎到潮食閣見到咁多款炸物真係花多眼亂,樣樣都想食就爽性揀雙拼🤗炸蠔拼薯條($32)咁啱賣晒薯塊,轉左做薯條🍟食炸蠔嘅時候大家要小心d咬呀,好易爆汁ga!💭另外店長仲推介炸蝦多士,不過因為想留肚試其他野所以無叫到,下次再試下啦😝
第一站掃食黎到潮食閣
見到咁多款炸物真係花多眼亂,樣樣都想食就爽性揀雙拼🤗

炸蠔拼薯條($32)
咁啱賣晒薯塊,轉左做薯條🍟
食炸蠔嘅時候大家要小心d咬呀,好易爆汁ga!

2021-06-29 280 浏览
日式唐揚餃子即叫即炸 非常香脆可口港式燒賣本土製造 爽口彈牙 加豉油甜醬一流因為太耐之前去所以唔寫價錢啦但真係好平好抵食 大家要多啲支持吓💛——————————————————推介度: 8/10——————————————————葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T23-T25號舖——————————————————
日式唐揚餃子
即叫即炸 非常香脆可口

港式燒賣
本土製造 爽口彈牙 加豉油甜醬一流

因為太耐之前去所以唔寫價錢啦
但真係好平好抵食 大家要多啲支持吓💛

推介度: 8/10

2021-06-25 209 浏览
我叫APP 外賣叫左兩款雞翼(5隻)韓式炸雞、炸蠔薯格。我叫左4樣野食,運費$40我就冇所謂。之後冇雞翼冇炸蠔得翻炸雞,運費$40我就覺得唔抵囉。$80食你幾舊雞,我想取消訂單好正常。雖然話$40運費唔係你地收。你話整左未必可以取消到冇問題。但你自己電話好細聲,我聽唔到,其實你唔洗大聲叫「喂」,其實你咁樣好冇禮貌。令我唔想再幫襯你,永久black list。我寫食評好少寫差評,唔好食既我唔寫就算。但係我絕對要比一個差評你。你收左錢我吹你唔脹,取消唔到唔係問題,但你態度真係好差唔會再食無圖,因為我收唔到我叫既野食。
我叫APP 外賣
叫左兩款雞翼(5隻)
韓式炸雞、炸蠔薯格。
我叫左4樣野食,運費$40我就冇所謂。
之後冇雞翼冇炸蠔得翻炸雞
運費$40我就覺得唔抵囉。
$80食你幾舊雞,我想取消訂單好正常。
雖然話$40運費唔係你地收。
你話整左未必可以取消到冇問題。
但你自己電話好細聲,我聽唔到,
其實你唔洗大聲叫「喂」,
其實你咁樣好冇禮貌。
令我唔想再幫襯你,永久black list。
我寫食評好少寫差評,唔好食既我唔寫就算。
但係我絕對要比一個差評你。

你收左錢我吹你唔脹,取消唔到唔係問題,
但你態度真係好差
唔會再食

無圖,因為我收唔到我叫既野食。
2021-06-25
用餐时段
2021-06-04 300 浏览
去過好多次都買唔到炸鮮奶,可見佢人氣有幾高企。之前我地佢食放題又好,小食店又好都必定會叫炸鮮奶因為佢濃郁既奶味,流心,脆既外皮,真系好吸引 同好惹味。今次終於有機會試下佢地個炸鮮奶,價錢都接受到既。外表就好似有d細粒,唔系我想象中既長條型炸鮮奶好夠熱力咬落去就外皮唔夠薄脆,好似好多粉粒甘,我唸佢個炸粉用左麵包糠我個人就唔系太中意尼個口感啦餡料味道ok既,奶香可以再濃郁d另外如果齋食既話真系會唔夠甜所以都可以叫店員加朱古力醬同煉奶加埋先夠味。
去過好多次都買唔到炸鮮奶,
可見佢人氣有幾高企。

之前我地佢食放題又好,小食店又好
都必定會叫炸鮮奶
因為佢濃郁既奶味,流心,脆既外皮,
真系好吸引 同好惹味。

今次終於有機會試下佢地個炸鮮奶,
價錢都接受到既。

外表就好似有d細粒,唔系我想象中既長條型炸鮮奶
好夠熱力
咬落去就外皮唔夠薄脆,
好似好多粉粒甘,我唸佢個炸粉用左麵包糠
我個人就唔系太中意尼個口感啦
餡料味道ok既,奶香可以再濃郁d
另外如果齋食既話真系會唔夠甜

所以都可以叫店員加朱古力醬同煉奶
加埋先夠味。
2021-05-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-05-27 241 浏览
潮食閣我諗應該冇人會唔識嘅🤣🤪💛💛💛佢哋嘅選擇真係好多每次都覺得好有選擇困難症完全唔知食啲咩好😂😂😂以前食過炸饅頭覺得幾好食今次就食咗炸鮮奶呢個以前都有食過覺得好好食😋今次去食就覺得份量好似少咗細粒左咁 覺得冇咩特別咁 但係好彩味道都OK店員都好好會問需唔需要幫你加啲煉奶一定要加煉奶如果唔加嘅話就咁食我會覺得好dry其實啱啱新鮮炸好係幾好食 但如果再加返多啲煉奶就會再好食好多😍😍😍
潮食閣我諗應該冇人會唔識嘅🤣🤪💛💛💛
呢個以前都有食過覺得好好食😋
店員都好好會問需唔需要幫你加啲煉奶
一定要加煉奶如果唔加嘅話就咁食我會覺得好dry
2021-05-21 208 浏览
葵芳頂樓掃街日啊喺葵芳行完街最後搵嘢食就揀咗葵芳頂樓嘅小店買外賣當然上邊啊雖然而家話疫情關係但係人頭湧湧真係超多人呀今日過葵涌廣場都係好多人行街啊同平時嘅假期係冇分別嘅最後揀咗呢一間叫潮式國買一個小食本來係諗住買個細嘅軟殼蟹但係佢話冇啊所以問我哋要唔要個中所以最後我哋係揀咗個軟殼蟹(中)係一個炸軟殼蟹(中)$49佢比個外賣盒你都幾大個但係個軟殼蟹對比下覺得好細隻個軟殼蟹炸落都脆脆地嘅味道啊一般 只係比較起黎係細咗個啲唔太抵食
葵芳頂樓掃街日啊
喺葵芳行完街最後搵嘢食就揀咗葵芳頂樓嘅小店買外賣
當然上邊啊雖然而家話疫情關係但係人頭湧湧
真係超多人呀
今日過葵涌廣場都係好多人行街啊同平時嘅假期係冇分別嘅
最後揀咗呢一間叫潮式國買一個小食
本來係諗住買個細嘅軟殼蟹
但係佢話冇啊所以問我哋要唔要個中
所以最後我哋係揀咗個軟殼蟹(中)
係一個炸軟殼蟹(中)$49
味道啊一般 只係比較起黎係細咗個啲
唔太抵食
2021-05-19
等候时间
8 分钟 (堂食)
2021-05-17 190 浏览
一日一黃店-葵芳必食良心小食店 呢間有幾出名 同良心就唔詳細講啦 之前幫手足煮私飯 仲比人偷左錢 即刻去咗幫襯下 聽講呢件事之後勁多人排隊 呢星期日下午去到 唔算多人 唔使等 但都勁好生意 漢堡 意粉 飯 薯格都賣晒.所以最後點左⭐️唐揚魷魚鬚$35👍🏻呢個勁脆口 👍🏻勁熱 有少少魷魚香唔落調味本身已經好夠味用左八爪魚仔整 所以一嚿嚿同想像中魷魚鬚有分別😋額外問店員拎左沙律醬 點完會加分🥰呢個好好食.⭐️小食拼盤$35咩都有啲 份量幾多有 薯格 餃子 腸仔 炸蟹鉗今日薯格賣晒轉咗做薯條薯條 係粗薯但炸得唔夠脆餃子就好脆啦 但普通雪藏餃 一般腸仔同炸蟹鉗 都一般 味道唔太特別小食拼盤 其實好食既 但相對普通咗少少.額外加咗⭐️蜜糖雞翼$6一隻👌🏻$6一隻唔算抵 甜甜地⭐️韓式雞粒$6 4粒👍🏻雞粒炸得好香脆 入面唔會乾.想食香口嘢 呢間唔錯 路過值得支持下評價好過上一次 出品都爆熱🙈呢間最吸引應該係邪惡拉絲芝士棒.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_葵芳#hkfunfoodrecord黃店.#潮食閣 (葵芳)地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界306
所以最後點左
🙈呢間最吸引應該係邪惡拉絲芝士棒
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_葵芳
#hkfunfoodrecord黃店
#潮食閣 (葵芳)
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:3/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #一日一黃店 #葵芳美食 #葵涌廣場 #小食
2021-05-15 227 浏览
招牌炸鮮奶 ($26)總共有7粒,側邊仲唧咗少少煉奶比大家點嚟食,每粒都炸到金黃色✨,望見都吊小編胃口。炸粉整體嚟講其實唔厚,可惜小編食到麵包糠嘅分佈有啲參差,所以就有一時啱啱好香脆,一時又有些少硬嘅口感😂,但都可以接受。炸鮮奶厚實程度就偏似奶凍,冇咩流心同奶漿,但係鮮奶味確實比小編之前喺其他鋪頭整嘅要香濃幾倍😍,而且非常軟滑,唔會溝好多粉(小編食過煙韌兼冇味嘅炸鮮奶🤦🏻‍♀️),整體嚟講都唔錯。------------------------------整體評分:7.2/10小編回頭率:6/10
招牌炸鮮奶 ($26)

整體評分:7.2/10
小編回頭率:6/10
招牌炸鮮奶
招牌炸鮮奶
2021-05-02 174 浏览
葵廣黃店林立 我諗大家都知🥲 但呢間特別d 佢係其中一間負責供應手足還押私飯既黃店💛 所以大家掃街記得記得掃埋佢啊!韓式炸雞粒+魷魚酥🤤佢全部炸物都新鮮熱辣 即叫即炸😚份量亦好多 叫左兩款炸物加加埋埋有成桶 滿滿的🥺🥺炸雞粉香脆但不柴口 💛魷魚酥亦唔會又一口粉仲咸咸香香 🥺🥺🥺佢地仲有做到會嫁💛 大時大節都可以幫襯佢地嫁💛💛💛💛💛💛

韓式炸雞粒+魷魚酥🤤
魷魚酥亦唔會又一口粉
仲咸咸香香 🥺🥺🥺

佢地仲有做到會嫁💛 大時大節都可以幫襯佢地嫁💛💛💛💛💛💛
2021-02-23 736 浏览
見人地食炸芝士拉到好長好過癮咁,我同朋友又忍唔住要左兩條黎試。佢啲芝士係可以拉到好長既,但係就完全食唔出芝士味,食到尾有一細截腸仔。好彩有加千島醬,如果唔係應該冇咩味。