2023-05-14 681 浏览
吉列豬扒流心蛋飯,外賣好好人會分盒上,拎到翻屋企塊扒都仲焫手。豬扒脆係幾脆但皮肉分離,兜白汁飯味道ok, 汁幾creamy,可惜生米,食到成口粉,下次煮熟啲應該會好少少
2022-03-11 2305 浏览
老實講,今次真係有啲令人失望!Hot dog 好適合用來做下午茶!不過今次食呢個Hot Dog 恐怕令小編失望了!首先個包唔錯既!Ok唔差嘅!夾住條腸仔!腸仔就係特長啦,腸仔就都好普通!冇咩特別!至不過肉碎配茄汁,即係變咗肉醬,加落去熱狗度,恐怕真係唔太理想了!仲要加上芝士,變得有啲太流了,小編就覺得。如果單調茄汁,效果可能會更加好!茄汁又真係比較偏向酸嘅!因此令到效果唔係太過理想!令到口感未算理想!肉碎真係太多了
用餐时段
下午茶
2022-02-14 1338 浏览
日日食lunch都係食茶記,真係好膩,咁岩同事買左漢堡,又幾大個喎。見佢食到係咁話好食,抵食咁,我即刻問地址去買。呢間漢堡佬漢堡真係多選擇,又有牛肉,又有雞肉,又有軟殼蟹,又有蝦,仲做埋意粉,小食。厲害!嗌左個$38元祖脆雞漢堡,再加$22薯條。麵包有用牛油先烘過,生菜同蕃茄都大片同新鮮,雞堡炸得金黃色,好厚一塊。一啖咬落去食到晒所有食材嘅味道,特別係炸雞好多肉汁,加埋醬汁嘅搭配,味道好有層次。薯條都好大份,都係新鮮即叫即炸,好香脆,番茄醬都俾咗好幾包。份量多,咁飽肚,又好食都係$60,真心抵食。
2022-02-14 1018 浏览
自己一個人住,如果買餸煮飯仲貴過出街食,但係日日出街食,已經食都唔知食咩好。上openrice睇睇,搵到呢間漢堡店。漢堡款式仲多過一般嘅快餐店,價錢都好親民。咁啱見到佢哋有黃金軟殼蟹漢堡,好特別。點左個試試先,再加左椒鹽一口雞。個漢堡已經好大個,估唔到個軟殼蟹仲大隻!腳係曬出面!一咬個漢堡,軟殻蟹炸得好酥脆,完全冇炸粉粉味,中間蟹黃膏好濃郁,成個口感味道配搭好正。椒鹽一口雞成十幾塊,聞落都已經好香,一咬雞肉嫩滑多汁,椒鹽好惹味。最重要係配埋屋企露台嘅無敵夜景,感覺食物更加好食。

2022-02-11 714 浏览
之前食過呢間漢堡佬嘅牛肉漢堡,好好食,所以今日特意再去幫襯。發現餐廳漢堡選擇又多咗好多,而家仲做埋意粉添😂 嗌咗個菠蘿脆蝦漢堡同三重芝士牛肉流心蛋漢堡外賣,比我同細佬食。菠蘿脆蝦漢堡既菠蘿有煎過,特別多汁,食落酸酸甜甜好開胃。滿滿蝦肉既炸蝦扒都好新鮮,漢堡配搭新奇又好好食! 細佬食我推薦佢嘅牛肉漢堡都好滿足,份量又大,牛肉超多汁好香肉味,加埋三種口感濃郁嘅芝士同流心蛋,佢食到讚不絕口😂都話冇推介錯啦!餐廳可以一直保持咁高水準,仲成日出新口味,抵我寫好評比佢!

2022-02-11 486 浏览
今日經過新北江廣場見到間排曬隊既餐廳,好奇停抵睇睇啦,個餐廳細細間,裝修冇咩特別。係菜式方面比其他間多左唔少選擇既,留意到大家都係點漢堡,我都忍唔住點個試試先。我點左個元祖脆雞漢堡($38)同椒鹽一口雞($38)。等左15-20分鐘左右,終於拎到個漢堡喇。馬上沖番屋企食漢堡,漢堡好大個,聞落已經好香牛油,炸雞,醬汁味。一咬個漢堡炸雞既肉汁爆曬出黎,炸雞真係好大舊,啖啖肉既感覺真係好正。椒鹽一口雞肉質好嫩,椒鹽好香,食到一啖接一啖,終於明白點解咁多人排隊,係值得排!
外卖自取
成日聽呢間漢堡店,都未試過見今日有時間就過去試下!餐廳都有好多漢堡選擇,見到牛肉漢堡似乎是最多人點,我就選擇左$55 雙層牛肉芝士漢堡。一打開,個漢堡比餐廳個照片睇落大成倍!已經聞到好香牛肉味,芝士都流緊出黎,即刻試下先。我已經好大啖咬,都只係食到上面個面包同一塊牛肉扒,個牛肉扒好厚,成口牛肉香,好多肉汁!邊邊煎得焦焦脆脆咁,完全係外脆內軟。再咬多啖,食埋下面嗰塊同啲芝士先,芝士同牛肉真係絕配,芝士味好濃郁,有濃郁嘅奶香。再配埋生菜蕃茄一齊食,感覺一啲都唔會膩。成口滿滿嘅肉,真係好爽😆
成日聽呢間漢堡店,都未試過見今日有時間就過去試下!

2022-02-10 134 浏览
喺天水圍番工做嘢,少不免會成日去新北江廣場搵野食。😈呢間burger一路都想試下,今次終於有機會食喇,雖然餐廳細細間,但個菜單有好多種口味既漢堡包選擇,睇到我花多眼亂😍最後揀咗一個比較特別嘅漢堡,從來未食過既🍍🦐🍔菠蘿脆蝦漢堡,面包好香牛油味,個脆蝦扒好大塊,食落完全係滿滿嘅蝦肉,炸粉好薄,口感係外脆內軟,蝦肉食落好新鮮彈牙,明顯唔係急凍蝦!菠蘿,煎到酸酸甜甜,成個配搭感覺好新鮮,加上生菜蕃茄同醬汁,成個漢堡味道好豐富,蝦食落更加鮮味。好食到想馬上換衫,再買多個😂
2022-02-09 146 浏览
放假約左男朋友行山,完左諗住搵間餐廳食下飯先醒起冇晚餐堂食,雖有買外賣番屋企食算🤷🏻‍♀️男朋友問我想食咩,我話意粉啦,佢就帶左我新北江廣場😑,話有間意粉好食,我實中意🤔。黎到店鋪門口,我地點左1. 黑松露大蝦意粉同2. 雞肉蘑菇意大利飯。番到屋企打開個盒,睇落份量好足,聞落都香。我試左一啖意粉先,好濃郁黑松露味,醬汁好香好creamy,意粉都煮得好好,彈牙有嚼勁,大蝦食落都好新鮮!我即刻試埋男朋友個意大利飯先,雞肉好嫩,個白汁好香奶味,飯軟硬岩岩好。真係估唔到咁普通既店,廚師水準咁高,用料咁大方!

2022-02-08 178 浏览
呢間小店係主打burger,可以見到佢地漢堡都有唔少選擇,有牛肉,雞肉,蝦同軟殼蟹。 我見到網上啲食評評價都唔錯,所以即管試試佢!最後決定食$55雙層牛肉芝士漢堡,見到漢堡個下我驚訝左,牛肉扒會唔會太厚,牛肉好重肉味,好嫩,半融芝士好奶香,加上脆脆既包同生菜蕃茄同醬汁,啖啖牛既感覺滋味十足。$22薯格好香薯仔味,炸得好酥脆,點埋茄汁一齊食,好香口。而且份量都好多,呢個價錢可以有咁多份量真係好抵食!呢個漢堡絕對係最近食過最滿足,又極度罪惡既一餐,唔知要跑幾多步先可以消耗到了。

2022-02-08 118 浏览
媽媽今日係屋企群組度話今日好累唔煮晚飯叫我自己解決🌝,本來有堂食,仲可以約下朋友,依家… 睇黎都係買個外賣番屋企食算,想食漢堡包,但又唔想食麥當勞,網上見到間漢堡佬餐廳,係專門主打漢堡,選擇種類多,照片睇落幾好, 買個試試。⭐️⭐️🌝$38 元祖脆雞漢堡🌝,成漢堡個好大,聞落已經好重牛油同炸雞香味,雞肉成個手掌咁大塊,食落肉質鮮嫩多汁,個醬汁都好好食! ⭐️⭐️薯條食落熱辣辣,香脆好食!💫總括而然,呢個野唔單單好食過麥當勞,直頭好過好多cafe添! 價錢仲要咁抵,CP值超高!搞到我忍不住要比好評!🌝🌝

2022-02-07 101 浏览
又係一個人嘅晚餐🤤,都唔知食咩好,上網睇吓有啲咩推薦啦,見到呢間餐廳,選擇又多,價錢又唔貴,嗌咗個雞肉蘑菇意大利飯再加椒鹽一口雞。🥇拎到返屋企,意大利飯同一口雞摸落都係熱辣辣☀️🔥,試咗雞肉蘑菇意大利飯先,意大利飯份量多大,雞都有好多舊,雞個調味唔錯,雞肉好嫩滑同多汁,蘑菇都有炒過好香,白汁味道好豐富,唔似求其用牛奶煮就算。意大利飯都軟硬適中。🍚👍🏼椒鹽雞既椒鹽好香五香粉同蒜蓉嘅味道,咸道都啱啱好。雖然食完意大利飯已經好飽,但個椒鹽雞好香口,忍唔住想食多舊😂 停唔到...🤤🤤🤤🤤

2022-02-07 79 浏览
平時食嚟食去都係公司附近嗰幾間,有啲厭,同事就介紹我行多條街去新北江商場睇睇,呢間商場既餐廳真係幾多。黎到同事推薦既漢堡佬小店,店鋪細細間,不過菜式非常豐富。主打漢堡都好多款,不過見到有意大利飯,就嗌左個試試先。落左單到拎到野食都係大約5分鐘,效率好快. 個雞肉蘑菇意大利飯唔單單飯量多,連雞都有7-8件,仲要大大塊。見到都已經好有胃口。馬上食啖先,飯粒包裹住奶味濃郁既白汁醬,雞咬落多汁好嫩, 蘑菇有用牛油炒過好香,真心好好食!整體來講呢間餐廳嘅性價比好高,而且非常抵食,好推介大家都走去試吓!

2022-01-27 155 浏览
疫情又嚴重咗,冇得堂食晚餐。雖有同老公買外賣番屋企食啦,新北江餐廳真係眼花撩亂,好多選擇。搵左呢間漢堡店,見多人排隊既餐廳,一定唔會中伏😂老公食量大,點左三重芝士牛肉流心蛋漢堡, 漢堡包一聞好香牛油味,三重芝士食落濃郁,一咬牛肉爆多汁,加埋流心蛋蛋液,新鮮既生菜同蕃茄,成個漢堡味道好有層次,老公讚好不斷!我就㨂左元祖脆雞漢堡,雞塊好大又厚身,雞比想像中多汁,好有水準!小食椒鹽一口雞大大塊,椒鹽味好香。薯格熱辣辣,一食就知係新鮮炸,薯仔味好香。搵到呢間餐廳,老公都讚我聰明!

2022-01-27 117 浏览
食過好多間漢堡包店,當中要話好食又有水準,再加價錢親民,咁就一定要提呢間漢堡佬,佢地店鋪雖然細細間,裝修普通,不過佢地既漢堡真係用心製作❤️,落單即造,食料新鮮,用料都好豐富。😍😍呢間既雙層牛肉芝士漢堡🍔,漢堡包用牛油煎過,變得香脆。兩塊大大塊牛肉漢堡扒🥩都只以少許黑胡椒和鹽調味,更能突顯牛肉既鮮味,每咬一口都溢出滿滿的肉汁!芝士口感香滑,食落口中散發清香奶香,將芝牛漢堡的味道再升級!加上生菜,蕃茄,自家醬汁,食得再多都唔膩。香煎西班牙黑毛豬扒,肉質軟,食落啖啖肉汁,好食!🤗🤗🤗🤗