2022-01-25
今日跟好耐無見既朋友食晏🥰記得疫情前佢年年旅行都只會去日本🇯🇵所以今日就約左我黎到位於金巴利道既「漁道樂」☺️餐廳裝修佈置成日本居酒屋感覺😍有日本鯉魚旗🎏風鈴😊Sake陣及木系牆身😎北海道生蠔刺身🦪肉身厚肥海水味較淡😊蠔肉甘甜鮮味好突出🤤唔知有冇人同我一樣好鍾意同埋大葉一齊食既呢🧐北海道生蠔壽司🦪大大隻生蠔做壽司第一次食😋加上面頭燒到帶香氣既芝士😍生蠔食落好Juice🙌估唔到咁好味🤤樂.三點刺身有厚切三文魚、油甘魚及池魚😍新鮮啖啖肉😋好滿足!朴葉和牛粒入口即化🥰師傅煮到啲牛肉粒唔會過火😎自家製既醬汁偏甜😍伴碟既秋葵、冬菇都吸收哂醬汁真係超級好味🤩拖羅卷 超大份量既拖羅蓉卷🤤餡料佔份量的八成😍 魚香和油香滿溢入口即溶的感覺🤤好正呀🥰海老天婦羅🍤有大蝦及冬菇🥰炸漿炸起來口感會特別酥脆不易軟化😍內餡使用嚴選新鮮海老🍤吃起來外酥內軟😋蝦肉肉質緊繃有彈性🙌冬菇亦唔會炸到乾晒👍同蘿蔔蓉汁好夾😍唐楊雞🐣皮薄肉厚炸到非常脆香🤤肉質扎實有肉汁🤩送啤酒一流👍🍑白桃梳打帶清甜白桃味😋啤酒以外清爽選擇🙌柚子啤酒底層有柚子蜜醬配搭日本Suntory生啤😆入口帶柚子甜蜜味感覺比較啱女仔飲🤪
北海道生蠔壽司🦪
拖羅卷