滿記甜品

滿記甜品 (已結業)

Honeymoon Dessert
滿記甜品 (已結業)
seperate
酸的榴槤班戟
seperate
2011-04-24
关注
因為太為食既關係,而又甘岩路經滿記,於是就決定買一個榴槤班戟番去屋企與家人一齊享用。本來仲好興高采烈甘期待可以食一個榴槤班戟,好可惜一食落去已經食到有酸味…好失望。只好立即坐車拎番去換…:(查看更多
小飯:)
榴槤班戟一試難忘!
小飯:)
2011-03-14
关注
服務生一拿上來,我就覺得奇怪...為什麼是綠色的班戟皮><後來沒多理,吃了再算! ^^ wo~ 用刀切了一下:)吃了一口~ 哇~ 太好吃了!榴槤很濃郁! 很香:)這個普普通通, 個覺得"發記"的好吃過"滿記"我還吃到有一顆顆硬硬的...不喜歡! 最後還要吐出來>< 查看更多
【榴槤班戟】
【芒果楊枝甘露】
【榴槤班戟】
Pinky Pang
葵芳飯後甜品
Pinky Pang
2010-09-29
关注
飯後心思思想食甜品,葵芳冇咩甜品店,就去左滿記~芒果班戟,平時食開榴槤班戟,今次試下芒果啦~忌廉太多,都係榴槤班戟好食d~芒果西米露,半隻芒果切了三大塊,芒果好甜呀~~好濃既芒果汁,好食!白雪黑珍珠,係我去滿記推介食品,有芒果,香蕉,龍眼乾,黑珍珠等...配上雪呢拿汁冰底,十分match~~好好味!!:)查看更多
芒果西米露 + 芒果班戟
白雪黑珍珠
ilovedisneyland
都沒有Honeymoon 感覺!
ilovedisneyland
2010-08-19
关注
在Ant One 吃到一肚氣, 轉場來honeymoon 一下, 都沒有Honeymoon 感覺!我們叫了薑汁湯圓(白芝麻花生餡)及白雪黑珍珠, 薑汁湯圓個湯底無薑味, 太淡的, 但湯圓餡鹹鹹香香, 好奇怪, 好像白芝蔴糖加花生醬, 好正!:)白雪黑珍珠, 我以前在灣仔合和分店吃過(己結業), 很難忘, 但比較上次和今次, 我覺得這店的雪櫃太冷了, 因為碗底的cream冷到有碎冰, 這不是大問題, 大問題是冰到黑色種籽也結成硬冰粒, 黑色種籽的口感應是滑嘟嘟, 左咬右咬也會嘟來嘟去,另外龍眼乾沉水太久了,以致失去龍眼乾的甜味, 上次吃是乾品, 其實這甜品的味道是非常美味的, 可是有這些失誤令這美味的甜品弄死了!查看更多
湯圓
superyumilover
sweeet afetrnooN
superyumilover
2010-07-22
关注
要等人成個鍾先食得嘢..-__-又shopping完 又唔可以食飽嘢 所以就入去滿記叫個糖水 潤一潤la ;p叫了個杏仁茶... ok ge.. actually hard to be bad ;p唯一唔鍾意就係d durian味....成間鋪都充滿咗durian....查看更多
almond milk
ameimeimei
榴槤 :D
ameimeimei
2010-05-12
关注
食完晚餐之後, 通常都會想搵個地方坐下傾下計, 滿記係不二之選~因為葵芳都無乜甜品店, 而且滿記環境又好, 又坐得舒服, 九點幾哩段時間又唔多人 榴槤班戟榴槤同芒果, 當然揀榴槤啦, 有樣野幾特別, 平時榴槤俾我既印象都係黃色, 但係哩度既榴槤班戟皮係青綠色, 幾得意呀~~ 但榴槤味唔太濃, 可能我食過更濃味既榴槤班戟, 所以有比較, 但都算唔錯嫁啦!! 都好多CREAM~~ 榴槤雪山配綠茶哩個我覺得好好食呀, 夠哂凍, 好岩夏天食丫, 食完之後覺得好舒服~而且榴槤+綠茶哩個配搭, GOOD~~ 下次會再叫返 食完捧住個肚腩滿足咁回家 查看更多
henrylauhenrylau
美味班戟
henrylauhenrylau
2009-11-07
关注
食完飯之後,唔知點解入左黎呢度食。呢度都唔錯,環境好靜又無乜人。始終係下午既時間,人多極都有個限度既。芒果班戟睇得出好新鮮,我覺得個班戟皮唔算太厚。而芒果就唔錯啦,唔會太酸。食得出係新鮮既。而忌廉又唔算落得太多,雖則只有兩舊。但都已經好足夠,小食多滋味嘛。實有下次既,坐得算幾舒服。查看更多
Irene Lam
我的至愛..... 楊枝甘露
Irene Lam
2009-02-26
关注
18/2/2009 (星期三) 係 Euro Go Go食完飯之後,係商場行下,經過見到滿記,突然間好想念我的至愛..... 楊枝甘露。雖然已經食咗飯,用完了今日的全部 quota,但係只此一次啦,當為自己打氣。久別重逢,真的別有一番滋味在心頭,在眾多甜品之中,講顏色同食材的配搭,楊枝甘露算係一種頗具特色而且賣相俱佳的甜品,加咗新鮮的芒果肉、甘柚、西米等材料,食落不太甜又不太漏,芒果肉有清新芒果香味,甘柚爽口咬落有口感,正正正:):):),每次食完一碗都很期待下一次可以再食查看更多
楊枝甘露
藍梅杯
荔芋布甸焗西米露
藍梅杯
2009-01-07
关注
同朋友等睇戲開場,所以入黎食返個糖水先 我就揀左 個荔芋布甸焗西米露~~好好味~上面個層好煙un,入面d荔芋又正 !! 岩晒我口味不過價錢貴左d !!查看更多
Olivian
唯一的選擇
Olivian
2008-10-21
关注
食完飯好想食糖水,葵芳沒有一間好選擇,揀無可揀下唯有去滿記。其實我唔鍾意佢連綠豆沙都無,涼粉、西米露等我又興趣不大,照舊食紅豆沙。紅豆雖大大粒,不起夠沙,豆還豆、水還水,煲得不夠綿密。湯圓是白芝麻饀,咬下去後沒有流沙的效果,饀料份量少得很。芝麻糊真是好糊狀,入口很潤滑,但缺失芝麻香。我覺得現在滿記像是快餐店一樣,已變成工廠式生產。查看更多
检举
真係愈做愈無特色。
2008-10-27
wateryung
最愛榴槤班戟
wateryung
2008-10-03
关注
每次來滿記都一定吃榴槤班戟只因為它特別啊!又不是每家甜都店都有,即使有都不及這兒好吃!榴槤班戟中的榴槤不算少,而且味道十分濃吃完後還留下陣陣香味,哈哈!芝麻糊我覺得還可以比起外面吃的滑一點,衛生也好一點服務態度當然是很好啊始終有這樣的價錢都應該有這樣的服務啊..查看更多
榴槤班戟
PRE & POOH
芝麻糊
PRE & POOH
2008-07-31
关注
食完飯,路經葵芳,阿Pooh 話想食糖水,好,就睇下滿記有咩食o個日都唔多人,不過阿Pooh話想外賣返屋企慢慢嘆,因為我今個星期既甜品quota已full:(, 所以忍口,諗住痴阿Pooh個d食o阿Pooh決定食芝麻糊+紅豆o 返到屋企都仲係熱既o我試左幾啖,只有芝麻味,無咩紅豆味,芝麻糊都ok既o好食過石磨坊,但又唔大良八記好..同埋外賣$20碗,好貴呀!!查看更多
頂頂=)
熱芝麻糊
頂頂=)
2008-07-12
关注
行街行到攰搵位坐低休息下我冇叫野食不過我偷左姑姐個芝麻糊黎試雖然唔係想像中既濃不過芝麻味ok香 ok滑係中上水準mango pudding同埋mango白雪黑糯米就唔知啦雖然芝麻糊真係好食,不過要呢個價 好貴囉sorry 只可以ok面查看更多
芝麻糊
得得e~
好失望
得得e~
2008-06-07
关注
其實之前已經在沙田試過呢間甜品但係當時都覺得不過不失..係有點兒貴..今次見友人去食的時候就覺得好差完全唔值得...可能一間普普通通的甜品屋還會好點了一個芒果西米露嘩...好酸...酸到完全冇芒果的味道....可能係佢d芒果未係時候..不過值得讚的是服務生的態度不錯查看更多
bearonweb
鬼食泥
bearonweb
2008-05-03
关注
前幾晚去食糖水女朋友叫左佢最喜歡的蕃薯糖水點知0的蕃薯一0的味都冇之前都唔稱得上好食,但都冇咁差既唔知點解今次可以差成咁真係同食泥冇咩分別價錢又唔係平~ 比0的咁既野人食查看更多