2007-12-03 2 浏览
星期曰同baba mama去街事食野见到源成兴d位坐到满唒!羊群心理~见到甘多人食~应该实无死!源成兴真系抵食来大件~细食D~一个餐可2个share ~ 都已经好饱俾多3蚊~可以转啤酒杯冻饮!真系抵到烂!嗌左杯冻柠茶~竟然有成个柠檬~简值无得叹!!!虽然甘平!但都几好食!!!食物质素完全系价钱之上!!!!咕噜肉饭好正!星洲炒米就普通左D~不过都ok既~~虽然好多人~服务质素都okD阿姐几好人~~好好笑容三个字~平~靓~正难怪甘兴旺la ~~
星期曰同baba mama去街事食野
见到源成兴d位坐到满唒!
羊群心理~见到甘多人食~应该实无死!

源成兴真系抵食来大件~
细食D~一个餐可2个share ~ 都已经好饱
俾多3蚊~可以转啤酒杯冻饮!真系抵到烂!
嗌左杯冻柠茶~竟然有成个柠檬~简值无得叹!!!

虽然甘平!但都几好食!!!
食物质素完全系价钱之上!!!!
咕噜肉饭好正!
星洲炒米就普通左D~不过都ok既~~

虽然好多人~服务质素都ok
D阿姐几好人~~好好笑容
三个字~平~靓~正
难怪甘兴旺la ~~
(非会员)
2007-07-02 5 浏览
星期日,食咗个沙爹牛肉汉堡饱连一杯热柠茶,个饱好大件,足料,个汁略欠惹味,牛肉颇新鲜,服务殷勤,下次要试埋其他饭款至得
2006-09-29 5 浏览
其实西环街市d野真系好好味。呢间d野,讲真好好味就吴算架喇,不过服务真系顶级好。早餐公仔面,都系才记好食得多。不过呢度d野食野饮又平又大碟,劲多料。我自问超大食,都食吴哂佢d野。有时见到熟客又会比多d料你,d套餐吴钟意是但一样又可以换,真系好好人。饭、面其实都ok有余,推介其他野啦:1.菠萝橙特饮2.焦yim烧卖
其实西环街市d野真系好好味。
呢间d野,讲真好好味就吴算架喇,
不过服务真系顶级好。
早餐公仔面,都系才记好食得多。
不过呢度d野食野饮又平又大碟,
劲多料。
我自问超大食,都食吴哂佢d野。
有时见到熟客又会比多d料你,
d套餐吴钟意是但一样又可以换,
真系好好人。

饭、面其实都ok有余,
推介其他野啦:
1.菠萝橙特饮
2.焦yim烧卖
2006-09-14 21 浏览
差不多已过午饭时间,去到士美菲道熟食中心,大记以外,还有四、五家档口。当中除了卓记,都卖差不多的茶记粉粉面饭。就由食客去投票,行左一个圈,坐了来这里,因为除了人客够多,也有我想吃的汤饭~夏天吃汤饭,真不错。旋风式﹝阿姐真的跑住来又跑住走的﹞的要了个蕃茄炒蛋汤饭,加一大杯红荳凉粉冰。「一大杯」是一个很大的啤酒杯,冰冰凉凉的很够睇头,大热天时喝这个,真不错。要「大杯」只需加两蚊,难怪是台台都叫。除了红荳凉粉,还有不少特色饮品如「双柠特饮」、「话梅可乐」、「柚子可乐」等等,都几得意。等了一阵至有得食,似乎不是很多人吃汤饭。份量够又大碗,汤多饭又多,二人分吃也没有问题。蛋炒得一堆的,蕃茄也只求其一个切开几件放下汤,煮也未煮过的。可幸汤加了香茜菜,都几香,有点味精,都算不错啦。服务出乎意料地不错,快手又醒目,见我去拿胡椒粉,伙记立即放下一樽虾米XO酱,就「呢樽好野,试试啦」,在排档,有这个服务,仲想点?埋单25蚊,非常经济,也难怪这麽多人帮衬。

埋单25蚊,非常经济,也难怪这麽多人帮衬。
2006-09-11 12 浏览
今日晏昼又去左呢度开餐, 今次一行5人, 其中一人黎黐餐, 另外一人已经食饱饱, 所以只叫两碟: 三丝炒乌冬, 茄汁杂扒意粉, 餐饮要威路士提子汁同菠萝冰, 两杯都转啤酒杯。只系食左炒乌冬同饮左菠萝冰, 炒乌冬好油, 不过预左, 已比想像中冇咁油。乌冬唔腍bat bat又唔乾争争, 几好, 三丝系叉烧, 瘦肉同火腿, 份量几够。味道方面亦几好, 咸味岩岩好, 只系三丝味道唔太出, 叉烧炒得略嫌乾身。菠萝冰好甜, 不过成1/3杯都系菠萝, 的确好足料, 功课交齐晒。望落杂扒都几ok, 有一条肠仔, 鸡扒猪扒同牛扒都有, 都唔细块。意粉望落个样似系偏腍, 但系应该都ok。提子汁系加左不少椰果在内, 朋友话几好饮。今日知道原来呢度加饭系唔驶钱, 有朋友试过加左两大碗饭都唔驶钱, 老板真够阔佬! 而且, 星期日叫非午餐碟头饭炒粉面饭, 啤酒杯饮品理应加$7, 但老板就计我地齐头$50。熟客系有着数。另外, 我地开餐时已经系2点几, 当四周o既档口都坐唔过一半时, 呢度却系9成半满, 我地到场时差点儿要等位, 都咪话唔夸张。

唔止, 仲系一路嗌住好味咁饱死是日又系补课天, 不过今日系朝早补课放学和同学一齐黎呢度食lunch, 原定食获气十足o既炒粉面饭, 但系因为老师请食西饼o既关系, 系half-full情况下冇可能食得到-___-"於是我改叫蛋治转麦心饱炕底+热鸳鸯, 同学就叫左早餐:沙嗲牛丁+肠仔炒蛋+油多, 另加一个啤酒杯特饮--菠萝荔枝冰先讲我果份, 麦心饱有两款, 一款系全麦, 一款系甜麦心, 我拣o既系甜麦心, 炕得好脆, 微甜, 个包好好, 可惜衰系蛋度, 叫炒蛋, 变左系发浑o既煎蛋, 味道一般, 蛋只占包o既3分2面积。总括来说, 成份三文治都算好。=] 鸳鸯饮落有好少好少好少o既鞋口, 味道一般, 唔够热唔够香, 不过不失而已。试左一口同学o既牛肉, 沙嗲味适中, 弹牙, 略欠牛味, 都几好, 应该冇经梳打粉洗礼。油多系嘉顿方包(庆幸自己转麦心), 冇特别, 炒蛋冇试更加冇野讲。我系呢度常客, 啤酒杯如何重量级唔系第一次见识, 朋友要少冰但系都系好多冰, 不过始终杯野真系好大杯。朋友话味道ok, 我信佢。朋友食完之後饱到连打几嗝。老板好醒目, 我去左2两次已经认得我, 之後每次去, 离
唔止, 仲系一路嗌住好味咁饱死

是日又系补课天, 不过今日系朝早补课

老板好醒目, 我去左2两次已经认得我, 之後每次去, 离10米远见到我就帮我搵定位, 唔该前多谢後, 搞错会主动道歉, 除左小错误唔算少之外, 服务冇大问题。

至於呢度最赞都系抵食到爆灯
1.炕底唔加钱
2.碟头饭同炒粉面饭超级大碟, 3个细食女仔share一碟都够饱, 但价钱一律$23, 送热饮一杯
3.转冻饮只加$1, 转啤酒杯亦只加$2, 但份量就比普通杯多一倍!
4.味道几好, 尤其系炒粉面饭, 呢度o既星洲炒米系我心头好之一, 另外心水推介仲有炒公仔面, 咖喱炒饭, 小食类首推热到辣口炸烧卖, 点埋泰式辣酱, 酸酸甜甜, 绝对冇可能难食!
5.啤酒杯特饮只卖$10, 今日见到隔离叫红豆冰, 大杯到我呆晒, 虽然见惯啤酒杯, 但系咁大杯红豆冰真系第一次见。我谂如果我今日净叫个红豆冰, 分分钟可能仲饱过三文治+鸳鸯。比大家乐平$1, 但系份量多成倍, 抵到拍烂手掌。

注:味道扣一分系因为饮品味道稍逊。当然, 若果你拎佢同以奶茶咖啡出名o既金凤﹑胜香园或檀香黎比, 咁系你蠢。