Kong Lung Seafood Restaurant
海鮮盛宴
李家大少
2017-09-23
关注
5人食海鮮,豪豪地,食到肚滿腸肥,埋單連茶芥加一酒水共$4323(海鮮料錢佔$2940)。前菜食皮蛋酸薑,開開胃!白灼蝦,新鮮海蝦咁樣食最好味!象拔蚌刺身,爽脆新鮮,象拔蚌膽就煲粥,好鮮甜呢!椒鹽賴尿蝦,大大隻又彈牙,仲有蝦膏添!豉椒炒聖子,夠鑊氣,正!果皮蒸鮑魚,新鮮鮑魚清蒸,再加陳皮釣味,我要撈白飯呀!另一味可以撈白飯嘅海鮮,清蒸老虎斑,大大條,魚肉超鮮甜,一碗白飯秒速爬完了!椒絲腐乳炒唐生菜,呢個有少少重味。最後酒樓送上甜品:芒果木瓜!人均消費約$900,食豪少少但真係好好食!查看更多
+ 8
po0723
鮮味海鮮
po0723
2017-05-12
关注
食海鮮必到鯉魚門,價錢不算太平也不會太貴,相對的價錢可吃到新鮮的海鮮,是值得的。龍蝦刺身鮮甜彈牙花竹蝦刺身也是另類的選擇,從未試過但也很鮮甜龍蝦兩味,上湯龍蝦伊面,上湯鮮甜美味,伊面煮得剛好椒鹽賴尿蝦,香脆野味,食到唔停得口赤米十分鮮甜一班兩味,師傅炒工一流,食到口水流鹽焗奄仔蟹,朋友介紹,原來也很好味,蟹膏甘香美味飯後還送上果盤,完美的句號查看更多
+ 8
FlorenceWong102
食在港龍
FlorenceWong102
2017-04-12
关注
食過好多次,能保持食物質素,地方整潔,服務態度也不錯,價錢合理,鯉魚門海鮮酒家中算是可靠!位於停車埸旁邊方便駕駛人仕。生炆斑頭腩是我至愛,另外炆鮮鮑魚煲比一般蒸鮑魚更惹味,還有豉油皇蝦,不妨試試查看更多
fung73238
美味的海鲜
fung73238
2016-08-31
关注
已光顧港龍多次,初時貪方便不用行入小巷,地方乾淨,食落不錯,繼續再去。今次與十多位朋友聚會,預訂房間。我們在宏利海鮮檔買海鮮,由老闆娘介紹合時海鮮,檔口不大,多數是熟客光顧。老闆娘會看人數介紹海鮮,海鮮是市價,到鯉魚門食海鮮,食好些一定不便宜,勝在海鮮生猛,款色與質素比街市的好。這次的水準也不錯,蒸魚和灼蝦剛熟,叫白飯撈魚汁,蒜蓉蒸大扇貝和陳皮蒸大南非鮑魚非常美味,芝士龍蝦依麫一般,炸生蠔脆卜卜,油鹽焗蟹不容錯過,蟹膏是甘香,送的魚仔湯美味但份量很小,每人一小碗,另外叫了兩碟菜,鹹了少少,送的生菓是木瓜和芒果,有甜也有不甜。總體上,這一餐食得非常滿足。查看更多
+ 5
油鹽焗蟹
岸潮B
愉快海鮮躍港龍
岸潮B
2012-04-01
关注
可能大家會覺得海鮮只要新鮮就好食. 海鮮當然要新鮮啦, 但如果烹調方法未能配合, 例如一條新鮮的海魚蒸過鐘, 魚肉變老就浪費了條魚. 不是第一次去港龍了, 但每次都滿意又滿足. 主要原因除咗佢哋整嘅嘢十分好食之餘, 服務態都十分好. 佢哋會因應你用餐嘅速度而吩咐廚房烹調上菜嘅時間, 唔會好以一D酒家一次過上曬D菜等D菜凍曬.換碟嘅速度亦夠快夠密, 咁就唔會溝亂唔同嘅海鮮嘅味道.如果你唔知想食咩海鮮, 佢哋亦會盡量建議. 簡單而言, 今時今日要有這種服務態度才行. 豉油皇煎大蝦 蝦殼煎得很脆, 豉油味適中唔會太咸. 蝦肉爽脆又大隻, 啖啖肉. 豉椒炒聖子 聖子大條肉又爽, 加上豆豉, 青紅椒同炒, 十分惹味 象拔蚌刺身 鮮甜爽脆 陳皮蒸鮮鮑魚仔 啖啖的陳皮味很香, 不會搶了鮑魚仔的鮮味之餘, 更提升了其鮮味. 鮑魚仔鮮甜又淋 缽酒焗蠔 第一次試這種煮法, 很香酒味. 因為炸完再焗, 淋得嚟個面仲有少少脆, 但裹面就好滑, 蠔味香濃 清蒸老虎班 雖然老虎班魚味濃但肉質唔好超滑, 但師傅控制得時間啱啱好, 條魚都蒸得好滑, 加上蔥同豉油熟油, 讚 牛油焗奄仔蟹 勁多蟹黃蟹膏, 加上用牛油同焗, 超香之餘, 更能帶出鮮甜蟹味搖柱蛋白炒飯 一向都唔太喜歡食搖柱蛋白炒飯 , 因為大多數酒家或餐廳唔係炒得太油, 就係冇味. 但這裡嘅飯炒得粒粒分明又爽, 材料豐富又足, 味道又好, 好食 總之一個字 : 正 查看更多
+ 4
Beautiful Sky
回味海鮮
Beautiful Sky
2009-06-20
店內裝修清雅,簡潔,而食物有好介紹:豉油皇蝦好美味,陳皮豉油蒸鮑魚鮮味,鹽油焗蟹恰到好處,豉椒聖子米粉底夠創新,米粉吸了豉汁,好好味,藍瓜露不太甜,味道一流,以上5款是必吃。總之勁推介啦!查看更多
赞好
检举
豉油皇蝦,陳皮豉油蒸鮑魚,鹽油焗蟹,豉椒聖子米粉底,藍瓜露