2020-04-07 1245 浏览
今日去九龙城开会, 见仲有D时间就系附近搵D可以速食既餐厅医肚。经过见到呢间寿司小店, 提供外卖寿司, 仲有少量座位供堂食, 虽然座位唔算阔落, 但速食黎讲还可接受啦!雪柜有少量已pack好既寿司拼盘, 唔想等既可以买现盛。亦可以click纸仔另外落order即叫即做。平日午市order丼饭, 仲送罐装汽水, 拣左【特盛刺身饭】HK$927片都几有厚度既三文鱼, 配上三文鱼籽, 层次丰富, 三文鱼略带鱼香, 但嫌寿司醋饭有D实净, 不过系几饱肚撑胃。【螺肉】HK$20螺肉几爽, 有几粒size好大粒, 配埋个汁甜甜地, 正~另外仲order左几款寿司,【希灵鱼寿司】HK$6希灵鱼甜甜地, 质地爽脆【赤海老寿司】HK$7赤海老开边, size厚度唔算大只, 但食到赤海老甜甜既原汁原味【帆立贝寿司】HK$12帆立贝还算厚切, 味道鲜甜【黑濑油甘鱼寿司】HK$10油甘鱼鱼质有d乾, 没有预期既厚切同甘香, 比较失望【火灸三文鱼寿司】HK$8虽然三文鱼薄切, 但表面火灸後又几香, 加上沙律酱汁, 味道更提升即叫即做, 就食到军舰脆脆既紫菜【葱粒吞拿鱼腩军舰】HK$12吞拿鱼腩蓉虽然鱼油不算丰富

平日午市order丼饭, 仲送罐装汽水,
拣左【特盛刺身饭】HK$92
特盛刺身饭

【螺肉】HK$20
螺肉几爽, 有几粒size好大粒, 配埋个汁甜甜地, 正~
螺肉

另外仲order左几款寿司,

【希灵鱼寿司】HK$6
希灵鱼甜甜地, 质地爽脆

【赤海老寿司】HK$7

【帆立贝寿司】HK$12
帆立贝还算厚切, 味道鲜甜

【黑濑油甘鱼寿司】HK$10
油甘鱼鱼质有d乾, 没有预期既厚切同甘香, 比较失望

【火灸三文鱼寿司】HK$8

即叫即做, 就食到军舰脆脆既紫菜
【葱粒吞拿鱼腩军舰】HK$12
吞拿鱼腩蓉虽然鱼油不算丰富, 但有鱼香, 加上软棉棉口感, 呢个价钱算唔错

【辣味三文鱼军舰】HK$12
粒粒三文鱼, 配上微辣酱汁, 唔洗点酱油, 已经唔错
2020-04-06
螺肉
2020-04-24 468 浏览
疫情之下唔少人都多咗食外卖咁岩经过九龙城 见到有一间好细间嘅寿司店而且价钱合理 一於试吓佢寿司可以自己拣逐件嗌 或者有唔同嘅套餐门口仲有冰柜放左一啲细盒既寿司望落都非常新鲜最後我地决定单点 特别要推介既有:三文鱼腩寿司厚切三文鱼油脂非常丰富 一咬落去鱼油香味充斥口腔海胆寿司 海胆份量好多 味道鲜甜配上爽脆紫菜 仲有炙烧左口鱼裙边寿司 轻轻烧过左口鱼 将佢嘅油脂迫晒出嚟 入口即溶 令人食过返寻味虽然店舖唔大 但老板亲切 寿司即叫即整 而且价钱合理 艰难时期就支持下小店啦

疫情之下唔少人都多咗食外卖

三文鱼腩寿司
厚切三文鱼油脂非常丰富 一咬落去鱼油香味充斥口腔

海胆寿司 海胆份量好多 味道鲜甜配上爽脆紫菜

外卖自取
渡边屋@九龙城呢排疫情仍然持续堂食好多都冇晒位买外卖就系最好选择次次去亲九龙城都想试下不过次次都因为想堂食🤷🏻‍♂️试完又觉得系日式外卖好选择👍🏻 🔅海胆盛丼咁岩冇马粪海胆店家竟然俾加拿大海胆☺️加拿大胆味道比较浓郁口感比较厚实 冇马粪咁滑海胆份量好多 足足有3格食完都几heavy☺️但好食 🔅五式刺身每日师傅会俾最好的刺身俾客人刺身新鲜好味三文鱼鲜甜希宁鱼北寄贝爽口😋味道:7/10💰消费:100(每人).
渡边屋@九龙城

刺身新鲜好味
三文鱼鲜甜
希宁鱼北寄贝爽口

😋味道:7/10
💰消费:100(每人)
2020-04-08
  • 海胆盛丼
2020-04-18 237 浏览
今早去九龙城见客,化左半日重未搅掂d文件,个客觉肚饿建议买外卖回来食,佢话衙前围道有间渡边屋,刺身寿司唔错,佢地公司同事都赞好!渡边屋地方不大,主要做外卖,近门口有座雪柜,有现成寿司盒、小食和饮品,给客人选购,另外也可以下单,即叫即做。午市饭餐和下午茶还送汽水一罐。三文鱼亲子丼,角切三文鱼盖满饭面,份量都好多,中间放咗三文鱼籽,三文鱼新鲜肥美,因混有角切三文鱼腩,所以鱼脂特别甘香,与味道咸鲜的三文鱼籽和寿司饭一齐食,有口感有鲜味!鳗鱼丼,客人喜欢食鳗鱼,大大块鳗鱼高质又厚身,鱼肉嫩滑,加入蒲烧酱汁捞埋寿司饭食,十分惹味!午市外卖套餐送汽水。帆立贝寿司,帆立贝肉身肥厚,味道鲜爽带甜。花之恋,三文鱼包住寿司饭加些沙律酱,上面放满蟹子,有口感又好味!
午市饭餐和下午茶还送汽水一罐。
2020-04-13 184 浏览
呢排疫情严峻, 都系少出街为妙😂 就算食饭 都系嗌外卖返屋企食稳阵啲😝 九龙城呢间渡边屋专食日本嘢🍣 寿司/刺身饭都可以即叫即整😍 劲多款式! 可以拣啱心水, 再叫师傅落单即刻整 ,而且都几快手喎👍我哋两个人嗌咗一个刺身饭同埋自选寿司攞走☺☺极上刺身丼🍚一碗有晒三文鱼🐟大赤虾🐳帆立贝🐋吞拿鱼🐬鱼子🐠 刺身普遍肥美大片厚切鱼子分量非常多好鲜甜,刺身够新鲜!!!甜虾寿司🦐帆立贝寿司🦪 火炙三文鱼腩寿司 🐟火炙左口鱼边寿司 🐠明太子炙烧三文鱼寿司🐡私心锺意食火炙寿司🥰🥰尤其是左口鱼边😋轻一烧已经将油脂嘅香味挥到淋漓尽致😍😍明太子炙烧三文鱼亦都系另一推介必食之选👍👍👍明太子味道非常之夹, 基本豉油都唔使点唔使点☺☺

极上刺身丼🍚

2020-04-13 85 浏览
呢排唔出街食又懒得煮真系食多左外卖💤有日试左呢间九龙城寿司店🏘.呢间小店舖仔细细🏡主要做外卖生意🥡有得自选寿司、海鲜丼同刺身呢个极上海鲜丼$92🍚刺身都好新鲜肥美 赤虾好弹牙厚肉🦐系吞拿鱼少左啲脂肪😌白饭系珍珠米 好烟靭饱满而且甜甜的☺️.🍣自选寿司平均$6-$10一件 即叫即整都好肥美 可以自选就岩哂自己口味💁🏻‍♀️人均消费:$90推介指数:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)Encore 指数:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(7/10)
呢排唔出街食又懒得煮真系食多左外卖💤
有日试左呢间九龙城寿司店🏘

呢间小店舖仔细细🏡
主要做外卖生意🥡
有得自选寿司、海鲜丼同刺身
呢个极上海鲜丼$92🍚
刺身都好新鲜肥美 赤虾好弹牙厚肉🦐
系吞拿鱼少左啲脂肪😌
白饭系珍珠米 好烟靭饱满而且甜甜的☺️

🍣自选寿司
平均$6-$10一件 即叫即整
都好肥美 可以自选就岩哂自己口味💁🏻‍♀️
人均消费:$90
推介指数:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
2020-04-09 59 浏览
平时我都唔会写食评,但系啲嘢实在太垃圾,令我有感而发!写咗要三份餐具,得两份油甘鱼腩同埋剑鱼腩霉嘅。三文鱼质素仲衰过争鲜。叫黄金蟹膏军舰,送件平价嘅黄金鱿鱼俾我哋,无言。唯一满意嘅就系左口鱼
平时我都唔会写食评,但系啲嘢实在太垃圾,令我有感而发!

写咗要三份餐具,得两份

油甘鱼腩同埋剑鱼腩霉嘅。

三文鱼质素仲衰过争鲜。

叫黄金蟹膏军舰,送件平价嘅黄金鱿鱼俾我哋,无言。

唯一满意嘅就系左口鱼

2020-04-09
外卖送餐
2020-04-08 67 浏览
落咗楼下寿司铺买外卖,佢哋专做外卖生意,都有几个吧枱位可以坐,雪柜入边有现成嘅寿司,我就自己落order,大概10分钟就整到佢哋仲有午餐可以选择,又有下午茶,原来仲有寿司套餐可以拣火炙寿司超香,隔住个盒都闻到,最推荐火炙三文鱼寿司,个鱼油劲香另外火炙帆立贝都好好食,个帆立贝好大件军舰寿司都好好食,而且个紫菜唔会淋本来想叫鳗鱼寿司,咁我就试过厚切鳗鱼寿司,个口感真系丰富,鳗鱼好厚实下次可以试吓堂食,师傅即叫即整,相信更加可以食到寿司嘅水准

佢哋仲有午餐可以选择,又有下午茶,原来仲有寿司套餐可以拣

另外火炙帆立贝都好好食,个帆立贝好大件
军舰寿司都好好食,而且个紫菜唔会淋

下次可以试吓堂食,师傅即叫即整,相信更加可以食到寿司嘅水准
2020-04-03 65 浏览
今日去左屋企附近既一间日式食店到买lunch,店面细细间,睇餐牌见到有好多选择!呢间店主打外卖,亦都有少量座位可堂食。我点左个海胆盛丼,呢个丼饭好吸引,佢入面有劲多海胆,海胆好fresh,口感绵密。另外仲有三文鱼同埋吞拿鱼,好丰富,三文鱼同吞拿鱼都好厚身,又新鲜!另外,仲点左甜虾蟹膏手卷,蟹膏好浓郁,配埋鲜甜既甜虾,好match啊!另外,仲点左帆立贝同埋黑濑油甘鱼腩寿司,好吸引!呢间店啲野食又高质又底食,唔想煮饭时可以过黎买外卖!
呢间店主打外卖,亦都有少量座位可堂食。

另外,仲点左帆立贝同埋黑濑油甘鱼腩寿司,好吸引!
呢间店啲野食又高质又底食,唔想煮饭时可以过黎买外卖!
2020-02-18 148 浏览
住附近嘅朋友介绍嚟呢一间寿司小店,真系唔系街坊都唔太知有呢间舖头😆 不过食落又几有惊喜,所以就介绍返~ 裹面有堂食位,不过就相对细小小,同个朋友贪方面就坐系里面食。因为招呼客人唔多,所以老板都几好招呼,照顾周到。 平时都见到多人买外卖走,有已经set好嘅寿司拼盘放系舖头里面。 叫咗一个甜虾蟹膏丼,甜虾好新鲜好甜呀~而且甜虾布满咗成碗饭卖相好好,食落都好开胃。 葱粒吞拿鱼腩卷,葱味令到个卷物更加有层次,里面嘅吞拿鱼腩都唔失色。唯一系紫菜唔多脆🙈 同朋友夹份散叫嘅寿司,记得朋友话海胆几好食。总体水准之上又几抵食,值得推介。

2020-01-13 202 浏览
呢间小型寿司店真系好细,得四个位,不过可以外卖,有啲系已经整好左放在雪柜,还有些饮品,前菜,至於如果需要其他寿司可以即叫即整。寿司选择几多,材料都算唔错,价格适宜,值得一试。呢间店材料比得足,小店而言系中上。
2019-12-22 221 浏览
最近个个都食厌d大财团,好想帮衬返小店👍喺九龙城衙前围道发现咗呢间渡边屋,铺头细细, 但系食物一啲都唔马虎!!!哩度得四个吧枱位,可以选择外卖自取或者坐喺度食个又得。 价钱相议得黎都几多选择喎🤗🤗亲子丼 $68 🐟🐟🐟性价比一流!!!超大碗😍😍切粒三文鱼同鱼子份量都好多,新鲜得黎啖啖肉👍👍 平民价钱高质享受😙😙😙三文鱼子海胆丼$138☡☡☡大推!!!!!☡☡☡ OMG 估唔到小店都会出哩极品配搭😆😆之前喺旺角一间日本菜排长龙食过一间都要$238一碗😲😲哩度差唔多半价就食到!!! 海胆非常新鲜 👍👍一啲一啲都唔腥 😎份量够多, 配饭食或者用紫菜卷嚟食都各有风味!! 海胆控必点🤗 波子汽水只系15蚊🍾下次我一定会再因为呢个海胆丼而返嚟㗎❤❤

亲子丼 $68 🐟🐟🐟

三文鱼子海胆丼$138

波子汽水只系15蚊🍾
下次我一定会再因为呢个海胆丼而返嚟㗎❤❤

2019-12-20
2019-12-19 175 浏览
去九龙城朋友屋企帮佢维修电脑,在街口见到一间渡边屋。近门口的外卖寿司吸引我入内,店内装潢简朴,只有数个座位,主要是做外卖,有各款寿司、军舰、手卷、卷物、刺身、刺身丼饭等。食材有证明来自日本,有质素又新鲜。我就买了一些做午餐。特盛刺身丼:厚切三文鱼有鲜味,色泽鲜明,口感细腻,配以蟹籽添加口感,寿司饭味道调得不错,十分美味。三文鱼腩丼,三文鱼最肥美的就是腩位,鱼油特别丰富甘香,配合埋一大堆蟹籽好有口感。帆立贝寿司,帆立贝肉厚肥美,富弹性又鲜甜。芝味蟹棒寿司:芝士的香浓味道混和皇帝蟹柳极之惹味!
去九龙城朋友屋企帮佢维修电脑,在街口见到一间渡边屋。
近门口的外卖寿司吸引我入内,店内装潢简朴,只有数个座位,主要是做外卖,有各款寿司、军舰、手卷、卷物、刺身刺身丼饭等。
食材有证明来自日本,有质素又新鲜。我就买了一些做午餐。
2019-12-18 161 浏览
九龙城隐世日本寿司店 虽然店舖面积唔大 但系胜在麻雀虽小 五脏俱全 一入到去就有老板娘热情嘅招待 仲有唔同类型嘅食物嘅推介 即时试试佢.-阿根廷红虾虾膏寿司-呢个系老板娘嘅推荐 所以我哋都想试一试 虽然制作大概都要10分钟 但系时间都系值得等待 一上到黎见到鲜虾好新鲜 而且上面有满满嘅虾膏 入口即时食到虾膏嘅香味 弹牙又好食.-海胆盛丼-一上黎见到成碗有成三行海胆 讲紧佢哋用紧嘅系靓海胆 所以即刻觉得好抵 海胆鲜味十足 口感都几实净 已经可以食到成碗饭 加上佢仲有油脂分明嘅厚身三文鱼 真系好正.-厚切鳗鱼寿司-本身点左一个普通鳗鱼寿司 经过老板娘推荐就试吓厚切嘅版本 咬落去非常有口感 而且烧汁将成个买鱼嘅感觉提升 $14呢个价钱绝对唔贵 .-亲子 丼-满满嘅三文鱼同埋鱼子 而且明显地佢哋用咗唔同嘅三文鱼混合 所以成个饭层次感好高 包括左唔同油脂分布嘅三文鱼 咁大个丼都只系 $68 我觉得都系必食之选
-阿根廷红虾虾膏寿司-
-海胆盛丼-
-厚切鳗鱼寿司-
-亲子 丼-
2019-12-12 1243 浏览
九龙城依间日本寿司想试好耐,因为每次经过都见到好多人排队叫外卖,不过今次我地选择咗堂食!首先我地叫左个亲子丼($68)一上到黎都真系好惊讶,满满都系三文鱼鱼子粒!而且佢哋个饭出名好食,加埋豉油自己调味,入口新鲜之余亦都好有弹性。而且都见到佢有挑选到三文鱼腩,混合左唔同油脂分布嘅三文鱼,令到成个饭好有质感。之後我哋叫咗一个海胆盛丼($138)除咗有好厚身既三文鱼外,海胆嘅份量都好多!而且入口都几甜,一点都唔水,好惹味。食靓海胆泥讲,一啲都唔贵!之後都叫咗几款寿司,包括左加州卷,厚切鳗鱼,花之恋,甜虾寿司,同埋最期待嘅烧三文鱼腩。自己来讲觉得厚切寿司真系好抵食,$14有如此水准,真系不得了!燃烧三文鱼腩嘅柚子味好香,都系值得一试!最後嘅重头戏一定会系阿根廷红虾虾膏寿司($35)呢个价钱我觉得真系几抵食。首先讲紧佢系即时拆虾,挑出虾膏,再用火枪烧香,鲜虾都好大只,而且非常新鲜。最重要系虾膏真系好香口!食完绝对系有种齿颊留香嘅感觉。老板娘亦都好热情,即是好多外卖,佢都会同食客嘅食下沟通,仲会介绍特色嘅嘢食,下次都一定会来!

首先我地叫左个亲子丼($68)

之後我哋叫咗一个海胆盛丼($138)

• 海胆盛丼
  • 阿根廷红虾虾膏寿司