2023-10-23 1681 浏览
The buffet has been great for a while now, but the consistency of good quality is what we always come back for. They are very innovative with the specials too, crab season was now and delicious. The service is great too, and we can see the system in place is both thoughtful, adaptive and world class
2023-10-15
Miss L 👩🏻好犀利,喺某平台搶到買二送二優惠,咁搵埋Mr P🙎🏻‍♂️順便預祝🤴🏻生日先!😄😄今次嘅自助餐主題係蟹🦀宴,每人會有一隻大閘蟹🦀,我本身就麻麻地食蟹🦀,咁就交埋俾🤴🏻食,蟹膏嘅量🤴🏻話少左D啦😀😀!當中幾款添加咗蟹🦀肉嘅菜式,例如蟹🦀肉忌廉湯、蟹🦀肉意粉🍝、蟹🦀肉刀削麵就正常不過不失啦😃😃!但整體我哋都覺得款式偏少,夾咗兩三碟就開始夾重複嘅食品啦,都係自助餐正常大路嘢,燉湯幾好飲😄😄!講講個D甜品款式都幾多,每樣都細細粒☺️☺️,不過普遍偏甜,連我鍾意食甜品到覺得過甜😅😅

2023-10-10
2023-09-22 2118 浏览
8月尾食自助晚餐,冇生蠔冇片皮鴨,冇中式燉湯,冇鵝肝,仲要冇免費泊車,no good 太失望了😥其他食物都ok,希望呢間餐廳可以進步番,畢竟係尖沙咀區有海景睇,期待可以有改善😋

2023-09-10 2290 浏览
幾年前食過呢間,發誓以後都唔會再嚟。幾年後嘅今日再嚟,佢真係進步咗好多好多,第一次寫食評,覺得需要為佢平反。呢個價錢食到咁嘅質素,確實係而家自助餐少有。凍海鮮種類多, 有龍蝦麵包蟹長腳蟹等等, 牛扒羊架熱葷都唔差。雪糕係杯裝haazgen-dazs, 仲有支裝雪條, 對於好多自助餐都係一桶桶自己筆,呢間真係算唔錯。唔知係咪因為以前做得差所以而家人咁少, 大家下次都可以嚟試下, 佢畀好多700蚊樓下嘅自助餐好好多。

2023-09-03 2057 浏览
🌻食物 : 不錯,種類都算多。冷盆食物種類多,波士頓龍蝦供應量多,海鮮冬陰公湯即煮,好好飲。檸檬茶奶茶咖啡飲品任飲,刺身有三文魚、帶子、吞拿魚……、壽司種類也很多,燒羊架夠冧入味 。有新鮮出爐乳豬。 🌻環境 : 座位舒適,空間夠,窗口位置能看香港夜景。洗手間:乾淨,冇異味,有提供梘液同抹手紙🌻服務 : 職員服務好,尤其Chris Wan,醒目,工作效率高,識執生,好笑容,觀察力強,勤力。其他職員服務也很勤力,收碟速度快。
🌻食物 : 不錯,種類都算多。
冷盆食物種類多,波士頓龍蝦供應量多,
海鮮冬陰公湯即煮,好好飲。
檸檬茶奶茶咖啡飲品任飲,
刺身有三文魚、帶子、吞拿魚……、
壽司種類也很多,燒羊架夠冧入味 。
有新鮮出爐乳豬。

🌻環境 : 座位舒適,空間夠,窗口位置能看香港夜景。
洗手間:乾淨,冇異味,有提供梘液同抹手紙

其他職員服務也很勤力,收碟速度快。
2023-09-02
  • 甜品
  • dinner buffet
  • Buffet
2023-07-02 2960 浏览
6月自助餐主題係父親節沖繩主題食物每台每位送一隻蒸鮑魚魚生刺身有原粒帶子,甜蝦,三文魚,魷魚凍海鮮有凍硯,凍大螺,凍蝦很鮮甜,凍長蟹腳,凍麵包蟹燉湯有沙參肉竹燉湯另外仲有忌簾硯肉湯沙律有幾款,仲有煙三文魚,幾款芝士甜品有多款選擇,Haagen-Dazs雪糕雪糕有雲尼拿,士多啤梨,曲奇味
6月自助餐主題係父親節沖繩主題食物
每台每位送一隻蒸鮑魚
魚生刺身有原粒帶子,甜蝦,三文魚,魷魚
凍海鮮有凍硯,凍大螺,凍蝦很鮮甜,凍長蟹腳,凍麵包蟹
燉湯有沙參肉竹燉湯
另外仲有忌簾硯肉湯
沙律有幾款,仲有煙三文魚,幾款芝士
甜品有多款選擇,Haagen-Dazs雪糕
雪糕有雲尼拿,士多啤梨,曲奇味

2023-06-29 2045 浏览
Staycation 完第二朝起身就梗係去到海景咖啡廊食返個豐富嘅自助早餐,非常欣賞佢哋嘅早餐,種類非常多,除咗有最普遍嘅中式西式外,仲有韓式、日式、印度咖喱。 粥粉麵飯全部都齊。麵檔仲可以叫阿女最鍾意嘅火腿通粉添!好多食物都可以即叫即整,就連雞蛋都可以叫不同嘅煮法。 而且食物都fill得好快,無見過有吉碟嘅情況出現。食完仲可以拎個乳酪 ,加生果做結尾。職員嘅服務都好好,經常睇下有無食完嘅碗碟需要處理❤️
食完仲可以拎個乳酪 ,加生果做結尾。
職員嘅服務都好好,經常睇下有無食完嘅碗碟需要處理❤️

2023-06-24 1739 浏览
似乎都有好一段日子沒分享自助餐了,實在有點心癢癢的。月前就去了海景嘉福酒店的 Cafe on M,無他,因為好想食 Buffet 嘛!近排大家蜂擁而至去日本,講真,我就無錢去日本,但偶爾食兩餐日本野都仲得,而當日 Buffet 主題正是沖繩菜色。海鮮有加拿大鱈場蟹腳、咖啡蟹、海蜆、小龍蝦、翡翠螺及青口,種類多質素好,掃一盤毫無難度。刺身有北海道帆立貝、甜蝦、三文魚、吞拿魚及鯛魚,解凍處理得好好,毫無令人討厭的雪味,我鍾意。除了刺身,大家要試自家製櫻花蝦燒玉子,充滿了櫻花蝦獨有氣味,玉子又做得juicy。另一道必食就一定係火炙北海道帶子壽司,帶子肉質柔嫩,帶火炙過的香氣,好味。仲有沖繩特式壽司、壽司卷以及雜錦壽司。炸物區吉列日本北海道十勝豚肉眼扒必食之一,炸得啱啱好,外脆內嫩,充滿了肉汁。仲有沖繩紅芋可樂餅以及沖繩阿古豚可樂餅,喜歡炸物的朋友,記得配返罐啤酒呀!熱葷沖繩苦瓜蟹肉炒桂花素翅自己一向有食苦瓜來降血糖,沖繩苦瓜爽脆的口感,又的確好好味,用來炒蟹肉及素翅,口感更佳。沖繩大根清湯牛腩大根清甜入味,牛腩炆得夠稔,湯底清甜,如果可以用上伊麵底就更正。清蒸比目魚超大條,啖啖肉,火喉又恰到
似乎都有好一段日子沒分享自助餐了,實在有點心癢癢的。

海鮮

仲有沖繩特式壽司壽司卷以及雜錦壽司

炸物區

吉列日本北海道十勝豚肉眼扒

必食之一,炸得啱啱好,外脆內嫩,充滿了肉汁。

熱葷

沖繩苦瓜蟹肉炒桂花素翅

沖繩大根清湯牛腩

清蒸比目魚

超大條,啖啖肉,火喉又恰到好處,就算經常比人圍攻,但refill得幾快。
加試日式鰻魚炒飯同埋泰式雞飯,兩者都好受歡迎。
其實紅酒燴和牛面、印式蔬菜咖喱、牛油咖喱雞加上羊肉串,真係好啱送白飯,幾款菜色用來撈汁一流。

每晚到了7點左右,又有即燒乳豬供應,大家真係要記得。
當然亦不能錯過蜜汁叉燒同燒腩仔,都係自家出品,有保證。

Carving Station

若果是牛魔皇,除了可來一片香烤牛臀肉外,不妨加配一件烤菠蘿,因為天然的果酸,正好平衡了油香。
至於韓式燒牛仔骨又係我另一款喜歡的菜色。
加上香煎紐西蘭羊排、日式鹽燒咸牛舌、日式燒雞肉大蔥串和香煎三文魚,同行的朋友都一致好評。

麵檔

喜歡澱粉質朋友,又有特製的沖繩豚三枚肉

不妨來一碗日本北海道十勝豚腩肉

北海道帆立貝沖繩蘿蔔沖繩拉麵湯

必飲燉湯係花旗參百合燉瘦肉,甘甜清澈,天時暑熱最啱飲。
另外中西湯係櫻花蝦蜆肉周打忌廉湯及泰式冬陰功湯,兩款都係自助餐中少見。
Cold Cut及芝士

巴馬火腿、雜錦凍肉拼盤、Cheese Platter、挪威煙三文魚、泰式木瓜沙律、沖繩豬耳沙律花生芝麻醬及沖繩苦瓜片配蜜糖

甜品

首選當然係 Häagen-Dazs 杯裝雪糕,一整個專櫃,放滿了雪糕,夠晒衛生,仲要有 Vanilla、Strawberries & Cream、Caramel Biscuit & Cream、Cookies & Cream、Macadamia Nut以及Twist & Crunch,口味好多。

Cafe on M 本身甜品已經好出色,今次主打日本食品,甜品當然係其中主力。
數一數,已經有櫻花士多啤梨朱古力蛋糕、日本綠茶千層蛋糕、日本紫薯撻、沖繩紫薯戚風蛋糕、北海道柚子芝士蛋糕同埋北海道牛奶忌廉麵包布甸

其中最愛日本綠茶千層蛋糕及柚子芝士蛋糕
其他仲有朱古力脆脆蛋糕、泡芙、歌劇院蛋糕、桂花糕及葡撻甜品種類好多,單單食甜品已經夠飽。
另外,又可以五款梅酒中選擇一款,喜歡的,更可以買走。
2023-03-03 3466 浏览
海景嘉福洲際酒店staycation既第二日因為住套房所以包lounge包早餐本身大堂職員話只可以係lounge食但lounge職員又話其實可以落自助餐廳食不過早餐就要自己手動掃qr code預約我地夜晚先搞已經見到所有時段都full晒所以今朝過左十點先落去諗住少d人搏下海景咖啡廊cafe on m原本餐廳就應該係M樓但我地十點三落到黎仲係full晒所以佢地就安排我地坐地下地下原本係大堂酒廊但而家已經無開成為左自助餐既一部份呢到食客反而唔多位比較寬不過唔好處就係會周圍會有人行過同埋拎野食要上上落落但其實呢度樓底較高又有水晶吊燈事實環境係比較好既因為太多人臨走清場先影到個環境餐廳其實都有少量窗景位理應同lounge望同一樣既野不過因為太矮可能只係望到行人路同馬路同埋呢d位就真係好L迫要背貼背咁坐出面有半開放位置感覺無咁局促呢一邊唔知以前係咪都係大堂酒廊格局顏色同自助餐廳都唔係好一樣而且仲有部鋼琴但佢又真係有張cafe on m既接待檯擺係度仲可以望到地下大堂應該就舒服過坐入面咁我覺得自助區黎講都幾多野揀以同級酒店既質素黎講算幾唔錯佢有兩個大圈放食物第一張檯就擺前菜多穀物類幾多選擇逆時針行
海景嘉福洲際酒店staycation既第二日

飲品
橙汁, 蘋果汁
點心樣樣都拎左d
蝦餃, 牛肉燒賣
玉桂方包, 煙三文魚, 蜜糖燒火腿, 三蛋奄列
車仔檔拎左銀針粉
但都未嘗唔好一件好事
2022-08-14
早餐
2023-01-27 2981 浏览
D197 貓山王 D175 紅蝦 D160 竹腳D24 蘇丹 D200 黑刺 D24 XO D163 葫蘆D88 小甜甜 D101 紅肉D13 金包 D28 奶油包$價錢:成人 $628/位小童 $398/位(另收加一服務費)
D197 貓山王
D28 奶油包

$價錢:
成人 $628/位
小童 $398/位
(另收加一服務費)
2022-12-06 3154 浏览
媽媽生日今年想去海景餐廳打卡, 所以簡左位於尖東既海景嘉福酒店。 網上預訂並且full payment 有折,折左連加一兩位$1237.6。 雖說提早大半個月前預訂, 但到當日都係人山人海, 提早致電希望預留window seat都因為full 哂未能安排, 不過職員都好好咁安排左梳化位,不過位置就略為逼, 因為後面有2張4人枱欄住左 出入都驚撞到人😅😅進入海景嘉福, 第一下聞到係勁濃烈既榴連味 正奇怪緊咩事 上一層到餐廳等候入座安排嗰陣就知道左咩事。 原來餐廳既另一邊正同時做緊榴連主題自助餐 , 正等候入座時 聽到有客人正投訴緊點解冇人同佢講有榴連主題 因為佢覺得好臭😅😅 入番正題, 做緊蟹既主題 當然唔少得大閘蟹。 入座後 職員派左卡供我地去counter 取大閘蟹, 隔左陣 有另一位職員送上每人三隻焗蠔, 賣相相信係莧菜焗蠔或者菠菜焗蠔😅😅大閘蟹略厭腥 ,而蠔都算有肉感 味道唔錯。海鮮方面 除左蟹腳 凍蝦外,仲有龍蝦仔 麵包蟹,相當豐富 。 而刺身方面 除左一般既三文魚 Tuna外, 仲有北海道帶子 同埋劍魚。 壽司方面有鰻魚壽司、牛油果蟹飯卷。 熱食方面比想像中少, 除左蟹類既
大閘蟹
海鮮方面 除左蟹腳 凍蝦外,仲有龍蝦仔 麵包蟹,相當豐富 。 而刺身方面 除左一般既三文魚 Tuna外, 仲有北海道帶子 同埋劍魚。 壽司方面有鰻魚壽司、牛油果蟹飯卷。 熱食方面比想像中少, 除左蟹類既食物外,仲有蒸石斑、 素帶子、燒味等。
甜品大概有6款, 值得推介係有即製Tiramisu
師傅會好細心咁問你要酒定唔要酒, 之後係你面前加上cream、朱古力粉
食落去又唔會好漏
仲有少見既沙翁等, 雪糕是Häagen-Dazs ,口味大約有3-4款。
即製Tiramisu

咖啡茶是任飲的, 意外之喜係有薑茶。 飲落去唔會太辣 岩岩好
除外仲有提供可樂汽水以及啤酒。
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
即製Tiramisu
到底您有幾鍾意食榴槤?跟我去海景嘉福酒店嘅榴槤放題就啱晒了!一連8日由「榴槤千金」舉辦嘅榴槤盛宴可以一次過品嚐五款從馬來西亞樹上熟新鮮空運到港嘅榴槤,味蕾今日真係超滿足呀!五款榴槤包括💫口感粘稠濃郁苦甜既D197貓山皇💫清甜肉質似奶油般滑溜既D24蘇丹💫淡黃色醇苦帶酒香既D24 XO 💫甜度極高既D101紅肉💫產量極少甜中帶甘既D88小甜甜 仲有神秘限定竟然係我最愛覺得Gas味最重既D160竹腳,我一口氣食左四大舊都仲想Encore呀!榴槤控快啲把握時機預約去嘆個榴槤放題啦!
到底您有幾鍾意食榴槤?

跟我去海景嘉福酒店嘅榴槤放題就啱晒了!

一連8日由「榴槤千金」舉辦嘅榴槤盛宴

五款榴槤包括
💫口感粘稠濃郁苦甜既D197貓山皇

💫清甜肉質似奶油般滑溜既D24蘇丹

💫淡黃色醇苦帶酒香既D24 XO

💫甜度極高既D101紅肉💫產量極少甜中帶甘既D88小甜甜

榴槤控快啲把握時機預約去嘆個榴槤放題啦!
  • 竹腳榴槤
  • 貓山皇榴槤
2022-12-05 1508 浏览
經團購app 買了自助晚餐, 11月嘅主題就係蟹宴。餐廳會每人送一隻大閘蟹,不過公同埋乸就沒得選擇,當晚我有兩位用餐,所以餐廳送咗一隻公,一隻乸俾我哋。食物方面,選擇都算多, 雖然沒有生蠔,但是有阿拉斯加長腳蟹,麵包蟹,翡翠螺,青口等等。阿拉斯加長腳蟹有淡淡的鹹味,唔似出邊嗰啲蟹肉完全冇味。麵包蟹都有好多膏,所以我有食咗兩次。先熱食方面,佢有應節嘅臘味糯米飯,有燒鵝,有中式燉湯。另外亦都有焗釀蟹蓋,一啲嘅新鮮炸物。另外亦都會每位奉上兩隻芝士白汁焗生蠔。雖然沒有生蠔但係有焗蠔亦都算補償。甜品選擇都不算少。而且份量細細,一口一件非常適合多心嘅人。佢有一個即制嘅tiramisu,因為我已經好飽,所以冇機會食到。飲品無限供應, 不怕續杯要另外收費
經團購app 買了自助晚餐, 11月嘅主題就係蟹宴。

飲品無限供應, 不怕續杯要另外收費
2022-11-27
👭🏻孖妹一家迎黎第1個staycation trip,你冇錯呀😂係處女Staycation,本來買左市景房,點知當日酒店upgrade左住半海景房😍 買套票就去食埋自助晚餐啦今日客人好多,某程度上係超額認購🥹大部份3-4人客人組都要坐一張2人枱,👭🏻孖妹見到有少部份客人可以4個人坐4人枱甚至卡位🌑 嘗試要度調位,但緊係比職員耍走,仲要聽到過級女staff叫啲細唔好理我哋呢啲無理要求🤬服務態度真係要改善下講番食物質素先🫡🥢海鮮冷盤🍣✨有蟹腳、海蝦🍤青口、麵包蟹、壽司刺身等等👭🏻孖妹比較推介海蝦,肉質鮮甜扎實😊蟹腳比較鹹,肉開始發mui ,比較唔推介🥲✨壽司刺身就有三文魚、八爪魚、吞拿魚、玉子🥚,👷🏻‍♀️細孖就最鍾意帆立貝,但每次只係比兩粒(無論要幾多份),所以要Encore 就要排多幾次隊啦🥹✨蟹主題仲有酥炸軟殼蟹卷物,可能始終飽肚,好似冇特別多人攞🥢沙律🥗✨有幾款沙律選擇,現成品有最推介係泰式柚子蟹肉沙律,除左必有蟹肉絲之外,仲有花生、炸蒜片,唔好睇少呢啲配料,佢哋帶出蟹肉鮮味,仲要好脆口增加左口感😍🥢熱食🥘✨有蒸魚、乳豬🐖咖哩配餸、即切牛臀肉🥩、燒味等等,燒腩仔幾高質,外皮卜卜脆,五

講番食物質素先🫡

🥢海鮮冷盤🍣

壽司

海鮮冷盤

刺身

✨蟹主題仲有酥炸軟殼蟹卷物,可能始終飽肚,好似冇特別多人攞

🥢沙律🥗

沙律

🥢熱食🥘

熱食

熟食

✨有蒸魚、乳豬🐖咖哩配餸、即切牛臀肉🥩、燒味等等,燒腩仔幾高質,外皮卜卜脆,五花腩層次分明平均
✨乳豬係限量,7點半就有得拎,好多食客好知星一早排左隊等🤫

✨遇著蟹季,每位客人都有一份大閘蟹、仲有香煎鵝肝配脆米通,自助區就有咖喱炒蟹,質素都唔錯

🥢甜品🍰

甜品

✨有芝士餅、歌劇院蛋糕、迷你葡撻、香梨撻
✨最推介係即做Tiramisu ,份量唔細份㗎,小朋友可以揀冇酒精,底層有兩塊手指餅,倒入濃縮咖啡+酒精,再鋪上滿滿嘅Mousse😍Mousse 好creamy,咖啡味濃,如果酒精落多少少仲好味😎

🥢飲品🫖

✨有咖啡、奶茶、檸檬茶/水、嘉士柏啤酒、可樂、七喜,款式就唔多,志在解渴係可以既

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

✍🏻總評:

·設加一服務費🔟

👭🏻推薦指數:⭐️⭐️️️️️️⭐️
👭🏻回頭指數:🌸🌸🌸
👭🏻環境評分:🌈🌈
👭🏻服務評分:❌ (太嬲比0️⃣分)

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 雪糕
  • 燒肉
  • 麵包蟹
2022-12-01 1040 浏览
開頭睇食評,有啲驚中伏!去到發覺冇事!食物種類的確唔算多,但係凍海鮮好新鮮!而且Record好快,幾乎唔會有冷場!我今次呢個經驗唔錯,可以番轉頭,稍為係侍應收碟,收得比較慢⋯⋯