2018-09-17
2076 浏览
第一次來呢間酒店食buffet,因為係親戚安排嘅晚餐聚會,所以一開始無了解呢個buffet係點。自助餐位於酒店低層,雖然係對住海,但個海景比出面條公路遮住左,所以唔係睇到太多海景。成個buffet分幾個areas,海鮮刺身,冷盤,甜品同熟食,種類唔算好多。海鮮方面有蟹腳,生蠔,蝦,三文魚,青口之類。D野都幾新鮮。除左有三文魚刺身之外,仲有煙三文魚,煙三文魚好好食,食左都好多件。至於生蠔,味道都係一般,唔知係咪我落得太多調味,d調味料蓋過左本身嘅鮮味。d蟹幾多肉,但味道比較淡,唔算好甜。反而,聽有試蟹粥嘅親戚話個粥幾好食,好清甜。另外,係熟食區個面有呢道蟹肉鍋粑,見到好受歡迎,好快比人拎曬,見佢refill左之後就拎左來試下,d蟹肉撈埋d蟹膏,甜甜地又鹹鹹地,配埋下面個鍋粑,食落個味唔錯。熟食區以燒/烤肉為主,有牛肉牛排,豬肉同羊架。羊架有d羶,其他肉就一般般,無咩太特別。比較特別係熟食個度仲有燒菠蘿食,食左好多塊。至於甜品,cake有8-10款左右,好多都係用生果整,酸酸甜甜,幾開胃。仲有朱古力噴泉,不過得棉花糖配,如果有多d水果就好。有haagen dazs雪糕任食,有大約八種味,有
有haagen dazs雪糕任食,有大約八種味,有人會係度一球球咁整俾你,仲有唔同配料例如朱古力粒,藍莓,士多啤梨蓉可以自己加。
自助餐來講,呢間算係不過不失但味道可接受,淡種類比想像中少。