餐厅: 浦和日本料理
资讯:

2024-02-29 643 浏览
揀呢間餐廳因為貪呢到交通方便,雖然啲位看似近,但係其實都聽唔到隔離台講咩,所以私隱度高,Business Lunch都幾理想。壽喜燒牛肩脊牛肉鍋白飯大大碗,鍋底夠大有好多蔬菜,牛肩只脊份量都好多,非常飽肚亦好滿足。滑雞未美容鍋雞件唔少,鍋底疏菜好好多,湯底濃郁,同樣配上一大碗白飯飽足感10足。醒目waiter因為舖頭喺地庫,冇電梯所以我行得好慢。waiter等緊我嚟嘅時候好醒目發現左我嘅需要,佢見到地下濕就提我要小心。去到座位仲幫我主動拉台等我多啲位置坐,仲即刻拎左杯熱水俾我因為佢知我唔飲得茶。呢啲喺加分位。
壽喜燒牛肩脊牛肉鍋
滑雞未美容鍋
醒目waiter
美人鍋
壽喜燒牛肩脊鍋
美人鍋
壽喜燒牛肩脊鍋
2024-01-02 1515 浏览
24/12 中午和朋友買完野揾食,經過浦和門口有位女接待員sales有套餐,不限時放題。咁就停低看看,她好詳細講解放題有幾個級別及每升一個级別會多一些食物👍最後揀左升级放題。落樓下地庫用膳,見到只有兩枱顧客,手機掃code落單,上菜速度快,食物質素正常。但用膳時有兩位女職員全程在我地對面傾計,一位是眼睛一條線穿淺色恤衫應該是經理級,另一位身型矮小穿著深藍色polo恤普通職員,我和朋友諗住叫下佢地加茶做下野會行開啦,點知加完茶又係企番喺度係咁傾,令到我用餐非常不安!一間餐廳管理不善員工是會令到客人反感的,若然無生意為何會請咁多員工返工傾計呢?另外洗手間地下非常濕滑,一入去已很嗅,請貴餐廳跟進一下。
落樓下地庫用膳,見到只有兩枱顧客
,手機掃code落單,上菜速度快
,食物質素正常
另外洗手間地下非常濕滑,一入去已很嗅,請貴餐廳跟進一下。
2023-12-24
用餐时段
2023-11-04 2147 浏览
真的很近地鐵站,A1出口邊,一分錢一分貨,愈貴就當然愈好,選貴一點放題,可選食物也多點,老實說,這價錢,5小時就覺得是聚舊好地方,可小勺幾杯吹吹水,而且食物質素也不錯,服務態度也算可以,真心不錯!
2023-11-04
庆祝纪念
生日
  • 日式放題
2023-10-25 1499 浏览
一行六人食午餐落單時侍應表現少少不耐煩,我地直接同佢講個餐既號碼,由於有啲嘈就問佢其中一樣野有無寫到,佢嘆左一口氣之後先重複佢寫左啲咩。落單期間佢兩度撳住個walkie認真聽,又好嚴肅咁回覆對面,唔肯定佢係咪因為有其他事要處理所以態度麻麻地。野食係上得幾快,但個松葉蟹蒸蛋有唔新鮮蟹味,啲烏冬湯好淡埋單時無提醒我地電子支付有九折,白白比多左一百蚊(不過我地自己都有責任)最後其中一個食左海鮮烏冬既同事番到公司肚痾左兩次,其他人分別食魚生丼飯、牛肉烏冬同銀鱈魚西京燒都無事,咁一定係啲海鮮有問題結論:食物唔新鮮、CP值低、空氣唔流通—可以唔洗黎食
一行六人食午餐
野食係上得幾快,但個松葉蟹蒸蛋有唔新鮮蟹味,啲烏冬湯好淡

結論:食物唔新鮮、CP值低、空氣唔流通—可以唔洗黎食
2023-10-25
2023-10-14 1344 浏览
相就無啦 因為成日食都無特別影低但佢啲set lunch係幾抵食百幾至3百幾都有,選擇勁多,有主食,前菜,野飲,甜品,勁大碗勁飽!環境唔算特別靚定點,但坐得舒服唔迫。服務態度咁多次都係好好,係親民個種令人好舒服,有野問有要求佢地唔得都會講得好好,唔會態度差唔願幫唔願做個種,所以點解個個都鐘意去!
相就無啦 因為成日食都無特別影
低但佢啲set lunch係幾抵食
百幾至3百幾都有,選擇勁多,
有主食,前菜,野飲,甜品
勁大碗勁飽!

環境唔算特別靚定點,但坐得舒服唔迫。
服務態度咁多次都係好好,
係親民個種令人好舒服,
有野問有要求佢地唔得都會講得好好,
唔會態度差唔願幫唔願做個種,
所以點解個個都鐘意去!
2023-09-14 1471 浏览
朋友生日,所以一班人去左上環蒲和食放提🤭餐廳就起地鐵站隔離,十分方便👍🏻我去食放提 都係打邊爐🫢食熟食為主😛最愛係天婦羅、雞翼同蕃薯仔最意想唔到係有得打邊爐😂好正呀

我去食放提 都係打邊爐🫢食熟食為主😛

最愛係天婦羅、雞翼同蕃薯仔

最意想唔到係有得打邊爐😂好正呀

2023-09-03 1124 浏览
本人也算是沒有太大要求,但這間食物質素可以差到咁都算離譜,比起幾蚊的壽司店還要差,壽司飯散不新鮮,炸物全部已林晒,刺身是最失望的,全部難食不得了,最後環境是可以。

2023-05-06 3004 浏览
港島一帶不乏各式各樣日本餐廳,呢間餐廳算係放題中食物質素高的好選擇!今次選擇極上放題套餐$528一位,食物款式非常多,魚生新鮮不在話下,串燒調味亦十分唔錯👍🏽羊架燒到啱啱好唔會過熟,亦唔會有大陣羶味,十分推薦。整體食物質素都頗高,唯一建議增添更多特色飲料及甜品供客人選擇,咁就更加完美啦! 而座位方面亦非常舒適,我哋四個人當天坐卡位,座位十分闊落,唔會好似坊間一些放題咁樣手踭撞手踭,食都食得唔舒服!

• 刺身
  • 燒羊架
2023-04-29 2516 浏览
疫情後,加咗價…..四百多食一個普通放题,食物質数不過不失,仲要有限時,極上放題更貴要五百多六百,加多少少錢可以去酒店食自助餐啦!其實一啲都吾化算,有好多其他食店選擇!而且装修有啲舊,吾想執笠真系要改善一下!!
2023-03-06 2656 浏览
有次lunch喺附近,就入去試下,都幾多人,侍應安排入座都快手,座位比較密,但梳化都坐得舒服嘅,我點咗sukiyaki定食,同事點咗壽司定食佢份量唔算多,牛肉切得好薄,但冇乜牛味,sukiyaki湯底都唔夠濃,其他配菜都普通,唔係特別新鮮,個餐仲有幾片魚生同甜品,魚生都算新鮮同唔細片,甜品係一粒雪米磁,同事話個壽司定食普普通通唔難食佢個價錢都唔平,所以我期待佢份量同味道會多啲同好啲,所以都未必有下次嚕

職員搏懵唔講清楚價錢,叫兩次賣單8:35pm變咗貴$30.入座時明明我已問精選8:30前賣單唔係$268 + 10%咩,點解個app唔係呢個價錢,佢話我地7點入座冇呢個價錢,我以為新年所以價錢唔同,所以信佢啦。但之後走咗再係Openrice望個餐牌發覺唔對路,明明我哋一早食完,叫兩次賣單冇人理,搞到張單最後8:35pm變咗貴$30(我覺得特 登囉),打去同佢投訴,接電話個職員自己我哋個情況但唔處理,好嬲。原本係呢區街坊間唔中會黎快食,呢次佢哋咁奸之後唔會再幫襯😤😡
職員搏懵唔講清楚價錢,叫兩次賣單8:35pm變咗貴$30.

2023-01-19
用餐时段
2022-12-22 2544 浏览
無限時放题, 任飲任食, 做冬+生日 👍🏻.細仔從英國回來渡生日, 剛0+3, 趕上今天做冬, 出街吃飯, 一家三口樂也融融!已光顧多次, 服務👌🏻食物👌🏻🥂👌🏻最緊要唔使趕時間 🎉
無限時放题, 任飲任食, 做冬+生日 👍🏻.
已光顧多次, 服務👌🏻食物👌🏻🥂👌🏻最緊要唔使趕時間 🎉
2022-12-04 2227 浏览
我哋一行14人去食同事farewell lunch, 侍應上菜講錯set no., 令同事食錯咗第二個同事嘅set (價錢相差$80) 搵返侍應理論,佢堅持話冇講錯,係我哋四個人一齊聽錯,仲要當住我哋面前西面啤住我哋,都算!完全冇諗過換返個啱嘅set俾我地,搵埋經理都淨係識得話:「我可以換返個set俾你,但你要補返差價」好似我哋有心呃佢個餐咁。到最後兩位同事都係食咗唔係自己叫嘅餐,硬食!餐廳職員冇道歉,堅持自己冇錯,冇嘗試解決問題。其實次次去親呢間蒲和,啲男侍應嘅服務真係好差,今次我哋全部人都決定以後唔再嚟依間餐廳。呢個集團嘅老闆請着呢啲員工幫自己倒米。
2022-11-06 2864 浏览
依家都好少食放題 咁岩見上環呢間係正地鐵站隔離 咁方便所以試下晚市放題有4款 ($3xx/ $4xx/ $5xx/ $7xx)當然價錢愈貴 食晚款式都會多d我地揀左$5xx個款 款式多d一落單 有款海鮮刺身拼盤送既有生蠔 鮑魚 呢個我menu無包既生蠔🦪好大隻 好鮮甜 鮑魚好彈牙 牡丹蝦好新鮮又大粒😜🤪仲有唔同既手卷 比較特別就芒果🥭鵝肝手卷雞泡魚干 燒得好較乾身🤪🤪正仲有Shabu Shabu🥘有龍蝦🦞湯 牛肉 好豐富🤪飲品有清酒🍶(熱/凍)雪條有韓國牌子雪條😂 椰子味好味🤪🤪特別讚揚 餐廳訂坐有講係生日慶祝 會有雪糕球送😜😜雪糕似東瀛風味 有紅豆🫘綠茶🍵豆腐 芝麻味 好部都好好食😜

當然價錢愈貴 食晚款式都會多d

芒果🥭鵝肝手卷

雞泡魚干 燒得好較乾身🤪🤪正

仲有Shabu Shabu🥘
有龍蝦🦞湯 牛肉 好豐富🤪

飲品有清酒🍶(熱/凍)

雪條有韓國牌子雪條😂 椰子味好味🤪🤪

2022-10-02 2450 浏览
同朋友路經上環,便入座試試。 入座後,原來晚市放題有4個價錢,我們並不知道,後來侍應才把Menu 交給我們看,但每個價錢都不清楚顯示是那種升級,光看menu又不對應上價錢。一片混亂! 看到剌身有劍魚,但很失望,韌到不得了,下單下了兩次,以為第二次會好,還是只有韌,太失望! 只有第一次下單數量有給足,之後都沒有給了。 我們2人,下單油甘魚6片,從來只會來2片,就算再下單追加,都不會再多來足夠數目,侍應都不會幫忙追單,感覺很差!説就説是無限時,但份量少得很可憐,追加又不會給,不會再來。
同朋友路經上環,便入座試試。

只有第一次下單數量有給足,之後都沒有給了。

説就説是無限時,但份量少得很可憐,追加又不會給,不會再來。