2017-04-22 627 浏览
心情唔好,吃一餐令自己高興的午餐特登走到銅鑼灣吃一餐豐富的午餐每次心情不好都會吃一頓日本菜今天吃了津八見普通的一碗魚生當很簡單很新鮮很Raw就好想我想要的簡單的Raw的感情一樣雖然心情真的很不好但這碗飯令我cheer up 不少食材新鮮,有海膽可以吃到自己喜歡的感覺真的很好這一碗飯不多不少一個女孩子午餐是夠吃的會吃得飽飽的希望下次再吃可以懷著開心的心情再吃多一次
心情唔好,吃一餐令自己高興的午餐
特登走到銅鑼灣吃一餐豐富的午餐

每次心情不好
都會吃一頓日本菜

今天吃了津八見
普通的一碗魚生當
很簡單很新鮮很Raw
就好想我想要的簡單的Raw的感情一樣
會吃得飽飽的

希望下次再吃
可以懷著開心的心情再吃多一次
2016-07-21 4277 浏览
生日男人帶了我去食鐵板燒。津八見係上樓小店,樓面有大概10位鐵板燒位;6-7 張4人桌。男人卜左兩人鐵板燒位一入到去差唔多每個店員都會同你親切打照呼呀 笑呀,好鬼friendly...到我有d唔好意思...叫左個龍蝦鐵板二人餐 首先上了小前菜漬蕃茄&沙津 - 漬物好開胃呀!帆立貝師傅首先用牛油、菇仔做底,再底面煎新鮮開既帆立貝。入口出面係煎香,但裡面係好嫩口,生熟道恰到好處!龍蝦岩岩住係魚缸附近見佢即叫即撈隻龍蝦出黎😍😍真材實料!師傅開始煎既歷史性時刻梗要影底!一路煎已經流曬口水- 上桌拿拿聲起筷- 超爽口同結實既肉呀!重有兩個非常完整既大蟹鉗!天呀 超感動der !加埋超濃稠汁 - 魚子 / 蛋黃 / 蔥 ⋯ 好惹味!10分有100分!美國安格斯牛肉薄燒薄牛包蔥花卷,青蔥味balance 返肉的濃味,點芝麻醬食。5成熟岩岩好。這個時候已經飽飽地.....刺身拼盤套餐本來有鵝肝但我地都唔食,老闆娘好好咁幫我地轉左刺身。新鮮的如果三文魚再肥美少少就好!炒野菜Hahah 好有獲氣!落鼓油炒已經好好味!暴風吸入!煙肉炒飯我地唔食煙肉咁就淨蔬菜加蛋炒飯,已經要扣底變做一人份lu....好鍾意

叫左個龍蝦鐵板二人餐

首先上了小前菜漬蕃茄&沙津 - 漬物好開胃呀!
美國安格斯牛肉薄燒
刺身拼盤
炒野菜
Hahah 好有獲氣!落鼓油炒已經好好味!暴風吸入!
煙肉炒飯
我地唔食煙肉咁就淨蔬菜加蛋炒飯,已經要扣底變做一人份lu....好鍾意係鐵板燒既炒飯, 乾身又食到真係一粒粒米
味噌湯
又有龍蝦呀,淡淡味噌加左龍蝦似海鮮清湯,一飲而盡
甜品
雪糕兩球 - 有芝麻/綠茶- 我地淨係要左一球綠茶味...綠味濃 不過不失

重叫左兩枝日本手工啤酒 - 我0個枝有少少燒蕃薯味,甜甜地幾好..男人0個枝唔記左試.....
我覺得這小店暴溫馨的是所有店員都好似識你咁,笑容好真誠,成日都會注意到你需要咩...加茶,換碟,睇餐牌一臉疑惑會即問你做咩事介紹返...香港真係好少咁真心既服務....感恩..重要係銅鑼灣. 真心like!
2016-07-20
2016-06-30 2989 浏览
話說公司請客, 我呢D精打細算既就當然用盡公司每分每毫...........搵D自己想食好耐, 而又唔捨得比錢去食既餐廳啦~ 隊長之前都請過朋友去食鐵板燒, 不過又貴又唔飽, 所以唔駛自己比錢就梗係去食啦!津八見呢間餐廳唔大, 鐵板檯最多坐到2檯客, 但都OK既, 唔算迫, 入到餐廳, 會有人幫你掛好D外套, 等你D衫唔好吸晒油煙味, 做得好!我地5個人, 叫左2個二人前, 有鮑魚, 有龍蝦, 每人都係平均$350左右, 鐵板燒黎計, 呢個價錢真係好抵, 師傅都好好, 幫我地分番夠5份的份量. 先黎個魚子蒸蛋, 時間岩岩好, 蒸蛋滑溜溜. 然後就係一連串海鮮, 有龍蝦, 鮑魚, 帶子, 魚, 我會覺得鮑魚最好味, 因為佢煮得唔un, 而且個汁都調到味. 至於龍蝦就連殼都無嘥, 攞埋黎煮湯. 跟住到肉類, 有鵝肝, 蔥牛肉卷, 豬扒, 鵝肝我唔食, 不過聞到好香, 蔥牛肉卷就最好食, 蔥既份量都夠, 不過略嫌牛肉乾左少少, 最無特別就係個洋蔥豬扒, 味道普通, 同埋塊豬扒好大陣雪味.戲肉來了, 同師傅傾開計, 講出面有D鐵板燒都有用炒飯砌公仔, 隊長亦自爆就黎生日, 師傅叫隊長翻轉個電話
戲肉來了, 同師傅傾開計, 講出面有D鐵板燒都有用炒飯砌公仔, 隊長亦自爆就黎生日, 師傅叫隊長翻轉個電話比佢睇, 跟住佢就開始用飯跟住我個電話殼砌左個兔兔Cony比我, 果刻隊長真係開心到癲左, 因為真係好特別, 仲要可以走埋塊鐵板到影相, 好耐都無試過有surprise的生日飯!
雖然我地5個人食4人餐, 但由前菜, 食到甜品, 仲要有2個甜品, 一個係紅豆燒餅, 即席整, 熱辣辣新鮮送上梗好味, 跟住仲送多個雪芭, 係柚子味, 好fresh, 可以清一清口中既油膩感, 係真係飽到上心口!
2016-05-04 2876 浏览
因為看到多款卡通炒飯,我將這家鐵板燒收藏了好一陣子。終於有機會來飯聚,卻沒有吃卡通炒飯。師傅說卡通炒飯其實會造成浪費。為了配合卡通人物的顏色,要就是蔥太多或蛋太多,炒起來好看不好吃。四人點了一份二人餐及一份一人餐,外加一份沙律前菜飯湯甜品,份量剛剛好。前菜是茶壼蒸,上面有魚子,內有鵝肝,太享受了。這道菠菜汁銀鱈魚是主打菜式,看食評也見到不少人分享貼相。魚肉嫩滑,醬汁精彩美味。龍蝦以新鮮龍蝦製作。坐爐端座位的話可以見證到龍蝦生變熟的過程。師傅將龍蝦肉起出離殼,外殼仍然保持完整,再以龍蝦的蝦膏作為醬汁,將龍蝦肉包裹著。每啖豐富的膽固醇,令人又罪疚又滿足。美國安格斯牛肉薄燒摺成三角形,包著滿滿的蔥花碎,一口吃下感覺清新不油膩。套餐另外還有鵝肝、帶子、鮑魚及燒黑豚肉。麵豉湯有龍蝦在內的呢。柚子芝麻雪糕兩款我都很喜歡,前者清新助消化,往者口感幼滑味濃。
因為看到多款卡通炒飯,我將這家鐵板燒收藏了好一陣子。
終於有機會來飯聚,卻沒有吃卡通炒飯。

前菜是茶壼蒸,上面有魚子,內有鵝肝,太享受了。
這道菠菜汁銀鱈魚是主打菜式,看食評也見到不少人分享貼相。
魚肉嫩滑,醬汁精彩美味。
龍蝦以新鮮龍蝦製作。
坐爐端座位的話可以見證到龍蝦生變熟的過程。
每啖豐富的膽固醇,令人又罪疚又滿足。
套餐另外還有鵝肝、帶子、鮑魚及燒黑豚肉。
麵豉湯有龍蝦在內的呢。
题外话/补充资料: 匯豐卡有9折,相當抵食。
2016-04-29
2016-03-30 2005 浏览
之前食過晚餐覺得非常抵同好味!! 知道午市套餐價錢梗加超抵, 質素同晚餐一樣材料咁好, 出面嘅一人價錢就可以係呢度食到質素好嘅二人餐~ 所以經常再去幫襯~因為想食鵝肝同鮑魚, 所以叫咗個鮑魚鐵板餐($338二人前)~1) 套餐入面首先送上前菜沙律, 味噌湯~2) 之後係我至愛鵝肝多士, 好脆, 唔會太油, 好美味!!3) 跟著係銀雪魚配埋底d綠色香草汁, 肉質好滑, 無魚骨, 好好味~4) 再黎我嘅至愛海膽汁鮑魚, 一大隻兩人份, 多肉, 好爽口好好味!!5) 美國安格斯牛肉薄燒好香!!6) 最後係炒菜同煙肉炒飯~甜品當然唔少得雪糕(綠茶或芝麻)~一人價錢食到兩個人份量, 好食得黎又超級抵!!

1) 套餐入面首先送上前菜沙律, 味噌湯~

5) 美國安格斯牛肉薄燒好香!!

6) 最後係炒菜同煙肉炒飯~

甜品當然唔少得雪糕(綠茶或芝麻)~

一人價錢食到兩個人份量, 好食得黎又超級抵!!
鵝肝多士
安格斯牛
炒菜,炒飯,雪糕
鵝肝多士
安格斯牛
炒菜,炒飯,雪糕
  • 龍蝦
👭Seafood Teppanyaki Set for Two:Foie gros with toast, personally not interested, and the toast is pretty buttery and it becomes even oiler when serving with the foie gros. kind of waste that we didnt finish it all.If you are fond of uni with grill abalone! The abalone is pretty tender and tastes unique when going along with uni. But my family and friends who doesnt like uni finds it totally weird. Alternatively, the best dish goes to the cod fish, super rich and not soggy nor rubbery. Grilled bo

Grilled boneless pork loin in thick-cut, it's pinkish and juicy, love to pair it with the caramelised onion.

The set comes along with salad, Teppanyaki mixed veggie and also, fried rice. Tofu icecream brings a refreshing end note for the meal. ($388 for Two)

Ad-on includes coffee (+$10) and cheesecake (+$20), not quite possible to have these this time, too full already.

#hsurprisefoodie #hsurprisecwb #hsurpriseJapanese #homeysurprise
题外话/补充资料: Lunch is better than dinner
团年饭
2015-10-31 1610 浏览
突然想食薄燒牛肉,原本想去和三味,但冇位,見呢間係小平津個 friend, 質素應該唔錯,就試下新野。叫咗個 $388 二人前鮑魚鐵板餐。幫我哋煮既師傅好似賭神咁架。先嚟個前菜,跟住就係鵝肝麵包。然後係銀鱈魚,好味。然後到鐵板鮑魚薄燒牛肉好味 ,不過好似差少少牛肉味,可能我地冇講想食香口啲 (師傅有問幾成熟,我哋叫師傅話事,始終個個師傅口味唔同,唔怪得人)。順帶一提,呢個師傅唔錯,老婆開頭同師傅提過有麻油敏感,侍應上個芝麻汁點牛肉既,師傅即刻提番呢樣野。加分 最尾食埋個炒飯同雜菜,好滿足。甜品有豆腐/芝麻雪糕,選了芝麻,不過唔知係咪雪糕個櫃唔夠凍,啲雪糕係溶架,扣左少少分。整體嚟講呢個價錢食原到呢個質素,性價比都算高。
鵝肝麵包
然後係銀鱈魚,好味。
銀鱈魚
然後到鐵板鮑魚
薄燒牛肉好味
薄燒牛肉
最尾食埋個炒飯同雜菜,好滿足。

整體嚟講呢個價錢食原到呢個質素,性價比都算高。
2015-10-31
鵝肝麵包
銀鱈魚
薄燒牛肉
2015-10-21 1633 浏览
係咪好可愛呢!呢間主要有兩個二人餐Set(都有1人餐份量減半):鮑魚餐($788)同龍蝦餐($838),今次試左龍蝦餐!坐低未嗌野食先有前菜食,份量唔少架,味道亦唔錯沙律,有d蕃茄同菜,加埋帶酸既柚子汁,夠哂開胃,蕃茄好清甜!帆立貝,原粒帆立貝,好大粒,即刻煎香,底既汁自己調,好香牛油味,加埋蔥粒,成件事好圓滿!龍蝦龍蝦兩人份,新鮮龍蝦仲郁緊係面前即刻整,起肉超大舊!再加埋膏炒起,好香好好味!個龍蝦頭燒起再用黎煲個湯!蝦肉好有咬口,簡直係啖啖肉,值哂!鵝肝好大塊,煎到香口,包用牛油煎香,鵝肝入口即溶,份量多而且惹味美國安格斯牛肉厚燒揀左五成熟,熟度岩岩好!胡椒、鹽調味,旁邊有炸蒜,夾埋牛肉一齊食就無得頂,牛肉仲要好稔,食完一舊會再想食下一舊。煙肉炒飯炒飯一粒粒,調味岩岩好,正炒飯!呢間既炒飯仲有一大特色就係公仔炒飯,打黎book位果時可以問下安唔安排到,可以揀自己想整既公仔(當然啦盡量唔好太複雜)今次整左Cony兔兔仲見到有人整左#蛋黃哥,好靚呀!味噌湯,入面有隻龍蝦係度,好鮮甜,味噌湯足料。雪糕有豆腐同芝麻味,兩隻味都好香好濃,正呀!
係咪好可愛呢!
坐低未嗌野食先有前菜食,份量唔少架,味道亦唔錯
沙律
龍蝦
龍蝦兩人份,新鮮龍蝦仲郁緊
蝦肉好有咬口,簡直係啖啖肉,值哂!
煙肉炒飯
炒飯一粒粒,調味岩岩好,正炒飯!
今次整左Cony兔兔
仲見到有人整左#蛋黃哥,好靚呀!
味噌湯
味噌湯,入面有隻龍蝦係度,好鮮甜,味噌湯足料。
芝麻雪糕
豆腐雪糕
雪糕有豆腐同芝麻味,兩隻味都好香好濃,正呀!
沙律
芝麻雪糕
豆腐雪糕
2015-09-22 1495 浏览
We are from Singapore and a friend of mine recommended me to try this place, at first I was thinking its just another Japanese restaurant. However, I must say that there is a great restaurant, great enough to make me this lazy guy to write this review.Let me share with you, not only the food is delicious, the staffs are friendly (and good looking) too! we never have these food in Singapore and both my wife and I enjoy our dinning experience there very much. I would recommend anyone to try their

Let me share with you, not only the food is delicious, the staffs are friendly (and good looking) too! we never have these food in Singapore and both my wife and I enjoy our dinning experience there very much. I would recommend anyone to try their lobster set dinner!! it's really awesome. cheers
keropi fried rice
鵝肝with toast
who doesn't like a bottle of nice sake ?
2015-09-11
keropi fried rice
鵝肝with toast
2015-06-09 2239 浏览
同朋友慶祝生日當然要食返好小小喇~~~~所以就試下呢間係銅鑼灣呢間既日本鐵板燒喇!本身見到openrice 得咁少like, 都擔心味道麻麻, 但試完之後真係冇簡錯, 抵食不在話下喇, 仲見得到啲科好新鮮加上服務唔錯, 成晚都有驚喜tim~~~~~好值得再食多幾次..........落完order就係等食喇.........
同朋友慶祝生日當然要食返好小小喇~~~~
所以就試下呢間係銅鑼灣呢間既日本鐵板燒喇!

加上服務唔錯, 成晚都有驚喜tim~~~~~
好值得再食多幾次....
......
落完order就係等食喇.........
加拿大海膽刺身
海膽汁鮑魚
公仔炒飯
煙肉帶子
2015-03-20 2552 浏览
工作間繼續於銅鑼灣覓食。鐵板燒名單居然有新晉之手。星期一要食好啲!要了商務套餐鐵板燒。主食有4樣。店方嚐試走懷石鐵板燒路線,注重presentation,每一道菜都擺設精美。先上大蝦,底下放了本菇,蝦主體砌成完整的一隻在揚首擺尾。店方用的是河蝦,肉質當然不及海蝦實淨,但由於新鮮所以非常彈牙鮮味。銀雪魚外表香脆,醬汁是菠菜蓉,伴碟的玫瑰花瓣添了點法式情懷。以白酒煮焗過,略嫌酒味重了帶點酸。鵝肝煎得外脆內剛熟,個人認為可煮少一分令裡面更嫩,但鵝肝無瀉水情況,反映食材質料好。碟旁的牛油多士充滿牛油味又熱又鬆脆,正!而碟旁帶果酸甜的莓類正好解油膩。師傅認為齋食飯無餸好悶,於是調了一下次序,先上炒飯。飯的材料兜得極勻,炒得乾身,淡淡的豉油鹹香滲入每粒飯裡。可能是星期一吧,師傅問我牛肉的生熟度時,我游魂的竟答了要熟點… 結果明明應該嫩滑的薄燒,變熟後雖未至於嚡口,但沒有了軟腍感,不過我也吃得開懷,因調味幾好,基本上不點醬料也好吃。按師傅建議點了帶微酸的麻醬汁,效果也不錯,可減低滯膩感。麵豉湯與平常店用的不同,是甜麵豉,味道略淡,沒有了過鹹的情況。炒清菜正常。最後的甜品是日本貨柚子雪芭,帶點點果皮味
工作間繼續於銅鑼灣覓食。鐵板燒名單居然有新晉之手。

麵豉湯與平常店用的不同,是甜麵豉,味道略淡,沒有了過鹹的情況。炒清菜正常。最後的甜品是日本貨柚子雪芭,帶點點果皮味道清新自然。

可能店仍新,是日lunch時段只有我一人獨霸全場。但“津八見”食材質料好,店方及師傅有心做好質素於細微處著眼,願意與客人交流聽取意見,定價進取,只要略為宣傳及日子久了積存客戶口碑,成為鐵板燒熱點應不難。
2015-03-09
之前一直幫襯開同一個集團開嘅6/F<<小平津>>, 知道佢地開新店<<津八見>>做埋鐵板燒, 所以我地好興奮去試, book咗個房仔15人去食公司慶工團年飯~餐廳設計有個房仔用黎團體坐幾好, private d又可以傾計嘈d~望下個晚餐餐牌個套餐非常豐富多野食, 價錢仲非常之抵食, 平時呢個價錢係一人份量, 但依家一人價錢就可以食到二人餐~ 我地一行15人, 叫咗4個刺身拼盤(可以叫佢地係6/F小平津order刺身上黎的), d刺身非常新鮮好味, 拼盤有三文魚, 蝦, 鮑魚片etc~ 另外叫咗4個鷄泡魚乾, 平時我唔食鷄泡魚, 但呢度整得幾好, 乾身脆脆地原本幾好食~ 重有4個海膽凍豆腐都好特別同開胃~之後叫咗唔記得係12定13人份量嘅鮑魚餐($788二人前)同龍蝦餐($838二人前)大家share食(因之前已食好多刺身已食到飽飽地)~套餐入面一如平時d套餐會包括前菜沙律, 味噌湯, 煙肉炒飯同雪糕(綠茶或芝麻)~重點highlight套餐入面美味嘅食物:1) 銀雪魚: 我平時唔食魚怕腥, 但呢度整得好滑, 配埋底d綠色香

重點highlight套餐入面美味嘅食物:
1) 銀雪魚: 我平時唔食魚怕腥, 但呢度整得好滑, 配埋底d綠色香草汁好好味~
2) 帆立貝: 好香牛油味好爽口大粒~
3) 鵝肝: 食鐵板燒套餐點可以少我最愛嘅鵝肝!! 個多士好脆, 鵝肝煑得啱啱好, 有汁得黎唔會太油, 多士配埋熱辣辣剛煑好嘅鵝肝放上去一齊, 又脆又軟, 好好味, perfect!!
4) 海膽汁鮑魚: 鮑魚係一個大隻size兩人份量, 我覺得咁樣好過出面一人一隻好細隻嘅(因為多肉d), 好爽口好好味!!
5) 龍蝦: 又係大隻多肉, 好香好味!!
6) 最後美國安格斯牛肉薄燒 / 厚燒 / 日本黑豚肉厚燒: 自己就覺得黑豚肉普通, 食得鐵板梗係食牛肉厚燒, 煑得軟硬啱啱好, 有口感有肉汁!!

最後15個人每人只係大約$400已食咗咁多野~

食開鐵板就知其實其他地方出面收呢個價錢係一人份量, 但係呢度就足夠兩個人份量, 咁抵嘅價錢質素又好好, 非常開心揾到一個新聚腳地方!!

P.S. 知道午市套餐價錢梗加超抵, 我會再去幫襯~
2015-02-13
团年饭
  • 銀雪魚
  • 帆立貝
  • 鮑魚
  • 牛肉厚燒
2015-03-01 1794 浏览
今晚慶祝個fd生日,所以就試左呢間鐵板燒,原來呢間舖只新開張左2個月。因為bar檯full晒,我地唯有坐普通檯,不過都好,油煙冇咁勁。我地揀左龍蝦餐(二人前),先黎個頭盤,之後帆立貝鵝肝,因為個fd唔食鵝肝,我就一個人食晒成碟。嘩!食完之後好'溜',仲飽到依家龍蝦,唔錯安格斯牛,我地揀左厚燒,都好味。我地另外仲叫左個銀雪魚黎試,都唔錯。隔離檯有人生日,所以師傅表演整左個鬆弛熊,我地聽到(好似係)老板娘講,話師傅都試過整多啦A夢,咁啲藍色部份究竟係用咩整呢?但我都係覺得整海綿寶寶正啲個雪糕我就揀左綠茶味,而我個fd就揀左柚子味。最後老板娘請我地食cheesecake(不過我諗檯檯都有請的),竟然唔'溜'喎,仲好好味!整體上都覺得抵食嘅!

我地揀左龍蝦餐(二人前),先黎個頭盤,之後

龍蝦,唔錯
安格斯牛,我地揀左厚燒,都好味。我地另外仲叫左個
銀雪魚黎試,都唔錯。

雪糕我就揀左綠茶味,而我個fd就揀左柚子味。

整體上都覺得抵食嘅!
頭盤
師傅表演👍
美國安格斯牛肉~厚燒~
綠茶雪糕
Cheesecake
2015-02-28
師傅表演👍
美國安格斯牛肉~厚燒~
綠茶雪糕
Cheesecake
  • Cheesecake(老板娘送的)
2015-01-25 1631 浏览
銅鑼灣食鐵板燒的地方不多,發現永光中心8樓新開左間叫津八見鐵板燒,見到大堂宣傳單張午餐鮑魚鵝肝鐵板燒$338(仲要2人前)就去試試先!餐廳裝修簡約整潔,老闆非常有禮介紹食物,於是就點左個特價鮑魚鵝肝鐵板燒午餐,首先食左蕃茄沙律,然後銀鳕鱼好滑!鵝肝不肥腻煎得剛好,跟住亮點四頭鮑魚份量大,好鲜味又不un,配海胆汁很特別,非常好味!再來薄燒牛好冧冇渣!食埋飯同雪糕已很飽!這次真是非常超值又好味!趁新開特價我会再去!
)就去試試先!

這次真是非常超值又好味!趁新開特價我会再去!
海胆汁鮑魚
2015-01-24
海胆汁鮑魚
  • 薄燒牛
  • 海胆汁鲍鱼
之前去小平津果陣佢地已經介紹左佢地既新店,鐵板燒,津八見,唔通係小平「津」於「八」樓與你相「見」?一上去,佢既裝潢同小平津好唔同,走明亮路線,而且d座位寬敞好多,好好彩之前有book ,可以坐鐵板Bar 台,我地一坐底即刻奉上前菜,最有驚喜係個蒜頭,好好味,連一位唔識蒜頭既朋友都食左一粒我地今次食set ,叫左個2人餐再加其他野食,佢呢到有樣野好,係可以叫小平津d野食上黎,我地一次過叫,無謂要人跑上跑落。主打介紹鐵板:師傅見我再次幫襯,送俾我地既海膽鵝肝蒸蛋帆立貝,好有心機咁整左d 紅色去整靚靚,(四季紅?) 龍蝦 ,我地見住可憐既龍蝦d手手係到郁下郁下,成為我地好味既大餐 .....龍蝦頭之後用左黎煲湯鵝肝,我好鐘意食既食物之一 我地揀左厚燒,好美味,師傅最後d 肥邊整俾我地送酒最精彩同最為難師傅,係我之前跪求既特別慶祝節目,表演公仔炒飯,不過係要提早預約講定ga..同埋真係要師傅得閒先,.....好有heart..........全場都走去影相最後自家製特別甜品,白酒蘋果果凍其他有d唔記得左影相,遺憾既係今日無上次好正果個蜆,Anyway,成晚覺得好開心,師傅好有善同好有Heart

主打介紹鐵板:

師傅見我再次幫襯,送俾我地既海膽鵝肝蒸蛋
帆立貝,好有心機咁整左d 紅色去整靚靚,(四季紅?)
鵝肝,我好鐘意食既食物之一
我地揀左厚燒,好美味,師傅最後d 肥邊整俾我地送酒
最後自家製特別甜品,白酒蘋果果凍
其他有d唔記得左影相,遺憾既係今日無上次好正果個蜆,Anyway,成晚覺得好開心,師傅好有善同好有Heart,會不斷問你意見,同你交流,如果要同d 高檔成千蚊一個落樓既鐵板燒比,咁當然唔同,但呢個價錢食到呢個質素,
,同埋佢既氣氛,係其他鋪頭無既,一個字「正」,希望佢地延續小平津精神,KEEP 住,加油!
2015-01-23
  • 鐵板Set