2024-04-06 153 浏览
服務態度非常惡劣,出餐又慢,又漏單,催單比人罵,lunch time趕返工千萬唔好去食,等到過曬鐘,但客又唔係多,唔好意思都無句,員工愛理不理的態度,食物好咸,鹽好似唔洗錢,又多味精,食物方面豬肉唔新鮮,一陣怪味,菜又爛的多,炒起油又多,周圍環境同地下污糟,桌子唔抹痴立立根本唔係正宗泰國菜館,連中菜都唔係,服務奇差當客傻仔的餐廳,價錢又唔平,而家香港愈來愈少人想出街食嘢不無原因,服務態度非常惡劣,食物方面無質素的餐廳
2024-03-10 300 浏览
約咗朋友去野餐, 叫左外賣. 2個午餐再加串燒拼盤, 埋單$250左右.其實午餐都抵食, 拼盤係散叫所以比較貴. 食物不過不失, 穩陣之選.最好味係個串燒拼盤, 但真係可以大碟少少🙈

最好味係個串燒拼盤, 但真係可以大碟少少🙈
岩岩跟同事去呢度食lunch,野食算正常,但啲人服務態度真係差到一個點,但都未係最激氣😩果個收銀機系統垃圾到一個極點😡,我一行3個人,兩個叫lunch set, 1 個人叫散餐,lunch set 可加$12叫杯special drink(原價$36)咁我兩個人都叫左,食散餐果個同事食到中途先再散叫1杯可樂(咁散叫正價$15),點知埋單發現,佢收左可樂$6、1杯特飲$12,另1杯收正價$36…..🤬同服務員講番,佢話電腦系統係咁樣,自動將平價果杯變做跟餐🤬🤬佢地態度仲係覺得自己冇錯,今日真係長見識😨
2023-10-28 943 浏览
早幾日食晚餐,最先係見到成間餐廳所有啲橙色皮椅滿佈大量黑色污漬!!淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都唔去翻新下,失望~🤮之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。啲大蝦梅左,唔係實肉,主菜金邊粉都炒唔香,竟然係全甜味嘅,正常係香口帶甜,仲有其他配料嘅香,但佢係純甜味都有嘅..整體價錢都貴,絕對唔值。呢區少泰國嘢都唔會推介呢間考慮越南、馬拉、印度菜好過
早幾日食晚餐,最先係見到成間餐廳所有啲橙色皮
椅滿佈大量黑色污漬!!

淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都
唔去翻新下,失望~🤮

之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖
哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。

整體價錢都貴,絕對唔值。
呢區少泰國嘢都唔會推介呢間
考慮越南、馬拉、印度菜好過
2023-10-28 609 浏览
早幾日食晚餐,先係見到成間餐廳所以啲橙色皮椅滿佈大量黑色污漬!!淨係呢樣已經可以bye bye,收人咁嘅價錢,都唔去翻新下,失望~之後點左青咖哩食,大家都覺得酸酸地,又無咖哩味,唔知點咁,試下配襯其他食物都係無分別,唔覺得好食左。啲大蝦梅左,唔係實肉,……主菜金邊粉都炒唔香,竟然係全甜味嘅,正常係香口帶甜,仲有其他配料嘅香,但佢係純甜味都有嘅……整體價錢都貴,絕對唔值。呢區少泰國嘢都唔會推介呢間考慮越南、馬拉、印度菜好過

啲大蝦梅左,唔係實肉,……

整體價錢都貴,絕對唔值。

呢區少泰國嘢都唔會推介呢間
考慮越南、馬拉、印度菜好過
用餐时段
2023-08-06 1110 浏览
This place offers lunch set during weekdays and weekends, and they offer a lot of options.Pad thai and curry beef brisket are my all time favourite. In terms of flavour, I would say they are just acceptable. But the lunch sets are really cheap and includes a drink, so if you are in budget, this place could be your perfect lunch spot.

2023-07-28 785 浏览
朋友话買外賣上佢屋企開餐,介紹了就近嘅泰Cool。到店時店員已将食物放進環保袋,十分整齊和方便。甜酸咕嚕魚配番茄、菠蘿和椒,甜甜酸酸好開胃。串燒拼盤和燒豬頸肉烧得剛好,味道不错。值得一讚係软殼蟹咖哩包,面包內有软殼蟹,咖哩汁另上,吃起來可隨自己喜好加咖哩汁。因為我不能吃太辣,覺得此道菜啱胃口。爱辣嘅朋友可能要問店員有冇得加辣。至於海南雞味道比較淡,唔啱哂我地口味。菠蘿炒飯原個菠蘿上,有诚意Good

2023-07-22
外卖自取
2023-07-21 805 浏览
今日lunch行過見到呢幢新嘅商業大廈,本身見佢樓下有人派傳單,係新開嘅茶樓,上到去話原來3點先正式開張😅於是上咗10樓見到呢間泰Cool,見價錢合理所以就試吓啦😜我同朋友叫咗泰式雞炒河,同肉碎煎蛋飯😌一嚟到,兩碟都勁大份😂仲以為會食唔晒!點知最後食哂,因為好好食🤤先講泰式炒河,食落去一啲都唔油,唔會咸,算幾乾身👍🏻雞肉份量都唔少㗎!朋友食嘅肉碎煎蛋飯都好入味,勁好送飯😍環境幾舒服又乾淨,座位都好多好闊☺️每人HKD58,性價比就!會再去🤭

2023-07-20
2023-05-28 1060 浏览
是晚點了4樣菜,燒豬頸肉配串燒,海南雞,青咖喱青囗,菠蘿甜酸魚。先講猪頸肉及串燒,好乾,非常難食,明顯不是燒,是炸,仲炸到over。青咖喱完全不是正常,好像用醬開水弄出來的,青囗非常細隻,啲薯仔最離譜,用水煮完先放入去!另外,菠蘿甜酸魚,啲菠蘿切到極細粒,如手指尾指甲咁上下,啲魚塊炸粉偏厚,味道一般。海南雞算是最正常,但無味,非常失望。此外,員工態度需要正視!我們旁邊有一枱3位客人是菲傭,有個員工在清理枱面時,她們因有些吃不完的想帶走,員工不停話要額外收錢,外賣盒加膠袋要3元,不停講10次以上,又收走用餐的碟,叫她成碟食,不用帶走,非常無禮貌,仲有歧視她們的感覺。希望管理層正視,否則餐廳遲早關門。
希望管理層正視,否則餐廳遲早關門。
2023-05-28
2023-05-03 1138 浏览
呢間泰cool泰國菜,我諗我去過起碼六七次以上,因為呢間泰國菜好近我屋企,又唔係太多人,又有戶外可以望到對面怪獸大廈啲屋頂,又開陽,佢又會播吓啲泰文歌,好似去咗泰國,幾開心㗎!好chill !佢呢度仲有一個大雀籠可以俾你打卡,牆身又有好多動物畫,最重要係啲食物好抵👍午餐都係50幾蚊就有😂仲有一包包嗰啲泰國蝦片,都係好抵好大包!多個出邊賣果d 份量兩倍!仲有必食係有魷魚,同埋生蝦次次都嚟食,蟹肉芒果飯等等…..
仲有一包包嗰啲泰國蝦片,都係好抵
好大包!
多個出邊賣果d 份量兩倍!

仲有必食係有魷魚,同埋生蝦
次次都嚟食,蟹肉芒果飯等等…..

• 生蝦
2023-04-30 585 浏览
昨晚去咗食晚飯,叫咗個燒魷魚、冬蔭公、青木瓜絲沙律,串燒拼盤。個冬蔭公完全勁甜,少少辣都無仲要飲落去好似好咸咁,到個木瓜沙律又係勁甜嘅,個條燒魷魚真係不得了,一d都唔似燒出嚟似係蒸嘅入面仲要未熟台,個串燒拼盤仲要好乾,除左個湯同沙律外,嗰兩樣都係微暖嘅,連叫兩個白飯都係微暖,d飯唔知係咩米食落去怪怪咁
昨晚去咗食晚飯,叫咗個燒
魷魚、冬蔭公、青木瓜絲沙律,串燒拼盤。
個冬蔭公完全勁甜,少少辣都無
仲要飲落去好似好咸咁,到個木瓜沙律又係
勁甜嘅,個條燒魷魚真係不得了,一d都唔
似燒出嚟似係蒸嘅入面仲要未熟台,個串燒
2023-04-23 622 浏览
🍽️青咖喱牛腩 $88 + 蒜蓉包 $30尼度嘅咖哩好出色,香料味重而唔算辣,相當開胃,仲可以用香脆嘅蒜蓉包蘸住食👍🏻另外牛腩都俾咗好多,而且炆得軟腍,正🤤🍽️馬拉盞雞肉炒河粉 $78尼個一上碟就聞到好香雞油同馬拉盞嘅蝦香味,河粉吸收晒佢哋,而且炒得好有鑊氣,好食!😍 唯一唔好嘅就係會油咗啲🍽️椰汁西米糕 $38本身想試班蘭千層糕,但嚟到先知無晒😢所以揀咗尼個。椰汁味幾出,西米甜甜哋,再加上粒粒粟米 整體味道唔錯😋味道😋 7.5/10性價比💰 8.5/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 7.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
🍽️青咖喱牛腩 $88 + 蒜蓉包 $30

服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 7.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
2023-04-11 623 浏览
泰國菜館連鎖店眾多,呢間喺觀塘、油麻地、將軍澳同九龍灣都有。友人推薦價錢份量服務相宜,就揀咗鰂魚涌食。新商廈地方闊落,鳥籠一枱夠坐十位,唔啱坐露台心心情侶位。胃口唔錯點招牌巨型麵包咖哩牛腩,噱頭勝於味道。蝦炒金邊粉嫌唔夠熱,串燒拼盤豬頸肉加豬鷄牛串,惟後者相當遜色。餐飲沙冰興趣一般,跟咗斑蘭椰子奶夠晒甜。另設午市套餐湯粉選擇十幾款,再追加美食轉特飲。下次潑水節慶再試叫埋地道甜品椰汁西米糕同埋原個椰青
串燒大拼盤
蝦炒金邊粉
斑蘭椰子奶
  • 串燒大拼盤
2023-03-19 499 浏览
🦐泰式蝦金邊粉 $58大碟有花生醬同蛋香味,酸酸甜甜,不過略嫌豆腐偏硬好似擺左好奈,蝦都唔算好新鮮😔🥛班蘭椰子奶 +$12高質濃郁椰子🥥,加上班蘭香味,大大杯推介👍🏻.✨冇食一段時間,𝒎𝒆𝒏𝒖轉左,味道同之前比較略略退步左
🦐泰式蝦金邊粉 $58

🥛班蘭椰子奶 +$12
高質濃郁椰子🥥,加上班蘭香味,大大杯推介👍🏻
✨冇食一段時間,𝒎𝒆𝒏𝒖轉左,味道同之前比較略略退步左
星期日屋企人唔想煮飯 諗爆頭都唔知食咩好睇睇附近有咩好食 最終揀咗泰cool外賣自取🥡準時有得拎而且外賣包裝都好隱陣湯粉/椰汁湯都有再用保鮮紙包住密封冇咁易倒瀉之餘仲可以有保溫作用幾細心嘅做法 只係冇咁環保😂🌈串燒拼盤(大) $118有齊豬肉/雞肉/牛肉串燒 仲有埋5-6片燒豬頸肉有兩個不同風味嘅醬汁配搭 可以揀花生沙嗲醬/酸辣嘅醬汁又惹味又好食😋🌈地道椰汁雞湯 $88最鍾意叫椰汁雞湯 都幾足料又好味🤤濃濃嘅椰汁味 配搭好多香料仲有車厘茄/菇🍄/雞肉而且雞肉都好夠嫩滑🌈馬拉盞雞肉炒粉絲 $78比較乾身 始終係炒粉絲馬拉盞加雞肉仲有啲蛋絲等等又辣又刺激口腔 份量都多 擺滿成個盒
星期日屋企人唔想煮飯

又辣又刺激口腔
份量都多 擺滿成個盒

2023-03-12
等候时间
5 分钟 (外卖自取)