2021-03-15 2292 浏览
串烧拼盘🍢(大)($108)真系劲耐冇食过串烧, 呢个拼盘都几抵食, 鸡/猪/牛每样两串, 仲有啲猪颈肉🐷 一份拼盘有晒我钟意食既野真系超开心😚 呢度既串烧有啲偏乾, 不过个酱汁都帮佢加左少少分既😋 猪颈肉相对地比较惹味冬荫原只大虾海鲜汤🦐($108)食泰国野又点少得冬荫公汤呀🙃 因为我地怕会好辣所以叫左少辣, 出到黎既辣度我觉得啱啱好🌶 个汤keep住有个小火系下面热住, 等佢唔会冻👍🏽 汤既配料都几足, 有两只大虾, 两只大青口同埋啲鱿鱼仔🤤 钟意饮冬荫公既你地应该会几钟意青咖喱🍛($88)青红黄咖喱入面我最钟意食青咖喱, 可能因为佢冇咁辣, 容易入口🤩 咖喱汁相当杰, 攞黎配蒜蓉包系最好既选择😙 咖喱可以拣配唔同既肉, 始终都系觉得咖喱要配鸡的🐔 鸡肉劲嫩滑, 而且仲有三色椒同埋其他配料, 超好食😚海南鸡饭🐓($78)真系好挂住新加坡既海南鸡饭, 又平又好食🥲 呢度既鸡相对地比较肥同埋皮比较厚, 对於唔食肥膏既我系冇咩肉食🤭 但系佢既鸡油饭系超级香鸡油味得黎食落又唔会觉得油腻👍🏽 唔食咁多鸡都可以食多啲饭😂饮品方面我地叫左超级淡味但系有好多龙眼肉既龙眼冰🧆 ($28)超浓味既班兰
串烧拼盘🍢(大)($108)

冬荫原只大虾海鲜汤🦐($108)

青咖喱🍛($88)

海南鸡饭🐓($78)

饮品方面我地叫左超级淡味但系有好多龙眼肉既龙眼冰🧆 ($28)超浓味既班兰椰子奶🥥($36)我觉得度既奶类饮品比较出色😙

呢间餐厅性价比几高, 价钱十分亲民, 如果多人去可以叫多啲小食share👍🏽 不过佢啲分店主要都系晒九龙, 希望可以开多几多分店大家都食到
2021-03-11
  • 海南鸡饭
泰皇咖喱青口酿巨型面包Price:$138📌个面包真系好巨型,入面咖喱多到泻出嚟😍呢只系偏甜嘅咖喱,小小辣味都无,啱哂唔食得辣又想食咖哩嘅人☺️青口都几大只,同咖喱一齐食都唔奇怪🤭咖喱配面包真系无得输,面包边好脆😉中间索哂啲咖喱,又淋淋地,真系越食越上瘾🤤串烧拼盘(大)Price:$108📌鸡、牛、猪各2串,仲有几块猪颈肉🤩猪肉烧得好出色,猪肉有少少韧但都算易咬,仲带有少少肥膏,咬落去好满足🥳猪颈肉烧焦味好重,再加埋附上嘅泰式酱汁,超入味🤪炭烧大虾Price:$128📌小妹真系好钟意食虾😁大虾拆开之後仲有啲焦香味,同埋真系啖啖肉😙加埋泰式辣酱好夹😋香芒椰子奶Price:$36📌一开头饮落去椰子奶味好重,芒果味就无乜,饮到最尾先饮到有芒果味🧐最底仲有啲芒果肉🤓
泰皇咖喱青口酿巨型面包
Price:$138

串烧拼盘(大)
Price:$108

炭烧大虾
Price:$128

香芒椰子奶
Price:$36

Beef curry in volcano bread set($58)Minced pork in lettuce sandwich ($101)Ordered from this place a few times already for its amazing surprises! The bread is kept separate from the curry so that when it arrived it was not soggy but not crisp as well. But the savoury curry and price for value outweighed every other factor! The minced pork was mixed well with herbs, lime and lemon juice giving it a fresh feeling - one of the best I have tried!Reorder? 100% (done a few times!)

外卖送餐
  • 生菜包
2021-05-21 212 浏览
十二点去到, 唔洗等位, 但系一去到十二点半就坐满晒,记得早少少黎啊一睇餐牌,好多样我都想食啊我见餐厅有咖哩牛腩农夫包唔系好多餐厅有架,仲要58蚊马上决定食依个啦!个包未上到个时gup到隔离枱个海南鸡饭好似好好食饭有油光, 鸡又好多wor仲要隔离两个人都系叫海南鸡饭睇嚟系招牌菜个包好香又软熟咖哩汁够香最重要系咖哩汁够多,好够点面包啊牛腩都够淋,好不错!仲包一杯野饮呀好抵食啊等我下一次再黎试下个海南鸡饭先!

一睇餐牌,好多样我都想食啊

我见餐厅有咖哩牛腩农夫包

唔系好多餐厅有架,仲要58蚊
马上决定食依个啦!

个包未上到个时gup到隔离枱个海南鸡饭
好似好好食
饭有油光, 鸡又好多wor
仲要隔离两个人都系叫海南鸡饭
睇嚟系招牌菜

个包好香又软熟
咖哩汁够香
最重要系咖哩汁够多,好够点面包啊
牛腩都够淋,好不错!
仲包一杯野饮呀

好抵食啊
等我下一次再黎试下个海南鸡饭先!
咖哩牛腩包
外卖送餐
咖哩牛腩包
2021-05-16 426 浏览
这间泰 Cool 第三次帮衬,位置就我工作地区,座位舒服开扬,窗边梳化位攞弥敦道景色。今晚友人生日他是泰国粉丝带佢食泰菜最合适。🥢冬阴公原只大虾海鲜汤味道较甜适合我不太好辣的人,惟独欠香茅同青柠香。🥢木瓜沙律爽脆清甜开胃喎!🥢鲜虾刺身生虾够哂爽甜,略嫌个汁欠辣。🥢串烧拼盘有猪颈肉、鸡肉、猪肉同牛肉一般,胜在有烧香过蘸点花生酱还好,大大串够饱肚。🥢炸鱼泰式风味炸得香口惹味🥢咖哩青口面包咖哩充满椰香味道甜口合不辣的人,我朋友是好辣的就麻烦少少喇!🤣

今晚友人生日他是泰国粉丝带佢食泰菜最合适。

🥢冬阴公原只大虾海鲜汤
味道较甜适合我不太好辣的人,惟独欠香茅同青柠香。

🥢木瓜沙律
爽脆清甜开胃喎!

🥢鲜虾刺身
生虾够哂爽甜,略嫌个汁欠辣。

🥢串烧拼盘

🥢炸鱼
泰式风味炸得香口惹味
🥢咖哩青口面包
2021-05-04
庆祝纪念
收工系旺角区食晚饭,泰cool每次都系我既首选泰国餐厅呢到环境阔落,好多梳化卡位,好岩一班朋友gathering, 食物质素亦不错先讲每次黎都必食既蒜蓉包,包身软,个人认为用黎点咖哩系一流价钱都好抵,连咖哩一齐order仲有优惠食左青咖哩鸡,咖哩比较稀身,相信用黎配饭应该好开胃。薯仔好好味,鸡肉偏少。青咖哩味道配蒜蓉包一流椰汁海鲜焗饭,估唔到会跟一杯椰子水入面仲有椰肉,几有风味不过个焗饭既椰汁略嫌唔够,食到落底就冇晒椰汁。炒饭底,味道不错。海鲜有炸虾,鱿鱼等等,正常水准,唔算有惊喜大虾金边粉,都系原只炸既大虾。蛋丝将金边粉盖住,另外有花生碎同青柠做配料,卖相同味道都不错,上菜时亦热辣辣最期待既串烧杂锦,2个人食咁多肉真系好饱😂 串烧拼盘有猪颈肉,鸡肉,牛肉,猪肉。猪颈肉同猪肉最好味,十分juicy, 都唔会烧过火鸡肉略嫌乾身,如果系鸡髀肉会好d, 味道都有d酸酸地,唔太讨好牛肉就一般水准,不过唔会好韧。总括而言,环境好岩朋友gathering, 食物质素亦不错,价钱唔算贵评分:环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️舒适 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️优闲 ⭐️⭐️⭐️⭐️回头 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
收工系旺角区食晚饭,泰cool每次都系我既首选泰国餐厅

先讲每次黎都必食既蒜蓉包,包身软,个人认为用黎点咖哩系一流
价钱都好抵,连咖哩一齐order仲有优惠

蒜蓉包 配青咖哩鸡

椰汁海鲜焗饭,估唔到会跟一杯椰子水
入面仲有椰肉,几有风味
椰汁海鲜焗饭

大虾金边粉

牛肉就一般水准,不过唔会好韧。
串烧杂锦

回头 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蒜蓉包 配青咖哩鸡
大虾金边粉
  • 蒜蓉包
成餐饭不论服务同食物质素都好好,只系唯一蟹肉炒粉丝就比较引起大家的话题啦😃😃😃可能都系一件好事来既,起码大家都兴奋起来呀🥳🥳🥳🥳由前菜睇起,大家都肯定有好多野想食,但真系可以hold一hold先既望下汤又好吸引,即时大家都谂住叫一个汤,因为图片吸引。哗。。。食菜就留返屋企食啦原来都有三间分店架斑斓椰汁实在系唔错,可惜佢无搅好先出餐。呢个要叫呀,个汁超正。重点来啦。。。蟹肉炒粉丝总共有六粒蟹肉呀点搅呀甜品类别就正正常常啦

望下汤又好吸引,即时大家都谂住叫一个汤,因为图片吸引。

哗。。。食菜就留返屋企食啦

原来都有三间分店架

斑斓椰汁实在系唔错,可惜佢无搅好先出餐。

呢个要叫呀,个汁超正。

重点来啦。。。蟹肉炒粉丝

总共有六粒蟹肉呀
点搅呀

甜品类别就正正常常啦

2021-04-17 475 浏览
我哋系星期六嘅2点半去食,上菜好慢,猪手饭同青木瓜沙律等左30分钟先出到又上错菜,叫青木瓜沙律就上泰式凤爪,话整错左,叫猪手饭就上海南鸡饭,原来送错枱。食物方面:1. 冬阴公比较淡,唔够香料,唔够辣,唔够酸。2. 猪手算好,够腍,够味。3. 青木瓜沙律,太多汁,变左甜味,又唔够辣,唔够酸,最後放弃左。4. 冻柠茶要加6蚊,个茶底有泰国茶叶味,可能有泰国风味啲,不过我觉得普通待应姐姐都几好服务态度嘅,都坐得舒服,不过食物质素真系有进步空间,希望出菜速度快啲,当日客人都唔算好多,都咁样。最後埋单$164 ,希望价钱可以对得住味道,加油啦

食物方面:
1. 冬阴公比较淡,唔够香料,唔够辣,唔够酸。
2. 猪手算好,够腍,够味。

最後埋单$164 ,希望价钱可以对得住味道,加油啦
  • 猪手饭
2021-04-11 501 浏览
约朋友旺角行街搵饭食, 听闻油麻地多一间黄店选择, 而且好近地铁站, 所以就去帮衬下味道可以 有进步空间 猪手可以再淋d食物质素不过不失, 胜在份量足够, 价钱合理四个人食咗咁多嘢🤭 捧住个肚每人都系250下次可以再encore👌
味道可以 有进步空间 猪手可以再淋d

食物质素不过不失, 胜在份量足够, 价钱合理

四个人食咗咁多嘢🤭 捧住个肚每人都系250

下次可以再encore👌
2021-04-09 370 浏览
今日漫行街街,肚饿就醒起有youtuber 介绍过嘅呢间抵食嘅楼上餐厅,于是就揾上嚟试吓,果然不错(当然以性价比计)!就以以下的形容句子来评价罢……楼上铺,环境好,食物高,招呼到,此店靠谱靠谱!
楼上铺,环境好,食物高,招呼到,
此店靠谱靠谱!
2021-04-05 253 浏览
💟泰皇咖喱软壳蟹酿巨型面包 [$178]咖喱真心系泰式咖哩嗰只味 锺意食包嘅我真系疯狂点!疯狂食!唯独系软壳蟹反而有啲逊色 炸得脆但唔系好新鲜 拣青口应该会比较稳阵💟马拉盏鸡肉炒粉丝 [$78]够饱肚同多肉嘅粉丝!虽然我食得多马拉盏通菜 好浓味嗰啲 但粉丝来讲都系唔好咁浓好 呢个个味道我觉得适中嘅 同我食嗰位就食到清左只碟 系咁话好好食🤣🤣🤣🤣整体来讲质素唔差几好食 我觉得午市更加抵食 大家一定都要试下呀!!
💟泰皇咖喱软壳蟹酿巨型面包 [$178]
咖喱真心系泰式咖哩嗰只味 锺意食包嘅我

💟马拉盏鸡肉炒粉丝 [$78]

2021-03-24 283 浏览
呢间餐厅之前食过观塘分店觉得唔错,今次就嚟食油麻地分店,估唔到食物质素差咁远! 一早喺OpenRice订咗位,去到准时入座,叫完嘢食之後第一碟上菜系生虾!我哋3个人每人食一只都觉得非常之唔新鲜,虾好「梅」,「梅」到林patpat, 感觉就好似解冻咗好耐唔新鲜嘅生虾,之後同店员反映,话觉得唔太新鲜,我哋都系唔要。店员唔觉得有咩问题,仲坚持觉得啲生虾冇问题。我哋话因为生嘅唔新鲜怕会食咗唔舒服,成碟俾返佢,叫佢可以自己试吓。因为始终疫情问题,晚市恢复冇耐,好多餐厅都会有较多存货,而有机会令到食物新鲜度有所影响,同埋食落口感我哋每一个都觉得有问题!喺整个过程之中我哋从来冇谂过要退钱或者叫佢拎过碟新嘅出嚟。因为我哋真正想话俾佢知系食物问题!之後另一个店员声称自己试咗觉得冇问题,咁我哋亦都冇再同佢讨论。佢哋话其他客人食咗都冇问题。 成餐饭我哋都叫咗好多食物,其他食物我哋完全冇话有问题,好唔好食另计。但系生虾真系有问题!到埋单我哋一样系照俾埋生虾个钱,佢亦都照计我地。其实冇问题,我哋绝对系认为食物质素有问题而反映,如果唔系都唔会成碟冇食俾返佢,但系餐厅嘅回应实在令人失望! 以後都唔会去!以下系我哋叫

以下系我哋叫咗嘅食物!

生虾刺身10只$98
马拉盏炒芥兰$68
椰青2个$46@
龙眼冰
2021-03-16 316 浏览
上次经过将军澳分店已经好想试🥺,可惜好多人排队未有机会。今次咁啱嚟到油麻地又想食泰国菜,就上嚟碰吓运气,成功入座✌🏼。青咖喱鸡 $88;蒜蓉包 跟咖哩加 $30 + 10%青咖喱带啲甜甜地微微辣🌶好开胃,咸香松软既蒜蓉包🧄索晒青咖喱汁,极度邪恶。鸡肉🐔唔算多,都比较碎。咖哩特别在佢有好多蔬菜喺入边,有四季豆、椰菜花🥦、豆角,不过好失望嘅系佢嘅薯仔🥔好生,仲系爽脆嘅阶段,一啲都唔入味。生虾刺身 $98(十只)+ 10%偏向细只,而且雪藏味好重,冇乜虾🦐嘅鲜味。好彩个汁酸酸甜甜辣辣🌶几好食,靠个汁挽回左啲分数。原个椰香海鲜焗饭 配椰青水一杯 $138 + 10%原本对呢个饭都冇乜期待,但入口竟然咁新颖。面头好似白汁既芡汁好重椰汁味🥥,包住鱿鱼🦑、虾同青口。最上面既虾反而似装饰多,芡汁入面既虾🦐比较好食。而估唔到既系连个炒饭底都超重椰香,连埋椰肉一齐炒,口感丰富左,椰味再加强提升🤤。配埋杯清甜椰清水,解腻之余,仲多一重享受。希望下次再黎试多啲唔同野,系闹市区既泰国菜黎讲都算唔错,而作为同路人更加值得支持💪🏻。

青咖喱鸡

原个椰香海鲜焗饭 配椰青水一杯 $138 + 10%

椰香海鲜焗饭
椰青水
2021-02-26 1093 浏览
今日嚟到油麻地呢间新开嘅泰cool食泰国菜泰式鸡肉炒金边粉 $58呢度泰国餐厅就梗系要食我最锺意嘅金边粉啦,呢度嘅金边粉大大碟,炒得好香好入味,香料配菜等又多,好味又抵食👍🏻👍🏻炸虾饼配无骨凤爪 $58另外叫咗个炸虾饼配无骨凤爪,炸虾饼大大块,厚肉,虾味又重,配埋泰式甜酸汁就更加引人入胜,好食😋毛骨凤爪沙律有好清新,好食👍🏻👍🏻另外加$10就可以有个生菜包,几抵食😋😋另外仲叫咗杯泰式奶茶,大满足❗️❗️
今日嚟到油麻地呢间新开嘅泰cool食泰国菜
泰式鸡肉炒金边粉

泰式鸡肉炒金边粉 $58

炸虾饼配无骨凤爪

炸虾饼配无骨凤爪 $58

毛骨凤爪沙律有好清新,好食👍🏻👍🏻

生菜包

另外加$10就可以有个生菜包,几抵食😋😋

另外仲叫咗杯泰式奶茶,大满足❗️❗️
泰式鸡肉炒金边粉
炸虾饼配无骨凤爪
生菜包
2021-01-14 885 浏览
泰皇咖喱软壳蟹酿巨型焗面包 $178呢个真系超级超级推介!!!啲咖喱好香 入面仲有好多薯仔粉粉地融入左咖喱汁入面 啲软壳蟹大大只 全部都脆卜卜架 拎少少面包浸落啲咖喱汁度 一啖咬入口(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)啲咖喱汁渗咗入面包度仲好味 份量真系超够饱 3-4人都得! 我哋两个人完全食唔晒TvT-冬荫原只大虾海鲜汤 $108一黎到好香椰汁味😍入面好足料虽然唔无传统冬阴功汤咁辣但系入面都有成四五只大虾 只只都好鲜甜(≧▽≦)锺意冬荫功汤但系又唔食得辣嘅啱晒!!整体黎讲都算唔错 不过价钱就有小小太贵 我地本身系坐二人枱 d野食太多放唔哂 餐厅d同事都尽快帮我地转左4人枱 实在太好(^з^) d职员服务态度都好好
泰皇咖喱软壳蟹酿巨型焗面包 $178
呢个真系超级超级推介!!!

-冬荫原只大虾海鲜汤 $108

题外话/补充资料: 系油麻地地铁站隔离C exit 一上到去就已经坐满哂人,要拎飞等位不过好快就入到去 入面超多人啊(如果要去早啲订位啊大家)
庆祝纪念