朋友推介下,最近去咗灣仔嘅呢間人氣泰菜食Dinner。廚師據說係米芝蓮餐廳做過,餐牌選擇都唔少。木色系裝修幾舒服柔和,用餐環境唔錯,星期三過嚟大概八點左右已經全場滿座。🦞原隻龍蝦金邊粉:連埋龍蝦頭上,貌相非常吸睛,龍蝦肉鮮甜彈牙,不過overcooked咗少許。金邊粉質感帶有少許韌性,調味酸甜中帶微微辣,加上芽菜虎蝦等,口感豐富。🥬泰式生菜包:份量頗多,豬肉8分瘦2分肥,加埋清爽生菜,幾健康。🥢泰式船麵:湯底好香濃,帶陣陣九層塔香氣,豬肉片肉味濃郁,炸豬皮亦係香脆香脆的,不錯。🐥黃咖喱雞:咖喱汁溫潤香滑,雞肉質感嫩口,但最中意都係粉綿粉綿又入味嘅薯仔。🥣椰子雞湯:叫咗一人份量,但係其實都幾大碗,料好足,椰子味幾濃郁,酸酸甜甜,味道開胃。🥭芒果糯米飯:糯米飯煙韌有咬口,而且仲熱辣辣,可惜芒果唔夠甜。

🦞原隻龍蝦金邊粉:

🥬泰式生菜包:
份量頗多,豬肉8分瘦2分肥,加埋清爽生菜,幾健康。

🥢泰式船麵:

🐥黃咖喱雞:

🥣椰子雞湯:

🥭芒果糯米飯:
糯米飯煙韌有咬口,而且仲熱辣辣,可惜芒果唔夠甜。

泰鑫—位於灣仔皇后大道東222號一間地舖泰式料理,餐廳裝修光猛企理,落地玻璃加上半開放式廚房,增加咗餐廳整體空間感,再配上柔和色調配搭,令整體充滿溫馨、舒適既感覺,坐得舒服👒 餐牌上形形色色泰國美食、飲品、甜品應有盡有,特別推介泰式黃喱蟹肉配薄餅,蟹肉相當足料,黃咖哩味道恰到好處,配上熱辣辣既簿餅,配搭一流~ 另外推介冬陰功湯,可以選擇一人份量,味酸酸辣辣相當開胃!整體食物質素高,而且環境舒適,值得推介!
2025-03-30 329 浏览
係社交平台 見到有人介紹所以同朋友約左係呢間食飯成頓飯唔可以叫難吃,但收得呢個價錢就既質素,咁我不如去番其他泰國菜餐廳呢個就係社交平台 post的原隻龍蝦金邊粉,買相好靚仲有三隻蝦和龍蝦尾,蝦喺爽的,但啲金邊粉太酸,從來未吃過咁酸的金邊粉冬陰功湯正正常常,但係辣味不足生菜包都正常,但份量比較少沙冰完全打得唔夠碎,一路飲一路有好多大粒碎冰另外有叫到蝦餅無影相,蝦餅正常發揮另外有叫到龍眼冰糖水,都係加左好多冰,但涼粉好少但服務員服務好好,會主動幫我地倒水但唔會再嚟
係社交平台 見到有人介紹所以同朋友約左係呢間食飯
成頓飯唔可以叫難吃,但收得呢個價錢就既質素
,咁我不如去番其他泰國菜餐廳

呢個就係社交平台 post的原隻龍蝦金邊粉,買相好靚

冬陰功湯正正常常,但係辣味不足

生菜包都正常,但份量比較少
沙冰完全打得唔夠碎,一路飲一路有好多大粒碎冰

另外有叫到蝦餅無影相,蝦餅正常發揮

另外有叫到龍眼冰糖水,都係加左好多冰,但涼粉好少

服務員服務好好,會主動幫我地倒水
但唔會再嚟

2025-03-26 181 浏览
一家地道的泰菜館,由參加過米芝蓮的廚師主理。青芒果軟殼蟹沙律青芒果的清脆酸甜與軟殼蟹的酥脆結合,配搭魚露、辣椒和香菜,口感層次豐富,清爽開胃。 泰式燒牛肉廚師逐件現烤,需要等待約20分鐘。炭火燒烤的牛肉外層散發燒烤的香氣,內裡呈粉紅色的柔嫩,醃料帶有香茅、辣椒和魚露的風味。 泰式龍蝦金邊粉美味,必試!龍蝦打卡度滿分,肉質扎實、爽口、彈牙,蝦頭相當多膏,金邊粉粉得乾身惹味。 芒果糯米飯芒果甜滑,糯米軟糯帶椰香,淋上椰奶醬,綿密香甜,是經典泰式甜點。 泰式奶茶及椰青 泰式奶茶茶香濃郁;椰青清甜解渴。 餐廳設“骰魔”遊戲優惠,有機會贏得全單免費。消費連加一每滿$400可獲一次擲骰機會,如此類推。每次6顆骰子擲出以下點數即 •可獲得獎賞。6個相同數字全單免費,5個6可獲5折,4個6可獲75折,1個6也可獲9折,詳情可參閱餐廳IG。 此外消費滿$400可於胡忠大廈或合和中心免費泊車三小時。
一家地道的泰菜館,由參加過米芝蓮的廚師主理。

青芒果軟殼蟹沙律

泰式龍蝦金邊粉

芒果糯米飯

泰式奶茶及椰青
泰式奶茶茶香濃郁;椰青清甜解渴。

此外消費滿$400可於胡忠大廈或合和中心免費泊車三小時。
2025-03-26 143 浏览
#泰鑫 #灣仔美食 #泰菜 #全單免單#米芝蓮廚師主理#內文有優惠泰鑫果然質素有保證,米芝蓮廚師主理真係名不虛傳‼️最近去左人氣泰菜,仲做緊擲骰機會,如果好運可以最多 #全單免單❤️#必叫🦞龍蝦金邊粉 $268原隻龍蝦上,份量十足,店鋪仲要拆好肉,配上三隻大蝦,真係啖啖肉✅金邊粉口感Q彈,酸酸甜甜好開胃,炒得又乾身,酸酸地好香口✅(呢款唔包括係折扣優惠上)黃咖喱雞肉 $118🔥咖喱椰香味濃郁,雞肉份量不少,味道唔錯🥘冬陰功(細)$48非常足料,味道酸偏辣,仲有大量蝦肉干蔥蒜蓉豬肉條 $118🐷好香呀🥰豬肉配上干蔥蒜蓉,好香好脆口,肉質仲保持嫩滑泰式生菜包 $108🥬清爽可口嘅生菜,包埋肉碎一齊食,口感層次豐富,令人越食越開胃椰子沙冰 $58🥥沙冰用上椰肉同椰子水打成,上面仲有新鮮椰肉,飲落好足料,食辣野飲就啱晒😍🈹泰鑫大優惠🈹消費滿$400(連加一)即可有一次擲骰機會$800(連加一)兩次擲骰機會 如此類推每次6顆骰子,擲出以下點數即得以下獎品:・6個相同數字(全單免單)・5個6 (5折)・4個6 (75折)・3個6 (8折)・2個6 (85折)・1個6 (9折)重要野要提醒粉絲們(優惠不
#泰鑫 #灣仔美食
#泰菜 #全單免單
#米芝蓮廚師主理
#內文有優惠

泰鑫果然質素有保證,米芝蓮廚師主理真係名不虛傳‼️

#必叫
🦞龍蝦金邊粉 $268
金邊粉口感Q彈,酸酸甜甜好開胃,炒得又乾身,酸酸地好香口✅
(呢款唔包括係折扣優惠上)

黃咖喱雞肉 $118🔥
咖喱椰香味濃郁,雞肉份量不少,味道唔錯

🥘冬陰功(細)$48
非常足料,味道酸偏辣,仲有大量蝦肉

干蔥蒜蓉豬肉條 $118🐷
好香呀🥰豬肉配上干蔥蒜蓉,好香好脆口,肉質仲保持嫩滑

泰式生菜包 $108🥬

椰子沙冰 $58🥥

🈹泰鑫大優惠🈹
消費滿$400(連加一)即可有一次擲骰機會
$800(連加一)兩次擲骰機會 如此類推

每次6顆骰子,擲出以下點數即得以下獎品:

重要野要提醒粉絲們
(優惠不適用於套餐 不可與其他折扣/優惠/優惠卷一併使用)
(優惠不適用於加一服務費 星期日及公眾假期)
(如有任何爭議 以泰鑫最終決定為準)

泰鑫 (灣仔)
灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖

2025-03-25 154 浏览
原來依家有做promotion😙消費滿$400可以擲一次骰仔$800就兩次,擲中指定數字有得拎discount,仲有機會全單免費添🤩原隻龍蝦金邊粉好浮誇🤭真係成隻,勁厚肉!我地隻龍蝦仲要有膏!啲膏好香,撈埋金邊粉一齊食✌🏼佢既金邊粉炒得好,好地道😙係比較黏既粉,甜甜辣辣😀除咗龍蝦仲有大蝦,蝦肉爽口彈牙~青木瓜沙律係我最鍾意既泰式沙律😌酸酸辣辣幾開胃,青木瓜好爽口!但比較辣,大家注意‼️黃咖喱蟹肉配薄餅好大兜🤣同埋真係新鮮蟹拆肉!細鮮甜🥹好好食~黃咖喱甜甜地,有椰汁,比較杰身~入面仲有青椒、洋蔥、芹菜等配菜~配薄餅真係超好食!如果唔係太飽,真係要加個白飯😏牛肉沙嗲串燒,牛肉好厚肉,有牛味,個沙嗲醬花生味重,唔太辣😀青檸梳打百香果菠蘿梳打兩杯都解辣解油膩感😀我特別鍾意百香果菠蘿梳打,因為果香更重💛

青檸梳打
百香果菠蘿梳打
2025-03-24 132 浏览
如果你熱愛泰國菜,絕對唔可以錯過參加過米芝蓮的廚師主理嘅灣仔泰國菜餐廳❤️🦞泰式龍蝦金邊粉 呢道菜用新鮮嘅泰式龍蝦同金邊粉炒製,味道鮮美,蝦肉彈牙,搭配香濃嘅調味😍充滿海鮮嘅鮮甜,實在係無法抗拒嘅美味!✨🍢 沙爹雞 (3串)沙爹雞串係必試嘅小食!雞肉嫩滑,配上香濃嘅沙爹醬,滋味一流🫶🏻每一口都有濃郁嘅香料味,簡直係完美嘅開胃小食!😝 🍚 香葉肉碎煎鴨蛋飯搭配煎得剛好嘅鴨蛋,香氣撲鼻,口感層次豐富,真係夠晒滿足!🍳 🍋 泰式檸檬茶凍飲清新,酸酸甜甜,口感清爽,完全幫你消暑!🍹🍍 百香果菠蘿蘇打 呢杯飲品結合咗百香果同菠蘿,味道香甜可口,氣泡感十足,飲落去令人精神一振!🥤🥭 芒果糯米飯最後唔好忘記呢道經典嘅甜品!😎甜美嘅芒果配上香濃嘅椰漿糯米飯,口感絕配,令人回味無窮!🍚💛呢一餐真係泰式美味嘅完美組合,無論係主菜定係甜品,每一道都係一絕!😆快啲約埋朋友一齊去試下,保證唔會失望!🎉

🦞泰式龍蝦金邊粉

🍢 沙爹雞 (3串)

🍚 香葉肉碎煎鴨蛋飯

🍋 泰式檸檬茶
凍飲清新,酸酸甜甜,口感清爽,完全幫你消暑!🍹

🍍 百香果菠蘿蘇打

🥭 芒果糯米飯

2025-03-24 115 浏览
行完灣仔新商場發現呢間裝修咁靚嘅泰菜🇹🇭原來係由參加過米芝蓮嘅廚師主理🤩裝修清新木系仲有落地玻璃窗勁好feel~💜椰子雞湯椰子味濃郁口感好滑~雞肉肉質嫩口唔鞋~💜 原隻龍蝦金邊粉原隻上枱好震撼🦞肉質新鮮~金邊粉調味酸酸辣辣好開胃🤤💜泰式手打炸蝦餅蝦餅炸得酥脆但又唔油膩~滿滿蝦肉🦐唔會好似食粉漿咁👍🏻💜泰式燒牛肉熟成度恰到好處,keep到少少粉紅色嘅鮮嫩🤤配埋特製汁一齊食,味道層次豐富~~💜泰式檸檬茶💜椰子沙冰📌而家埋單仲有折扣小遊戲玩📌消費滿$400(連加一)就有一次擲骰機會🤩$800(連加一)兩次~如此類推🫡每次6顆骰仔🎲擲出以下點數即有以下獎品:・6個相同數字(全單免單)・5個6 (5折)・4個6 (75折)・3個6 (8折)・2個6 (85折)・1個6 (9折)(優惠不適用於套餐,不可與其他折扣,優惠或優惠卷一併使用🫶🏻)(優惠不適用於加一服務費,星期日及公眾假期)💖以上優惠如有任何爭議,泰鑫會保留最終決定權💖🚘另外揸車人士消費買$400就可以響胡忠大廈or合和中心,免費泊車三小時呀~~🤩‼️

💜椰子雞湯
椰子味濃郁口感好滑~雞肉肉質嫩口唔鞋~

💜 原隻龍蝦金邊粉

💜泰式檸檬茶
💜椰子沙冰

📌而家埋單仲有折扣小遊戲玩📌
・1個6 (9折)
(優惠不適用於加一服務費,星期日及公眾假期)
💖以上優惠如有任何爭議,泰鑫會保留最終決定權💖

泰式檸檬茶 椰子沙冰
2025-03-10
泰式檸檬茶 椰子沙冰
2025-03-22 202 浏览
泰式龍蝦金邊粉 $268原隻波士頓龍蝦,好貼心咁起好肉,方便食。龍蝦肉好彈牙,龍蝦頭超多膏,除咗龍蝦仲有3隻大蝦,大蝦都好新鮮彈牙,金邊粉食落煙煙韌韌,酸酸甜甜,仲有豆干、雞蛋、花生碎食落好有層次又醒胃。後來一問先知原來大㕑參加過米芝連,難怪會諗到係平凡既 pan thai 加上不平凡既龍蝦,有諗頭得黎又好食👍🏻黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268呢個必點,好好食😋軟殼蟹炸到脆口,黃咖喱帶有椰香味,仲有洋蔥同紅椒既甜味,加埋印度薄餅真係好出色,好食到我停唔到口。椰汁雞湯(細) $48椰奶味香濃順滑,中間有幾下蕃茄酸香刺激一下,同埋好足料架有幾件雞肉同草菇,雞肉仲幾嫩滑,記得食晒啊。冬陰功(細) $48冬陰功湯都好足料,有大大隻新鮮蝦去煮,酸酸地好開胃。芒果糯米飯$88食泰菜點可以無芒果糯米飯,雖然宜家唔係當造,但芒果質量都係甜甜哋幾好食,糯米飯軟糯剛好 ,配埋椰汁堪稱完美。
泰式龍蝦金邊粉 $268

黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268

椰汁雞湯(細) $48

冬陰功(細) $48
冬陰功湯都好足料,有大大隻新鮮蝦去煮,酸酸地好開胃。

芒果糯米飯$88

隔咗排冇食泰國菜,今次就同朋友去到灣仔既泰鑫!餐廳由參加過米芝蓮的廚師主理,香港泰國領事館都有推薦,幾正宗泰式青木瓜沙律 $78青木瓜沙律刨成絲,加上泰式醬汁食落酸酸甜甜,仲加咗啲果仁點綴原隻龍蝦金邊粉 $268叫咗款龍蝦金邊粉,原隻龍蝦上枱好吸引,仲有三隻大蝦添。龍蝦肉已經拆好,方便食用,而龍蝦頭仲有唔少蝦膏,金邊粉味道帶有甜味,亦可以加側邊嘅調味料撈勻嚟食泰式黃咖哩蟹肉+薄餅 $238薄餅$42黃咖哩蟹肉本身已經跟咗一塊薄餅,驚唔夠又另外單叫薄餅,夾埋就有三塊薄餅。黃咖哩醬汁濃稠,份量十足,入面加咗唔少蟹肉,同埋青椒、黃椒等配料,加埋薄餅一齊食好夾泰式蒜蓉炒通菜 $98要食得均衡啲,就叫咗個蒜蓉炒通菜,同平時食開嘅通菜唔同,好明顯feel到係用上泰式嘅調味料整成,通菜有咬口

泰式青木瓜沙律 $78

原隻龍蝦金邊粉 $268

泰式黃咖哩蟹肉+薄餅 $238
薄餅$42

泰式蒜蓉炒通菜 $98

• 原隻龍蝦金邊粉
  • 泰式黃咖哩蟹肉
  • 薄餅
好姊妹生日同佢實在鍾意既泰菜🙌呢間位於灣仔嘅「泰鑫」由參加過米芝蓮的廚師主理😍食物質素真係幾唔錯🥰柚子大蝦沙律🥗柚子肉酸酸甜甜令人食慾大開🤤搭配爽口大蝦🍤辣辣地帶青檸香好開胃呀❗️泰式龍蝦🦞金邊粉原隻龍蝦上枱打卡一流🦞師傅將龍蝦起肉🤩金邊粉加上特製的泰式醬汁炒到好乾身😬調味辣椒粉及花生粒🥜可以自己欣個人口味加入😉泰式飛天炒芥蘭用左新鮮芥蘭搭配特製泰式醬炒至剛好熟透☺️芥蘭保留一定口感👍炸蝦餅🦐炸至金黃酥脆😊新鮮蝦肉食落彈配泰式甜辣醬食😋泰式燒🐷豬頸肉豬頸肉經過醃製和燒烤🍖焦香肉質彈牙多汁😉加埋辣汁越食越過癮☺️冬陰功酸辣度剛剛好🤩配料以蝦、香茅、檸檬葉和辣椒煮成😬湯底香氣撲鼻🥰黃咖哩軟殼蟹🦀跟薄餅酥脆軟殼蟹放左係濃郁的黃咖哩醬上面🤩香氣四溢😋薄餅質地柔軟☺️好啱用來包裹蟹肉點埋咖哩一齊食😉甜品芒果🥭糯米飯香甜芒果與熱辣辣口感軟糯糯米飯😍食落甜而不膩☺️好喜歡呢度將椰漿另上可自由按個人口味調教👍龍眼茶凍冰好冰涼☺️龍眼清甜加上清爽可口茶凍😬特別適合炎熱夏天享用👍椰子凍🥥用原隻椰皇裝住帶有淡淡椰香椰青果凍🥰表面加入椰子脆脆😍微甜之餘口感滿分😉椰青大大個夠凍且清甜😍夏天飲真係好解渴🥳

柚子大蝦沙律🥗柚子肉酸酸甜甜令人食慾大開🤤

黃咖哩軟殼蟹🦀跟薄餅

甜品芒果🥭糯米飯

椰青大大個夠凍且清甜😍夏天飲真係好解渴🥳

2025-03-18 119 浏览
呢間由米芝蓮廚師主理既泰菜真係激推, 聽講連泰國領事館都有推薦, 菜式夠哂正宗!⭐️⭐️依家仲做緊優惠, 消費滿$400(連加一)即可有一次擲骰機會,$800(連加一)兩次,如此類推。每次6顆骰子,擲出以下點數即得以下獎品:* 6個相同數字(全單免單)* 5個6(5折)* 4個6(75折)* 3個6(8折)* 2個6(85折)* 1個6(9折)———————————————————————🍽️ 泰式龍蝦金邊粉 $ 268原隻龍蝦拆肉搭配傳統泰國金邊粉, 餐廳仲落咗櫻花蝦入去炒, 個粉煮得夠乾身, 鑊氣十足. 龍蝦肉亦十分彈牙, 蝦頭仲好多膏.🍽️椰汁雞湯(S) $48椰奶味香濃順滑而且好足料, 落咗多舊雞肉、蘑菇同好多泰式香料係入面.🍽️ 泰式生菜包 $108肉碎份量都幾多, 幾抵食, 而且肉碎愈嚼愈香, 好惹味, 生菜亦都非常新鮮.🍽️青芒軟殼蟹沙律 $118軟殼蟹大隻又炸得香脆, 青芒果絲配搭酸辣既泰式沙律醬汁, 中和返軟殼蟹既油膩感, 令口感更清爽.🍽️ 沙爹雞串燒 $88雞串燒唔會烤到好柴, 肉質仍然嫩滑, 加上香味十足既沙爹醬, 非常惹味.🍽️泰式燒豬頸肉 $128 豬頸

每次6顆骰子,擲出以下點數即得以下獎品:
* 6個相同數字(全單免單)
* 5個6(5折)
* 4個6(75折)
* 3個6(8折)
* 2個6(85折)
* 1個6(9折)
———————————————————————
🍽️ 泰式龍蝦金邊粉 $ 268

🍽️椰汁雞湯(S) $48

🍽️ 泰式生菜包 $108

🍽️青芒軟殼蟹沙律 $118

🍽️ 沙爹雞串燒 $88

🍽️泰式燒豬頸肉 $128
豬頸肉燒至有小小燶邊, 入口好香燒烤味, 蘸埋個帶酸甜既泰式醬汁, 更加好味.

🍽️ 椰子凍 $48
賣相非常吸引, 椰子凍好清甜, 好香椰子水既味道, 加上面頭既椰漿, 令椰味更香濃!
2025-03-15 225 浏览
曾經食過好食的,再臨竟不盡然,竟然失手。豬頸肉挺香,爽而不膩,配以香菜以及少少辣椒的醬汁,尚是惹味。可是到了之前食過超好味的泰式蒜蓉炒芥蘭,蒜不夠香兼菜勁硬,差矣。到船麵,好明顯比之前一次的湯底烯了很多!到底是那裡的錯?又烯又求其,其他地方可能更好!這碟泰式雞肉炒河,又油又濕,河粉黏嘴,最不堪的是得個甜字,毫無味道,要淨魚露又鹹到無倒映,攞你命三千!第一次來食勁有驚豔,第二次食落差甚大!實在是極度的失望!
曾經食過好食的,再臨竟不盡然,竟然失手。

燒豬頸肉

蒜蓉粉芥蘭

泰式牛船麵

泰式雞炒河

第一次來食勁有驚豔,第二次食落差甚大!實在是極度的失望!
午餐
燒豬頸肉
2025-03-12 261 浏览
去餐廳都有幸運台玩?我哋有個朋友特別Lucky,特登嚟呢度食飯,博吓中唔中6個相同數字「全單免單」😆有大食大,即刻order「原隻龍蝦金邊粉」,龍蝦肉彈牙多膏,最正係有唔少金邊粉,而且炒得夠乾身,口味更貼近香港人,唔會好似泰國咁得酸味🤪 本身以為應該唔會好多金邊粉,仲order咗個白飯🫣「冬陰功」、「椰子雞湯」 竟然有兩個size可以揀,咁我哋梗係試晒兩個味啦🤭「冬陰功」微辣,後勁有香茅嘅香氣、青檸嘅酸味,鍾意辣嘅話就可以試吓呢個!我自己就唔係好鍾意辣,「椰子雞湯」就比較啱我,其實就係椰奶版嘅冬陰功,降低左冬陰功嘅存在感,加咗啲椰香,後勁同冬陰功差唔多,呢度碗碗都好多材料👍「泰式生菜包」、「泰式手打炸蝦餅」 呢兩個經典嘅泰式小食,冇理由唔試,手打蝦餅就一貫市面作風,不求有功,但求無過😆「泰式生菜包」 反而幾出色,作為泰式嘅開胃菜,肉碎爆香加入酸酸辣辣嘅材料,再用新鮮生菜包住食,肉餡同生菜口感,形成強烈對比,超級開胃😛「椰子雪糕」、「椰子沙冰」都係同一類家族嘅「甜品」,同朋友一早就決定咗要食「椰子雪糕」,曾經有考慮過唔好飲「椰子沙冰」,好好彩有嗌到!唔甜係對香港甜品嘅最大敬意(雖然佢係飲

冬陰功

泰式生菜包

唔甜係對香港甜品嘅最大敬意(雖然佢係飲品🙈),「椰子沙冰」 沙冰打到好滑,唔同出邊嗰啲沙冰仲有大大粒冰🧊而且椰香十足,𢳂下𢳂下成杯食晒🤣
椰子雪糕

「椰子雪糕」預先知都幾大碗,用咗半隻椰子殼做碗,一碗有三球🤪食到下邊先知原來有啫喱,我就問朋友,你覺唔覺得有少少茶香味?佢就話覺,我自己估應該係龍眼茶凍(?) 個面仲鋪咗啲椰肉、椰乾,店員同我講呢啲都可以食😗

呢度不愧為由參加過米芝蓮的廚師主理,樣嘢食都幾好味!值得返兜😛

最後可以玩2次擲骰仔🎲 我就擲到3個6🤙🏻,唔使返大陸之餘仲要有得8折🤭

✦ 原隻龍蝦金邊粉 $268
✦ 龍眼冰 $48
✦ 椰子沙冰 $58
✦ 白飯 $20

•┈┈┈┈┈┈ ୨୧┈┈┈┈┈┈•
📌 消費滿$400(連加一)即可有一次擲骰機會,$800(連加一)兩次,如此類推。每次6顆骰子,擲出以下點數即得以下獎品:
・1個6 (9折)
(優惠不適用於套餐,不可與其他折扣,優惠或優惠卷一併使用。)
(優惠不適用於加一服務費 ,星期日及公眾假期)

📌 消費滿 $400 可於胡忠大廈或合和中心,免費泊車三小時。

*以上優惠如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權*
•┈┈┈┈┈┈୨୧┈┈┈┈┈┈•
冬陰功
泰式生菜包
椰子雪糕
今次同朋友試咗灣仔一間特色泰菜🥰由曾經參加過米芝蓮嘅廚師主理 果然係色香味俱全豐富又抵食😍今次試咗好多菜品都好正 譬如我最鍾意嘅黃咖喱軟殼蟹 原來係好鬆脆 加埋香口嘅黃咖喱 咖喱仲可以點薄餅食添💕前菜就有青木瓜沙律🙌🏻酸酸甜甜 好開胃啊 另外嘅椰汁雞湯 係我每次食泰菜嘅必點菜品 香濃嘅椰奶 太正啦!豬頸肉同通菜都一樣咁出色💞😋最後梗係唔少得甜品啦 芒果糯米飯 好滿足!!

😋最後梗係唔少得甜品啦 芒果糯米飯 好滿足!!