2024-07-07 837 浏览
朋友說與其在大商場吃來吃去也是那些菜式,不如走多兩步過來「博愛醫院」後方尋找隱世美食,由他帶路,來到這一家隱世泰菜館「泰東」,真不是在地人帶路,恐怕也找不到。餐廳外面有大量停車位,非常適合駕車人士來醫肚。這裡有室內和室外座,先介紹室外座,環境優美,有大帳篷遮陰,加上佈置別緻,非常有泰國休閒的情調,而據店員說,逢周五六日晚更加設現場Live band,更具渡假氣氛。而室內座,裝潢亦見雅致,帶東南亞悠閑風,牆上多少少富泰國色彩的掛圖,自然,更增添泰國風情。細看餐牌,食物選擇十分多,可以說在泰國餐廳常見的菜式也有。此外,由於餐廳旁有另一家專做煲仔飯的「榮記」餐廳,所以,這裡也可以吃到煲仔飯的。外間十分炎熱,所以,先來兩杯凍飲涼快一下。「大話7」($38)即是柑桔話梅七喜,最有心思是已將柑桔跟話梅搗爛,再倒下七喜就已可飲用,入口不單涼快萬千,更是酸酸甜甜很醒神。另一杯「芒果沙冰」($45)色澤鮮黃,入口更加冰涼,更喝得出是真材實料,芒果味濃,清甜滿滿果香,真好喝!主食先來一碟「乾炒鮮蝦金邊粉」($108),看起來材料豐富,鮮蝦十分大隻,又用上短少胖胖的怡保芽菜,加上青檸汁,把花生碎跟金邊粉拌勻
大話7」(柑桔話梅七喜)
,真好喝!
芒果沙冰
主食先來一碟「乾炒鮮蝦金邊粉」($108),看起來材料豐富,鮮蝦十分大隻,又用上短少胖胖的怡保芽菜,加上青檸汁,把花生碎跟金邊粉拌勻,實在好吃,而且,金邊粉吃來爽身,鮮蝦鮮甜彈牙
,再者,份量十足,吃罷確令人滿足。
乾炒鮮蝦金邊粉
另一道主食「印尼海鮮炒飯」($98)亦都製作用心,附了很多脆卜卜蝦片,而整碟炒飯看似平平無奇,但飯粒炒得爽身不油膩,海鮮料更有鮮大蝦、魷魚、青口,食味豐富,是性價比高的炒飯
印尼海鮮炒飯
接新尾聲,又怎可以不來一客甜品呢,朋友真是芒果控,細想之後,「椰汁芒果西米露」($45)最合朋友心意。很大碗耶,足夠二人共享,而且,有很多芒果肉,還有些芋頭絲,味道很不錯的
椰汁芒果西米露
多謝朋友介紹,這家餐廳確是家隱世美食店,加上招呼好,真是值得再次光顧。
大話7」(柑桔話梅七喜)
芒果沙冰
2024-06-19 640 浏览
元朗近博愛附近其實有一間非常正宗而又有特色的泰國菜館,這裏環境別字,可以選擇坐戶外或者是坐在餐廳內,有時還會遇到即席表演的live band。麻辣蝦乾排骨煲仔飯($128)呢個煲仔飯真係一絕!先講蝦乾,個蝦乾大大隻又新鮮,炸到外層香脆,入口仲有彈牙咬口,蝦味十足。排骨方面,肉質超級嫩滑,一啖就散開喺口中,肉汁充滿咀嚼間。湯底就更加正,麻味同辣味兼備,麻辣香辣直入喉嚨,煲仔飯的底最正,最喜歡吃脆卜卜的飯焦,辣辣地幾滴汗都出晒嚟啦!🔥🔥🔥泰國鮮蝦金柚沙律($98) 呢個沙律新鮮到爆!大隻鮮蝦先炸過,外層香脆入口彈牙,蝦肉鮮甜多汁。金柚絲酸酸甜甜,同蝦味完美結合,仲有青蔥、芝麻等配料,層次豐富。醬汁方面有檸檬汁、魚露等,清新開胃。紅咖哩($98)咖哩汁超~級~滑身!先講咖哩粉,用嘅係正宗泰式紅咖哩粉,味道香辣惹味。湯底用上新鮮椰漿同香草,超滑超香。入面有青口、蔬菜等,新鮮清脆,同滑身咖哩湯底絕配!泰式香蔥蒜蓉包($42)呢個包皮酥脆幾多人都掙手爭食!包皮薄薄脆脆,入口即散,香氣四溢。包心有香蔥同蒜蓉,香味十足,一啖就感受到香氣撲鼻而來。泰式炸蝦餅($98)呢個蝦餅新鮮到爆!蝦肉鮮甜Q彈,配上

麻辣蝦乾排骨煲仔飯($128)

泰國鮮蝦金柚沙律($98)

紅咖哩($98)

泰式香蔥蒜蓉包($42)

泰式炸蝦餅($98)

呢個蝦餅新鮮到爆!蝦肉鮮甜Q彈,配上香草同香菜等,層次豐富。外層炸到金黃酥脆,一啖就散開喺口中,幾滴蝦油都流出嚟啦!

咸檸七($38)同泰國椰青($45)

咸檸七酸酸甜甜,解渴開胃。泰國椰青就更加正宗,清香怡人,入口有椰香同椰肉香甜滑身。

泰東 (元朗)
元朗東成里1號地舖

#泰國菜#煲仔飯#椰子# #椰青# #蝦肉#炸蝦餅蒜蓉咖喱#沙律#元朗#泰東

2024-06-17
元朗都有隱世泰國菜餐廳,有特色之餘環境仲好清幽。地點係博愛醫院附近,無揸車的話地鐵站行過去大概8分鐘左右,餐廳地方勁大都好多位置可以泊車。餐廳逢禮拜五六日夜晚仲要有live busking,而且餐廳連住一間食煲仔飯嘅餐廳可以叫黎一齊食。另外不得不讚嘅係,餐廳出菜嘅速度都好快,唔需要等太耐就有得食。清邁鐵板蠔仔蛋 $128好多蠔仔,粒粒都脹卜卜都飽滿。蛋份量夠多夠香,底位有D豆芽係到,味道幾鮮味之餘少少鹹,加埋豆芽個爽脆幾唔錯香蒜椒鹽軟殼蟹 $138幾隻大大隻嘅軟殼蟹分半黎炸,炸得夠酥脆。大量嘅金蒜加埋3色椒同洋蔥去炒炸,味道好夠香。蟹身夠多肉而且夠鮮味,酥香酥香咁好好食。印度白咖哩-羊肉 $98少少辣嘅白咖喱,椰汁夠香,咖喱夠杰身撈飯食勁開胃。羊肉都唔錯,最緊要就係個咖喱可以味道本身味道夠香夠濃,好配任何野秘制豉汁白鱔煲仔飯 $118即叫即煮所以都要時間,打開個煲仔蓋香噴噴!加埋個豉汁上去再焗多一陣更加香。白鱔d油份滲晒落個飯到好油香好好食。白鱔多肉,油份多夠香濃。飯底仲要有飯焦,個飯焦簡直係精華所在,焦香脆,最鍾意食煲仔飯食埋個飯焦⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑⭒⭑清邁鐵板蠔仔蛋

清邁鐵板蠔仔蛋 $128

青檸柑桔梅蜜(凍) $38
泰國絲苗白飯 $18
2024-05-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-09-02 119 浏览
又到星期日又到拍拖嘅日子😄當然要拉我老婆出去散步啦我哋就去咗位於元朗形點行街呢度地方真係行到我好攰呀商場又大咁我就拉咗我老婆去我事先訂好嘅餐廳#泰東 泰國菜呢間出咗名嘅網紅店唔訂位好難有得食㗎因為我都係第一次去當堂俾餐廳外觀吸引住我隔籬就係酒店餐廳嘅裝修風格真係好似去咗泰國非常之靚,泊車又方便咁我哋就經過餐廳侍應介紹揀咗三道菜🥣冬陰功湯先開咗個胃酸酸味味味道好正🍖火山排骨真係超大份 啖啖肉排骨夠大又入味🥣海蜇沙律口感清爽🥭芒果糯米飯芒果夠新鮮夠甜非常解膩📍 泰東 (元朗)元朗東成里1號地舖

又到星期日又到拍拖嘅日子😄
#泰東 泰國菜
呢間出咗名嘅網紅店唔訂位好難有得食㗎
因為我都係第一次去當堂俾餐廳外觀吸引住我
隔籬就係酒店餐廳嘅裝修風格真係好似去咗泰國
非常之靚,泊車又方便
咁我哋就經過餐廳侍應介紹揀咗三道菜

口感清爽

🥭芒果糯米飯
芒果夠新鮮夠甜
非常解膩

📍 泰東 (元朗)
2024-08-29 162 浏览
如果有時間不妨嚟呢度食飯。有一種忙裏偷閒。度假的感覺。 weekend更加有live band表演。其實行都可以嚟到。西鐵元朗站,就博愛醫院隔離。 揸車嘅朋友當然好啦。外面有好多停車位。門口有很多泰國擺設 ,很有泰國度假風情。空間很大。坐在外邊都不會太熱。泰國鮮蝦金柚沙律$98 個沙律汁係精髓。裏邊有很多香料好香,充滿泰國風情。柚子肉好厚。 酸酸甜甜好食。沙律有好多隻蝦啊!蝦好新鮮,肉好結實。 配合金柚沙律汁層次豐富。乾炒鮮蝦金邊粉$108又係蝦。又有好多隻蝦啊!蝦真的好新鮮。 圍邊有很多花生碎我喜歡。整碟的材料都很豐富。金邊粉很彈牙。開胃好食。牛肉紅咖哩$98咖哩汁勁香。本身已經有椰汁的香味。我又叫咗小辣。非常之容易入口。個汁十分惹味。牛肉好嫰滑。份量亦都好多。好配合這紅咖喱汁。用蒜蓉包沾汁更好食。泰式香蔥蒜蓉包$42焗得十分香脆。蒜蓉醬好足夠入味。淨食已經好正。沾咖哩汁一流。芒中沙冰$45 賣相好得,搶眼的金黃色。入口芒果味極濃郁。很清甜。暹羅特飲$45 好泰feel。珍多冰類。充滿濃濃的椰汁味。好東南亞風情。免費泊車。車就停响門口。勁方便啊!

泰國鮮蝦金柚沙律$98

乾炒鮮蝦金邊粉$108

牛肉紅咖哩$98
用蒜蓉包沾汁更好食。

免費泊車。車就停响門口。勁方便啊!
牛肉紅咖哩
泰式香蔥蒜蓉包
暹羅特飲&芒果沙冰
2024-07-20
牛肉紅咖哩
泰式香蔥蒜蓉包
暹羅特飲&芒果沙冰
鄰近博愛醫院,有室內及戶外用餐環境,完全冇諗過泰國菜同煲仔飯可以擺埋一齊,神奇嘅組合!蟲草花北菇滑雞煲仔飯 $103 (+$15臘腸)食煲仔飯臘腸是必須的🤤 米飯粒粒分明,有淡淡雞油香,加少少煲仔飯豉油已經好入味。底層有飯焦,口感香脆,係食煲仔飯嘅樂趣之一!越南蒜蓉牛油雞翼 $88香口又多汁嘅酥脆雞翼,牛油味不算重,只是輕輕點綴。香葉粉絲虎蝦煲 $358粉絲口感濕潤,醬汁香濃,充滿東南亞風味。份量十足,適合多人分享。

蟲草花北菇滑雞煲仔飯 $103 (+$15臘腸)

越南蒜蓉牛油雞翼 $88
香口又多汁嘅酥脆雞翼,牛油味不算重,只是輕輕點綴。

香葉粉絲虎蝦煲 $358
2024-08-26 29 浏览
2024年8月17號夜晚同一家人去泰東食飯。有待改善地方:—服務態度—洗手間衛生有些服務員唔知係咪外地泰國人好似對於廣東話不太熟悉,所以好多時落單都處理得不好。
2024年8月17號夜晚同一家人去泰東食飯。
有待改善地方:

—服務態度
—洗手間衛生

2024-08-11 265 浏览
一直都知道博愛醫院🏥後面有間隱世泰國菜,裝修佈置好似世外桃源甘,有室內同戶外,而且仲自設左停車場🚙🚗🏍️免費泊車,仲可以帶埋寵物🐈🐈‍⬛🐩🐕🦮🐕‍🦺泥放電添。啱曬一家大細、朋友或者情侶,黎享受一個短短嘅泰國小旅行。聽講呢度夜晚會更加靚,喺星期五、六、日仲會有busking添。📌乾炒鮮蝦金邊粉🦐 $73+$10金邊粉炒得好有鑊氣,大大隻鮮蝦好爽口,店舖仲好細心挑埋蝦腸,撈埋d花生碎一齊食,口感更加豐富📌印度白咖哩雞配印度烤餅🐔 $73+$10印度用咗乳酪去醃雞,令到雞肉嘅肉質更嫩滑,唔會有骨同埋皮,啱曬我呢啲懶人。煙韌嘅烤餅點想白咖哩汁,有少許微辣,薑黃粉可以促進腸度蠕動同埋血液循環,令到我哋分泌更加多唾液同胃液,夏天都好開胃🏖️📌泰式炸蝦餅🦐 跟餐+$30 炸蝦餅外層口感鬆脆唔油膩,裡面肉質爽彈。鮮甜嘅蝦味,沾上泰式辣醬,好食到食唔停得口😋😋😋📌奉送青檸梳打🍹 & 📌珍多冰🍹夏日炎炎,甜度適中,係泰國必點嘅解渴飲品🧊📌馬拉盞炒通菜🥬 $85味道鹹香惹味嘅經典泰國調味料 - 馬拉盞同爽脆嘅通菜是天作之合👩‍❤️‍👨📌芒果糯米🥭 $68甜品係第二個胃,鮮甜兼入口即溶嘅芒果,mix 埋係熱辣辣又軟

📌乾炒鮮蝦金邊粉🦐 $73+$10

📌印度白咖哩雞配印度烤餅🐔 $73+$10

📌泰式炸蝦餅🦐 跟餐+$30

📌奉送青檸梳打🍹 & 📌珍多冰🍹
夏日炎炎,甜度適中,係泰國必點嘅解渴飲品🧊

📌馬拉盞炒通菜🥬 $85

📌芒果糯米🥭 $68
甜品係第二個胃,鮮甜兼入口即溶嘅芒果,mix 埋係熱辣辣又軟糯嘅紫糯米,最後仲係上面淋上香滑嘅椰汁,係今餐完美嘅句號。

💸連加一total $384

#停車場
#busking
#寵物友善餐廳
2024-08-10 66 浏览
泰式珍寶拼盤-小(四位用)HK$ 188 春卷酥脆可口,蝦餅香Q彈牙,串燒沙嗲醬汁入味,香茅豬肉丸鮮嫩多汁,是一份豐富多彩的前菜拼盤焗原個菠蘿海鮮炒飯 HK$ 138菠蘿肉香甜多汁,配合新鮮海鮮和軟糯的炒飯,色香味俱全,渾然天成的泰式風味佳餚。泰國鮮蝦金柚沙律 HK$ 98金柚酸甜爽口,與鮮嫩多汁的蝦肉互相輝映,清新可口,是夏日必嚐的泰式沙律。泰國龍眼冰HK$ 45冰爽柔滑的龍眼冰沙,清甜自然,完美地收尾這頓泰式盛宴,令人流連忘返。

泰式珍寶拼盤-小(四位用)HK$ 188

焗原個菠蘿海鮮炒飯 HK$ 138

泰國鮮蝦金柚沙律 HK$ 98

泰國龍眼冰HK$ 45

2024-07-26 168 浏览
香港不嬲都比好多人話係美食天堂~日日諗食咩都好煩惱😣早幾日去元朗探朋友,就相約一齊出黎食飯傾吓計聚下舊, 佢想食中式野我就想食東南亞野😳 見到哩間好似唔錯就試下😍地方又好似好靚咁~岩曬傾計聚舊~~ 個日我地叫左個原椰盅海鮮焗飯同Phai Thai ~~~ 仲有雞翼,份量好多😍海鮮飯好香椰子味,而且造型吸睛,真係忍唔住打卡🤪雞翼外脆肉嫩,熱氣都忍唔住係咁食😙 食食下phai Thai 擺d檸檬入去又變到好清新~~好岩夏天食~食到飽住個肚出黎~而且原來每個禮拜五六日夜晚都會有唱歌表演~可惜我地已經食完要走😭 下次啦~~返工都需要適當咁放鬆下~~😌☺️📍泰東 (元朗)元朗東成里1號地舖#東南亞美食 #氣氛超正 #打卡餐廳 #環境優美 #夏日風情 #元朗泰國菜 #美食推介
地方又好似好靚咁~岩曬傾計聚舊~~
海鮮飯好香椰子味,而且造型吸睛,真係忍唔住打卡🤪
雞翼外脆肉嫩,熱氣都忍唔住係咁食😙

2024-07-20
下午茶
  • 原蛊椰皇海鮮焗飯
  • phai  thai
2024-07-26 109 浏览
早幾日帶小朋友去左元朗既農莊玩~~放電放足大半日~~又餵羊又玩水又玩充氣城堡波波池又玩泡泡玩水⋯仲試左人生第一次釣蝦~~🤣🤣 玩到夠曬攰~佢攰我都攰⋯🤣😂 即刻上網睇睇附近有咩好食~~見到哩間泰東有泰國菜之餘仲有煲仔飯~👍~夠曬特別~岩曬細佬~佢無飯不歡~ 我地叫左泰國菜同煲仔飯~~兩種菜式都做得好好~當然食開煲仔飯都會味梗係要食埋飯蕉~~🤣🫰🏼 仲有仲有~原來出面逢五六日~夜晚7點定7點半有live唱歌~日日唔同~~可惜得地早食只係聽到少少~因為玩左成日真係要早啲返去抖抖~~。出面既坐位真係好有feel~~~夜晚一定好靚好舒服😌~下次可以晏小小去,邊食野邊享受音樂~~🎶🎵☺️

2024-07-19
下午茶
  • 蟲草花北菇滑雞煲仔飯
平時好少入元朗,嗰日咁岩入去探個朋友,朋友帶左我去呢間泰東食午餐🥣呢度環境好得👍地方夠大,又chill,最正係佢地逢五、六、日仲有live band,情侶或者夫婦,甚至一大班朋友聚會都好吸引🤩我哋當日下晝時間去到,唔知係咪熱得滯,無咩胃口,所以隨便點左少少野食🥰下次要約埋一大班朋友一齊去先😍有室內又有室外座位,完全唔同感覺梅菜排骨煲仔飯超推介呢個煲仔飯👍梅菜香甜、排骨又嫩又滑,加上煲仔上,食落充滿炭香🤤泰式濕炒河粉因為朋友食素,揀左雜菜☺️雖然冇肉,但係好有鑊氣🥰越食越惹味😍脆薄餅點上店家特調醬汁,食落香脆又開胃印尼珍多冰天氣熱,真係要飲杯凍飲醒下神,超正😍充滿椰香味,勁消暑🤩📍泰東 (元朗)元朗東成里1號地舖#氣氛一流 #元朗泰東 #美食推介 #人氣之選 #泰式餐廳 #泰國餐廳 #泰式料理 #liveband #聚會推介 #relax #chillthai #thai

梅菜排骨煲仔飯

泰式濕炒河粉

脆薄餅
點上店家特調醬汁,食落香脆又開胃

印尼珍多冰
天氣熱,真係要飲杯凍飲醒下神,超正😍充滿椰香味,勁消暑🤩

2024-07-19
2024-07-15 136 浏览
📍 泰東 (元朗)元朗東成里1號地舖餐廳以異國風情的室外露天雅座和溫馨雅致的室內裝潢相結合,營造出悠閒舒適的用餐體驗。露天座位可飽覽周邊風景,並不定期邀請駐場樂隊現場表演,為顧客帶來輕鬆愜意的用餐氛圍👉 馬拉盞炒通菜💰85😋😋😋😋.8/5這道馬拉盞炒通菜色香味俱全,通菜新鮮爽脆,經過炒製後卻保持了最佳口感。調味恰到好處,不會過鹹或過咸,讓通菜的本味得以突出,整體口感清新不膩👉 泰式燒烤牛仔骨💰128😋😋😋😋.9/5這份泰式燒烤牛仔骨肉質鮮嫩多汁,醃製的香料和調味料恰到好處,在烤制過程中充分滲透,讓整塊牛仔骨散發出誘人的泰式香氣。烤制後外皮微焦,咬下去卻仍保持肉質鮮嫩多汁的口感,令人難忘。作為開胃菜或主菜都非常適合。👉 清邁鐵板蠔仔蛋💰128😋😋😋😋.8/5這道清邁鐵板蠔仔蛋色澤誘人,蠔仔新鮮Q彈,與蛋液完美融合在一起。鐵板烹調賦予了它獨特的口感,蛋液酥脆而不失柔軟,蠔仔咬勁十足。配上適量的調味料,突出了每一種食材的原味。可以作為主菜或下酒菜佳選。👉 秘制豉汁白鱔煲仔飯💰118😋😋😋😋.8/5這道秘制豉汁白鱔煲仔飯煮製工藝精湛,鱔魚質地鮮嫩彈牙,與豉汁融合在一起,形成醇厚濃郁的口味。米飯
📍 泰東 (元朗)

👉 馬拉盞炒通菜

💰128

👉 秘制豉汁白鱔煲仔飯
💰118
😋😋😋😋.8/5
這道秘制豉汁白鱔煲仔飯煮製工藝精湛,鱔魚質地鮮嫩彈牙,與豉汁融合在一起,形成醇厚濃郁的口味。米飯煮制恰到好處,既鬆軟又有黏性,完美吸收了鱔魚和豉汁的香味。整道菜口感層次豐富,讓人難忘。作為一道鮮香可口的主食,值得一試。

👉 泰國椰青
💰45
😋😋😋😋.7/5
這份泰國椰青清新爽口,椰子肉質地軟糯,入口即化,散發出濃郁的椰香。椰青內裝的椰子汁清甜可口,十分解渴。作為夏日消暑佳品,這份泰國椰青絕對是不錯的選擇。

👉 泰象生啤
💰42
😋😋😋😋.7/5
這款泰象生啤酒口感清爽滑順,酒精度適中,入喉不會有強烈的刺激感。帶有淡淡的麥香,回味細膩悠長。作為配合泰式料理的飲品,這款泰象生啤實在是絕配。無論是搭配烤肉還是辛辣的泰式菜餚,都能給人一種清新愉悅的感受。

回頭: yesyesyes,泰東餐廳以正宗泰菜和香港特色煲仔飯的巧妙結合,加上優美的環境和貼心的服務,是一家值得一訪的特色餐廳❣️❣️❣️❤️🙌🏻
2024-07-12 133 浏览
今日去了元朗交車給客戶後。想順路去女朋友家給她驚喜。點知俾驚喜的人是我女朋友。她要陪老闆見客。咁唯有自已係係附近搵食。駕車去到愽愛醫院附近有間方便泊車的泰國餐廳。白鱔煲仔飯。煲仔飯最重要的部份就是飯焦問題。好多時係過晒火。不能入口的。但這間泰國菜做得恰到好處.煲下飯焦乾爽脆口感。白鱔魚身肥美。魚肉彈牙嫩滑順喉咖哩雞。雞肉鮮嫩。入口彈牙。肉質彈牙。咖哩味道恰到好處。不算太辣再配上我最愛的酥餅。更是一絕。

2024-06-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-07-07 100 浏览
特色泰國風情餐廳,感覺置身在泰國😊 仲要係一間Pet friendly 嘅餐廳😊 indoor 有冷氣嘆,outdoor 有吊風扇,蚊香同蚊怕水供應很貼心🫶飲住涷飲吹下晚風都幾舒服😊 這裡由元朗站行去都只係十分鐘,揸車都有位大量泊車位,離市中心不遠可享有一個幽靜嘅泰國環境🤩 泰式火山排骨(半份)$198。。。係泰國嘅火山排骨迷你版😝 雖然係細條d都似泰國食嘅口味😋 淋上辣椒檸檬汁,等排骨更有味道😋 一條骨忟得夠腍啖啖肉,軟骨位更可以咬到食埋😋 沾上辣椒檸檬汁好惹味😊 脆炸蝦膠釀皮蛋$88。。。炸至脆口嘅蝦膠包住皮蛋一起食層次提升🤩 記得點埋泰式雞醬酸酸甜甜更好食😋泰國珍珠椰菜炒香菇 $95。。。 蒜炒得好香,細細棵椰菜一口一條有咬口清邁鐵板蠔仔蛋 $128 。。。蠔仔粒粒肥大飽滿😋 雞蛋勁多一d都唔孤寒,成座小山丘咁高😝 夾埋底層小芽菜一起食帶點爽口😋暹羅特飲$45 。。。豐富椰汁味,冰凍透心涼,芒果超甜有埋黑珍珠口感勁正😊 逢星期五,六,日,餐廳有band busking, 一邊食住嘢一邊聽歌都幾chill🫶 還可點唱添架😊 而泰菜連住一間煲仔飯店,即叫即煲,等冬天再來食煲仔飯🤩

2024-07-05