2024-04-30 81 浏览
睇完openrice食評介紹,膽粗粗一試。在樓下遇上印藉男侍應派傳單便跟他行上樓,當時晚上7:20,店内空無一人,但地方整潔,故決定坐下一試。坐下便有餐前小食,侍應耐心介紹食物及招呼有禮,點了2人套餐$288及芝士菠菜$88,所有食物味道very good, yummy yummy 😋 😋😋,相比天后的印度店平一半有多,我會再來光顧及介紹給朋友。晚上7:45開始不斷有客進店入座。👍🏻👍🏻
晚上7:45開始不斷有客進店入座。👍🏻👍🏻
2024-04-30
2023-12-03 308 浏览
Wonderful experience with great staff and vibesFamily place to enjoy meal in peace and quiet environment Great staff!!

Great staff!!
2023-12-03
  • Chicken  curry
  • Vegetable  Curry
  • Pakora
2023-08-02 469 浏览
Friendly service and great food.Seven of us had a banquet selection from starters to desert including a deal to include lots of beer.Samosas and a chicken leg kebab were my favourite starters. The sag chicken my favourite main though the vindaloo was pretty good too.We all had a great time.Note to Open Rice, this was not a tasting event, we are a curry club and go to a different restaurant every month were we order a selection of dishes to share.
We all had a great time.
2023-07-26
用餐优惠
團購
喺booking app見到有半價優惠所以book咗嚟試下,首先佢喺app個餐廳政策寫到明,折扣係適用於單點食物及飲品,但堆單就同你講飲品要收正價,我show返booking app個條款俾佢哋睇,佢哋就話個條款係舊嘅未update,咁呢個係餐廳嘅問題啦,食客只會按照佢睇到嘅嘢去follow㗎嘛🌚🌚跟住就係最大嘅伏位!!你一坐低佢哋就會問你要唔要水,然後放低枝維他蒸餾水,我哋見到係所有吉枱佢哋都會放定一枝維他樽裝水喺枱面,好自然會覺得呢間餐廳俾水客人飲用嘅方式係咁,但佢哋完全冇講話枝水係要額外收費,點知最後收人$30一枝水!!咁喺香港大部分餐廳都會免費提供水,唔排除部份餐廳會收費,其實呢個係冇問題㗎,但你要事先同食客講囉,唔係唔出聲跟住無啦啦收人錢🌚🌚🌚雖然OpenRice呢度都有唔少「好評」,但以上係我親身經歷,大家睇完可以衡量下要唔要繼續去試呢間餐廳。

2023-01-14
2022-11-07 788 浏览
見到OpenRice食評好好,所以去試,點知... 中伏 ><希望大家睇到唔好中伏 TT首先,服務態度有待改善我地入去個陣已經過左lunch hour,唔多人侍應隨意指我地坐沙發位叫左LUNCH SET (1)特色香燒雞柳 + 咖哩雜菜 (2)蔬菜咖哩角 + 印式咖哩羊肉特色香燒雞柳 + 咖哩雜菜 味道OK的蔬菜咖哩角唔好食,印式咖哩羊肉太鹹...叫左2杯咖啡 係coffee with milk完全無咖啡味 好奶 飲左一淡就唔再飲佢3點有落場  2點34分就同我地講We are closed TT只好即刻走... so sad
希望大家睇到唔好中伏 TT

首先,服務態度有待改善

我地入去個陣已經過左lunch hour,唔多人

侍應隨意指我地坐沙發位

叫左LUNCH SET (1)特色香燒雞柳 + 咖哩雜菜
(2)蔬菜咖哩角 + 印式咖哩羊肉

特色香燒雞柳 + 咖哩雜菜 味道OK的
蔬菜咖哩角唔好食,印式咖哩羊肉太鹹...
叫左2杯咖啡 係coffee with milk

完全無咖啡味 好奶 飲左一淡就唔再飲

只好即刻走... so sad
2022-11-07
2022-08-03 552 浏览
₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈假期同朋友去左銅鑼灣既樓上印度小店食晚餐🥣環境風味十足,夠寧靜!岩曬唔鐘意環境太嘈吵✨可以靜靜地享受美食┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜二人晚市套餐 $248可以揀2款咖哩,1款小食,2款主食,2杯飲品,滿足曬花多眼亂又眼闊肚窄既我😹咩都可以試到,超級抵食!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓎩 胡椒煎餅 (3/5)𓎩 雜菜咖哩角 (2/5)𓎩 雜菜咖哩 (4/5)𓎩 瑪沙拉燴雞 (4/5)𓎩 Naan (4/5)𓎩 印度黃飯 (2/5)𓎩 芒果特飲 (3/5)𓎩 印度茶 (3/5)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈當中比較印象深刻就係瑪莎拉咖哩🥰入面既雞肉份量足夠,肉質不鞋口。咖哩用左香料調味關係,味道濃郁又不會太辣,好有印度風情!配上熱辣辣既Naan 非常完美~Naan 都頗出色🫶🏻口感鬆軟煙靭有麵粉香😎同行朋友都好滿意雜菜咖哩都不錯呢,加左菜口感都唔會奇怪,仲保留到菜既口感,而味道會比上一款咖哩淡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈個人都幾中意芒果特飲,係一款乳酪飲品!😽入口好濃厚既芒果乳酪味,屬於偏甜既飲品最後頗印象深刻就係印度黃飯😂第一次食表示同平時食開
₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎
𐂐 ⠜二人晚市套餐 $248

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𓎩 胡椒煎餅 (3/5)
𓎩 雜菜咖哩角 (2/5)
𓎩 雜菜咖哩 (4/5)
𓎩 瑪沙拉燴雞 (4/5)
𓎩 Naan (4/5)
𓎩 印度黃飯 (2/5)
𓎩 芒果特飲 (3/5)
𓎩 印度茶 (3/5)

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
最後頗印象深刻就係印度黃飯😂第一次食表示同平時食開既白米不同,印度米形狀長條偏幼身,口感硬而且乾身。個人不太懂欣賞🙈當試一次都ok的🤪

2022-06-17 431 浏览
同朋友行完銅鑼灣Donki Donki突然間好想食啲印度野做晚餐,行下行下經過望到對面二樓有,就上去試下,餐廳裝修係傳統嘅印度風格,見2人晚市套餐做緊優惠原價$378而家只需要$248就叫左呢個試下,前菜有胡椒薄餅,胡椒味勁濃配上少少香草醬開胃一流另外仲有頭盤羊肉咖喱角,餡料既羊肉望落好似豬肉鬆,咖喱角咬落鬆,唔會好油膩主菜我哋揀咗雜菜咖喱同瑪沙拉燴雞,兩個望落去差唔多樣雜菜咖喱用了新鮮蔬菜咖喱辣好岩我口味配埋焗到香噴噴嘅蒜蓉烤餅,真係停唔到口,瑪沙拉燴雞,咖喱嘅味道同雜菜咖喱差唔多,雞肉問得好淋夾蒜蓉烤餅定係配印度黃飯,都無彈食完啲咁刺激嘅嘢就要叫返一杯酸酸地嘅 Mango Lassi黎平衡一下。
前菜有胡椒薄餅
,胡椒味勁濃配上少少香草醬開胃一流
另外仲有頭盤羊肉咖喱角
,餡料既羊肉望落好似豬肉鬆,咖喱角咬落鬆,唔會好油膩
主菜我哋揀咗雜菜咖喱同瑪沙拉燴雞,兩個望落去差唔多樣
,都無彈

食完啲咁刺激嘅嘢就要叫返一杯酸酸地嘅
Mango Lassi黎平衡一下。
2022-06-17 868 浏览
今晚同一個鍾意食印度🇮🇳菜嘅朋友仔去咗銅鑼灣登龍閣食傳統印度菜!😊💕我地點咗一個二人晚市套餐$248,另加一個頭盤$75!😏1️⃣前菜➡️胡椒薄餅🫓❤️薄餅炸到好脆,帶有胡椒嘅辣味,點埋薄荷醬、果醬,味道更有層次👍🏻2️⃣頭盤➡️雜菜咖哩角🧡炸到香口,油而不膩👍🏻3️⃣主菜➡️瑪沙拉燴雞🐔🥘雞肉煮到嫩滑,煮到好入味,醬汁辣中帶香😂➡️印式香料羊肉🐐🥘羊肉唔騷,炆到好淋,香料濃郁,配上咖哩汁,好正👍🏻4️⃣配料➡️印度烤餅,口感鬆軟,同咖喱係絕配👍🏻➡️印度黃飯💛🍚粒粒分明,撈埋咖喱汁,超好味👍🏻5️⃣飲品➡️芒果特飲🥭🍹其實係芒果乳酪🥭🥛,甜度適中😋➡️印度茶🇹🇭☕️印度式奶茶,滿滿玉桂香,少甜👍🏻6️⃣酥炸魚件🐟$75脆到外脆內軟,大大件👍🏻✴️侍應熱情招待,地方闊落、坐得好舒服✴️最後連加一埋單$355.3!🤓

我地點咗一個二人晚市套餐$248,另加一個頭盤$75!😏

1️⃣前菜➡️胡椒薄餅🫓❤️

2️⃣頭盤➡️雜菜咖哩角🧡
炸到香口,油而不膩👍🏻

3️⃣主菜
➡️瑪沙拉燴雞🐔🥘
雞肉煮到嫩滑,煮到好入味,醬汁辣中帶香😂

➡️印式香料羊肉🐐🥘
羊肉唔騷,炆到好淋,香料濃郁,配上咖哩汁,好正👍🏻

4️⃣配料
➡️印度烤餅,口感鬆軟,同咖喱係絕配👍🏻

➡️印度黃飯💛🍚
粒粒分明,撈埋咖喱汁,超好味👍🏻

5️⃣飲品
➡️芒果特飲🥭🍹
其實係芒果乳酪🥭🥛,甜度適中😋

➡️印度茶🇹🇭☕️
印度式奶茶,滿滿玉桂香,少甜👍🏻

6️⃣酥炸魚件🐟$75
脆到外脆內軟,大大件👍🏻

✴️侍應熱情招待,地方闊落、坐得好舒服✴️

最後連加一埋單$355.3!🤓
2022-06-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 印式香料羊肉
  • 雜菜咖哩角
  • 印度黃飯
  • 芒果特飲
  • 瑪沙拉燴雞
2022-06-11 172 浏览
Papadum胡椒薄餅黎講佢都好脆卜卜好埋好夠薄 絕對唔係成舊粉 面胡椒方面都落好重本 但我真係好唔食得辣 啪左2細塊已經比佢啲胡椒攻到自己🥵🥵Samosa (vegetable)佢係一舊好實的的既咖喱角 只係得2舊 同friend share一人一舊都feel到飽腹感🤯 如果一野啪2舊真係收得皮😶‍🌫️ 講返個味先,好濃厚既咖喱味,係濃到有小小太重口味,小咸既😶‍🌫️😶‍🌫️餡係薯仔同豆多 所以食完一舊真係好飽 啲咖喱薯仔塞飽左你😛蒜蓉烤餅真係值得一讚😋個烤餅係又熱辣辣又厚又香 平時啲烤餅我都好滿意 但估唔到有蒜蓉味會更加impress到我🤩個烤餅又唔會太淋但同時又好鬆軟 沾咖喱係一流架😋😋😋印式香料羊肉 / 瑪沙拉燴雞只係識分羊個個咖喱係辣啲 但又相對地香啲 羊肉比較淋唔老 雞就岩岩好 唔係話特別老或者嫩 但最impress既係個黃飯 每一粒都好乾好爽 一啲都唔油 撈埋啲咖喱汗唔會搞到啲米淋曬 very good good😚😚整睇黎講係港島區搵到$248/2位既印度菜包前菜頭盤main加野飲真係好抵 同埋餐廳都係印度人開 十分正宗 都值得推介(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
Papadum

Samosa (vegetable)

蒜蓉烤餅

印式香料羊肉 / 瑪沙拉燴雞

✨銅鑼灣高質正宗印度菜✨.周不時都鍾意去食印度菜,特別係配Naan食😋最近發現到銅鑼灣樓上有間正宗印度餐廳,仲有個二人晚市套餐唔洗$300好抵食,重點食物都幾高質٩ ( ー̀֊ー́ )و會回訪嘅一間!.🔻2人晚市套餐 $248🔻.▫️胡椒薄餅(7/10)同平時食開嘅一樣有胡椒味,香脆可口,除咗有個薄荷醬,仲有個甜甜地疑似果醬附上,我本身麻麻地薄荷醬,呢個疑似果醬令我有驚喜,配胡椒薄餅確實唔錯💕.▫️雜菜咖喱角(5.5/10)個人口味問題,食過無數次印度咖喱角我都係唔係特別好,覺得層皮厚,不過個餡係幾唔錯!.▫️雜菜咖喱(7.5/10)套餐有3款比我哋揀,雜菜、雞同羊,不過我唔食羊所以揀咗其餘兩款,雜菜估唔到又幾好食😋特別推薦比素食者.▫️瑪沙拉燴雞(8/10)類似咖喱但唔辣而且好香,我同朋友都覺好好食🥰配埋Naan係真係好正!呢個真係可以令人食多幾片Naan(˶ˊᵕˋ˵).▫️Naan(7.5/10)口感煙韌,同埋比較大片,好啱配埋兩個主菜食(✽´ཫ`✽)食咖哩必叫呀!.▫️印度黃飯(6/10)有陣印度香料味,飯形狀比較尖同幼,配埋個雜菜咖喱同瑪沙拉燴雞都OK!.▫️芒果特飲(7/10)唔錯,朋友仲幾
✨銅鑼灣高質正宗印度菜✨
重點食物都幾高質٩ ( ー̀֊ー́ )و會回訪嘅一間!
🔻2人晚市套餐 $248🔻
▫️胡椒薄餅(7/10)
胡椒薄餅

▫️雜菜咖喱角(5.5/10)
雜菜咖喱角

▫️雜菜咖喱(7.5/10)
雜菜咖喱配Naan

▫️瑪沙拉燴雞(8/10)
瑪沙拉燴雞

▫️Naan(7.5/10)
Naan

▫️印度黃飯(6/10)
印度飯

▫️芒果特飲(7/10)
唔錯,朋友仲幾鍾意,重點唔會好甜
▫️印度茶(7.5/10)
印度菜

有啲驚喜,其他地方嘅印度菜有啲怪,但呢個幾香茶味🫶🏻

胡椒薄餅
  • 咖喱雜菜
  • Naan
  • 印度茶
2022-06-09 114 浏览
自從上次喺度食過超好味嘅samosa之後,一直對呢間印度餐廳 - 沙士亞念不忘。Vegetable samosa $48咖哩餡料嘅香料味道配搭得宜,加上香脆外皮,絕對令人不能抗拒。Lamb Shahi Korma $112 腍滑嘅羊肉配上腰果蓉,醬汁味道非常濃郁,用嚟送飯一流。Kashmiri Pulao $52 雜果黃飯印度米米形很長,煮起嚟口感蓬鬆輕盈,加入雜果感覺清新。Raita $52 ,Mango Lassi $45 乳酪醬混入爽口青瓜粒粒,有益又好味。

Vegetable samosa $48

Lamb Shahi Korma $112
腍滑嘅羊肉配上腰果蓉,醬汁味道非常濃郁,用嚟送飯一流。

Kashmiri Pulao $52 雜果黃飯
印度米米形很長,煮起嚟口感蓬鬆輕盈,加入雜果感覺清新。

Raita $52 ,Mango Lassi $45
乳酪醬混入爽口青瓜粒粒,有益又好味。
2022-06-08 107 浏览
最近試咗間銅鑼灣嘅樓上印度菜。店家熱情好客,即使係外賣都會送上papadam薄脆😋😋😋。🔸羊肉咖喱角 $58一份有四件,size勁大又夠飽滿,食兩件都好飽肚。口感香脆唔油膩,入口香料味道濃郁。除咗蔬菜甜味,仲有恰度好處嘅羊肉羶味。配mint sauce都幾好味😆。🔸芝士燴菠菜 $88大大盒兩個人share啱啱好👫。質地香滑,味道溫和,不論配飯定配naan都好夾。Paneer芝士奶香重,又有少少咬口🤩。📍沙士亞印度餐廳 (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣1樓B4室

🔸羊肉咖喱角 $58

🔸芝士燴菠菜 $88

📍沙士亞印度餐廳 (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣1樓B4室
2022-05-25
用餐时段
餐廳:沙士亞印度餐廳 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣1樓B4室銅鑼灣呢間傳統印度餐廳——沙士亞印度餐廳🇮🇳,都可以話係呢頭嘅老字號,喺度開咗十幾二十年,位於唔係好多人會專登搵上門嘅登龍閣,唔喺刻意搵都唔會知佢哋嘅存在餐廳嘅裝修有典型嘅印度色彩,仲播住啲印度歌曲,幾有feel🤪,有大約10張枱接近40個位,人少少嗰陣都幾舒服,不過如果坐滿晒人嘅話應該會幾熱鬧🤓叫咗個2人晚市套餐($248),包1個前菜、1個頭盤、2款主菜同一人一款飲品,連埋加一平均都喺$150一個人,算幾抵食👍先嚟咗胡椒薄餅(Papadum),有陣陣胡椒同辛辣香,我就鍾意蘸埋薄荷醬一齊食,真喺會食到停唔到口🤤,不過唔知喺咪放耐咗有少少淋淋哋;之後就有雜菜咖喱角(Vegetable Samosa),即叫即烤熱辣辣🔥,食落口感酥脆,唔會有太油膩嘅感覺,入面仲有豐富嘅印式雜菜餡料,唔錯唔錯☺️主菜就有瑪沙拉燴雞(Chicken Masala)同印色香料羊肉(Lamb Madras),另外配上蒜蓉烤餅(Naan)同印度黃飯(Pulao Rice),無論將啲飯撈埋咖喱一齊食,定用烤餅蘸咖喱汁嚟食,都一樣咁好味😋。雞肉
餐廳:沙士亞印度餐廳 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣1樓B4室

雞肉同羊肉都炆得好淋,香辣惹味🌶,每款有三四舊,
食完烤餅同飯就啱啱好撈晒嚟食😌

最後飲品叫咗個芒果特飲(Mango Lassi)同印度茶(Masala Tea),真喺好懷念嗰陣去印度兒童醫院實習🏥,
做做吓嘢嗰陣啲護士得閒就會沖印度茶叫我同佢地一齊飲,好掛住佢哋啊🥺
2022-06-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
唔知有冇人好似我咁,有時會突然間好想食印度咖哩,今日就有呢個想法,在銅鑼灣找到了這一間印度餐廳,見到全店由店員以至廚房都是印度人,以簡單英語就可以溝通到而且十分友善,而且全店都係印度人主理,夠曬正宗!雜菜咖哩角 $48即叫即炸嘅咖哩角,表面炸至金黃脆皮,上菜時還熱辣辣要小心慢慢品嚐,入面有好香嘅香料,蔬菜豆及咖哩醬,是作前菜嘅好選擇。好好味,一客有4個,兩個人share剛剛好,在進入主菜前刺激了食慾。 印度香料雞 $105這不是一個咖哩,係以印度香料烤焗而成的菜式,賣相吸引而且好好味。個醬料十分香濃而且唔辣,適合不能接受太辣的朋友。雞肉嫰滑而且份量足夠,每一口雞肉都吸收了香料勁惹味! 咖哩牛腩 $108咖哩味香濃,有少少杰身唔會好似湯咁,一上枱已經聞到香料夾著好香噴噴的咖哩味,微辣的更加突顯那份惹味。牛腩大大粒但竟然可以炆得好冧,完全唔韌,牛腩完全係索盡咖哩味,一定要配埋薄餅食,正呀! Nann烤餅 $24一客有4塊,落單時我哋都考慮過叫一客share還是一人一客好,好在最後決定係一客share,因為烤餅每一塊都比我想像的大塊得多,一個人食兩塊都真心飽。烤餅烘至燶邊,質感煙韌,與咖哩一

雜菜咖哩角 $48

印度香料雞 $105

咖哩牛腩 $108

Nann烤餅 $24
一客有4塊,落單時我哋都考慮過叫一客share還是一人一客好,好在最後決定係一客share,因為烤餅每一塊都比我想像的大塊得多,一個人食兩塊都真心飽。烤餅烘至燶邊,質感煙韌,與咖哩一起真係絕配,點兩匙咖哩,讓烤餅吸收晒咖哩的精華,一啖入口,prefect!

餐牌

• 印度香料雞
2022-05-29 100 浏览
記得以前讀書嘅時候,喺印度村Rusholme返學,每日lunch 唔係炸雞,就一定係印度餐…… 嗰陣味我到而家仲記得😋😋…. 今日經過銅鑼灣,聞到一陣好重嘅印度咖喱味,似曾相識。🤔🤔我跟住嗰陣印度咖喱味周圍搵,入口真係唔顯眼,跟住d咖喱味搵,行咗兩個圈🤪🤪,終於比我見到,入口直上一層。忍唔住膽粗粗買咗一盒Beef Brisket Curry 同兩份naan bread 返屋企。份量真係好足👍👍。牛腩大大件,非常嫩口入味🤩🤩,咖喱汁香濃帶少少辣。真係好滾動,口味跟以前食嘅正中印度咖喱一模一樣,就連naan bread 都係一模一樣。原味naan bread 點咖喱汁真係最配合。

2022-05-29
等候时间
15 分钟 (外卖自取)