2024-08-14 134 浏览
今日同朋友去銅鑼灣時代廣場附近行街 ,lunch time 時間我哋去咗Times 後面耀華街百樂中心13樓新開嘅一間日本餐廳- 汐 一入門口位置見到左邊喺吧枱位置,右邊係榻榻米。我同朋友去坐榻榻米,四人枱位置寬敞,很舒適👍🏻吧枱design:吧枱櫃放上不同日本酒做擺設,非常有美感同感覺舒服❤️主餐有分熟丼物和冷丼物,我叫咗原條蒲燒鰻魚,朋友叫咗醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩😋鰻魚口感一流,非常肥美,一啖鰻魚一啖滑蛋非常滿足。鰻魚亦都唔會覺得肥膩~ 加埋鰹魚片一齊食,層次豐富,更上一層樓👍🏻👍🏻醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩,呢個不得了😋賣相係非常吸引😘先講醬燒三文魚腩 油脂香氣充斥口腔,真心好食🤤三文魚腩下面有蟹柳絲,青瓜,粟米蟹籽同埋醬油漬角切三文魚,三文魚粒入口鮮甜配上配菜一齊食,一絕! feel到廚師用心製作,朋友好快就清晒🤣🤣90分鐘用餐時間50分鐘內交枱有七五折,所以佢有個計時器俾我哋~ 其實我哋15分鐘就已經食完,因為真係好好食🤣🤣🤣所以大家去銅鑼灣shopping 記住黎食啦😋😋😋

吧枱design:
吧枱櫃放上不同日本酒做擺設,非常有美感同感覺舒服❤️

主餐有分熟丼物和冷丼物,

鰻魚口感一流,非常肥美,
一啖鰻魚一啖滑蛋非常滿足。

鰻魚亦都唔會覺得肥膩~
加埋鰹魚片一齊食,層次豐富,更上一層樓👍🏻👍🏻

醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩,呢個不得了😋

賣相係非常吸引😘

先講醬燒三文魚腩
油脂香氣充斥口腔,真心好食🤤

所以大家去銅鑼灣shopping 記住黎食啦😋😋😋
2024-07-27
  • 原條蒲燒鰻魚丼
  • 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼
🍱餐廳主打熱丼物同冷丼物,🍥還有各種日式小食,🍭最特別之處是主食上枱後店員會開始計時,🧾能夠在50分鐘內食完交枱的話全單75折。🍃餐廳走日式小清新風格,🪵以木系裝修為主,除了有10個吧枱座位,另一側還有兩枱4-6人座位的榻榻米。🐂牛肉壽喜燒 $118牛肉燒得嫩滑,一碗起碼有五至六塊,而且牛肉汁很入味,還有蔥花鋪面,感覺更香,而且份量十足,吃一碗已相當飽肚。🍣醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 $128七彩繽紛的丼飯擺設得相當精緻、以醬油漬角切三文魚為主要,另有蟹籽、蟹肉、青瓜粒、粟米、中華沙律作伴,中間還有一串香口三文魚作點綴。三文魚腩外脆內嫩,魚皮燒至脆卜卜,味道清新,口感豐富。🥟餃子大阪燒 $22/3只餃子皮煎得熟透,皮脆肉嫩餡不多,配上大板燒汁和巨份量的木魚,口感惹味濃郁。🍄‍🟫炸椎茸(蝦肉冬菇)$22/2件冬菇鮮嫩,蝦肉彈牙,唧上檸檬汁更加開胃。🍤吉列炸蝦餅 $22/2塊蝦肉非常彈牙香脆,火喉控制得剛剛好,配沙律醬吃剛好解膩。🍇道地巨峰提子汁 $12🍊Sangaria橙味汽水 $18📍汐🏠銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舗⏰12:00 - 22:00🚙港鐵銅鑼灣站A出口,步

🐂牛肉壽喜燒 $118

🍣醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 $128

🥟餃子大阪燒 $22/3只

🍄‍🟫炸椎茸(蝦肉冬菇)$22/2件
冬菇鮮嫩,蝦肉彈牙,唧上檸檬汁更加開胃。

🍤吉列炸蝦餅 $22/2塊
蝦肉非常彈牙香脆,火喉控制得剛剛好,配沙律醬吃剛好解膩。

🍇道地巨峰提子汁 $12

🍊Sangaria橙味汽水 $18

📍汐
🏠銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舗
⏰12:00 - 22:00
🚙港鐵銅鑼灣站A出口,步行約4分鐘

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港食評 #香港美食指南 #香港探店 #日式丼飯 #日式料理 #日式榻榻米 #汐
2024-08-05
2024-08-13 96 浏览
呢度環境舒適 最啱同朋友嚟食飯傾計另外如果由上菜開始50分鐘內離座就會有75折 會有個鐘計時嘅 幾搞笑🤣蝦肉冬菇一上菜熱辣辣即已經知道係即刻炸起🔥冬菇菇味十足,炸嘅火候啱啱好,外脆但入面仲係十分juicy! 加埋釀入去嘅蝦肉,層次感和口感都非常豐富燒雞翼燒得好香口 個皮仲脆脆地入面釀咗好多明太子 成個口感好豐富醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩個角切三文魚醃得非常美味!咸度適中,又唔會蓋過咗三文魚本身嘅鮮味。三文魚肉質都幾冧冇根仲有其他配料味道都好夾 又大份 食到好飽仲有個醬燒三文魚腩脆脆地咁 好肥味呢個鰻魚蛋飯都好有驚喜!驚喜在於個蛋係餐廳自己調配嘅蛋液,甜甜鹹鹹有玉子燒嘅風味,並且熟度啱啱好唔會過老!加埋鰻魚竟然出奇地夾😋
呢度環境舒適 最啱同朋友嚟食飯傾計

燒雞翼燒得好香口 個皮仲脆脆地
入面釀咗好多明太子
成個口感好豐富

醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩
三文魚肉質都幾冧冇根

仲有其他配料味道都好夾 又大份 食到好飽

仲有個醬燒三文魚腩脆脆地咁 好肥味

今日約咗個朋友去銅鑼灣shopping ,血拼前想嗱嗱林食少少嘢先。喺網上面搵到呢間新開嘅舖頭「汐」,就去咗幫襯。舖頭大概有十幾個位。雖然舖頭細細,但係裝修好清雅精緻。我哋點咗明太子八爪魚配北海道刺身帶子丼,蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽丼,波子汽水同埋提子汽水。八爪魚,北海道帶子刺身同埋三文魚籽都好新鮮。蟹膏份量好多,味道非常濃郁鮮味,撈飯食一流。兩個丼飯都配有蟹籽,中華沙律,粟米粒同埋青瓜粒。所以丼飯口感非常豐富。因為我哋50分鐘內交枱,所以享有餐廳提供嘅七五折添。真係好抵!

舖頭大概有十幾個位。雖然舖頭細細,但係裝修好清雅精緻。

2024-08-08
2024-08-11 111 浏览
HK weather is just toooo hot that it’s always a good idea to have some sashimi on rice 🤪I stumbled upon this upstairs Japanese restaurant in Causeway Bay that has a nice warm vibe. Everyone was waiting in line at the building for the elevator, so I thought it must be a good new hype? We came for lunch and ordered their Mentaiko Octopus + Hokkaido Scallop bowl, Marinated Salmon bowl with sides of tofu fish cake and their dumplings. Both bowls were pretty good, but my favourite was actually their

We came for lunch and ordered their Mentaiko Octopus + Hokkaido Scallop bowl, Marinated Salmon bowl with sides of tofu fish cake and their dumplings. Both bowls were pretty good, but my favourite was actually their tofu fish cake!! Though it was fried, it felt quite healthy since it was filled with tofu rather than meat.

It was also my first time being “timed” when eating, but the reason for that is you get a 25% discount if you finish within 50 minutes. Little did I know, it took me only around 25 mins to finish the food 🤭

Honestly a steal if you finish within the time limit!!!

2024-08-10 90 浏览
想食日本餐廳嘅定食,試吓去 #汐 樓上店舖,裝修夠晒日本feel~仲有吧枱位置!樓上Cafe,平時同朋友坐低傾偈唔錯嘅選擇🫶🏻佢哋嘅日本定食餐,選擇都算多有凍食熱食!用餐時限90分鐘,50分鐘内交枱,可享75折優惠🈹一放餐上嚟就會有個計時器放喺你隔籬🌟🌟原條蒲燒鰻魚條鰻魚好大條,仲有厚厚嘅煎蛋🍳放咗好多醬汁~夠晒入味!鮮甜美味嘅葡汁鰻魚飯值得一試🌟拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚配上蟹籽,青瓜,沙律,中華沙律,粟米,醃製好的三文魚及拖羅魚蓉!真係份量十足⭐️撈勻嚟食確係好味♥️醃製嘅醬汁亦都夠晒濃郁🫶🏻口感非常清新‼️

🌟原條蒲燒鰻魚

🌟拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚
餐廳:汐 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖啱啱踏入8月新開張嘅日式丼飯專門店——汐🇯🇵,一開業就迎合到附近打工仔嘅需要😆,佢哋主打熱丼物同冷丼物,另外仲有日式小食,最特別嘅喺主食上晒枱之後店員會開始計時⌛️,能夠喺50分鐘內食完埋單交枱嘅話會有75折優惠😍,成為咗唔少人嘅目標,不過其實呢個目標都唔算太難達成,因為今次食完兩個丼飯同兩個小食,埋單走嗰陣都只喺用咗21分20秒,可以話輕鬆無難度😎行入呢間日式小清新風格嘅餐廳,整體以木系裝修為主🪵,餐廳唔算大,有10個吧枱座位,另外仲有一個榻榻米空間可以容納到兩枱4-6人嘅座位。Menu唔多選擇,有4款熱丼物同5款冷丼物,另外仲有7款小食同飲品🧃,相信呢個只喺餐廳嘅新開始,陸續應該會推出更多唔同種類嘅丼飯同小食🍤✝️炭燒雞肉丼 $98賣相一般,但整體味道幾唔錯👍,飯上鋪咗一層粟米粒,之後再有接近10舊炭燒雞肉🐓,最上面喺洋蔥絲🧄,加埋飯素同燒汁,確實幾惹味😋。帶皮雞肉鮮嫩無骨,份量比我想像中多✝️醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼 $128擺放得相當精緻、五顏六色嘅丼飯,以醬油漬角切三文魚為主要食材,另外仲有蟹籽、蟹肉、青瓜
餐廳:汐 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖

另外仲有一個榻榻米空間可以容納到兩枱4-6人嘅座位。

✝️炭燒雞肉丼 $98
賣相一般,但整體味道幾唔錯👍,飯上鋪咗一層粟米粒,

✝️醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼 $128
擺放得相當精緻、五顏六色嘅丼飯,
以醬油漬角切三文魚為主要食材,
另外仲有蟹籽、蟹肉、青瓜粒🥒、粟米、中華沙律,口感層次豐富,仲有一串燒脆咗嘅香口三文魚腩

小食叫咗個餃子大阪燒($22/3件)同手羽明太子雞翼($22/件),
用咗大阪燒嘅醬汁同處理手法去煎餃子幾有特色🥟,好似同時食緊餃子同大阪燒咁😂;
明太子雞翼熱辣辣,雖然唔喺一咬爆汁嗰種,但明太子餡料飽滿帶有香辣滋味🌶️,喺幾唔錯😌
2024-08-03
2024-08-09 65 浏览
呢間坐落係銅鑼灣百樂中心13樓嘅汐,門口簡約入到去見到一張長嘅bar枱,同2張榻榻米,感覺好休閒舒服,成班人可以坐埋一齊放鬆傾吓偈,上面仲放左好多支酒,配合翻個氣氛坐低左之後,店員好快就比左個menu我地睇,仲介紹左有乜係推薦嘅,見到上面寫住- - -用餐時限90分鐘,50分鐘内交枱,可享75折優惠- - -我地分別叫左明太子八爪魚配北海道刺身帶子丼飯同埋蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚子丼飯當個飯一黎到,店員就放左個鬧鐘係度,方便大家可以睇到仲有幾耐先到50分鐘呢度嘅當飯用嘅碗係比較大隻同埋比較淺,所以好容易就可以睇到入面有啲咩餸,好似新年嗰啲全盒咁,鍾意食啲咩就可以即刻喺嗰度食一啖,食完嗰啖啲餸又唔會跌咗落嚟,而且個份量都好夠值得推薦比大家
呢間坐落係銅鑼灣百樂中心13樓嘅汐,門口簡約

值得推薦比大家

2024-08-09 53 浏览
店名: 汐地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖銅鑼灣站A出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5銅鑼灣新開左間日本野🇯🇵裝修十分日系,外面仲望住禮頓山😆佢地由上餐後,如50分鐘內交枱會有75折,仲有個鐘係前面計時⌛️好特別🤣75折後好抵‼️明太子八爪魚配北海道刺身帶子丼飯❤️❤️❤️❤️❤️$138北海道帶子超厚肉,食落十分鮮甜,八爪魚🐙新鮮彈牙,加上粟米🌽、蟹柳、中華沙律等,令丼飯整體更有口感🥰原條蒲燒鰻魚丼飯❤️❤️❤️❤️$128鰻魚超大條,仲長過手掌✋🏻肉質厚而嫩,配上流心玉子,超美味🤤炸椎茸❤️❤️❤️❤️❤️$22椎茸姐係蝦肉🦐冬菇🍄‍🟫,冬菇超級juicy,加上蝦肉炸至啱啱好,超有驚喜🥰手羽明太子雞翼❤️❤️❤️❤️❤️$22炸至香脆嘅雞翼入面釀滿明太子,賣相十分吸引😗豆腐魚餅❤️❤️❤️❤️$22熱辣辣炸至外脆內軟,入面質地真係好似豆腐咁嫩滑,好好食😎
店名: 汐

地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖
銅鑼灣站A出口,行4分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

銅鑼灣新開左間日本野🇯🇵裝修十分日系,外面仲望住禮頓山😆

明太子八爪魚配北海道刺身帶子丼飯❤️❤️❤️❤️❤️

原條蒲燒鰻魚丼飯❤️❤️❤️❤️

炸椎茸❤️❤️❤️❤️❤️

手羽明太子雞翼❤️❤️❤️❤️❤️
炸至香脆嘅雞翼入面釀滿明太子,賣相十分吸引😗

豆腐魚餅❤️❤️❤️❤️
熱辣辣炸至外脆內軟,入面質地真係好似豆腐咁嫩滑,好好食😎
平時鍾意喺銅鑼灣覓食,發現百樂中心新開咗呢間日本菜,於是平日晚上過嚟試吓。🥘牛肉壽喜燒丼飯$118 :牛肉汁調較出色,牛肉亦唔會燒得好老,仲有大約5至6塊,唔好睇佢細細碗,都幾飽肚。🎏原條蒲燒鰻魚$128 :鰻魚燒得恰到好處,鰻魚冇骨,配搭木魚及滑蛋,整體不錯。🥟餃子大阪燒$22/3隻:皮脆肉嫩,配合餃子汁味道不錯。🍗手羽明太子雞翼$22 /1隻:明太子有少少辣,比較啱食辣嘅人,雞翼塞滿雞肉,鮮嫩多汁,但略嫌燒得比較乾身。🍤吉列炸蝦餅$22 /2隻:有驚喜,蝦肉非常彈牙,亦炸得香脆可口冇燶邊。另外餐廳而家只需50分鐘內交枱(上晒主菜後先至開始計算),會有75折,所以今餐兩個人埋單連埋加一,大約200幾蚊。

🥟餃子大阪燒$22/3隻:皮脆肉嫩,配合餃子汁味道不錯。

2024-08-06 63 浏览
銅鑼灣抵食日式丼飯❣️日式風格裝修,有榻榻米可以坐,裝修來說有心思🫶🏻🐟原條鰻魚丼($128)鰻魚燒烤後,表面帶有光澤及香氣🤤米飯搭配著獨特的調味醬汁,加上芝麻的點綴,讓整個菜餚更添豐富,這道料理值得一試😚🍲牛肉壽喜燒丼($118)牛肉軟熟,搭配上細緻切碎的洋蔥和青蔥,增添了豐富的層次感和口感❤️米飯能夠完美地與肉類和各種調味料融合在一起,味道不錯🍤吉列炸蝦($22)炸蝦外表金黃酥脆,搭配上沙律醬,最佳搭配是也😋🍗手羽明太子雞翼($22)雞翼搭配上白色的捲心菜絲🥗美中不足是炸得比較久,如果可以控制好火候就更加好另外50分鐘內交枱有75折,在銅鑼灣中算價錢抵食,總體來說,值得推介。
銅鑼灣抵食日式丼飯❣️
日式風格裝修,有榻榻米可以坐,裝修來說有心思🫶🏻

🐟原條鰻魚丼($128)

🍲牛肉壽喜燒丼($118)

🍤吉列炸蝦($22)
炸蝦外表金黃酥脆,搭配上沙律醬,最佳搭配是也😋

🍗手羽明太子雞翼($22)

另外50分鐘內交枱有75折,
在銅鑼灣中算價錢抵食,總體來說,值得推介。
夏天無乜胃口貓奴就會想食Poke Bowl,清新開胃又飽肚😋 銅鑼灣百樂中心一向多樓上餐廳,原來新開咗間餐廳係食Poke Bowl🤩餐廳環境唔算大但座位舒服闊落,唔講以為去咗食Omakase😆✨餐廳用膳時間90分鐘,如果50分鐘內交枱仲有75折🤩好抵!✨店員係由放低主食起計時架🤫 仲有個timer響度提你幾貼心😂 其實時間好鬆動😊 不過貓奴當日趕住去貓展所以30分鐘內已經食完😂🔸醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 $128擺得好靚嘅poke bowl,醬油漬三文魚粒係大大粒嘅bite size👍🏻撈埋蟹子、調味青瓜粒🥒、粟米、中華沙律咬落爽脆又脆卜卜增加口感,蟹柳沙律混合蛋黃醬撈飯唔錯。醬燒三文魚腩有驚喜🤩 應該炸完再汁燒所以非常脆口,外型好似串燒咁串起佢賣相一流👍🏻🔸拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚 $128配料大致上一樣,所有材料混合嚟食的確幾開胃😋🔸大阪燒餃子🥟(3 隻) $22脆卜卜熱辣辣嘅炸餃子加埋鰹魚片、蛋黃醬同大阪燒汁,好食過原個大阪燒又無咁飽🤭餐廳除咗吧枱座位仲有日式榻榻米。除咗Poke Bowl,喜歡熱食仲有丼飯選擇,牛肉壽喜燒同原條蒲燒鰻魚都好似唔錯🤭 下次再嚟👍🏻🐾貓奴足跡
🔸醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩 $128
🔸拖羅魚蓉配醬油漬角切三文魚 $128
配料大致上一樣,所有材料混合嚟食的確幾開胃😋
🔸大阪燒餃子🥟(3 隻) $22
餐廳除咗吧枱座位仲有日式榻榻米。

🐾貓奴足跡🐾
🌐汐 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303號舖
2024-08-03
  • 大阪燒餃子
2024-08-05 144 浏览
這間新開的日本餐廳位於銅鑼灣百樂中心,主打熟食及魚生丼飯。店內環境以居酒屋裝修為主,有廚師吧枱及榻榻米,充滿日本情懷。凡用餐50分鐘內交枱,即可享全單75折優惠。明太子八爪魚配北海道刺身帶子 - $138一片片八爪魚刺身薄切,有淡淡的透明感,入口鮮嫩滑順,帶有濃郁的海鮮風味,淋上辛香的明太子醬;雪白肉厚的帶子有著純淨的鮮甜,爽滑彈牙;還有蟹籽、粟米、青瓜及中華沙律,非常豐富。蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 - $138蟹蓋釀滿經味噌調味的蟹肉及蟹膏,甘香帶點濃郁的豆香,還有粒粒鮮豔的三文魚籽,鹹鮮味好濃郁。波子汽水 - $22道地烏龍茶 - $12有日本品牌的汽水飲品。
凡用餐50分鐘內交枱,即可享全單75折優惠。
明太子八爪魚配北海道刺身帶子 - $138
蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 - $138
波子汽水 - $22
道地烏龍茶 - $12
有日本品牌的汽水飲品。
2024-08-02
午餐
2024-08-05 50 浏览
週六逛街,收獲不錯,肚子餓在附近找吃的。裝修簡約走傳統木系和風設計,餐牌選擇不多,基本上分冷熱丼飯飲品,小食則炸物為主。地方雅致,播放日本音樂,氣氛舒服放鬆。餃子大板燒先來一份,無肥肉的餃子,皮煎得完全熟透,皮薄不硬,餡不多,有肉有菜,配上大板燒汁和出手大方的木魚,吃起來不油膩,味道濃縮。手羽明太子雞翼炸得金黃香口,皮好薄,雞肉不乾身,即叫即做,加了明太子咸咸辣辣,更加滋味。豆腐魚餅熱辣辣炸起,像薯餅的外表,炸得不太油,内部口感軟綿綿,有蔬菜顆粒,增添層次。吉列炸蝦餅火喉有輕微感到多了少少,整體不過不失,配沙律醬吃酸甜解膩。炸椎茸脆面薄,冬菇鮮嫩,蝦肉也滑,兩樣撘,都做到調味恰好,唧上檸檬汁酸香不少。醬油漬角切三文魚配醬燒三交魚腩三文魚醬油掩過特別美味,顏色靚,配上魚油滿滿的燒三文魚腩,魚皮卜卜脆,魚肉嫩,加入蟹籽、粟米青瓜🥒中華沙律等配飯吃大滿足。原條蒲燒鰻魚大大條蒲燒鰻魚加上厚玉子,珍珠米煙韌,飯量適中,粒粒分明,玉子蛋味濃,還有大量木魚絲增咬口,外脆內嫩,無魚骨,吃得放心。食後感:位置好找,環境舒適,上菜挺快,食物中上,價錢合理。P.S. 今餐我們好醒目50分鐘埋單,享受到七五折
週六逛街,收獲不錯,肚子餓在附近找吃的。

地方雅致,播放日本音樂,氣氛舒服放鬆。

餃子大板燒

手羽明太子雞翼

豆腐魚餅

吉列炸蝦餅
火喉有輕微感到多了少少,整體不過不失,配沙律醬吃酸甜解膩。

炸椎茸

醬油漬角切三文魚配醬燒三交魚腩

原條蒲燒鰻魚

食後感:位置好找,環境舒適,上菜挺快,食物中上,價錢合理。

P.S. 今餐我們好醒目50分鐘埋單,享受到七五折優惠。因為上主食才開始計時,所以輕易完成。
2024-08-05 34 浏览
最近spot到銅鑼灣開咗一間新餐廳,單字一個「汐」,好有日本風格。 呢間餐廳位於銅鑼灣站A出口,行4分鐘,非常方便。日系裝修風格,環境寬敞寫意背景音樂播著輕快的日文歌 🎶💚主食推介💚🤎 明太子八爪魚配北海道刺身帶子新鮮的北海道帶子搭配彈牙的明太子八爪魚,無論在視覺和味蕾上都能帶給大家驚喜。🤎 牛肉壽喜燒這道傳統日式牛肉飯,特製醬汁煮牛板腱,簡單美味,飽足感十足。💚小食💚🤎 吉列炸蝦餅 香脆酥徹的鮮蝦餅,外脆內軟。🤎 手羽明太子雞翼 雞翼肉質鮮嫩,餡料以日式明太子調製,增添了一股獨特的風味。💚飲品💚飲品方面,當然少不了日本傳統波子汽水🥤用餐時限90分鐘,50分鐘内交枱,更可享75折優惠!(餐齊開始計)

最近spot到銅鑼灣開咗一間新餐廳,
單字一個「汐」,好有日本風格。
呢間餐廳位於銅鑼灣站A出口,
行4分鐘,非常方便。

日系裝修風格,環境寬敞寫意
背景音樂播著輕快的日文歌 🎶

💚主食推介💚

🤎 明太子八爪魚配北海道刺身帶子

🤎 牛肉壽喜燒

這道傳統日式牛肉飯,
特製醬汁煮牛板腱,
簡單美味,飽足感十足。

💚小食💚

🤎 吉列炸蝦餅

香脆酥徹的鮮蝦餅,外脆內軟。

🤎 手羽明太子雞翼

雞翼肉質鮮嫩,餡料以日式明太子調製,
增添了一股獨特的風味。

💚飲品💚

飲品方面,當然少不了日本傳統波子汽水🥤