2025-06-26
久違同朋友出去食飯,見到呢間西日fusion Cafe好多人推介,決定去試吓,結果冇中伏😍Cafe裝修走日式風格,除咗吧枱位置,仲有榻榻米,營造出溫馨舒適嘅用餐環境。雖然Cafe唔算大,但整體乾淨企理,令人感到放鬆。主食分3類,夕陽富士山系列好吸引,必試🤩另外可以加錢升級套餐🍱🌟蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138🗻造型好特別,淺藍色飯為富士山,上面鋪咗層打發過嘅蛋白做雲☁️雞蛋做太陽🌞 好靚!打卡一流📸🗻打發過嘅蛋白口感輕巧,入口即化,好似雲咁,好特別🗻將所有配菜同蛋白拌勻後,飯會變得好濕,個人比較喜歡分開蛋白同飯🗻搭配蟹糕、蟹籽同三文魚子嘅鹹香,口感豐富 🌟胡麻醬卡邦尼意粉 $128🍝第一次試胡麻醬加卡邦尼,都有啲擔心,估唔到好夾🤣🍝醬汁香濃,帶有胡麻醬嘅獨特風味,意粉煮得剛好🌟炸蝦餅(配$58套餐小食) 🍤是日精選小食係炸蝦餅🍤口感酥脆,內餡彈牙,作為小食非常合適🌟雞皮餃子 🥟用雞皮做餃子外皮,入面包肉餡🥟以為用雞皮會好油膩,但因為炸得香脆,加上肉餡肉汁,整體好驚喜🥟雞皮餃子值得一試!👍🏻飲品方面,非咖啡類嘅飲品其實都幾特別,但我都係鍾意飲咖啡🤣🌟秋明山藤原豆腐咖啡 (套
主食分3類,夕陽富士山系列好吸引,必試🤩
另外可以加錢升級套餐🍱
🌟蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽 $138
🗻打發過嘅蛋白口感輕巧,入口即化,好似雲咁,好特別
🗻搭配蟹糕、蟹籽同三文魚子嘅鹹香,口感豐富
🌟胡麻醬卡邦尼意粉 $128
🍝第一次試胡麻醬加卡邦尼,都有啲擔心,估唔到好夾🤣
🍝醬汁香濃,帶有胡麻醬嘅獨特風味,意粉煮得剛好
🌟炸蝦餅(配$58套餐小食)
🍤是日精選小食係炸蝦餅
🍤口感酥脆,內餡彈牙,作為小食非常合適
🌟雞皮餃子
🥟用雞皮做餃子外皮,入面包肉餡
🥟雞皮餃子值得一試!👍🏻
飲品方面,非咖啡類嘅飲品其實都幾特別,但我都係鍾意飲咖啡🤣
🌟秋明山藤原豆腐咖啡 (套餐)
☕️見到個名笑咗🤣 豆腐咖啡真係第一次試!
☕️原來係豆腐花加咖啡,豆腐香氣搭配咖啡風味,令人耳目一新,不過唔似飲緊咖啡
🌟泡沫咖啡 (套餐)
☕️相比豆腐咖啡,係一杯普通正常咖啡🙈
🌟甜品 (套餐)
🧁有柚子蛋糕同Tiramisu
🧁細細件,唔算太甜,為呢餐劃下完美句號🤤
總結:汐嘅食物唔單止好味,仲好啱打卡😆睇得出真係用心經營!職員態度友善,繁忙時間坐滿但都盡快滿足客人需要。不過餐廳座位唔多,建議繁忙時間預先訂位