2024-02-17 104 浏览
味道不錯,六餸招牌麵乜都有,牛腩、蘿蔔、豬紅、豬腸,咖喱魚蛋、油面底、沙嗲汁,蠻豐富的。員工有禮貌。落單至取外賣不需要5分鐘,非常適合繁忙的香港人。凍檸茶味道夠濃。😋
2024-02-17
等候时间
4 分钟 (外卖自取)
2023-07-04 665 浏览
食神同事介紹,一日走到這家車仔麵店買午餐。車仔麵向為港人所好,一直記錄著時間的軌跡。小人於店外剔完外賣紙,入內給錢,見到小店極其迷你。收銀阿姐一邊吆喝著叫外賣的企埋一邊,一邊狂請堂食客入坐,全程極不好受。因為早餐食得好飽,小人只叫了淨餸:計有豬皮、豬紅、冬菇、魚春卷以及豬頸肉。份量不少,魚春卷及豬頸肉最好食:春卷吸盡辣汁、豬頸肉夠爽。冬菇亦是厚身,但沒甚麼菇香。較特別的是車仔麵的湯居然是分開一碗的,感覺很細心。小食炆凍蘿蔔絕對是個驚喜,炆完的凍蘿蔔一點都不違和,置上鋪了木魚碎,竟然滿載日式的風格!食物一流、服務九流!

淨餸 + 辣汁

分開的湯

炆凍蘿蔔

食物一流、服務九流!
用餐时段
淨餸 + 辣汁
分開的湯
炆凍蘿蔔
  • 淨餸+辣汁
  • 淨餸+辣汁
2023-07-02 282 浏览
午餐時間人多,等候時間算快,外面睇落好細,但內有乾坤,入到去可以坐到30人左右,自己手寫落單,以車仔面計唔多選擇,價錢都唔平,$60 4餸包一杯冷飲。叫左牛腩蘿蔔牛丸紫菜,幼麵,牛腩都算夠入味,食物真係一般,沒有大驚喜,唯一湯底還可以,感覺沒有味精。以荔枝角環境來講,中午選擇都算多,如果想唔想等,可以試這間店,雖然食物一般,但勝在有位同埋冷氣都算夠。整體來講:服務3分,環境2分,食物2分,價錢3分
午餐時間人多,等候時間算快,外面睇落好細

整體來講:服務3分,環境2分,食物2分,價錢3分
2023-04-19 407 浏览
11:40落單到12:30都未見人,打去問就聲大大話冇寫我嘅電話俾外送嘅人,跟住又話外賣到咗。我在門口企10分鐘未見人再打去,hold住我電話就另一條線接外賣,到接聽就話唔知幾時會送到,又話好多單外賣做,態度十分惡劣!冇辦法再等落去就打電話想取消,佢就接咗我電話又要我等,一等又3分鐘聽佢另一邊繼續接外賣,直頭唔打算理我,有冇咁離譜?我搵同事打俾佢就即刻接聽,我覺得佢專登玩嘢。由佢哋冇寫電話開始都唔係我嘅錯,唔好意思都冇句仲好似遲到係應該?最唔啱就係我幫襯你哋。真係冇下次。希望你哋以後都大把生意唔憂做,荔枝角唔係好其他餐廳,而且你哋嘅食品質素都好一般,唔食冇損失!
2023-02-01 437 浏览
朋友介紹黎食,甘咪去試下,因為呢排多野做,出唔到去食,就叫外賣啦,打電話叫外賣,有個呀姐惡到死,吹你叫快d ,未食都頂唔順佢d態度,是但叫左兩碗,送到黎d餸少到呢,一個女仔食都唔多夠飽啦,何況係男人食更加唔飽,碗麵3個餸都要4,5十蚊,叫個飯盒食仲好過,冇下次啦,又冇禮貌份量又少,去食個兩餸飯仲會飽,最緊要唔駛受人氣先
外卖送餐
2022-11-17 441 浏览
同區車仔麵來說成記餸及麵量多,質素比較好(因為外賣溝通問題食物遲左,但師傅為左保住質素主動重新煮麵,抵讚!)起碼牛腩林,魚蛋彈牙,羅白大件無渣唔苦,湯底比其他出色餸的味道整體來講above average價錢合宜,仲有野飲包建議用app 落單,唔會錯
起碼牛腩林,魚蛋彈牙,羅白大件無渣唔苦,湯底比其他出色
餸的味道整體來講above average
價錢合宜,仲有野飲包
建議用app 落單,唔會錯
外卖自取
2021-08-11 1387 浏览
見咁多好評,今日就約朋友去試下,結果……真的不該有期望,河粉唔夠滑,雞翼、豬腸夠腍,但味道一般,蘿蔔無渣但都無味,鳳爪亦不怎樣,加$4叫了凍洛神花茶,但味道竟然似菊蜜。
2020-12-09 1985 浏览
每次叫外賣好似軍訓式口吻,照返佢哋規矩落柯打,一定要跟足佢哋指示,唔好講錯,有位女士接電話態度好難頂,而家呢啲時勢重咁嘅態度,叫過好幾次,食麵要先食貓麵,難項難頂,而且價錢唔係平,無乜必要都要諗過至叫,要沉得住氣至好打去叫,
2020-03-19 2689 浏览
永記喺荔枝角都多人幫襯,今日同朋友等咗大約15分鐘先有位。不過店員們好爽手又好有禮貌,真係等一等都值得。落單用填紙仔嘅模式,以小店嚟講選擇都唔少。我今日試咗個三餸烏冬加沙嗲醬,配咗五花腩、魚肉春卷同蘿蔔。五花腩有驚喜,佢比我想像中冇咁肥,又有油香味。魚肉春卷就整得好脆口,同埋切開咗做細件,想同朋友交換下餸 (就係相入面嘅魚皮餃哈哈) 都好方便。蘿蔔三舊大件不特止,仲真係一粒渣都冇,配埋沙嗲醬食冇得頂。車仔麵可以免費加配熱飲,如果鍾意飲可樂嘅加3蚊仲可以轉大支裝添,可樂迷千祈唔好錯過喇!
落單用填紙仔嘅模式,以小店嚟講選擇都唔少。

• 蘿蔔
2020-02-13 1493 浏览
平時好多人係門口等外賣,近排疫症少左人出街食飯!就等位都唔洗.睇落鋪頭細細間,其實鋪入面仲有多一間房,放左7-8圓檯.Lunchtime 最少3餸起仲送熱飲/細汽水.3餸 $45 4餸$50 5餸$55 5餸之後每款餸$8. 有款6餸餐好抵食!不過係指定餸菜:咖哩魚蛋、蘿蔔、豬皮、豬腸、豬紅同牛腩.3餸油麵. (豬腸、鹵水雞翼、墨魚丸)辣汁豬腸:有成6-7塊,豬腸好冧,洗得好乾淨唔會有臭味.墨魚丸:有2粒,墨魚丸係軟冧嗰款,唔會硬身,但唔算彈牙.鹵水雞翼:有2隻,睇落唔上色,但好夠味!鹵水汁係咸咸地嗰款.醬汁可選2款,辣汁小已夠辣.湯面仲有少少炸蔥頭.
睇落鋪頭細細間,其實鋪入面仲有多一間房,放左7-8圓檯.
Lunchtime 最少3餸起仲送熱飲/細汽水.
3餸 $45 4餸$50 5餸$55 5餸之後每款餸$8.

3餸油麵. (豬腸、鹵水雞翼、墨魚丸)辣汁
豬腸:有成6-7塊,豬腸好冧,洗得好乾淨唔會有臭味.
墨魚丸:有2粒,墨魚丸係軟冧嗰款,唔會硬身,但唔算彈牙.
醬汁可選2款,辣汁小已夠辣.
湯面仲有少少炸蔥頭.

2020-02-12 1031 浏览
今日lunch想食車仔麵 所以黎左永記我覺得永記無論環境定食物都好乾淨選擇都幾多 有D餸係其他地方冇好似陳皮魚蛋 鳳爪 魚肉春卷 呢d都好少出現係車仔麵嘅餐單上 而且陳皮魚蛋都唔係周圍可以食到我嗌嘅係三餸 包一杯熱飲貢丸豬皮同埋腩肉 個好好味 都幾厚下 有少少似日本叉燒醬汁我揀左辣汁小辣 食食下都幾辣分量方面我覺得都幾多 麵都有一碗 餸方面都比得好足夠成個餐45蚊 又坐得舒服 又有足夠冷氣 上菜速度又快 服務態度都幾好 我覺得都幾唔錯
今日lunch想食車仔麵 所以黎左永記
我覺得永記無論環境定食物都好乾淨

選擇都幾多 有D餸係其他地方冇

我嗌嘅係三餸 包一杯熱飲
貢丸豬皮同埋腩肉 個好好味 都幾厚下 有少少似日本叉燒
醬汁我揀左辣汁小辣 食食下都幾辣
分量方面我覺得都幾多 麵都有一碗 餸方面都比得好足夠
2020-02-12
港人至愛食物之一,我相信『車仔麵』一定榜上有名。自主性極高,無論是麵底、餸菜、湯底都可以隨心情感覺自由選擇,配搭極多。店鋪入面坐位不是好多,唔建議一大班人嚟食,因為午市時間實要等好耐位,但如果自己一個,或2,3個人嚟都有機會等到。店鋪order紙分兩款,一款是堂食用,而另一款是外賣專用。麵底方面有銀針粉提供,由於比較少車仔麵店會提供,因此選了它🙈。餸菜方面選了雞翼尖、水魷魚同酸齋。雞翼尖煮得夠入味而且好淋好好食,水魷魚是白烚,無特別,純粹是我個人鍾意吃,酸齋酸酸甜甜的好好味,而且我很喜歡酸齋那種煙煙韌韌的口感。
三餸車仔麵
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
三餸車仔麵
  • 酸齋
  • 雞翼尖
2019-05-10 1080 浏览
因接近工作地點,之前一直會光顧這家車仔麵,可惜,店內一位態度極為惡劣的員工極為趕客,未必會再光顧。事原今天約了一位朋友相約在這店午餐,本以為她已到,我便跟門口接待員說已有位 直接內進找人,未料朋友還沒有到,我已進入了後舖,我便跟帶位的員工改說朋友沒有到,要求安排二人座位。明明後鋪有最少三張"吉"圓枱,門口亦沒有人等待,怎料該店員 甚麼也沒問,便趕我到門口重新排隊? 這是應有的顧客服務嗎? 吃餐飯也這麼受氣 , 結果我沒有 光顧這家食店。之前也看見這位員工 極沒禮貌對待其他客人, 如不禮貌地要求顧客 調枱,大家 若果 不想 受到 這樣 服務態度,要考慮是否 應該 光顧這家食店了。

2019-04-09 772 浏览
呢間位於荔枝角香工對面既車仔麵,平日午飯時間都排滿人流,頗有人氣。湯底同麵都做得唔錯,配料方面有好多選擇,份量都好足,43$有3餸,其中以牛腩最為抵食!而且仲好入味,係附近經過可以黎一試😋😋咖哩魚蛋都好好味!
3餸車仔麵
3餸車仔麵
2019-03-26 504 浏览
每次經過這家,門口都有人在等位。今天一個人吃飯,應該很快有位,所以就選擇試試看。叫了四餸 加銀針粉 腩汁湯底。很一般的味道。沒有什麼驚喜。就是隨意的一餐飯。 座位太擠了。如果和同事和朋友一起,不是很舒適。空間小,很吵。但是荔枝角所很多小餐館都是這樣的。 只能說不是我會再選擇的地方。

叫了四餸 加銀針粉 腩汁湯底。
2019-03-26
等候时间
3 分钟 (堂食)