2022-07-09 3102 浏览
估唔到馬會樓上都有間冰室為食貓買完六合彩之後,個肚有d餓,又咁啱係晚飯時間,於是就上咗去買外賣環境冰室嘅空間都好大,可以容納好多人,而且坐得都好舒服食物話明叫冰室,一定唔少得茶餐廳有既常餐、扒餐等等而為食貓就叫咗酸菜魚米線同埋有骨豬扒配燒粟米及雜菜個酸菜魚米線價錢都唔平,但又唔係大份到兩個人可以share黎食🥲而為食貓覺得個味道就有d淡,而且啲魚數量都唔多🥹至於個豬扒餐都算幾大份,個味道都唔錯,個燒汁仲好濃味🤤為食貓覺得平時晏晝黎堂食都係一個唔錯嘅選擇😛雖然d嘢食唔係太突出,但係勝在坐得舒服同埋選擇幾多
估唔到馬會樓上都有間冰室

冰室嘅空間都好大,可以容納好多人,而且坐得都好舒服

食物
話明叫冰室,一定唔少得茶餐廳有既常餐、扒餐等等
而為食貓就叫咗酸菜魚米線同埋有骨豬扒配燒粟米及雜菜

至於個豬扒餐都算幾大份,個味道都唔錯,個燒汁仲好濃味🤤

2021-12-28 2202 浏览
永勝冰室位於炮台山馬會樓上餐廳有好多部電視,全部都係啲賭博賠率🤣環境裝修幾靚,而且衛生良好,好乾淨👍同普通既茶餐廳唔同,食物水準都好高質😋🍅鮮茄焗厚豬排飯($65)呢個例牌配搭真係冇得輸,好好食❤豬扒大大塊,而且好厚肉💯咬落去都仲好多汁,口會乾爭爭咁👍蕃茄汁亦好鮮甜,食得出係用新鮮蕃茄整😋而且份量好多,夠晒飽肚🤗凍檸茶(+$5)/😋食物質素:7.5/10🍽️用餐環境:8/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:8/10/📌永勝冰室 (北角)北角電氣道276-280號華凱大廈1樓
永勝冰室位於炮台山馬會樓上
餐廳有好多部電視,全部都係啲賭博賠率🤣
環境裝修幾靚,而且衛生良好,好乾淨👍
同普通既茶餐廳唔同,食物水準都好高質😋

🍅鮮茄焗厚豬排飯($65)
呢個例牌配搭真係冇得輸,好好食❤
豬扒大大塊,而且好厚肉💯
咬落去都仲好多汁,口會乾爭爭咁👍
蕃茄汁亦好鮮甜,食得出係用新鮮蕃茄整😋
而且份量好多,夠晒飽肚🤗

凍檸茶(+$5)

😋食物質素:7.5/10
🍽️用餐環境:8/10
💰性價比:7.5/10
👣回頭率:8/10

📌永勝冰室 (北角)
北角電氣道276-280號華凱大廈1樓
2021-12-09
2021-12-10 1335 浏览
舊年有煲仔飯食,今年期待已久終上市。點左個臘味煲仔飯,臘腸潤腸加臘肉,飯份量照舊都係偏少。order完先知有潤腸,叫佢地換臘腸唔得。唔想浪費話唔要,店員要我排隊去前台取消,因有人排隊,咁算了…個飯普普通通,臘腸淋謝謝,用厚身膠湯羹,都可以輕易將條臘腸分開七八段,口感同一般廚師腸無異,口感太奇特,無勇氣再食落去煲飯都成78蚊,老實集團式快餐店整得好食過佢。不過佢哋勝在環境比一般茶記企理,杯啡都唔錯,但飯類試過好幾款就真係一般般了
舊年有煲仔飯食,今年期待已久終上市。

2021-12-10
午餐
2021-11-08 1398 浏览
假日去咗跑馬地馬場〰️朋友book咗永勝冰室 以70年代懷舊茶餐廳為設計主題🚦環境寬落 幾舒服 食物比預期好 幾建議去馬場既朋友仔book呢間😚温馨提示:冷氣十級凍🥶❄️一定要帶件褸🧥▪️特式套餐 (C餐) $230▫️是日餐湯🫕粟米忌廉湯▫️精選沙律🥗▫️鮮油包🍞🧈▫️安格斯肉眼扒配砵酒乾葱汁🥩五成熟的牛扒 雖然唔係厚身既牛扒 但質素應該都唔差 食落好香牛味 肉質好軟熟 唔會有筋 醬汁唔會蓋過牛香〰️▫️草莓奶凍🍓我喜歡🥰!奶凍好滑〰️完全就係士多啤梨奶既布丁咁😳雖然甜品有得揀Haagen-Dazs 雪糕🍦但我覺得草莓奶凍🍓更值得一試!▫️飲品
温馨提示:冷氣十級凍🥶❄️一定要帶件褸🧥

▪️特式套餐 (C餐) $230
▫️是日餐湯🫕粟米忌廉湯
▫️精選沙律🥗
▫️鮮油包🍞🧈
▫️安格斯肉眼扒配砵酒乾葱汁🥩
▫️草莓奶凍🍓
▫️飲品
唔知大家有冇去過呢間冰室呢,呢間唔係普通嘅冰室而係馬會冰室😆成個環境充滿好多電視機俾你睇賽馬睇投注📺都幾有趣,同埋好闊落坐得好舒服,晏晝食飯就去咗試佢嘅下午茶都覺得幾唔錯價錢又合理,但留意番要18歲先入得⚠️♥ 仿鮑魚絲火腿通粉➕火腿炒蛋配丹麥包 $42通粉湯底清甜唔會太鹹,仿鮑魚絲火腿份量都足夠,但係我好討厭三色豆🤣炒蛋配牛油多士都好味😋另外餐有包一杯熱飲,但我就加咗$6飲永勝綠豆冰,呢度係用十字牌嘅鮮奶😍同埋我好鍾意食綠豆😍飲落好香濃嘅奶味又唔會好甜食到好飽😋

♥ 仿鮑魚絲火腿通粉➕火腿炒蛋配丹麥包 $42

2021-09-11 1031 浏览
看到竟然门头里还有一集餐厅🍴,從外看環境還不錯,於是今日來打卡,樓下和其他投注站完全一樣,二樓則是餐廳!雖然是普通的茶餐廳,但是座位很寬敞。.更特別的是因為是賽馬🏇會餐廳,餐廳有很多單獨位置,而且位置前面都有個電視📺,可以方便看賽馬,餐廳里也有很多投注機,哈哈哈看到隔壁桌的老爺爺們都在看馬精!所以必須年滿18歲才可以入內飲食!.再說說吃的,種類不多,但是中西都有,我們點了個一個咖喱豬排飯和一個肉骨茶🍖,這個很好吃,湯頭清甜,排骨軟爛,看到很多人點冬瓜盅上海排骨,下次要試試!
2021-06-25 1701 浏览
每次經過都以為係要賭錢、會員之類先可以入去食,見有服務員就問問,原來平日係歡迎任何人仕幫親,但跑馬日就只接受訂座。一於試下,上到去發現座位寬闊舒適,仲超多電視機部分播放新聞、部分播放賽程資訊,仲有彩票表格隨手拎到,馬迷球迷視覺係幾正,一路食一路玩,係幾吸引,最緊要價錢唔係高檔路線,貴價茶餐廳咁。食物味道都唔錯,如果食物選擇種類可再多啲就更好,因為好快會悶,但總括來說係唔錯,地點又方便,下次有機會再試其他食物。

懷舊鮮茄焗豬扒飯
懷舊美式雜扒配焗薯+龍鳯檸樂
懷舊鮮茄焗豬扒飯
2021-04-28 1783 浏览
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最近開始多翻出街食野試咗間新派茶餐廳😍感覺都唔錯,可以一戰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣「永勝冰室」以別具一格的70年代懷舊茶餐廳為設計主題,並提供各式地道美食,為你帶來非凡的用餐體驗。場內特設特大高清電視螢幕,讓你隨時掌握體育賽事。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣永勝炸雞髀配雜果沙律💲36💭雞髀炸得香脆,要落肉質彈牙😊💭而且十分Juicy,不過略顯稍鹹💭但配上沙律,食落無咁油膩😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣瑞士雞翼配雜果沙律💲32💭用上雞全翼都頗有誠意💭雞翼本身都入味,香中帶甜🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3⃣沙嗲牛肉菠蘿西多士💲38 (推介👍)💭呢款多士可謂驚喜十足💭平時西多一般都油膩,容易食滯😫💭而呢款多士中夾有沙爹牛肉,肉質滑嫩💭再加上菠蘿,外層則是蜜糖牛油😍💭整體口感及味道亦層次十足⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀4⃣雞扒流心蛋三文治💲42💭估唔到咬開真正做到流心效果😍💭雞扒本身都醃得好入味💭肉質亦唔錯,有驚喜⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀5⃣

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
最近開始多翻出街食野
試咗間新派茶餐廳😍
感覺都唔錯,可以一戰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣永勝炸雞髀配雜果沙律💲36
💭雞髀炸得香脆,要落肉質彈牙😊
💭而且十分Juicy,不過略顯稍鹹
💭但配上沙律,食落無咁油膩😍
2⃣瑞士雞翼配雜果沙律💲32
💭用上雞全翼都頗有誠意
💭雞翼本身都入味,香中帶甜🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3⃣沙嗲牛肉菠蘿西多士💲38 (推介👍)
💭呢款多士可謂驚喜十足
💭平時西多一般都油膩,容易食滯😫
💭而呢款多士中夾有沙爹牛肉,肉質滑嫩
💭再加上菠蘿,外層則是蜜糖牛油😍
💭整體口感及味道亦層次十足
4⃣雞扒流心蛋三文治💲42
💭估唔到咬開真正做到流心效果😍
💭雞扒本身都醃得好入味
💭肉質亦唔錯,有驚喜
5⃣火腿爆蛋菠蘿包💲32
💭菠蘿包外層香脆
💭內裡的爆蛋配上火腿
💭三者互相搭配,鹹甜相夾🤤🤤
💭最後有蛋醬使兩者融為一體

💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2021-04-28 1090 浏览
我唔係賭徒,但見投注站內新開左間冰室,環境幾好乾淨企理就試下啦。我叫左最穩陣既瑞士汁雞髀煎蛋飯,諗住實冇衰啦,點知一見個賣相就知瀨嘢!隻雞脾又黑又乾,汁少都可以問佢要多少少,但隻雞脾切開直頭鞋過煲湯豬肉,衰過湯渣!瑞士汁又酸酸地!好古怪!雞髀真係好難煮到鞋架!我人生第一次食到咁差既雞髀!我朋友食黑椒雞扒芝士焗飯,個汁就完全冇黑椒味,但雞扒就岩岩熟,都嫩滑既。我懷疑我隻雞髀唔知幾多日前就煮好!算啦冇下次!
2021-04-10 1198 浏览
家人介紹說這個茶餐廳水準非常高建議我過來一試。餐廳就設在馬會投注站樓上,屬於馬會開設的附屬茶餐廳。環境非常不錯,到處都有大電視或屏幕可以看馬,重點是價格便宜而且服務非常好。點了番茄牛尾湯通粉+黑松露炒蛋+超松軟多士+熱咖啡才68元。牛尾湯超濃味道滿分,牛腩又嫩又淋,證明師傅功架非常高。黑松露炒蛋嫩滑而且滿滿黑松露味道。最驚喜的是那塊超鬆軟多士,充滿濃厚的牛油味而且十分鬆軟。衹是這個套餐已經完胜香港99%茶餐廳。絕對值得推薦👍

2021-04-10
  • 黑松露炒蛋
  • 番茄牛尾湯湯粉
2021-04-08 1060 浏览
由上年開張時, 曾派過甜品贈券, 有效期至DEC-2020, 便一直很想來試試, 但因疫程關係, 今天偶爾經過, 見有營業, 便開飯。煲仔飯的排骨份量很足夠, 但飯量比較少, 如果網友曾去過一粥麵食煲仔飯, 便知, 飯份量比一粥麵的少1/3,  但這裏價錢比一粥麵貴, 而且熱飲要加$3。先評味道, 整個飯面好像加了熟油似的, 排骨很淋身, 但排骨似冇乜醃過??? 煲仔有飯焦, 整體評價, 如果10分是滿分, 我俾5分。地方很寬敞, 十分清潔, 場內設計口味, 當然為賭仔而設, 有投注機, 有電視機可看到賠率。而上去餐廳的樓梯, 掛了一些畫, 展示歷史。即使不是賭仔, 單純為看下賽馬會歷史也可。

豉椒排骨煲仔飯

2021-04-08
2020-10-31 2165 浏览
~ 真係從來冇唸過馬會投注站裡面會有餐廳食嘢😋😋仲要係地方又靚又舒服🥰,食物又抵又美味,食物質素真係帶出驚喜😋😋。入到去見到呢間餐廳叫做「永勝冰室」,裝修好靚呀,啲座位都坐得好舒服~ 真係從來冇唸過馬會投注站裡面會有餐廳食嘢😋😋黑松露炒蛋真係超級正,唔會好似出邊嗰啲餐廳咁偏咸。我覺得佢個味道好適中,好值得推介。另外隻遠近馳名嘅雞髀,果然冇令人失望,啲肉好嫩滑,真係食咗第一隻,立刻再想叫第二隻。杯嘢飲都唔錯,期待下次再試埋佢最出名嗰杯紅豆冰。侍應生服務超乎我想像,非一般餐廳質素,個個都勁有禮貌。總括來說,今次真係有驚喜👍🏻👍🏻真心值得推介🤩

2020-10-21
2020-10-30 1134 浏览
誠意推介北角場外投注處永勝冰室,特別推介俾我一斑港島東返工既老友🤗。位於地點方便但又唔太繁忙既電氣道,如果坐港鐵,記得由B出口出,經行人天橋過馬路,落到電氣道地面轉右行50米左右就到,跟Google地圖去北角站出,就行得比較遠。講返冰室,呢度係自助式的,一踏入冰室就會有穿著型格又懷舊的制服人員引領你入內。入到去可以自己搵個自在舒適的窗口位,或者同朋友一齊坐既2人或4人位,總之坐邊都好,總會有個電視俾你睇😄推介冰室,當然要講下食物,朋友食左冰勝皇牌餐,另一個食左收銀姐姐推介既西冷牛扒意,我就破例食左個碟頭飯-瑞士雞脾煎蛋飯😄,加配左永勝紅豆冰😍。雞脾嫩滑又入味,飯量適中,我都難得成碟食晒☺,紅豆冰就偏重牛奶味,應該係用左十字鮮奶,所以好啱喜歡鮮奶既我,而且又唔會好甜😊。最後送既勁薑雪糕,真係好夠薑,完全係薑汁撞奶d Friend😘。總之,呢個咁親民既價錢,有個馬場永勝冰室既環境,又有港式地道食品,俾佢5粒星啦!⭐⭐⭐⭐⭐😁
2020-10-30