102
21
3
餐厅: 永兴冰室
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://www.fhb.gov.hk/cn/our_work/feh/rssf.html

等级2
16
0
2020-12-19 68 浏览
早餐精选沙爹牛肉面,炸鸡翼近太子地铁站,店内环境宽敞卫生。大大只炸鸡翼全只上,早餐必选。早餐款式与一般茶餐厅款式相约,上餐速度快,岩哂赶时间既打工一族。诚意推介酥皮蛋挞,皮脆蛋香。 新鲜出炉 正
更多
早餐精选
沙爹牛肉面,炸鸡

近太子地铁站,店内环境宽敞卫生。
大大只炸鸡翼全只上,早餐必选。
早餐款式与一般茶餐厅款式相约,上餐速度快,岩哂赶时间既打工一族。

诚意推介酥皮蛋挞,皮脆蛋香。
新鲜出炉 正
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
推介美食
  • 酥皮蛋挞
等级2
28
0
2020-11-29 75 浏览
点解我要叫柠檬鸡翼..... *後悔中*呢碟嘢..啲鸡翼嘅卖相都呃得下人. 但系食落就... 得一粒星果只!鸡翼应该㷫热咗好耐, 返热再返热,.. 啲肉已经又嚡又乾.. 轻易骨肉分离!亦唔好期望有咩柠檬鸡翼嘅酸甜清新嘅味道.似.... 煮咗好耐嘅豉油鸡翼...另外啲面过生... 煮多一分钟都得啩! 重有啲面饼嘅感觉 . 一丁都冇用啦 只碟比较细, 好难捞!! 呢个茶餐唔平, 加埋冻饮要 $48.仲要系得个面同饮品...需然有几只鸡翼, 但系咁嘅质数唔得罗!性价比超低, 冇下次!
更多


点解我要叫柠檬鸡翼..... *後悔中*

柠檬鸡翼捞丁
$45
2 浏览
0 赞好
0 留言

呢碟嘢..

啲鸡翼嘅卖相都呃得下人. 但系食落就... 得一粒星果只!
鸡翼应该㷫热咗好耐, 返热再返热,.. 啲肉已经又嚡又乾.. 轻易骨肉分离!
亦唔好期望有咩柠檬鸡翼嘅酸甜清新嘅味道.
似.... 煮咗好耐嘅豉油鸡翼...


另外啲面过生... 煮多一分钟都得啩! 重有啲面饼嘅感觉 . 一丁都冇用啦


只碟比较细, 好难捞!!


呢个茶餐唔平, 加埋冻饮要 $48.
仲要系得个面同饮品...
需然有几只鸡翼, 但系咁嘅质数唔得罗!
性价比超低, 冇下次!



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
150
0
2020-09-14 478 浏览
疏乎厘 云山疏乎厘$88 需时20至25分钟。超级大份,甜甜地,像吃蛋白棉花糖云一样~ 底层是蛋糕?蛋味较浓和甜一点~ 建议4-6人食无咁济😂#砂锅云吞鸡 $65 配白饭+热饮热腾腾的,不错👍🏻,鲜虾云吞很入味,鸡汤浓郁,白切鸡ᶘ ᵒᴥᵒᶅ个人口味评分:7/10
更多
疏乎厘 云山疏乎厘$88 需时20至25分
35 浏览
0 赞好
0 留言
钟。超级大份,甜甜地,像吃蛋白棉花糖云一样~ 底层是蛋糕?蛋味较浓和甜一点~ 建议4-6人食无咁济😂
11 浏览
0 赞好
0 留言


#砂锅云吞鸡 $65 配白饭+热饮
44 浏览
0 赞好
0 留言

热腾腾的,不错👍🏻,鲜虾云吞很入味,鸡汤浓郁,白切鸡
14 浏览
0 赞好
0 留言

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ个人口味评分:7/10
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-13
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2020-07-12 418 浏览
从开业就来吃的早餐,在家附近,早餐就这麽吃是不是有点邪恶呢来太晚鸡翼可能卖晒喔,早起的鸟儿🈶️鸡吃,对啦值得夸赞的,我已经唔系第一次忘带现金,老板总是说下次经过再说啦,真的很有人情味啊,祝生意永兴
更多
从开业就来吃的早餐,在家附近,早餐就这麽吃是不是有点邪恶呢
来太晚鸡翼可能卖晒喔,早起的鸟儿🈶️鸡吃
,对啦值得夸赞的,我已经唔系第一次忘带现金,老板总是说下次经过再说啦,真的很有人情味啊,祝生意永兴
早餐
$35
13 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
早餐
$ 35
等级2
24
0
2020-05-28 469 浏览
一早食早餐唔想帮衬连锁快餐店所以搵啲地道啲街坊啲嘅餐厅☺️呢间冰室地点都几就脚👍🏻太子站a出口出黎过条马路行几步就到🤣平日嘅早上9点去到餐厅都有返几多人早餐嘅选择都有几款望落最抵食好似系早餐三步曲 35蚊有2款餸嘅粉 多士 同炒蛋出餐速度都ok快店员会主动提供水同纸巾不过略嫌枱面嘅餐具有啲污糟所以用佢提供嘅水浸下先用🙈可能因为疫情关系 枱上面都有即弃嘅餐具可以用早餐嘅质素就不过不失冇话好出色又唔系好差咁冻奶茶都系正常茶餐厅水准😚整体环境都坐得舒服嘅☺️
更多
一早食早餐
唔想帮衬连锁快餐店
所以搵啲地道啲街坊啲嘅餐厅☺️
呢间冰室地点都几就脚👍🏻
太子站a出口出黎过条马路行几步就到🤣
平日嘅早上9点去到
餐厅都有返几多人
早餐嘅选择都有几款
望落最抵食好似系早餐三步曲
35蚊有2款餸嘅粉 多士 同炒蛋
出餐速度都ok快
店员会主动提供水同纸巾
不过略嫌枱面嘅餐具有啲污糟
所以用佢提供嘅水浸下先用🙈
可能因为疫情关系 枱上面都有即弃嘅餐具可以用
早餐嘅质素就不过不失
冇话好出色又唔系好差咁
冻奶茶都系正常茶餐厅水准😚
整体环境都坐得舒服嘅☺️
36 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
32
0
2020-05-22 339 浏览
第一次写食评,我拣了这间我平时去开的茶餐厅:永兴冰室(太子)。早上11:10踏进冰室,过了早餐时间,於是乎我点了一个堂餐,包括:鸡扒公仔面,炒蛋厚多士,冻奶茶。鸡扒:又腍又滑,份量适中公仔面:系出前一丁,跟麻油炒蛋厚多士:没什麽特别冻奶茶:对我黎讲,2个字:好饮HK$46,价钱合理
更多
第一次写食评,我拣了这间我平时去开的茶餐厅:永兴冰室(太子)。

早上11:10踏进冰室,过了早餐时间,於是乎我点了一个堂餐,包括:鸡扒公仔面,炒蛋厚多士,冻奶茶。

鸡扒:又腍又滑,份量适中
公仔面:系出前一丁,跟麻油
炒蛋厚多士:没什麽特别
冻奶茶:对我黎讲,2个字:好饮

HK$46,价钱合理
常餐
$46
10 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
常餐
$ 46
等级1
2
0
2020-05-18 242 浏览
食物有心思特色份量充足面包盒加猪扒饭炒饭底,芝士鲜茄汁猪扒软熟外卖盒卖相好冰室牛河味道不错萝宋汤足料味道好价钱非常合理料很足服务态度好、尽责外卖自取可以等电话才去
更多
食物有心思特色
份量充足
面包盒加猪扒饭
炒饭底,芝士鲜茄汁
猪扒软熟
外卖盒卖相好
冰室牛河味道不错
萝宋汤足料
味道好
价钱非常合理
料很足
服务态度好、尽责
外卖自取可以等电话才去
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-18
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
人均消费
$65 (午餐)
等级4
264
0
2020-02-04 733 浏览
呢间冰室睇落好似好普通🙈但系啲野食真系好令人惊喜😋-焗鲜茄猪扒饭多士盒🍞 $68第一次食呢款饭 好特别🤩佢同平时嘅焗猪饭差唔多味 不过就塞晒入个包到🤤个多士焗到好脆 入面啲面包好松软🥰夹埋啲饭一齐食又得 点蕃茄酱食又得✨啲猪扒已经切好晒一旧旧好细心😚肉质好嫩滑一啲都唔鞋 都有几多旧下👍🏻个炒饭因为放左喺个多士入面 所以可以keep住热辣辣😍个饭炒得好香 都几乾身😋个茄汁系偏酸 所以食晒都唔会好滞😎不过如果个汁再多啲就好🧐食到底会得番饭同埋啲包🙈呢个饭份量超级多 share食会好啲😛又有包又有饭 一定够晒饱肚🥳唔洗七十蚊就有得食 性价比好高‼️-腊肠排骨饭🥘 $53我自己唔太好腊味🤣所以就唔评论咁多🤭不过呢到嘅腊肠偏甜嘅~排骨份量都几多😍肉质一样好软滑‼️唔会太肥 啱啱好🤤食煲仔饭最钟意就系个饭🤩有少少腊味嘅味再捞埋豉油 真系好惹味😚呢到个饭仲有好多饭焦 好正😋-原味雪山梳乎厘 🏔 $88呢个甜品应该系呢到必嗌嘅名物💓我未食过太平嘅梳乎厘 所以冇得compare🙈第一次见呢啲咁巨型嘅梳乎厘真系吓亲🤣一上枱就闻到好香嘅蛋味😍好延身 影左好耐相都冇塔到✨望落劲fluffy 面头烤到金黄色 真系好
更多
呢间冰室睇落好似好普通🙈但系啲野食真系好令人惊喜😋
-
焗鲜茄猪扒饭多士盒🍞 $68
第一次食呢款饭 好特别🤩佢同平时嘅焗猪饭差唔多味 不过就塞晒入个包到🤤个多士焗到好脆 入面啲面包好松软🥰夹埋啲饭一齐食又得 点蕃茄酱食又得✨啲猪扒已经切好晒一旧旧好细心😚肉质好嫩滑一啲都唔鞋 都有几多旧下👍🏻个炒饭因为放左喺个多士入面 所以可以keep住热辣辣😍个饭炒得好香 都几乾身😋个茄汁系偏酸 所以食晒都唔会好滞😎不过如果个汁再多啲就好🧐食到底会得番饭同埋啲包🙈呢个饭份量超级多 share食会好啲😛又有包又有饭 一定够晒饱肚🥳唔洗七十蚊就有得食 性价比好高‼️
-
腊肠排骨饭🥘 $53
我自己唔太好腊味🤣所以就唔评论咁多🤭不过呢到嘅腊肠偏甜嘅~排骨份量都几多😍肉质一样好软滑‼️唔会太肥 啱啱好🤤食煲仔饭最钟意就系个饭🤩有少少腊味嘅味再捞埋豉油 真系好惹味😚呢到个饭仲有好多饭焦 好正😋
焗鲜茄猪扒饭多士盒
15 浏览
0 赞好
0 留言

-
原味雪山梳乎厘 🏔 $88
呢个甜品应该系呢到必嗌嘅名物💓我未食过太平嘅梳乎厘 所以冇得compare🙈第一次见呢啲咁巨型嘅梳乎厘真系吓亲🤣一上枱就闻到好香嘅蛋味😍好延身 影左好耐相都冇塔到✨望落劲fluffy 面头烤到金黄色 真系好吸睛🤩呢个梳乎厘外层好烟韧 入面真系劲软棉棉 有啲似食紧泡泡🧐太空气感 我自己唔太钟意~闻落真系劲香 不过食落又冇乜蛋味😣呢个梳乎厘好特别‼️佢最底仲有一层薄薄嘅蛋糕🍰呢层好味好多🤤蛋味香浓啲 同埋实在啲🥰成个梳乎厘唔会话好甜 食落唔会好滞😝但系味道好单一 有啲dry 所以都冇食晒☹️
原味雪山梳乎厘
$88
15 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
焗鲜茄猪扒饭多士盒
原味雪山梳乎厘
$ 88
等级3
77
0
2019-11-29 635 浏览
果日V仔同丽妹一早plan好生日行程,一早食个好味😋早餐🥣⋯⋯晨早出发。冰室好近警署响弥敦道太子尾段。有面包在铺面出售好易搵。永兴系太子嘅传统冰室,自家制面包🥯好好味😋⋯⋯V仔食开佢嘅罗宋汤餐,足料浓汤够晒入味。加埋佢嘅生炸鸡翼咸咸地鸡味出晒嚟。不过个罗宋汤餐要十一点後,咁早只好食午餐肉罗宋汤餐,都唔错。配佢自制方包松软好味加埋牛油就一绝。另外要提提佢嘅奶茶,茶叶偏涩不过奶香十足,系唔错之选,传统冰室嘅奶茶果然唔会失礼。
更多
果日V仔同丽妹一早plan好生日行程,一早食个好味😋早餐🥣⋯⋯晨早出发。
冰室好近警署响弥敦道太子尾段。有面包在铺面出售好易搵。
永兴系太子嘅传统冰室,自家制面包🥯好好味😋⋯⋯
V仔食开佢嘅罗宋汤餐,足料浓汤够晒入味。加埋佢嘅生炸鸡翼咸咸地鸡味出晒嚟。
不过个罗宋汤餐要十一点後,咁早只好食午餐肉罗宋汤餐,都唔错。配佢自制方包松软好味加埋牛油就一绝。
另外要提提佢嘅奶茶,茶叶偏涩不过奶香十足,系唔错之选,传统冰室嘅奶茶果然唔会失礼。
17 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
1 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
93
0
2019-08-26 1022 浏览
屋企人话要来一试巨形梳乎厘,梳乎厘要预先落单,半小时制作。我们另外哎左几样,觉得好食的系好多人推介的鲜茄猪扒盒,其实系一个大包,入面有猪扒饭,味道不错,猪扒好多块,面包切开来吃都几脆。肉酱意粉,肉酱不够蕃茄味,不推介。咸鱼鸡粒炒饭,饭味道几好,炒得够镬气,但鸡粒好肥,带皮,一般。最後巨形梳乎厘终於来啦!真系好大个!比我想像中的大,$88不算贵,我们4个人觉得吃唔哂,应该够6-8人吃,味道都ok,不过不失, 想打卡的可以来一试。
更多
屋企人话要来一试巨形梳乎厘,梳乎厘要预先落单,半小时制作。我们另外哎左几样,觉得好食的系好多人推介的鲜茄猪扒盒,其实系一个大包,入面有猪扒饭,味道不错,猪扒好多块,面包切开来吃都几脆。肉酱意粉,肉酱不够蕃茄味,不推介。咸鱼鸡粒炒饭,饭味道几好,炒得够镬气,但鸡粒好肥,带皮,一般。最後巨形梳乎厘终於来啦!真系好大个!比我想像中的大,$88不算贵,我们4个人觉得吃唔哂,应该够6-8人吃,味道都ok,不过不失, 想打卡的可以来一试。
11 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
244
0
2019-08-15 566 浏览
巨型梳乎厘 怀旧创新兼备呢个雪山梳乎厘 ,系永兴冰室嘅signature🧁, 个个见到都会话一声🥳 ,真系好巨型 ,有原味和抹茶口味,我哋就点左过原味, 上层嘅蛋白好滑, 我最锺意佢个鸡蛋糕底😋, 好有质感😍两个小朋友见到咁大个梳乎厘,即刻好兴奋 ,又有得食又有得玩!
更多
巨型梳乎厘 怀旧创新兼备

呢个雪山梳乎厘 ,系永兴冰室嘅signature🧁, 个个见到都会话一声🥳 ,真系好巨型 ,有原味和抹茶口味,我哋就点左过原味, 上层嘅蛋白好滑, 我最锺意佢个鸡蛋糕底😋, 好有质感😍

原味 梳乎厘
6 浏览
0 赞好
0 留言


两个小朋友见到咁大个梳乎厘,即刻好兴奋 ,又有得食又有得玩!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 雪山梳乎厘
等级3
50
0
2019-08-14 412 浏览
Many food bloggers recommend this restaurant and suggest to try their süffle! I was longing to eat it for a few years. The location is easily found which is next to the exitA! The waiters are passionate, they kept recommend us their signature food and chitchat with us! You will feel like 宾至如归. I give 5 stars for the waiters!As I saw the food portion is quite huge in openrice, we only ordered 2 dishes for 2 ppl! They are 焗猪盒and 雪山süffle!! We was shocked when we saw the food!! It is massive!!!!!!!
更多
Many food bloggers recommend this restaurant and suggest to try their süffle! I was longing to eat it for a few years. The location is easily found which is next to the exitA!
The waiters are passionate, they kept recommend us their signature food and chitchat with us! You will feel like 宾至如归. I give 5 stars for the waiters!
As I saw the food portion is quite huge in openrice, we only ordered 2 dishes for 2 ppl! They are 焗猪盒and 雪山süffle!!
We was shocked when we saw the food!! It is massive!!!!!!!!
4 浏览
0 赞好
0 留言

We couldn’t finish them all honestly! But we did try hard not to waste food! The toast box is yum! The outside is crispy and the ruce inside is not dry!! The taste are good tho~
6 浏览
0 赞好
0 留言
the süffle is totally made of egg!! The bottom part is cake, it is very moist!!!!! I love it!!!!!!
When we left, the waiter said we are 好擦得, rare people can finish the whole dish! Hahaha!! It is a really fun experience!!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 焗鲜茄猪扒饭多士盒
  • 罗宋汤
  • 雪山梳乎厘
等级4
123
0
2019-06-30 606 浏览
原味/抹茶雪山梳乎厘(Original/Matcha soufflé) $88/98佢系有原味同抹茶味可以拣,咁作为抹茶控当然要试试佢嘅抹茶味梳乎厘如何啦!-外观嚟讲,佢完全系可以震慑全场嘅注意,因为佢有成A4纸size咁大,大概可以预3-4个人食,真系睇得又食得呀!-味道方面可以食到佢三层唔同既质感,所以层次感满分,接住等我再逐层讲下先。首先,外层焗到金黄色既蛋白变得烟韧,面头洒左啲抹茶粉,唔算太多所以分别唔太大,但点都好过冇哈哈🙊然後就会食到中层既蛋白,软绵绵得黎唔系入口即变空气嗰种,所以唔会好快就塌晒扁晒。佢既蛋白好香又唔会太甜,爸爸平时唔钟意食甜品,但依次都食左四份一呀👏🏻蛋白部分食多左都会闷,依个时候就轮到底层出场喇~ 你见到绿色嗰part就系好软熟既抹茶蛋糕,抹茶味出得黎亦唔会太甜。-因为个梳乎厘太大好似食极都唔完,所以将佢底层既绿茶味同中层既蛋白味隔住食就唔会觉得太寡太闷喇,我相信依个系绿茶相比起原味既优胜之处👍🏻
更多
原味/抹茶雪山梳乎厘
(Original/Matcha soufflé) $88/98
佢系有原味同抹茶味可以拣,咁作为抹茶控当然要试试佢嘅抹茶味梳乎厘如何啦!
-
外观嚟讲,佢完全系可以震慑全场嘅注意,因为佢有成A4纸size咁大,大概可以预3-4个人食,真系睇得又食得呀!
-
味道方面可以食到佢三层唔同既质感,所以层次感满分,接住等我再逐层讲下先。
首先,外层焗到金黄色既蛋白变得烟韧,面头洒左啲抹茶粉,唔算太多所以分别唔太大,但点都好过冇哈哈🙊
然後就会食到中层既蛋白,软绵绵得黎唔系入口即变空气嗰种,所以唔会好快就塌晒扁晒。佢既蛋白好香又唔会太甜,爸爸平时唔钟意食甜品,但依次都食左四份一呀👏🏻
蛋白部分食多左都会闷,依个时候就轮到底层出场喇~ 你见到绿色嗰part就系好软熟既抹茶蛋糕,抹茶味出得黎亦唔会太甜。
-
因为个梳乎厘太大好似食极都唔完,所以将佢底层既绿茶味同中层既蛋白味隔住食就唔会觉得太寡太闷喇,我相信依个系绿茶相比起原味既优胜之处👍🏻
16 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
10
0
2019-06-09 596 浏览
今日试咗餐厅推介肉酱意粉,味道ok嘅,系啲粉太淋啫。仲有原味疏乎里。份量大,三四个人都够分而且甜度适中,可惜无蛋味,而且边食边出水,我仲要唔系食得慢嗰只喎,上枱已经即刻分屍,但系盆疏乎里上枱五分钟左右就已经水汪汪喇!老实说讲,真系试过一次就够喇。
更多
今日试咗餐厅推介肉酱意粉,味道ok嘅,系啲粉太淋啫。仲有原味疏乎里。份量大,三四个人都够分而且甜度适中,可惜无蛋味,而且边食边出水,我仲要唔系食得慢嗰只喎,上枱已经即刻分屍,但系盆疏乎里上枱五分钟左右就已经水汪汪喇!老实说讲,真系试过一次就够喇。
原味疏乎里
$88
28 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
15
0
2019-05-24 533 浏览
今天途经太子,发现地铁附近有ㄧ间很多人用餐的冰室,由於人太多,需要搭枱,我点了西柠鸡扒饭,热柠茶。鸡扒即叫即煎,外脆内软,鸡扒的调味料不像大舖分发的货,西柠汁也不马虎,不会太酸和刺激喉咙,柠茶茶味够浓,还会再来。
更多
今天途经太子,发现地铁附近有ㄧ间很多人用餐的冰室,由於人太多,需要搭枱,我点了西柠鸡扒饭,热柠茶。鸡扒即叫即煎,外脆内软,鸡扒的调味料不像大舖分发的货,西柠汁也不马虎,不会太酸和刺激喉咙,柠茶茶味够浓,还会再来。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食