5天前
## 食評:水門雞飯銅鑼灣店外賣今日外面落雨,無法出門,於是我選擇咗水門雞飯銅鑼灣店的外賣自取,整體體驗相當滿意,性價比亦唔錯。### 環境水門雞飯的店面設計簡潔明亮,菜單選擇多樣,適合不同口味的顧客。雖然我係外賣,但店內的氛圍給人一種舒適的感覺。### 食物今次我哋點咗四樣嘢,以下係具體評價:1. **水門雞飯**: - 雞肉質地滑嫩,油飯香氣四溢,份量頗足,搭配清脆的黃瓜,整體味道非常好,令人滿意。2. **鳳尾蝦泰式金邊粉**: - 份量充足,蝦肉新鮮,金邊粉炒得唔錯,味道香濃,配上少許檸檬汁,提升了整體清新感。3. **菠蘿烤雞炒飯**: - 加咗肉鬆嘅炒飯底部香氣十足,菠蘿的甜味與雞肉的鹹香相得益彰,味道非常好,滿足感十足。4. **雞肉串燒**: - 性價比高,每串只需$12,三串都唔會太貴,串燒外焦內嫩,味道令人驚喜。### 飲品雖然今次冇特別點飲品,但水門雞飯的飲品選擇多樣,下次必定要試試他們的飲品。### 總結整體來講,水門雞飯銅鑼灣店的外賣選擇非常理想,食物質素高,份量足,性價比亦好。落雨天叫外賣非常方便,下次再來試試其他菜式!
### 環境
### 食物
今次我哋點咗四樣嘢,以下係具體評價:
1. **水門雞飯**:
2. **鳳尾蝦泰式金邊粉**: