2025-06-07
平時得閒食泰國菜我都好鍾意呢間餐廳🥹味道高質得來價錢又好親民❤️食得出水門道地嘅味道🛺今日嚟到大角咀店感覺好開陽環境唔錯☺️午餐嚟講值得一試☀️⭐️ 水門雙拼雞飯 🍗水門雞脂肪唔會太肥肉質嫩滑🐔 勝在食到有雞味💛配上炸雞嘅口感香脆🔥簡簡單單但味道有泰式的感覺🇹🇭⭐️ 足料椰汁雞煲 🥥呢度新嘅菜式啱晒我嘅口味🥹 椰香清甜但係唔會太過膩🤍 加上絲絲嘅香茅味道有層次🌿雞肉足料又唔會太老⭐️ 豬肉串燒 🍖肉質Juicy充滿炭烤香❤️ 配上花生醬口味更濃郁🥜最值得一讚嘅係配上青瓜紅椒同洋蔥🧅 口味清爽感十足🥒⭐️ 脆炸雲吞 🫔香口得黎配上彈牙嘅蝦肉🦐作為小食啱啱好🤪⭐️ 芒果糯米飯 🥭係我每次食泰國菜嘅必點🧡 芒果甜度高而且份量好滿足🤩糯米嘅口感恰到好處🍚⭐️ 凍泰式奶茶 🧋⭐️ 凍泰式黑咖啡 ☕️奶茶同黑咖啡都好有泰式嘅風味🏝️本身帶些微嘅甜度🧊但當冰融化咗平衡返既濃度就Perfect岩曬炎炎夏日🌤️
水門雙拼雞飯
足料椰汁雞煲