2020-07-07 274 浏览
🇭🇰水木日本料理·呢间都几好食 不过我觉得佢坐得稍为逼夹少少 尤其系中间啲二人枱🙊🙊而且佢个定食系超级大份 超级丰富 我谂我食净左三分一🙊😂😂·滑蛋黑豚丼 $158呢个超好食呀 佢个吉列猪系脆得黎肉质好好 口感好好 真系有啲半肥瘦既感觉😌又唔会过分热气 个滑蛋都超滑 而且啲饭都好好味 系真系大份左啲姐🤣·烧银鳕鱼定食 $188呢个我觉得都几出色 佢个汁系做得几好食嘅 而且个鱼都几滑 唔错唔错🤤·📍湾仔谭臣道13-15号万利中心2楼
🇭🇰水木日本料理

📍湾仔谭臣道13-15号万利中心2楼
滑蛋黑豚丼
烧银鳕鱼定食
2020-06-22 356 浏览
1月去过, 那天是礼拜六。 没有什麽人吃饭。 店员麻麻麻麻地有礼貌。 全程黑面。 点好菜,躲在一边。 叫了一条烧鱼, 都1 K 多。 其他叫了sashimi ,紫菜好林,没有总共吃了3000 多, 2 人吃。 ....................不写不服气。..........以後都不来。 全程没有拍照, 原因 nothing special。完全没有性价比。 味道也一般。 都好伏.......... ..................
2020-01-18
2020-05-20 1291 浏览
而家边度都冇得去好想念日本的味道当然要食下日本野一解思乡愁啦我拣左碎葱吞拿鱼腩饭定食跟迷你乌冬盛惠$188个午市定食超级丰富 前菜就已经有茶碗蒸 沙律沙律都算大碗个乌冬所谓迷你其实都唔少主角碎葱吞拿鱼腩饭 就真系大碗得夸张啦你以为得个碗大入面都唔少野以为最多俾好多饭你塞饱你啦点知吞拿鱼腩都多到一个点 而且都几新鲜喎每一啖都大满足本身唔知包埋甜品店员话仲有甜品时都吓左一吓谂紧系咪是但有一啖雪糕咁嗰日有红豆抹茶奶冻做甜品呀系我最爱嘅抹茶同红豆配搭呀
而家边度都冇得去

谂紧系咪是但有一啖雪糕咁
嗰日有红豆抹茶奶冻做甜品
系我最爱嘅抹茶同红豆配搭呀
2020-05-07 800 浏览
啱啱自己一个人食晏,路过随便上嚟。踢住对拖鞋,眼见我系最街坊嗰一个。点一份寿司餐,另加一份cod fish. 埋单$480。寿司紫菜淋嘅。好少食到冇挑到骨嘅银鳕鱼。冇人加茶水。食完未企起身已经执清囇嘢带两个客企我旁边。俾多几百去Petrus / Caprice比较安乐反正差唔远价钱。
点一份寿司餐,另加一份cod fish. 埋单$480。

2020-02-17 1243 浏览
情人节二人前套餐$1288,唔食得热气野都比我地将个杂锦天妇罗转做其他价钱差不多嘅野食(偷睇到隔离枱啲天妇罗好新鲜好好食 😭),感觉良好!薯仔沙律好食唔漏,比出面食开嘅感觉可以食多两球 😂 刺身五食系全晚最惊为天人嘅,每一款都好鲜甜,充满鱼油香味,加上鲜磨嘅山葵真系不得了,想encore再encore汁煮鲍鱼好甜好入味,仲有件萝卜同秋葵衬底,全部都好食。烧和牛好香,配左几款酱料自由配搭。原本嘅天妇罗转左烧花鱼挂住食唔记得左影 🙈,烧得刚好,又系充满鱼油最後系稻庭乌冬同一球雪糕,乌冬烟韧汤底鲜甜,雪糕我地拣左绿茶同红豆各一球,普通货色冇乜特别

2020-02-14
昨晚星期日,一人8时许,打算在湾仔找一间日本餐厅试试,为之後公司尾牙包场看看。一入这间东西,一个客人也没有,我心想一场嚟到还是想试吓。我跟一个中年男人,应该是负责人,说一位,他竟然说已经关门了。。在店外等升降机途中,竟然听到他说,「一个人梗系唔做啦,食得个百零蚊.。」.这人竟然愚蠢到不知道我还在,或者他是故意这样说的,不论怎样,我决定以後也不会帮衬。自己零生意还拣客,生意头脑怎样?不用说。入货也不会以客为本吧😌。P.S. 其实我一般一个人也会吃$500一餐的。之後在合和中心的一游,也消费了590元,负责人你太小看我了。不过谢谢你,我不用消费在你的店,不值得。
2019-08-11 4332 浏览
是日午餐1.00,预早book定枱, 去到不用等位,由於仲有枱服务员很好,可以比我自己拣坐喺房比较静一点。虽然到1点几时间开始人多会听到外面比较嘈,但在房间里面同朋友倾计都可以接受,餐枱系基本二人枱不算大, 环境都算唔错。朋友叫左寿司,我就叫左水木丼。刺身都几新鲜,餐前有小小前菜,沙律, 海蜇,茶碗蒸,水木丼好多刺身款式,有海胆,虾,三文鱼,油甘鱼等,午餐後又有饮品or 甜品。我原本叫左甜品,点知来错了饮品,服务员话再送反个甜品给我,所以对她的服务感觉良好,有机会会再去。愉快的午餐感受。
2019-08-09
  • 水木极上丼
  • 甜品
2019-07-21 2528 浏览
我哋一班年青人今天去书展,行吓发现有间日本料理,谂住试下,估不到有很多烧灼洒,'小食有白虾,吉列和牛汉堡扒,北海道沙律,烧物有银雪鱼',烧蚝,、、::最重要冷绿茶面,另成班 friends好满足,我不会忘'水木
水木
2019-07-21 1873 浏览
我有位日本朋友带我去一间隐蔽嘅日本料理 谁不知令我喜出望外 海胆好新鲜 烧带子一流 还有我至爱嘅魔鬼我面珠灯 和食方面黑豚肉沙律 小吃有和风东风螺,最重要有明太子烧饭团 ,简直喜出望外 每次来到我一定帮衬
2019-07-20 1541 浏览
今天来到位於湾仔谭臣道内的水木日本料理,餐厅是日本友人高度推介的,所以特意到访一下.店内的装潢给人很舒服的感觉. 今天客人比较多,但服务员只有一个,见她频频扑扑不断的出出入入很是奇怪,怎麽这样好质素的餐厅只有一个服务员呢,细问之下才知道原本应该有三个员工的但分别有不同原因下请假了,但这唯一的员工完全没有怠慢还是尽心尽力的去做到最好,真替老板开心有这样一位出色的员工. 需然上菜、落单是援慢了一点,但是值得体谅的. 再说食物质素也是非常地道难怪日本友人大力推荐👍🏻 😋
今天来到位於湾仔谭臣道内的水木日本料理,
餐厅是日本友人高度推介的,所以特意到访一下.
KM
2019-07-14 1308 浏览
食物质素先唔讲,质素平平,唔算难食。呢间餐厅最大问题系侍应态度!外场有位侍应嘅态度同对答语气由带位至埋单都极差,黎到等左10分钟都无人俾水俾餐牌,如果忙,我哋可以理解会慢同照顾唔到最多客人,但当时晚餐时间都只系坐左三分一个场,大家都无催促个侍应,而个位侍应又会主动俾隔离台俾水俾餐牌,我哋预期佢会递水,但直到我哋埋单,都系无水㗎!我哋都无特别多要求,只叫左佢落单同埋单,难道要自己落单,去厨房拎野食,自己抹台同埋单?侍应落单同上菜态度同样差,我哋夹紧其他野食,明明张台有好多位俾佢放低啲野食,但佢死都要黑晒面企系到,专登做俾我哋睇,想要人难堪一样,如果要我哋自己搬开个位俾你放野食,可以出声,但系黑晒面企系到想点?食物质素平平无特别,态度又咁差,仲要收服务费?完全无服务可言喎!我哋唔需要帝王级服务,只系个态度同语气听到人好嬲!麻烦餐厅改善一下服务态度同专业!

2019-06-27 875 浏览
依间野以後唔会再去😖服务态度极差,赶客。今日book左12:45食lunch,明白繁忙时间多人, 但都冇理由未食完就催我买单,倾紧计,系咁走埋嚟执嘢。走来话好多人等紧叫我地买单,但我地先食咗得果半个钟...其中有个中年女士应更走埋嚟同我地讲话出面好多客人等紧位,要我地买单先,嘢饮甜品都未食完....同我讲话得返5分钟,5分钟後要交枱,O晒嘴....入嚟嘅时候你又唔同我讲有几多时间食,我埋完单,比完钱就黑晒面催我地走。本身环境已经不是太好,食物质素一般,贴钱买难受。未食过的建议不要光顾这间餐厅。讲返食物叫咗个鳕鱼套餐,劲多油,食完返公司肚痛...另一个套餐,啲三文鱼劲唔新鲜,蒸蛋劲多水。 一句讲晒劲难食,最惨仲要冇Service
2019-06-27
2019-05-16 1318 浏览
I'm a frequent customer here at lunchtime and this restaurant never disappoint me. Sashimi are fresh, though portion is sometimes small. the hot dishes like the deep fried pork chop curry is really nice. Indeed you can choose anything you like coz all are very good😋😋.Though it's a bit pricey compare with other Japanese restaurant in the area, it's more cozy and quiet, you are guarentee a full tummy with their sets.午餐set次次都食到捧住个肚。环境清静,最爱烧肉丼。其实冷热食都好好味,所以虽然贵少少,但谂唔到食乜就会上黎食佢。

• 烧肉丼
2019-02-18 2732 浏览
今天再次来到湾仔的水木吃午饭,记得很久以前来过一次,因为位处商业大厦内,人较少,非常闲静。今次再来发现午饭时间全场爆满,可能会有些嘈吵。水木日本料理走偏高档路线,午市餐牌选择多样化,最後决定点了天妇罗定食。定食跟前菜、沙律、炖蛋、白饭、面豉汤及抹茶奶冻做甜品,非常丰富。天妇罗有虾、香菇、茄子等,炸得尚算香脆,吃起来亦不算太油,蔬果类仍能保持内里水份,不会炸得太乾,可惜虾的粉浆偏厚。炖蛋幼滑,可惜味道偏淡。抹茶奶冻不会太甜,抹茶味浓,有惊喜。
2019-02-12 1977 浏览
今次嚟到呢间位於湾仔市中心嘅日本餐厅,相信系香港食到嘅日本野,大家都对佢有一定嘅期待,今次我食嘅主要系一个套餐———佢晚市嘅套餐,价钱适中嘢食唔错服务一流,我几锺意佢个吞拿鱼鱼腩蓉饭,再捞埋少少Wasabi去食感觉真系一流。其实呢间餐厅我都食过好几次,主要都系食佢嘅套餐为主,不过坦白讲以前嘅质素会好啲而家只系一间不过不失嘅餐厅,但系有一定嘅质素重保持到的,所以我嘅评价都系不过不失,但我下次都会去光顾。

• 北海道海鲜丼
  • 天妇罗