檸季喺朗豪坊B2樓,旺角C3出口一出就見到喇!天氣熱喇,行黎飲杯手打檸檬茶,新鮮酸爽,飲完即刻醒晒神!佢哋嘅大杯真係大到誇張❣️真心crazy,份量多到飲唔晒,性價比高到喊!旺角行街口渴,嚟呢度飲返杯真係爽爆!❣️✨🥤 鴨屎香檸檬茶 Top list No.1鴨屎香茶底清香撲鼻,配新鮮手打檸檬汁,酸甜平衡冰涼透心涼🍋🌿🥤 話梅茉莉手打檸檬茶 茉莉花茶底帶陣清雅花香,混入話梅嘅酸甜鹹味,再加手打檸檬汁,味道層次豐富,幾特別!大杯份量多到同朋友share都夠!
檸季喺朗豪坊B2樓,
旺角C3出口一出就見到喇!
天氣熱喇,行黎飲杯手打檸檬茶,新鮮酸爽,飲完即刻醒晒神!
佢哋嘅大杯真係大到誇張❣️
真心crazy,份量多到飲唔晒,
性價比高到喊!
旺角行街口渴,嚟呢度飲返杯真係爽爆!❣️✨

🥤 鴨屎香檸檬茶
Top list No.1
鴨屎香茶底清香撲鼻,
配新鮮手打檸檬汁,酸甜平衡冰涼透心涼🍋🌿

🥤 話梅茉莉手打檸檬茶
茉莉花茶底帶陣清雅花香,
混入話梅嘅酸甜鹹味,
再加手打檸檬汁,
味道層次豐富,
幾特別!
大杯份量多到同朋友share都夠!

2025-04-24 0 浏览
下午時間熱辣辣,飲番杯酸爽清涼檸檬茶就最正!檸季係內地有成3000間分店,香港都有10多間分店,全部開設晒最方便就腳地方今次黎左旺角朗豪坊地下b2呢間 分店🔸話梅茉莉檸檬茶 $35話梅酸甜味同檸檬好夾,苿莉花香氣好突出🔸鴨屎香檸檬茶 $32 最傳統一杯,主要鴨屎香茶底非常突出,愛茶味就會喜歡呢杯大杯裝仲做緊買一送一優惠,勁抵飲!當日見到檸季同fufuland設有$45套餐優惠唔知遲d 仲有無呢!係抵ge
下午時間熱辣辣,飲番杯酸爽清涼檸檬茶就最正!
今次黎左旺角朗豪坊地下b2呢間 分店

🔸話梅茉莉檸檬茶 $35
話梅酸甜味同檸檬好夾,苿莉花香氣好突出

🔸鴨屎香檸檬茶 $32
最傳統一杯,主要鴨屎香茶底非常突出,愛茶味就會喜歡呢杯

大杯裝仲做緊買一送一優惠,勁抵飲!

當日見到檸季同fufuland設有$45套餐優惠
唔知遲d 仲有無呢!係抵ge
2025-04-23 0 浏览
【旺角終於有檸季!深圳排到癲嘅手打檸檬茶殺到朗豪坊】等咗咁耐,深圳人氣王「檸季」終於殺入旺角!記得去年通關後個個北上都要特登去飲杯手打檸檬茶,排足半個鐘都話抵,而家朗豪坊B2層開到正正地鐵出口位,落車行兩步就買到,香港人終於唔使北上朝聖啦!店舖沿用標誌性青檸綠色裝修,牆身仲有隻得意鱷魚仔logo,未飲已經想打卡。講返重點,佢哋最殺食嘅當然係每日新鮮到貨嘅香水檸檬,店員即場手搥檸檬嘅「啪啪」聲聽住都爽!招牌「鴨屎香檸檬茶」茶底用潮州單叢茶葉沖泡,入口完全無苦澀味,反而有陣淡淡蘭花香,配埋檸檬嘅酸爽真係解渴到極,難怪深圳分店長期排長龍。今次新登場嘅「輕羽茶」系列更驚喜!試咗期間限定嘅開心果輕乳茶,北海道牛乳mix手磨開心果醬,堅果香氣濃到似食緊流心版開心果雪糕,面頭仲灑滿脆脆果碎,飲落層次超豐富!重點係甜度控制得剛剛好,唔會飲完成口糖漿味,怕甜嘅朋友可以放心沖。同場仲有茉莉輕乳茶同蜜桃烏龍輕乳茶,下次一定要試埋。講到尾,「檸季」成功嘅關鍵在於真材實料。檸檬堅持每日現切現打,茶葉全部原片茶葉即場沖泡,唔似得某啲用茶粉沖出嚟飲完成日個胃都唔舒服。見到店員製作過程真係好認真,每杯檸檬茶至少手打3
【旺角終於有檸季!深圳排到癲嘅手打檸檬茶殺到朗豪坊】

講到尾,「檸季」成功嘅關鍵在於真材實料。檸檬堅持每日現切現打,茶葉全部原片茶葉即場沖泡,唔似得某啲用茶粉沖出嚟飲完成日個胃都唔舒服。見到店員製作過程真係好認真,每杯檸檬茶至少手打30下先出得杯,難怪飲落果肉感特別明顯。

餐廳地址:旺角朗豪坊B2層B2-08號舖(地鐵朗豪坊出口一落電梯轉右即見,認住綠色鱷魚仔招牌!)行開旺角記住去試下,順便tag埋班北上飲過嘅朋友仔,睇下香港分店keep唔keep到水準!
太驚喜了!這次逛旺角朗豪坊,居然發現了我在內地常常光顧的檸季!🥳作為檸季的忠實粉絲,我毫不猶豫地點了招牌手打檸檬茶和茉莉手打檸檬茶。招牌手打檸檬茶選了冰飲加標準糖,一入口,那熟悉的清爽感瞬間襲來,香水檸檬濃郁的香氣在舌尖散開,酸甜比例調配得恰到好處,每一口都沁人心脾,在香港悶熱的天氣裡,喝下這一杯,瞬間暑氣全消!茉莉手打檸檬茶我特意嘗試了熱飲,同樣是標準糖,沒想到熱飲也有獨特的魅力。茉莉花香與檸檬的清新完美交融,溫潤的口感中帶著檸檬的酸爽,別有一番風味。店內採用了簡約的裝修風格,明亮又時尚,每一處角落都很出片,簡直是拍照打卡的絕佳之地。這次能在檸季·手打檸檬茶(香港朗豪坊店)喝到這口熟悉的味道,真的太快樂啦!以後在香港也能隨時喝到鍾愛的檸季,幸福感直接拉滿!

2025-04-22 0 浏览
最近好鍾意手打檸檬茶,檸季係我最近覺得比較好飲嘅手帶檸檬茶😙重點係可以揀少冰,好似間茶飲店兩啖就飲晒🤣今次再試埋特別啲嘅桑葚葡萄檸檬茶,桑葚出奇地同葡萄混合埋一齊係好甜嘅葡萄香~ 鴨屎香配搭手打檸檬茶係最好飲,茶底係有啲似烏龍茶,香水檸檬就係有一種你自己喺屋企整唔到嘅香氣,又唔會好酸, 3分糖啱啱好😙桑葚葡萄檸檬茶這杯飲品成杯變咗深紫色,桑葚同埋葡萄嘅配搭係偏葡萄嘅甜味多啲。飲完之後嘴唇同埋條脷都會紫咗🤣🤣🤣大家有咩時候唔好比自己嘅紫嘴嚇親💜

桑葚葡萄檸檬茶
2025-04-21 0 浏览
天氣開始轉熱,逛一陣街,感覺口乾乾,想買杯嘢飲?聽說最近進駐了香港,而且在朗豪坊開設分店的「檸季手打檸檬鮮果茶」,剛巧經過見到,忍不住想去試試。綠色的門面,已非常吸精。這裡飲品款式蠻多,除了有招牌鴨屎香檸檬茶外,更推出了多款茶飲,例如:桑葚葡萄檸檬茶、茶花手打香檸、太紅檸檬茶、山茶花輕盈乳…等等。😋是日選擇:1️⃣桑葚雙柚檸檬茶🍽大顆粒桑葚果肉,略微酸酸的,柚子的香氣十分濃郁,清新的果香、桑葚的甜味,讓人在炎炎天氣份外感到清爽。2️⃣話梅茉莉檸檬茶🍽話梅的酸甜、茉莉花的芳香,增添了茶的風味層次,香氣宜人,讓人瞬間提神。
天氣開始轉熱,逛一陣街,感覺口乾乾,想買杯嘢飲?

😋是日選擇:
1️⃣桑葚雙柚檸檬茶
2️⃣話梅茉莉檸檬茶
2025-04-21
其他
天氣開始熱 行街行到㷫烚烚 飲番杯茶真係透心涼檸檬茶一直係香港人的最愛❤️經過見到有檸季 即刻同朋友一齊一人一杯😙.🫧招牌手打檸檬茶🍋加配馬蹄爆爆珠招牌手打檸檬茶以新鮮檸檬現打而成見到員工勁落力咁手打檸檬😂😂味道酸甜平衡 清新怡人每一口都能感受到檸檬的香氣完美解渴,特別適合炎炎夏日☀️一咬爆開馬蹄汁湧出嚟 仲有粒馬蹄肉口感好得意😋🫧鴨屎香檸檬茶🍋 加配鴨屎香茶凍鴨屎香帶有蘭花般的幽香 加左鴨屎香的檸檬茶風味更獨特😋入口口感醇厚 清爽解膩加左鴨屎香果凍 口感層次更豐富❤️

天氣開始熱 行街行到㷫烚烚 飲番杯茶真係透心涼
檸檬茶一直係香港人的最愛❤️
經過見到有檸季 即刻同朋友一齊一人一杯😙

🫧招牌手打檸檬茶🍋加配馬蹄爆爆珠
招牌手打檸檬茶以新鮮檸檬現打而成
見到員工勁落力咁手打檸檬😂😂
味道酸甜平衡 清新怡人
每一口都能感受到檸檬的香氣
完美解渴,特別適合炎炎夏日☀️
一咬爆開馬蹄汁湧出嚟 仲有粒馬蹄肉
口感好得意😋

🫧鴨屎香檸檬茶🍋 加配鴨屎香茶凍
鴨屎香帶有蘭花般的幽香
加左鴨屎香的檸檬茶風味更獨特😋
入口口感醇厚 清爽解膩
加左鴨屎香果凍 口感層次更豐富❤️
1K
今日行過朗豪坊見到呢間手打檸檬茶店好搶眼💚 聯名包裝同配色好有設計感有種Y2K既風格🕹️ 口味選擇亦都有唔少特色😋 好適合行街黎飲值得一試❤️⭐️ 鴨屎香檸檬茶 🍋保持港式檸檬茶香濃嘅茶膽同埋紅茶嘅回甘☕️再配上絲絲嘅手打檸檬🍊整體黎講酸度更突出有層次🤩⭐️ 話梅茉莉檸檬茶 🍓係特別首創嘅配搭真係好有特色😄 茉莉嘅花香係特別清新好重一種Floral既感覺🌼話梅入口酸中帶甜🩷意外的好有驚喜呢🎨
鴨屎香檸檬茶

⭐️ 鴨屎香檸檬茶 🍋

⭐️ 話梅茉莉檸檬茶 🍓
鴨屎香檸檬茶
2025-03-31 44 浏览
現在的人都不喜歡喝珍珠奶茶了反而是這種健康又清新的香手打檸檬茶天天飲一杯也不會肥 而且是健康養生的今日我就叫咗個話梅茉莉檸檬茶因為之前都飲過好多唔同類型嘅檸檬茶今次就想轉轉口味,呢一款飲落口多咗一浸甜酸,味道而且係經過年月風霜嘅話梅味道 零舍開胃味另一杯我叫開心果輕盈乳因為係輕盈嘅關係,所以標榜嘅係 0植脂末0液加奶精0反式脂肪酸0氫化植物油0速溶茶粉 味道飲落口唔算好濃 但係就飲得好舒服 唔會覺得太漏太滯 但就有一陣清新嘅開心果味道
現在的人都不喜歡喝珍珠奶茶了

反而是這種健康又清新的香手打檸檬茶
天天飲一杯也不會肥 而且是健康養生的

今日我就叫咗個話梅茉莉檸檬茶
因為之前都飲過好多唔同類型嘅檸檬茶

今次就想轉轉口味,

呢一款飲落口多咗一浸甜酸,味道
而且係經過年月風霜嘅話梅味道
零舍開胃味

另一杯我叫開心果輕盈乳

因為係輕盈嘅關係,所以標榜嘅係 0植脂末
0液加奶精
0反式脂肪酸
0氫化植物油

外卖自取
Hello各位靚女靚仔!今個夏天熱到溶啊🔥,好彩比我發現咗呢間超正嘅手打檸檬茶店,每杯都係即叫即手打,真材實料睇得到!即刻同大家分享我嘅試飲報告啦~**話梅茉莉檸檬茶🌼🍋**飲落第一啖,茉莉花茶嘅清香即刻湧出嚟,跟住話梅嘅鹹甜味慢慢滲出,同檸檬嘅酸味完美融合!最正係佢哋用嘅話梅唔會太鹹,飲完成個口腔好清爽,仲有陣陣回甘~夏天飲真係透心涼啊!❄️ 仲可以食到一粒粒話梅肉,超有口感!建議少甜更能飲到層次感喔~**山茶花輕盈乳🍵💮**🌸~第一啖飲落就已經覺得奶香十足,飲落完全唔膩!底下嘅山茶花茶清香優雅,仲有淡淡蜜桃香🍑,甜度調得啱啱好~可以自己選擇凍飲或熱飲,驚喜之選!#檸季 #ningjihk #手打檸檬茶 #香水檸檬 #果茶#香港甜品 #香港美食 #香港生活 #香港必吃 #香港探店 #香港打卡 #香港#手打檸檬茶 #夏日消暑 #打卡飲品 #香港美食 #少女飲嘢日記檸季手打檸檬鮮果茶 (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓40號舖

**話梅茉莉檸檬茶🌼🍋**

**山茶花輕盈乳🍵💮**

檸季手打檸檬鮮果茶 (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓40號舖