周圍都有嘅串燒,但唯獨喜歡這裡吃!喜歡原因佷簡單,用心製作,每串都係即叫即燒,沒有燒定,價錢合理。還可以一邊等一邊食跟朋友吹吹水就一個晚上,非常有風味!店主兩公婆非常NICE,健談。周不時還有動物朋友會經過,仲可以結識到很多狗狗、貓咪。每串都不會燒過火,咁先可以令食材保留原先的肉汁味,非常Juicy。另外店內都有飯,烏冬提供,都係勁好味。我食過香煎比目魚飯,係好食到要用粗口助語詞先可以形容到😂烏冬掛汁都係勁正,你食過就知道有幾好食,難以用文字表達一切。如果想叫外賣,仲可以先落單向附近買完野先拎。串燒必食推薦:牛舌、雞軟骨、冬菇味道:💛💛💛💛💛環境:💛💛💛💛價錢:💛💛💛💛5x💛為最高回頭度:10/10整體而言我覺得依間店舖細細但食得出人情味,水準亦非常高,有質素的店舖己經見少賣少,更加值得支持!📍大角咀塘尾道193號頤樂居地下C1號舖

如果想叫外賣,仲可以先落單向附近買完野先拎。

串燒必食推薦:牛舌、雞軟骨、冬菇

味道:💛💛💛💛💛
環境:💛💛💛💛
價錢:💛💛💛💛
5x💛為最高

回頭度:10/10

📍大角咀塘尾道193號頤樂居地下C1號舖
2021-12-29
10 分钟 (外卖自取)
$80 (宵夜)
  • 枝豆
  • 雞軟骨
  • 冬菇
  • 豆卜
  • 香煎比目魚飯
2021-10-06 115 浏览
此店主打外賣,食日式串燒,即叫即燒,所以要耐心等待,但串燒質素高、價錢又大眾化,等一陣都值得。燒羊架,好香,有少許羊羶味,正! (食羊如果完全無羶味邊好食架?)燒冬菇,好Juicy, 唔乾溏心蛋牛肉飯,當日個蛋唔夠溏心,但係牛肉都幾好食,同埋個飯份量好大,無記錯係40蚊左右,好抵食雞皮餃子同燒雞皮,超好食!雞皮燒得好香好脆!炒野菜,大碟抵食仲叫左其他嘢唔記得影相,燒牛舌、芥末雞肉、芝士雞肉都好食😋 仲可以叫台式飲品解喝。5個人食到飽飽都係total 900幾蚊,CP值好高!

燒羊架

燒冬菇

燒冬菇,好Juicy, 唔乾

溏心蛋牛肉飯

雞皮餃子、芝士年糕

燒雞皮

雞皮餃子同燒雞皮,超好食!雞皮燒得好香好脆!

炒野菜

炒野菜
  • 雞皮餃子
  • 芥末雞肉
  • 牛舌
呢間位於太子雷生春附近嘅日本串燒店主要做外賣同台式茶飲,設有少量摺枱同凳可以坐低食,天氣咁熱,我同朋友梗係拿拿臨坐低嗌杯凍飲消消暑啦!白桃綠茶同荔枝烏龍好快整好,嗌左少甜少冰,飲落啱啱好,唔似出面嗰啲好淡嘅茶味,呢杯茶味濃香,入口甘甜,消暑解渴一流!因為我同朋友都唔係好餓,所以冇試到佢哋嘅丼飯,只係叫咗啲小食同串燒:芝士雞肉、日式餃子、芥末雞肉、免治雞肉棒、雞腎、雞軟骨、牛舌、 蒲燒鰻魚、粟米、芝士年糕,食物整體質素唔錯、入味又唔油膩,搭配嘅醬汁都有驚喜🤣個人特別鍾意佢哋嘅日式餃子,外型似鍋貼,但同出面一般鍋貼唔同,食落入面嘅餡有少少脆,醬汁有少少辣,我同朋友食完都想再叫多碟!老闆娘好nice咁同我哋介紹茶飲同嘢食,見到佢哋餐廳有牛油果烤雞卷餅同辣椒他他脆雞飯卷都好吸引,下次一定要嚟試吓!

2021-07-10
  • 日式餃子