2021-01-08
餐廳:樂園素食 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B04號舖呢間素食餐廳——樂園素食開咗兩個幾月,主打午市、下午茶同晚市嘅素食自助餐,疫情期間做緊八折優惠,中午嚟食計埋加一都係$70一個人,難怪吸引到咁多人啦😎衛生方面,疫情期間要求食客拎嘢食都要戴上口罩同即棄手套,以減少病菌散播嘅機會,亦令到食客食得安心啲🥰。而野食方面,佢地keep住都有六七十款食物,仲會每日更換部分唔同嘅食物,務求每日都比到食客驚喜🎊,就算長期嚟都唔會厭😆。而每樣食物亦痴有顏色標籤,標明食物含有咩嘅類別,例如奶類、蛋類等,咁就可以方便到唔同種類嘅素食者👍呢度嘅素食千變萬化,就連腸粉、桃膠糖水、天婦羅同壽司都有,特別介紹吓佢哋嘅三文魚壽司,原來係用咗蘿蔔蓉再加上蒟蒻粉整成似到十足十嘅壽司🍣,初頭真係俾佢個樣呃咗🤣我特別鍾意佢哋夠晒入味嘅薑醋蛋😍,啲薑仲要唔會好辣,依家咁凍嘅天氣食就啱晒暖身🔥;另外鹹菜胡椒湯超足料,飲落有陣陣嘅胡椒香,比鹹菜同酸菜中和左唔會好嗆喉,味道調校得好好😋作為咖啡愛好者☕️,好surprise佢哋呢度竟然有用豆奶製成嘅咖啡;加上佢哋Refill菜嘅速度真係好快,真係值得大
地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B04號舖
呢度嘅素食千變萬化,就連
作為咖啡愛好者☕️,好surprise佢哋呢度竟然有用豆奶製成嘅咖啡;加上佢哋Refill菜嘅速度真係好快,真係值得大家嚟試吓,性價比超高🤩