2021-10-05 507 浏览
买的猫山王榴莲卷和榴莲布丁,榴莲卷非常好吃,用量也很足,老板很贴心的告诉我布丁要等软一点才好吃,果然是这样。老板人很好,而且食品味道非常好,物超所值,非常推荐。
2021-03-27 935 浏览
榴槤製既甜品大家就食得多啦榴槤製既咸食大家又試過未呢呢間榴槤王專食榴槤既製品行過都聞到勁香榴槤味好吸引雖然餐廳只有少量簡陋既室外座好彩有視覺同嗅覺既享受搭救番而今次就嗌左個白雪米餅同埋榴槤pizza 貓山王榴槤白雪米餅 - $35白雪米餅標榜採用日本米漿製,即叫即整🫓外面軟熟,我覺得口感同叮噹餅差唔多入面榴連肉都頗多,而且熱過之後好幼滑唔算好大個,兩個人好快就秒清左熱辣辣一拎上手就忍唔住食左,相都唔記得影🥲🍕貓山王榴槤披薩套餐 - $188榴槤pizza套裝包兩杯野飲🍻披薩批底唔厚,芝士同榴槤都落得好重手芝士拉絲好邪惡🤩 雖然我覺得芝士同榴連唔算好夾兩樣個味道都好濃烈,不過熱既榴槤食落又幾正 野飲嗌左一杯番石榴同埋紅毛榴槤🍸🍹聽個名以為係榴槤味既飲品原來紅毛榴槤有另一個名叫刺果番荔枝其實個味道完全唔關榴槤事😂 好甜架!仲有果肉係度真材實料,可以一路飲一路食除左呢兩樣之外仲有好多好多榴槤既食品例如榴槤卷、泡芙、布丁、班戟、蛋糕等等超多款式,而且又足料,真係食到你榴槤忘返!榴槤愛好者一定要黎呢間店試下,十級推介
榴槤製既甜品大家就食得多啦

雖然餐廳只有少量簡陋既室外座
好彩有視覺同嗅覺既享受搭救番

而今次就嗌左個白雪米餅同埋榴槤pizza

貓山王榴槤白雪米餅 - $35
白雪米餅標榜採用日本米漿製,即叫即整🫓
外面軟熟,我覺得口感同叮噹餅差唔多
入面榴連肉都頗多,而且熱過之後好幼滑
唔算好大個,兩個人好快就秒清左

熱辣辣一拎上手就忍唔住食左,相都唔記得影🥲

🍕貓山王榴槤披薩套餐 - $188
榴槤pizza套裝包兩杯野飲🍻
披薩批底唔厚,芝士同榴槤都落得好重手
芝士拉絲好邪惡🤩 雖然我覺得芝士同榴連唔算好夾
兩樣個味道都好濃烈,不過熱既榴槤食落又幾正

野飲嗌左一杯番石榴同埋紅毛榴槤🍸🍹
聽個名以為係榴槤味既飲品

原來紅毛榴槤有另一個名叫刺果番荔枝
其實個味道完全唔關榴槤事😂 好甜架!
仲有果肉係度真材實料,可以一路飲一路食

除左呢兩樣之外仲有好多好多榴槤既食品

例如榴槤卷、泡芙、布丁、班戟、蛋糕等等
超多款式,而且又足料,真係食到你榴槤忘返!

榴槤愛好者一定要黎呢間店試下,十級推介
2020-12-28 568 浏览
今次嚟到朋友介紹位於油麻地嘅小店食甜品☺️📍 D24白雪米餅 ($25):白雪米餅係用日本米漿同正宗馬來西亞嘅D24榴槤整嘅,米餅食落真係好香米味,而且好煙韌😍D24榴槤甜度適中,非常creamy,真材實料!好好食!好食指數:5/5🌟白雪米餅係即叫即整嘅,所以需要耐心等5-8分鐘😉 同埋店內無座位,係無得坐低食㗎抵食指數:4/5環境指數:3/5推介指數:4/5
今次嚟到朋友介紹位於油麻地嘅小店食甜品☺️

📍 D24白雪米餅 ($25):

好食指數:5/5

抵食指數:4/5
環境指數:3/5
推介指數:4/5
2020-08-04 729 浏览
早前search openrice找到這間榴槤王,就一心想來試她的榴槤雪餅和榴槤芝士凍餅,可惜老闆說凍餅未做好唯有有緣再試每個雪餅都是即叫即做,大約5-8分鐘就做好了,榴槤饀料可選D24($25)和貓山王($35),我就選了前者皮很煙韌,老闆說是從日本訂的米漿,成份不含糯米,所以皮膚易敏感的人也可安心進食。咬落是有陣米香的,不甜,與榴槤很夾,真的不枉冒著雨來朝聖,值得推介
唯有有緣再試

榴槤雪餅

榴槤雪餅
  • D24榴槤白雪米餅
Sorry呀~本人影相技術不太好,但食物味道好就得啦😂😂😏之前食過一次,但嗰陣未開始寫食評就忽略咗Lu~宜家再食,味道一樣咁好食好難得出番去油麻地,即刻嚟食🥰我最鍾意食佢既榴槤白雪米餅,佢既榴槤餡無論是D24或是貓山王都好正💕真係超好食,鍾意糯米&榴槤既朋友們就唔好錯過啦😍落住雨,我都照去食就知好正啦😋😋😋😋😋爆餡喔~其他嘢食我就未事過,你地可以試完留言話我知架🙈應該榴槤班戟都唔錯,我見有人叫😂宜家去唔到泰國食榴槤就係香港搵番正既榴槤食啦🥳就嚟中秋節,佢仲有榴槤月餅賣,大家可以去試下👍👍老闆人好好,好nice,仲會問下你鍾唔鍾意個雪米餅外面脆口d,再幫你烤下👍宜家會按顧客喜好既店舖少之有少啦,希望呢d有人情味既店舖繼續保留係有人情味既香港入面😚

Sorry呀~本人影相技術不太好,但食物味道好就得啦😂😂😏

好難得出番去油麻地,即刻嚟食🥰

宜家去唔到泰國食榴槤就係香港搵番正既榴槤食啦🥳

就嚟中秋節,佢仲有榴槤月餅賣,大家可以去試下👍👍

2020-05-07 609 浏览
呢間野雖然好食,我最鐘意就係佢個純芝士pizza,但開門時間呃人既,我晏就未夠1點已經一直等開門,到2點打去諗住落定個pizza,點知話3點幾先開門其實唔係開2點就唔該改翻時間啦!
其實唔係開2點就唔該改翻時間啦!
2019-04-30 1586 浏览
吃完晚餐過後,很想再嚐一嚐甜品才安心回家,便一直在廟街踱步,看看有甚麼好吃的沒有,走到街頭就看見這間「榴櫣王」,我和女朋友二人也十分喜愛品嚐榴槤,便徐徐步向它,坐下來便叫了D24的榴槤卷$58榴槤卷的榴槤味十分濃郁,剛吃完晚餐再與女朋友每人品嚐一件,覺得飽足度剛剛好,再叫了一客榴槤奶昔$45本來女朋友想要少甜,原來他根本沒有加糖,只是榴槤的甜味就已經足夠了,看見他即叫即切榴槤就已經知道新鮮,喝一口更覺得榴槤味非常足夠,若有機會一定會再去多一次。

D24的榴槤卷$58
榴槤卷的榴槤味十分濃郁,
剛吃完晚餐再與女朋友每人品嚐一件,
覺得飽足度剛剛好,再叫了一客
榴槤奶昔$45
本來女朋友想要少甜,
原來他根本沒有加糖,
只是榴槤的甜味就已經足夠了,
看見他即叫即切榴槤就已經知道新鮮,
喝一口更覺得榴槤味非常足夠,
若有機會一定會再去多一次。
2019-04-29
$45 (宵夜)
  • 榴槤奶昔
2019-04-20 1341 浏览
生日飯後甜品係我期待已久的榴槤甜品😍😍想食好耐但一直冇人陪有一家食榴槤既知音人太難得😘貓山王芝士薄餅$88、勁拉絲D24榴槤白雪餅$25*2呢個好得意既白雪餅即叫即整係用日本米漿整嫁有d似食macaron但就唔甜似蛋白咁、貓山王榴槤卷、D24榴槤奶昔$45超thick! 唔算好濃但好smooth 飲到有榴槤蓉😍、榴槤芝士凍餅、紅毛榴槤汁$25(又名刺果番荔枝)飲落幾清甜 唔錯👍🏻🤤明明食飽但越叫越多😆一次試咁多勁滿足😋
生日飯後甜品係我期待已久的榴槤甜品😍😍

榴槤芝士凍餅
紅毛榴槤汁
  • 榴槤奶昔
2019-04-07 919 浏览
榴槤雖然不能多吃不過對我來說有莫名吸引力!這日吃完晚飯遠遠經過這間小店,看到這間也滿多人排隊就去了門口看看,想不到有賣榴槤甜品的小店。看到白雪餅這個名字有點陌生,原來其實是用日本米漿做,這款白雪餅有D24和貓山王款,我們這次就選了貓山王白雪餅。白雪餅是即叫即做,所以要站在門口等,等了大概快十分鐘,看著白雪餅成形滿有趣的。先說說貓山王白雪餅的外皮,吃上去QQ的很有驚喜,真的很像在吃年糕。中間有滿滿的貓山王肉,熱吃的榴槤肉味道更濃,榴槤迷值得一試。

2019-03-16
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-03-22 670 浏览
行過油麻地聞到好香榴槤味就周圍搵,搵到一間叫榴槤王嘅鋪頭有賣榴槤果肉同製品。見到佢地個招牌貓山王雪米餅就叫左一個試試。佢哋即叫即製,過程中見到佢哋用新鮮榴槤果肉嚟整個餡。大概等左10分鐘左右就整好了。未咬開之前有啲似白色嘅豬柳蛋漢堡。熱哄哄嘅雪米餅咬開之後榴槤果肉變左流心,流哂出來,非常之香嘅榴槤味湧哂出嚟,完全足料無呃砰!個雪米餅煙煙韌韌有啲似糯米糍,口感不錯。不過店內無座位,所以要企係度食,或者邊行邊食。
見到佢地個招牌貓山王雪米餅就叫左一個試試。
未咬開之前有啲似白色嘅豬柳蛋漢堡。

個雪米餅煙煙韌韌有啲似糯米糍,口感不錯。

不過店內無座位,所以要企係度食,或者邊行邊食。
2019-03-20 456 浏览
朋友食完之後狂推介 我又超愛榴連 就專登出黎廟街呢邊食榴連王!榴連pizza係薄身既 唔算大份 但啖啖都係榴連同cheese超creamy 又唔會好似其他舖咁額外加糖搞到勁甜 食到翻尋味榴連白雪餅價錢少貴 但煙un既餅皮加埋一大舊榴連係入面好match又中和倒個味道 又好咬口榴連pancake 又係一大舊榴連係入面 食落去成個口充滿榴連味 雖然唔大舊 但都幾滿足呢到雖然坐得唔係好舒服 但勝在啲榴連真係好食下次一定會再食埋其他野

呢到雖然坐得唔係好舒服 但勝在啲榴連真係好食
下次一定會再食埋其他野
2019-03-03 284 浏览
D24榴槤白雪米餅 ($25)呢度嘅白雪米餅係用日本米嘅米漿做 口感好煙韌 好似食緊日本年糕嘅感覺 仔細咁食仲會食得出米香 同入面嘅榴槤係絕配其實比起貓山王次一級嘅D24啲榴槤香已經夠曬濃郁The “white snow rice cakes” here are made with a rice based batter made with Japanese rice. This gives the dessert an incredibly chewy texture that resembles Japanese mochis.The musang king durian wrapped within the rice cake is rich and creamy, with a strong durian and sweet flavour. After the durian taste fades there’s a slight rice fragrance from the rice cake.----💭RatingYums 7.6/10 👅Worth 7.8/10 👍🏻
D24榴槤白雪米餅

D24榴槤白雪米餅 ($25)

其實比起貓山王次一級嘅D24啲榴槤香已經夠曬濃郁

----
💭Rating
Yums 7.6/10 👅
Worth 7.8/10 👍🏻
D24榴槤白雪米餅
2019-02-19 282 浏览
可能榴槤不是當季我也是路過找吃的無意中發現這家店榴槤肉很有誠意榴槤的味道可能不是當季稍微有點欠缺或者也是我個人口味問題喜歡很濃鬱的榴蓮果肉58塊一份的貓山王榴槤卷不會再吃第二次可能會等榴蓮旺季再去嘗試
2019-02-15 418 浏览
每次經過油麻地會見過這間榴槤專賣店,但就還未有試過所以今天就來試試這間在轉角位的小店,除了有售原個貓山皇外(約$300),還有不同的榴槤製品,例如雪糕、糯米糍、雪餅、奶昔、pizza等等~今天就等小妹這個榴槤控來嘗嘗~就點了最熱賣的榴槤奶昔$45即點即製~所以要等一段時間~好咧~有囉不竟也付了$45,不算小杯第一口是比較重乳味!而且口感是稠狀,綿綿的之後開始喝到榴槤味,但都是不太濃的榴槤味不像吃過榴槤味道會停留在口腔的那種感覺不過也不能說很差~小妹也喜歡牛奶味重的東西,而且口感是棒棒的也不會太甜喝到最後的榴槤味比較重了整體來說,這杯榴槤奶昔也算是不過不失,味道可以,但也吃不到榴槤肉以同價來說,另一間榴槤專賣店的「榴槤跌落奶」比較優勝
每次經過油麻地會見過這間榴槤專賣店,但就還未有試過
所以今天就來試試
今天就等小妹這個榴槤控來嘗嘗~

就點了最熱賣的榴槤奶昔
榴槤奶昔
即點即製~所以要等一段時間~
好咧~有囉
不竟也付了$45,不算小杯

第一口是比較重乳味!

而且口感是稠狀,綿綿的

之後開始喝到榴槤味,但都是不太濃的榴槤味
不像吃過榴槤味道會停留在口腔的那種感覺
不過也不能說很差~
小妹也喜歡牛奶味重的東西,而且口感是棒棒的
也不會太甜
喝到最後的榴槤味比較重了

以同價來說,另一間榴槤專賣店的「榴槤跌落奶」比較優勝
榴槤奶昔
1. 榴槤雪餅 - 餡料不夠豐富, 沒有很爆- 榴槤控的話, 大概未能滿足- 其他人, 一試無妨- 雪餅不太膩, 也不像糯米般滯- CP值低這樣的質素, 難怪老闆娘落力SELL其他款式怕HARD SELL的人要有心理準備嚕~!番食指數: ✽

1. 榴槤雪餅
- 餡料不夠豐富, 沒有很爆
- 榴槤控的話, 大概未能滿足
- 其他人, 一試無妨
- 雪餅不太膩, 也不像糯米般滯
- CP值低

這樣的質素, 難怪老闆娘落力SELL其他款式
怕HARD SELL的人要有心理準備嚕~!

番食指數: ✽