2020-09-27 41 浏览
「榴槤控」必食榴槤bb「猫山王冰皮月饼」🥰每年都会买嚟食嘅月饼!口感同味道近似度最似食紧真正的榴槤🥰😍 馥郁芳香嘅高山老树猫山王榴槤果肉馅配埋软糯嘅冰皮,一年比一年更好味道😋
「榴槤控」必食榴槤bb「猫山王冰皮月饼」🥰
每年都会买嚟食嘅月饼!
2019-09-23 1457 浏览
每到夏天,呀妈都一定会买下金枕头买下青尼。虽然夏天已过,不过香港原来有长期供应榴槤既店,见到榴槤BB有一次五种品种既榴槤套装,当然要试下~榴槤BB个场劲大,劲多枱櫈,有得夹公仔,有现做饮品,榴槤副产品,当然唔少得榴槤啦~佢有两个set, 一个系五种口味(150),另一个系全盒猫山王(200),两款我都买左~返屋企雪冻食,五种口味,各有不同。由金包顺试如下,味道愈见浓郁。之前食过一次猫山王,对佢既味道未有太大印象,再食一次,对我来説还是取代不到当造熟透既金枕头🥴🥴🥴之前系一田买过雪糕同雪条,口感同味道系一众竞争者之中未至於令人榴槤忘返xd 不过五种榴槤呢set 野都几值得一试~

2019-09-17 904 浏览
榴连BB 推出左限时活动,$68可以试吃佢的产品,我同家人好庆幸可以抢到飞8点钟试食,店内有2部夹公仔机,一坐低,台面就有呢个意见评分纸,餐具,同埋2个代币比你夹公仔,好可惜我同家人都夹不到公仔能看得出店主是想改善他们的产品由12点方向顺时针分别是:榴连蓉、威化饼、爆谷、榴连乾、栗米条,中间个碗是蛋卷超好吃😋比5分「特选」个个是没有分品种的,但都好好吃,好浓🥰猫山王不用说啦😍😍 上半是冰皮月饼下半是水晶月饼个人喜欢冰皮多一点,榴连味香好多水晶月饼就烟un点忍不住买多罐榴连蓉回家!

能看得出店主是想改善他们的产品

超好吃😋比5分
「特选」个个是没有分品种的,但都好好吃,好浓🥰
猫山王不用说啦😍😍

上半是冰皮月饼
下半是水晶月饼
个人喜欢冰皮多一点,榴连味香好多
水晶月饼就烟un点

忍不住买多罐榴连蓉回家!

2019-09-01 731 浏览
今日来到榴槤bb产品大会,之前放题大会没有来,因为自认食不了多少,六百多元回不了本。今次68蚊试食就冲着来。榴槤蓉及冰皮月饼最为好食,猫山王味道超级浓郁。其他产品不过不失,个人意见威化饼也是可选择之产品之一。

观塘【高质】大战榴槤放题 | 任食过千果王 | 猫山王 | D24 | 食到回本 | 马来西亚泰国 | 自助餐【食过未?】D197 老树猫山王 | D200 黑刺 | 山顶XO D24 | D13 金包 | Premium食品质素: 榴槤人生未试过咁多种, 真系大开眼界好好食餐厅环境: 好大, 系观塘地铁行十分钟到坐位舒适: 都放系咁价钱低食: 688 都OK啦! 起码就咁用6百出去买唔到咁多款榴槤你食个人感觉:未试过榴槤放题, 一次过食咁多详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解

食品质素: 榴槤人生未试过咁多种, 真系大开眼界好好食
餐厅环境: 好大, 系观塘地铁行十分钟到
坐位舒适: 都放系咁
个人感觉:未试过榴槤放题, 一次过食咁多

详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地

不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解
2019-06-29
2019-08-20 534 浏览
两年之前我已经听过呢间公司搞咗个榴槤放题,但系我惊唔抵食所以冇试过,就系一两个星期之前,我公司有个同事话俾我听真系好抵食任你食食到你呕啊😂经佢推介之後我决定放低港币$680一试究竟💪其实我由公司楼下嘅时候已经闻到好大阵榴槤嘅香味😱可想而知佢榴槤嘅数量几咁庞大😨我真系咁大个仔都未试过一次过食咁多种榴槤😭喺呢个榴槤拼盘入边,我本人最锺意食就系猫山王同埋最右手边嗰个特别嘉宾,猫山王我相信大家都食过我唔多讲《特别嘉宾》:佢个味道比猫山王浓郁,而且带有轻微嘅酒香味同埋有轻微嘅苦味👍至於佢嘅真名系乜嘢我就唔记得咗了😁真系人山人海㗎,个个都食到笑晒口我本人觉得呢$680港币,系真系物有所值👍

真系人山人海㗎,个个都食到笑晒口

我本人觉得呢$680港币,系真系物有所值👍
2019-08-11
2019-08-08 318 浏览
#榴连BB🥛猫山王珍珠奶茶看着店员制作饮品时大大旧榴连果肉毫不吝啬地放下去喝下去榴连的味道洽到好处不像单吃榴连那样浓没有不喜欢榴连的人讨厌的那种强烈味道但又不会太淡让人嚐不到榴连味如果你对榴连有种抗拒的感觉这或许能成为你尝试接触榴连的第一步#榴连爱好者一定钟意
#榴连BB

#榴连爱好者一定钟意
猫山王珍珠奶茶
猫山王珍珠奶茶
2019-07-24 381 浏览
观塘工厦传来一阵榴槤飘香冇谂过一间榴槤专门店居然会隐身响工厦,识得佢系因为响Facebook碌碌下,见佢有搞榴槤放题,不过放题食咁多,惊会好滞,所以作为榴槤fans既我就冇试了。今日咁岩经过,就特登黎试试。呢个榴槤品监盘有5款大马榴槤,味道系由浅至深,我自己最爱系「金包」,够哂甜,口感幼滑。店员建议想试真d唔同品种榴槤既味道,食完一旧就要饮啖水,咦!真系有唔同,猫山王味道最重,仲有少少回甘呢个猫山王奶昔都好好饮,好重榴槤味,不过,食完呢两样,搞到我好饱,唔洗食饭都得
观塘工厦传来一阵榴槤飘香

冇谂过一间榴槤专门店居然会隐身响工厦,
识得佢系因为响Facebook碌碌下,
见佢有搞榴槤放题
不过放题食咁多,惊会好滞,
所以作为榴槤fans既我就冇试了。

今日咁岩经过,就特登黎试试。

呢个榴槤品监盘有5款大马榴槤,
味道系由浅至深,
我自己最爱系「金包」,
够哂甜,口感幼滑。

店员建议想试真d唔同品种榴槤既味道,
食完一旧就要饮啖水,
咦!真系有唔同,
猫山王味道最重,仲有少少回甘

呢个猫山王奶昔都好好饮,
好重榴槤味,
不过,食完呢两样,
搞到我好饱,唔洗食饭都得
2019-07-23 376 浏览
一年一度的榴槤放题开场其实我算後期加入因为我临尾都买到票我们入升降机时已经嗅到榴槤独有的气味唔好讲笑怕榴槤的人真系好晕lift枱上有纸巾,一支水,手套,湿纸巾非常体贴程序分两轮,第一轮先试各种品种各一粒每人一碟第二轮任食环节,任食的品种只有山顶xo, 金包,猫山王猫山王系我至爱,我喜欢他回甘妈妈爱吃淡淡地,太劲味道他唔太中意一车车运送你张枱附近,想食就取,但我战斗力低,食得一碟半,我妈食到两碟半成个过程都好自由,食几多就拎几多很享受这两小时放题
一年一度的榴槤放题开场
其实我算後期加入
因为我临尾都买到票

我们入升降机时已经嗅到榴槤独有的气味
唔好讲笑
怕榴槤的人真系好晕lift

枱上有纸巾,一支水,手套,湿纸巾
非常体贴
程序分两轮,第一轮先试各种品种各一粒
每人一碟
第二轮任食环节,任食的品种只有山顶xo, 金包,猫山王

猫山王系我至爱,我喜欢他回甘
妈妈爱吃淡淡地,太劲味道他唔太中意

成个过程都好自由,食几多就拎几多
很享受这两小时放题
2019-06-01 1011 浏览
自问都几锺意食榴槤,较早前朋友介绍,原来有个地方专卖榴槤,而且仲要唔系平时街市食到既品种,当然要去试下啦。榴槤BB位於观塘地铁站B3出口,步行约5min,便可到达(敬业街65-67号敬运工业大厦2楼B号)。工业大厦比较旧一点,但到2楼後又另一个感觉,一个可爱的榴槤公仔正正就是他们的品牌公仔,见到佢就知道我们黎到啦(榴槤BB)。榴槤BB地方很大,最小应该都有千尺大,而且分小两部分,一边系专卖现货榴槤,另一边是卖其他他榴槤产品。听朋友讲,佢第一次来到时人山人海的,但现在只有小猫3-4只,已没有人专制作饮品、鸡蛋仔、飞碟等美食了。而小食(威化饼)、雪糕都尚有,可以即买即食。另一边可看到,有1盒5棵的榴槤,榴槤品鉴盘。榴槤品鉴盘 - 有5种不同口味,由名种、长柄D158、金包D13、山顶XO D24、猫山王D197 ,大家记得由上而下食(由淡味食到浓味)。看到一盒适合自己心水的,同店员说说可以了(当中有大有小,搵盒大旧一点啦)可能今天到来的时间不对,榴槤食落,没有想像般咁好吃(可能系得5小棵唔够喉),但自己口味觉得名种反而最好食,榴槤香最重,最有口感,慢慢由上吃下去,更有一点点的苦味。

而小食(威化饼)、雪糕都尚有,可以即买即食。

另一边可看到,有1盒5棵的榴槤,榴槤品鉴盘。

2019-04-27 1062 浏览
经常性帮衬榴连bb,平时就算一个人都会去参加佢地既任食! 最近喺Facebook知道又有榴连品鉴盘卖($150)之前无记错系12月任食既时候,靓仔老板就讲过之後要等暑假先到榴连既季节,估唔到咁快又有得食所以都唔抱太大期望店员提醒要由D163食起! ( 其实呢几只都系任食既主打!)我最爱既系金包好甜好creamy!而D24系咬口上就会实在啲!买左两盒仲有冰袋送!~ 之前新开饮品料既时候,曾经fb过反应意见,佢地有邀请过我再去试,可见佢地好尊重出品至於饮品如何? 我就无再试啦!总括而言,呢间卖榴连绝对系信心保证!
经常性帮衬榴连bb,平时就算一个人都会去参加佢地既任食!

最近喺Facebook知道又有榴连品鉴盘卖($150)
所以都唔抱太大期望

我最爱既系金包
好甜好creamy!
而D24系咬口上就会实在啲!

至於饮品如何? 我就无再试啦!

总括而言,呢间卖榴连绝对系信心保证!
2019-03-25 935 浏览
参加了2年任食猫山皇榴槤,第1年因朋友去了旅行没人陪之下也独自试左任食猫山皇,仲比左$880 包送1个2磅的猫山皇令走。今年一於约埋好友一齐品尝任食猫山皇榴槤,今次有晒经验选左11:00am场,因为可以早餐连午餐一起吃个够,还之後有时间行下观堂架骆驼漆大厦及行美亚!记得预早到场地拍照,嗅到四处都是榴槤香味,看见震撼的榴槤山,列陈排开的5类品鉴长碟子,真的是打卡位及可uplaod 相片引死班榴槤皇粉丝。坐位一早安排好晒,与朋友对坐,只是坐位比较窄及迫,手袋也不知放那儿,建议大会下次加设勾在枱底更好!大会以4人1组,枱上有2对胶夹,免费提供了水1枝,手套一对,湿纸巾一张,乾纸巾,公夹令各位可卫生地夹榴槤於自己的碟子上享用。开头上榴槤比较慢,可能开榴槤需时,如可加快速度就好了,希望下年能改善此点。每年会有1种新品种给嘉宾品尝,共5款榴槤品种各1个给试食,大会又会安排讲解榴槤分类及知识,除左食更了解猫山皇更多知识。正识食到老又学到老,!除了猫山皇,还有xo ,1种忘记名字的品种可任食。当然猫山皇是主打,其他2种可食可不食!最後在尾半个钟大家已停手了。我玩游戏令了1个免费猫山皇,开心到弹起。因为
正识食到老又学到老,
!

我玩游戏令了1个免费猫山皇,开心到弹起。
因为而家榴槤连普通泰国金枕头贵到不得了,所以觉得任食猫山皇呢个价钱很化算,对我呢个1个人可食1只7磅榴槤的吃货靓妈,真系回够本吧!

各位最後记得买番个猫山皇榴槤走,因比市面平的。
2018-12-15
$680 (早餐)
2019-01-05 632 浏览
第一次试榴槤品鍳🤭,一次过试5个味😋我的结论是,淡的清甜,越深色越浓而且甜度相应增加,由名种、长柄D158、金包D13、山顶XOD24、猫山王D197,我都是比较喜欢第一个,回味。再试榴槤爆谷,甜甜地,有榴槤味,个人不喜爱榴槤制品,这个就是没有什麽感觉的榴槤爆谷,反而有惊喜的是榴槤奶昔,一大旧榴槤沙冰混入榴槤奶昔,好好味呀!就类似我刚刚开始吃榴槤是泰国同学妈妈,买了好靓的金枕头,放雪柜雪冻,超好味道呀!回味无穷!
2018-10-08
2018-12-03 569 浏览
一家榴槤专卖店-榴槤BB!!每次去马来西亚新加坡都一定会去食榴槤,因为始终多选择过香港!之前响杂志见到榴槤BB D介绍 一直都想去试,因为系由马来西亚空运到港,但系因为身边太少人会顶得住佢阵「香味」 ,终於有一日友人居然问我有无兴趣食!咁梗系即刻话去啦!一上到去已经见到个地方好大,劲大阵香味,系我最爱嘅榴槤!除咗放咗几种大榴槤之外,仲有可以买野饮,试咗杯猫山王奶盖,佢个奶盖唔重芝士味 同榴槤D味系好夹 平时饮乜茶乜茶 我会饮净半杯 因为太腻 但今次系完全饮晒!一个大榴槤两个人系食唔晒 好彩有一盒「榴槤品鉴盘」买,可以一次过试5种榴槤,每种榴槤各一件榴槤果肉有: 名种,长柄,金包,山顶XO,同猫山王 5种唔同层次味道同香浓!佢地仲会俾埋手套,湿纸巾 同纸碗嚟摆粒核,真系好细心!食咗几款我最中意都系猫山王 又香又浓又甜 舖头入面仲有榴槤嘅零食买,我临走就买埋榴槤脆脆同爆米花 POPCORN系食咗一粒跟住完全停唔到口!
一家榴槤专卖店-榴槤BB!!

2018-10-08
2018-11-01 284 浏览
早前为食猫说带我去吃料, 原来去榴槤BB朝圣!! 以前已经听过榴槤BB大名, 店面位於观塘区工厂大厦, 一出升降机就闻到浓浓榴槤香一定不会找错门XD 入门就见到榴槤BB Café, 用餐地方好阔落, 简约长桌只要专注在榴槤上就好! 《榴槤品鉴盘》嚐鲜价$150就可以一次品嚐5种珍贵马拉榴槤, 榴槤BB还贴心的送上胶手套、纸碗和湿纸巾, 方便分享又吃得优雅,抵赞! 首先品嚐1号佳丽《名种》 色泽偏浅, 果肉质地较结实, 味道最淡所以第一道吃。 2号佳丽《长柄 》 味道清甜而且果核超小, 果肉比例最多 3 号佳丽《金包》 名符其实金黄色小包, 肉质特别软滑, 入口细密软绵。 4号佳丽《山顶XO》 果真是XO级尺寸, 肉质较绵密, 果肉成丝口感十足。 5号佳丽大热门《猫山王》 色泽最鲜艳诱人, 榴槤香气最盛, 味道特别甜蜜浓郁, 果肉细腻入口即化, 果然是冠军级别。 品鉴完仍然意犹未尽, 来一杯《一嚿猫山王跌落奶》, 奶昔中加入榴槤果蓉, 口感细滑中带有丝丝果肉,大满足! 临走前看见不少榴槤周边产品, 带走了爆米花跟脆脆, 在家也能享受榴槤好滋味噜~!
早前为食猫说带我去吃料,
原来去榴槤BB朝圣!!

以前已经听过榴槤BB大名,
店面位於观塘区工厂大厦,
一出升降机就闻到浓浓榴槤香一定不会找错门XD

入门就见到榴槤BB Café,
用餐地方好阔落,
简约长桌只要专注在榴槤上就好!

榴槤BB还贴心的送上胶手套、纸碗和湿纸巾,
方便分享又吃得优雅,抵赞!

首先品嚐1号佳丽《名种》
色泽偏浅,
果肉质地较结实,
味道最淡所以第一道吃。

2号佳丽《长柄 》
味道清甜而且果核超小,
果肉比例最多

3 号佳丽《金包》
名符其实金黄色小包,
肉质特别软滑,
入口细密软绵。

4号佳丽《山顶XO》
果真是XO级尺寸,
肉质较绵密,
果肉成丝口感十足。

5号佳丽大热门《猫山王》
色泽最鲜艳诱人,
榴槤香气最盛,
味道特别甜蜜浓郁,
果肉细腻入口即化,
果然是冠军级别。

品鉴完仍然意犹未尽,
来一杯《一嚿猫山王跌落奶》,
奶昔中加入榴槤果蓉,
口感细滑中带有丝丝果肉,大满足!

临走前看见不少榴槤周边产品,
带走了爆米花跟脆脆,
在家也能享受榴槤好滋味噜~!
2018-10-02