2025-05-08
【沙田區】【極尚叉燒】始終我係住喺沙田第一城,第一城開新餐廳,我點都要講吓。開咗 1am第一城 呢個系列都好似冇郁過咁,我自己都會慚愧㗎嘛。我食咗呢間嘢兩次,兩次都係下午茶時段去,所以兩次都係食佢哋嘅「港式下午茶」。平得嚟又食多啲嘢,可以寫到畀大家睇。第一次去叫咗 $39 嘅「巨人西多士」,其實我都幾期待,個名吹到咁大。點知一上菜,巨?邊度巨?冇人識佢喎。不過花生醬都夾得幾足,食落其實唔差嘅。加 $22 要多三隻「牛油蒜蓉雞翼」,好細隻,冇乜感覺。不過要 QR Code 落單,先會見到啲小食。嘢飲我就加 $3 熱「招牌香滑奶茶」加大,加錢係因為佢真係好大杯,慢慢飲幾好嘅。埋單 $64,稍貴。第二次就叫咗 $45 嘅「叉燒皇湯瀨粉」,啲叉燒日日做 gym 咁,勁瘦,不過嘢飲有得配熱「玄米茶」又幾好。今次埋單 $45,都冇咩好挑剔,未必再食。。。(地址:沙田銀城街1-2號置富第一城地下G74-75號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodi
(地址:沙田銀城街1-2號置富第一城地下G74-75號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #第一城 #1am第一城 #極尚叉燒 #巨人西多士 #牛油蒜蓉雞翼 #招牌香滑奶茶 #叉燒皇湯瀨粉 #玄米茶 #1am1725 #1ambackup