黎到依度就唔知点解谂起:人生有个真正朋友的确好极个真正朋友同你一齐去大排档啤啤佢仲更好极居然俾我周围逛下发现左个好地方 —— 楚捻记,平时想食下特色排挡又想坐得舒服都会谂起妹记,原来选择可以更多!依度既装修以霓虹光管做左好多特色、港色字眼同装饰,个人觉得好正好有feel真系卖港味道,餐牌装平凡小妙变成经曲或者改良创新菜,实在要大叫 好吸引啊!!菠萝拔丝咕噜肉,依度既名菜之一,常见平民菜变成文化特式菜,上枱真系有个拔丝,精细而令卖相昇华晒咕噜肉因为用左梅头,又滑又腍又入味,正成道菜既味道真系几好,好有风味七味黄金炸一口金砖豆腐,其实就真系椒盐豆腐咁即,唔算好特别,外脆内滑既,值得叫又唔贵,但就俾佢个名搞到我期望太高劳苏食推介 —— 燕麦金莎虾球个外就知有燕麦同咸蛋一齐做既虾,到底点做到厨师既推介?卖相好,然後一入口燕麦原来同咸蛋几啱,入口唔太乾,一口咬落去,几弹下,系有沉冰水既虾仁口感算好唔错,出面腍滑浓味,咬落脆弹清爽,相当推介大家去食唔饮酒就叫下正宗咸柠七依啲,啤酒都有好多选择成餐饭都觉得好正好味之余系好有feel,好特别既排档风味,唯一系无咁大个胃试得晒佢咁多特别小菜!等睇劳苏再
黎到依度就唔知点解谂起:人生有个真正朋友的确好极
个真正朋友同你一齐去大排档啤啤佢仲更好极

咕噜肉因为用左梅头,又滑又腍又入味,正
成道菜既味道真系几好,好有风味

菠萝拔丝咕噜肉

梅头

滑豆腐

劳苏食推介 —— 燕麦金莎虾球
个外就知有燕麦同咸蛋一齐做既虾,到底点做到厨师既推介?
口感算好唔错,出面腍滑浓味,咬落脆弹清爽,相当推介大家去食
唔饮酒就叫下正宗咸柠七依啲,啤酒都有好多选择

金虾

梅头
滑豆腐
金虾
战斗碗
店舖装潢模仿大排档,霓虹光管、木枱木凳、 手绘墙画等,弥漫着一股新派大排档气息。菜色多到令人选择困难症发作,终於拣到以下菜式。上菜速度更是秒速,五分钟内已经上咗两道菜。 先试了震店之宝 「霸王风沙鸡」 估唔到只是半只鸡,但看上去份量超大 , 重手葱花、炸蒜粒铺得满满, 完全将鸡件盖过, 寻宝一样地找到一件鸡腿, 夹上来已感到软软淋淋, 看上去是刚刚熟,鸡香细滑,而且鸡皮也是涨卜卜的,直觉话我知只鸡系用浸熟, 因为口感同蒸熟有很大差距。 难怪九成客人也来叫鸡。 「菠萝扙丝咕噜肉」$88 用上是梅头肉, 瘦肉比例较多, 但咬落一啲都唔觉得乾,有嚼劲, 但略嫌炸粉有点厚, 但相当索汁;酸甜汁味道调得好出色, 酸甜度平均, 以蜜桃片、菠萝片、洋葱丝等令味道更丰富。而最有趣的地方是加上以糖制成的扙丝和啄啄糖, 更添睇头。加碗 可自行调教 猪油、酱油、葱花、莞茜等,随自己的口味加减, 令丝苗米香变得更精彩。 泰式口味 「飞天通菜煲 」$69 我个人超推介,原煲上存热一流,通菜爽脆入味,惹味咸香,只因为加了虾干、蒜粒、红椒等重口味食材,完全地感到镬气十足。 两人吃得超饱也只须 $340,性价比

菜色多到令人选择困难症发作,终於拣到以下菜式。
上菜速度更是秒速,五分钟内已经上咗两道菜。

先试了震店之宝 「霸王风沙鸡」

「菠萝扙丝咕噜肉」$88

加碗 [砵仔猪油捞饭]

泰式口味 「飞天通菜煲 」$69

两人吃得超饱也只须 $340,性价比超高,完全地将星期四嘅闷气一镬过清晒 。

食咗啲咁香口既野,真系要饮杯冻野解喝,估唔到连沙冰都有
「腐竹鸡蛋糖水沙冰」$33
等一口饮落去吾系好似腐竹糖水味,不过越饮味道会越出,超冰凉,解喝一流。
2020-05-20 3418 浏览
楚捻记的大名, 从朋友之间听过, 它有传统街头大排档风味, 却坐得舒适, 感觉卫生。朋友喜欢光顾一些有善心的餐厅, 这间也是其中, 因为它开业後三个月每星期都会派饭予有需要人士。大家都会老, 会有需要帮助的时候, 这时得来一个免费饭, 实在温暖。而我们这些爱吃的消费族群, 可以做到的, 就是用金钱去惩罚它吧。第一次来, 当然要试它的特色菜色, 除了墨鱼饼, 其他都是西环店限定, 要不枉此行嘛!环境方面是七八十年代怀旧装潢设计, 店内播放八九十年代的旧歌, 满有风味。煎蚝饼$128新鲜热辣的蚝饼, 看样子似是炸出来的, 香口但不是很脆的那种, 内里满有蛋香, 蚝只比较大而且蚝味鲜, 没一点臭腥。附上了豆瓣酱和鱼露, 总觉得煎炸物沾酱汁吃比较滋味。即使两个人吃, 也不感觉很腻, 因为它不算很热气, 又不太油腻吧, 当然多些人分享会更好。香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼$88这个是唯一一个非西环限定, 但我们都觉得很有惊喜。黑松露通常用於西方菜式, 将它融入中菜中, 却没有违和感, 黑松露香味讨好怡人, 莲藕墨鱼饼口感有层次, 味道一流, 是一个心机菜式来, 不是到处可吃到。我会推介这个做今晚的NO

煎蚝饼$128
附上了豆瓣酱和鱼露, 总觉得煎炸物沾酱汁吃比较滋味。

香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼$88
这个是唯一一个非西环限定, 但我们都觉得很有惊喜。
黑松露通常用於西方菜式, 将它融入中菜中, 却没有违和感, 黑松露香味讨好怡人, 莲藕墨鱼饼口感有层次, 味道一流, 是一个心机菜式来, 不是到处可吃到。我会推介这个做今晚的NO.1菜式!

黑栢叶炒鸡肾
餐厅选用比较浓味调味的做法, 酱汁辣度蛮强劲, 鸡肾爽口, 份量比较多, 黑栢叶本身没特别味道, 也是吃其爽, 通常黑栢叶较韧身, 这里的也不会, 较易咬, 这个餸菜用来送饭不错。

半只西楚霸王鸡$128
半只鸡份量真有点多, 我们想吃的愿望太多, 肚子太窄, 结果浅嚐一点, 打包回去。
鸡件本身味道较淡口, 全靠特多的炸蒜和葱提升味道, 细心地酱油是另外附上, 不怕被弄得太咸。

清补凉
大排档比较多热气食物引诱, 最後送来了糖水清补凉, 比较少见, 它有滋阴润燥的功效, 很足料, 我们都吃光那些料, 利害, 糖水亦感觉滋润, 不太甜。

发现这里菜式价钱实惠, 而且不收加一, 两个人三百几元份量已多到吃不完, 十分抵食, 吃完更有糖水送赠, 完满的感觉, 怪不得这麽受欢迎了。整个晚上很多时间都有人等位。
  • 香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼
2020-05-16 2489 浏览
肺炎疫情限聚令放宽,立即同老公去西环探下姨婆一家,行到姨婆家附近见到有楚捻记大排档,记得在土瓜湾食过,味道唔错,餐厅地方系乾净衞生又有大排档风味,而家西环开左分店,梗系要带埋姨婆去试下。好在我们不超过8人,可以坐埋一齐食!先去用QR code攞飞等位,之後店员为我们量体温,入座後送上一次性即弃餐具和清茶。西楚霸王鸡半只:将葱油淋在白切鸡上,再加上大量炸蒜增添香味,鸡皮爽口,肉质嫩滑,又香又美味!绝对不能错过!枝竹火腩豆腐煲:用热腾腾的煲仔盛载,枝竹、豆腐吸尽酱汁和火腩的精华,火腩炆煮後更腍更香。星洲炒米:炒得有获气又够香,加入咖喱粉等香料,并用义烧、火腿、虾、蛋、洋葱、芽菜等伴炒出带着金黄色泽的米粉,风味独特,香气四溢,味道带辣,十分惹味!鲍汁海皇福建炒饭:足料够份量,用料有带子、鸡肉、冬菇、菜粒、虾。并用鲍汁调制献汁淋上饭面,饭用蛋炒过特别香,拌匀浓郁惹味的酱汁,令人食不停口!用碗饮啤酒,老公话比用杯饮豪D。腐竹鸡蛋糖水沙冰,是店家送的甜品,很香腐竹味,味道甜美又冰涷。
用碗饮啤酒,老公话比用杯饮豪D。
2020-05-11
1K
2020-05-14 3437 浏览
听过楚捻记呢个大名都知道佢第一间分店喺土瓜湾,你又知唔知呢间大受食客欢迎嘅餐厅刚刚喺西环开咗分店?想帮衬呢间黄店嘅香港区朋友唔使再过海啦。上个月尾西环店试业之後,大部分人嘅反应都系同原店一样,而且仲要出左几个西环店独家提供嘅菜式。刚巧喺西环经过,咁就不如试一试佢嘅水准,当晚呢度依然人头涌涌,就如土瓜湾店一样排到七彩。由於太多人排队,最後我都系决定买外卖番屋企食。系等位期间:入咗去餐厅睇咗睇装修,靓好多,保存了原店嘅风格,而且更加有特色。有几个菜式喺呢度先有,其中一个点题作系西楚霸王鸡,大量嘅姜葱加蒜蓉和豉油,新鲜嫩滑嘅鸡,吃到又点会唔好,虽然只系叫咗半只,但份量都好足,送饭一流。最正系攞葱来吃,加上炸蒜头等等的调味,分分钟好食过只鸡。如果当场食,一定要叫个猪油捞饭送。另外煎蚝饼都系呢个分店先有,当然话俾你听呢度嘅蚝饼好过好多潮州店你都未必会信。其实我觉得表现中等,只不过蚝仔比较少,系唯一致命伤。试咗呢度嘅新菜式,当然要试吓传统嘅出品,睇吓同土瓜湾店有冇特别大分别。我最锺意系原店食嘅香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼,吃下去,比起原店的味道更好,黑松露的幽香和莲藕满满,而且墨鱼饼感觉充实,依然是必

想帮衬呢间黄店嘅香港区朋友唔使再过海啦。

由於太多人排队,最後我都系决定买外卖番屋企食。

最正系攞葱来吃,加上炸蒜头等等的调味,分分钟好食过只鸡。

如果当场食,一定要叫个猪油捞饭送。

我最锺意系原店食嘅香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼,吃下去,比起原店的味道更好,黑松露的幽香和莲藕满满,而且墨鱼饼感觉充实,依然是必点的。

最尾系西柠鸡,最好系佢个汁同鸡会分开,外卖也吃得安心,质素上佳,同系当场食无分别。

虽然我个人唔会赞到呢间野天上有,地下无,但以一个相对不错的价钱,同朋友用战斗碗饮番杯冰凉啤酒,食下小炒系唔错嘅,而家一路向西之後,港岛区嘅朋友都可以嚟呢度朝圣啦。

捻记大排档
西环石塘咀皇后大道西554-560号日富里百好大厦地下1号舖
2020-05-12
15 分钟 (外卖自取)
2020-07-05 0 浏览
黑栢页炒鸡肾花-惹味拔丝咭噜肉-个甜酸味食到层次感猪油捞饭-虽然好香好食,但.....真系吴敢食咁多👍黄金九肚鱼-咸蛋黄味浓但吴会死咸啫啫通菜煲-惹味,不过食到尾个d好咸
2020-07-03
霸王鸡
鼓椒炒鹅肠
拔丝咭噜肉
黄金九肚鱼
黑栢页炒鸡肾
  • 拔丝咕噜肉
2020-07-02 2 浏览
大排档最出色嘅就系小炒本来想堂食但原来book位已经要晚上九点後先可以入座唔紧要, 睇住左外卖餐单,唔贵啊,好多菜式都好想试下仲有支细嘅消毒酒精送,几好!今次同屋企人一齐分享蜜椒薯仔牛柳粒好好食牛柳粒好香,靓牛薯仔索汁,甜香味正连青椒都食清光,下次一定再点七味黄金炸一口金砖豆腐少少辣,小朋友食唔到呢只辣味大人食到舔舔脷脆d就好,不过外卖算好Ok 瑶柱虾粒带子蛋白炒饭食饱饱既饭地道港式煎蚝饼一大个大盒,好大件蚝都好大只,无沙可惜外卖返嚟唔脆有啲淋燕麦金沙虾球 你锺意金沙嘅香味,甜甜地虾食落几新鲜,下次都想再食!燕麦系装饰,冇乜味嘅
大排档最出色嘅就系小炒
本来想堂食但原来book位已经要晚上九点後先可以入座
唔紧要, 睇住左外卖餐单,唔贵啊,好多菜式都好想试下
仲有支细嘅消毒酒精送,几好!

今次同屋企人一齐分享

蜜椒薯仔牛柳粒
好好食
牛柳粒好香,靓牛
薯仔索汁,甜香味正
连青椒都食清光,下次一定再点

七味黄金炸一口金砖豆腐
少少辣,小朋友食唔到呢只辣味
大人食到舔舔脷
脆d就好,不过外卖算好Ok

瑶柱虾粒带子蛋白炒饭

食饱饱既饭

地道港式煎蚝饼
一大个大盒,好大件
蚝都好大只,无沙
可惜外卖返嚟唔脆有啲淋

燕麦金沙虾球
你锺意金沙嘅香味,甜甜地
虾食落几新鲜,下次都想再食!
燕麦系装饰,冇乜味嘅

2020-07-01 14 浏览
一家6点去都已经超多人坐低食紧,好彩上网book咗位。餸菜都叫快上,唔使等好耐。店内播住经典大热金曲,食住咁流行经典50年😆好多餸菜都系经典大排档菜式,煮得够镬气够香口。屋企小朋友老人家都赞好!整体啲嘢食好好,有太多想试,要覆啅!拔丝好好食,咕噜肉少个味不错炸到好香口嘅惹味白饭鱼港式蚝饼,正!唔出油,蚝仔都大只猪油捞饭,好味到呢。。。将减肥放埋一边先啦!食d咁香口嘢,当然要啤下,有埋冰冻战斗杯,正!
一家6点去都已经超多人坐低食紧,好彩上网book咗位。

整体啲嘢食好好,有太多想试,要覆啅!

拔丝好好食,咕噜肉少个味不错
拔丝咕噜肉

小炒王

炸到好香口嘅惹味白饭鱼
椒盐白饭鱼

港式蚝饼,正!唔出油,蚝仔都大只
港式蚝饼

猪油捞饭,好味到呢。。。

将减肥放埋一边先啦!
猪油捞饭

食d咁香口嘢,当然要啤下,有埋冰冻战斗杯,正!
啤酒@战斗碗
2020-06-27
拔丝咕噜肉
椒盐白饭鱼
港式蚝饼
猪油捞饭
讲到大排档一定唔少得最近hit爆嘅黄店楚捻记,最早至少一星期前去预约订座,试过walkin去食至少等得上一个钟以上,少啲耐性都食唔到,之前得土瓜湾一间店舖,而家西环都有分店了,系香港大学站b岀口,行5分钟左右就揾到了餐厅,方便咗港岛嘅朋友仔。 燕麦金沙虾球 $92 (8/10)金沙等於咸蛋,咸蛋黄蓉混合虾球炒成,整块虾球新鲜爽口,加上咸香惹味嘅咸蛋黄蓉,十分入味。脆皮炸大肠(凤梨底) $86 (8/10)大大块嘅猪肠,非常邪恶,猪肠皮炸到脆卜卜,配搭菠萝片一齐食,味道清新而不油腻。蜜椒薯仔牛柳粒 $98 (8/10)黑椒薯仔牛柳粒系每一间大排档必备之餸菜,不过楚捻记嘅蜜椒薯仔牛柳粒,暂时系我食过最好食嘅,牛柳粒唔会炒得过火,加上蜜糖及黑椒作调味,甜甜辣辣好易入口。西楚覇王鸡(半只) $125 (7.5/10)满满嘅炸蒜及香葱,带岀了鸡嘅味道,另外配上自家制嘅酱汁,唔会过咸之余,而且十分入味。香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼 $88 (7.5/10)由於手打关系,而且混合咗莲藕嘅墨鱼饼,特别爽口,加入咗唔少嘅黑松露,令墨鱼饼味道大大提升。酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸 $92 (7.5/10)手打

燕麦金沙虾球 $92 (8/10)

脆皮炸大肠(凤梨底) $86 (8/10)

蜜椒薯仔牛柳粒 $98 (8/10)

西楚覇王鸡(半只) $125 (7.5/10)

香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼 $88 (7.5/10)

酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸 $92 (7.5/10)
手打牛丸爽口弹牙,有如乒乓球,而且亦唔会炸过火喉,真系名乎其实嘅乒乓球牛丸,轻轻咬开,慢慢流岀了黑松露芝士,十分惹味。

飞天通菜煲 $69 (7/10)
虾乾虾酱炒通菜,味道突岀,上菜时仲听到”炸炸声”,镬气十足!

港式地道煎蚝饼 $65 (7/10)
新鲜热辣即炸嘅蚝饼,厚厚地又大大件,混入了大量蛋酱,蛋香味十足,而且蚝只唔细,新鲜唔腥臭。

楚捻记小炒王 $85 (6/10)
中规中矩,没有太大嘅惊喜。

原只脆皮炸猪手 $125 (3/10)
炸猪手简直系咁多餸之中,最差嘅一道。猪皮唔够脆,猪手肉炸得唔够透,入面啲肉唔熟。

後记: 食大排档当然唔少得嗌返枝啤酒啤啤佢啦,加埋雪到冰嘅战斗碗,夏天饮,你都咪话唔爽。食到咁上下,待应会问你小菜到齐了没有,然後送了每人一碗嘅中式糖水,清补凉或蕃薯糖水二选一,清清甜甜嘅清补凉够晒下火,蕃薯糖水姜味十足。小编先後去咗两次,埋单都系百五元左右,价钱化算,又好食,真系平民中嘅星级大排档。

😋味道: 7.5/10
  • 西楚覇王鸡
  • 香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼
  • 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸
2020-06-29 25 浏览
刚巧在上环踢完场夜波⚽,原本只想食少少嘢!今晚就放纵一下自己,过来捻佢两手小菜先。横街巷内,怀旧装修一番。睇到海报略知一二。过咗十点消夜88折,加上唔使排队。😜《腐竹鸡蛋白果沙冰》 惊喜! 完全喝出腐竹鸡蛋糖水嘅味道,如果有甜度选择更好!收你咁贵一碟牛丸比啲乜捻手嘢你《 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸》惊喜!惊喜!!惊喜!!! 认真事说三次。牛丸内,黑松露与芝士混合,加上手打鲜牛肉丸弹牙口感与鲜味,配合得天衣无缝,面层轻洒上幼盐更能吊出味。😋😋😋店员妹妹真情推介《韭菜花炒咸肉》 镬气十足,虽然油份较多,好像不太健康,但是真的非常惹味,镬气十足; 咸肉先拉油外轻脆内juicy,「如果唔怕肥,放马过嚟。」埋单前糖水赠送《 热姜汁蕃薯糖水》&《冻清补凉糖水》 虽然是免费,亦绝无欺场, 番薯糖水须然略甜, 但糖与姜融合均衡; 清补凉料十足,解暑良品。PS. 翻睇自己写嘅食评,真系怀疑自己好似收咗钱咁写,(我当然唔会咁做啦)😭所以我会短期内,再去土瓜湾总店试一试楚捻真伪。食物卖相=(满分20) 17食物味道=(满分20) 19服务质素=(满分20) 16装修整洁=(满分20) 18性价比率=(满分
横街巷内,怀旧装修一番。

睇到海报略知一二。

过咗十点消夜88折,加上唔使排队。😜

腐竹鸡蛋白果沙冰

收你咁贵一碟牛丸比啲乜捻手嘢你
《 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸》
惊喜!惊喜!!惊喜!!! 认真事说三次。
酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸

店员妹妹真情推介《韭菜花炒咸肉》
韭菜花炒咸肉

热-姜汁蕃薯糖水 & 冻-清补凉糖水

食物卖相=(满分20) 17
食物味道=(满分20) 19
服务质素=(满分20) 16
装修整洁=(满分20) 18
性价比率=(满分10) 9(宵夜时段88折计)
回头指数=(满分10) 10
总评分(满分100)89分
2020-06-27
$85 (宵夜)
腐竹鸡蛋白果沙冰
酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸
韭菜花炒咸肉
热-姜汁蕃薯糖水 & 冻-清补凉糖水
2020-06-27 37 浏览
朋友话想试呢间小店 第一次我地无订位 结果话要等到 930 我地无等到 店员话 最好一星期前订定位 所以我就约好哂屋企人父亲节前 再去食 顺便庆祝爸爸节 😍😍去到 有订位果然唔使等 值得一赞 服务都好好 🥰🥰 我地一行八人叫左好多食物 但个人认为佢个薯仔牛柳粒真系值得一试 因为好好味 同埋个猪大肠都好好味 有个菠萝垫底 我觉得同垫个菠萝一齐夹住食 可以减低油腻感觉 同埋啤酒好抵饮 有推介 仲会有战斗碗俾埋你 老人家🧓睇到好开心 😂😂总结 我觉得都算食得过 但要早成个几星期前就夸张咗少少 不过同理念的小店 都值得帮手 ☺️☺️

总结 我觉得都算食得过 但要早成个几星期前就夸张咗少少

不过同理念的小店 都值得帮手 ☺️☺️
2020-06-20
2020-06-08 433 浏览
噚晚一家大细听朋友介绍去帮衬,本来满心期望。点知一坐低发现所有碗都系即弃胶碗,已经非常不满(自己已经唔系环保L)。叫完餸发觉所有食物都有共通点,琵琶豆腐黑、炸大肠唔脆、鸡无味、通菜无摘,除用砂煲上之外其余全部都系不温不冻难食非常。唯一可赞系招呼有诚意。埋单一个字平,平有鬼用咩,坐低食系想好食呀!最惨系临走仲要见到熟人,对方话你都嚟食一定有番咁上下。我即时表态叫佢唔好有期望。只此一次,永无回头!
2020-06-01 364 浏览
约咗屋企人嚟楚捻记食饭,好多人等位,好彩预先订咗枱。金沙黄金白饭鱼啲炸蒜辣辣地脆卜卜配外脆内软嘅白饭鱼好好食。豉椒炒蚬就麻麻哋,虽然个豉椒汁都几浓味,但系啲蚬唔新鲜食落有沙同埋冇乜镬气。猪油捞饭啲豉油猪油葱同芫荽全部可以根据自己喜好落,依家出街好少有得食,好味好邪恶。香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼,黑松露味同墨鱼味够晒浓。菠萝拔丝咕噜肉味道酸酸甜甜,咕噜肉香脆,最特别系佢旁边放上手工糖丝,上面滴左少少餸汁。燕麦金沙虾球系我最锺意嘅餸,虾球表面有咸蛋酱,咸咸地又甜甜地咁几好味。西楚霸王鸡布满炸蒜跟香葱好正,但系太多骨同未够熟。啫啫生菜煲辣辣地d菜清甜入哂味几好食脆皮炸大肠底下垫左d菠萝片叫咗九个餸几个饭同啤酒埋单$1000有找仲有糖水送超抵食!!!
约咗屋企人嚟楚捻记食饭,好多人等位,好彩预先订咗枱。

金沙黄金白饭鱼啲炸蒜辣辣地脆卜卜配外脆内软嘅白饭鱼好好食。

香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼,黑松露味同墨鱼味够晒浓。

西楚霸王鸡布满炸蒜跟香葱好正,但系太多骨同未够熟。

啫啫生菜煲辣辣地d菜清甜入哂味几好食
脆皮炸大肠底下垫左d菠萝片

2020-05-30
2020-05-26 239 浏览
Finally got to try this highly recommended place from a few of my friends! As they opened a perfect location recently near HKU stations. It was full house when we came here on a Sunday night, the menu selection was great, lots of options for us to choose from and they also provided a syp only signature dishes recommendations! - Garlic chicken with soy sauce, fried oyster pancakes and also chilli chicken 🍗 w/ onions. We picked the former two and also added their signature dish - chili 🌶 squid 🦑.