3天前 0 浏览
分享一下今晚喺科學園入面一間梨滿園韓式餐廳食燒肉放題嘅體驗。店內枱櫈擺放整齊,每張枱都有足夠空間,用餐唔會覺得擁擠,枱上放置精美餐具同燒肉所需嘅烤盤、夾等工具,乾淨冇笠痴痴,搭配柔和燈光同溫暖嘅色調,牆上掛著韓國風格嘅畫作同裝飾品,營造出濃厚嘅韓國氛圍,比人感到放鬆舒適。燒肉放題所提供嘅種類除左燒肉嘅食材例如海鮮、肉類、菇菌類等,仲有韓國料理,前菜、小食、湯品、主食、壽司、刺身等等,飲品都有啤酒、汽水、茶,款式都幾多。我地主要都叫左唔同嘅肉類,美國牛板鍵,肉質鮮嫩多汁,烤至微焦嘅外皮帶有濃郁香氣。橫隔膜肉同牛肩肉都令人驚艷,口感豐富,帶有滿滿肉汁,令人欲罷不能。除左牛肉,厚切豬五花腩片同豬頸肉都係我最愛。豬肉經過燒烤後,肥瘦相間嘅口感,又軟又脆實在令人回味無窮。仲有燒帶子,外觀金黃誘人,散發著淡淡嘅炭烤香氣,質地鮮嫩多汁,帶子鮮甜。除左燒肉都叫左唔同種類嘅食物,海帶湯清爽可口,豆腐辣湯口味濃郁、辣辣嘅香氣四溢,聞落已經好吸引。辣湯融合豆腐嘅细腻口感,香辣度調較剛好。另外韓式炸雞外酥內嫩,能夠保留雞肉嘅原汁原味,又帶有獨特嘅韓式風味,美味十足。而雞肉石鍋飯味道濃郁鮮美,石鍋中嘅飯粒吸收各

燒肉放題所提供嘅種類除左燒肉嘅食材例如海鮮、肉類、菇菌類等,仲有韓國料理,前菜、小食、湯品、主食、壽司刺身等等,飲品都有啤酒、汽水、茶,款式都幾多。

另外韓式炸雞外酥內嫩,能夠保留雞肉嘅原汁原味,又帶有獨特嘅韓式風味,美味十足。而雞肉石鍋飯味道濃郁鮮美,石鍋中嘅飯粒吸收各種食材嘅風味,口感香糯,配上韓國辣醬甜甜而香辣,滿滿嘅幸福感。

整體而言,今次嘅韓燒體驗能夠一次過享受到韓國美食豐富多樣性同埋獨特風味。而且店內抽風設備完善,唔會有油膩同焗促感,唔錯。
2024-04-25
用餐时段
2024-04-07 70 浏览
📌梨滿園韓國料理 (科學園)好中意燒肉嘅我 終於同朋友一齊黎韓燒 我地呢個餐哥以任食刺身 燒肉仲有海鮮~海鮮有帆立貝、生蠔、帶子同海蝦個人好中意食帆立貝同海蝦 蝦肉彈牙唔會霉刺身水準正常 白玉豚同三文魚都幾好食~叫左好幾款唔同嘅牛肉😆牛仔柳扒已經調左味 入口軟淋 好好食~牛板腱都要試😆牛味濃郁 有啲咬口~仲叫左啲小食迷你海鮮煎餅煎到好香口 食太多肉想食下啲小食 呢個都係唔錯嘅選擇炸雞好脆卜卜 又唔會炸到啲肉質乾本身想試下啲湯但太飽無叫咁多了🥲
📌梨滿園韓國料理 (科學園)
好中意燒肉嘅我 終於同朋友一齊黎韓燒
我地呢個餐哥以任食刺身 燒肉仲有海鮮~
海鮮有帆立貝、生蠔、帶子同海蝦
個人好中意食帆立貝同海蝦 蝦肉彈牙唔會霉

刺身水準正常 白玉豚同三文魚都幾好食~

牛板腱都要試😆牛味濃郁 有啲咬口~

仲叫左啲小食
迷你海鮮煎餅
煎到好香口 食太多肉想食下啲小食 呢個都係唔錯嘅選擇

炸雞
好脆卜卜 又唔會炸到啲肉質乾

本身想試下啲湯但太飽無叫咁多了🥲

2024-03-31 98 浏览
科學園越來越多餐廳進駐,而且泊車方便,用餐環境舒適,所以間中都會過嚟食吓飯。今日就去咗食韓燒,我哋選擇頂級韓燒放題,有A+級牛肉,頂級海鮮和刺身。星期一至四每位只需$238,90 分鐘內可以盡情任食多款美食。食韓國菜最鍾意食佢哋嘅前菜,呢度有泡菜、菠菜和大豆芽,另外侍應開始嘅時候仲會先送上生菜、蒜片和大醬。呢度嘅牛仔骨、牛仔扒同橫膈膜肉都係必試之選。牛仔骨肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣。入口即化的口感讓人回味無窮。配合餐廳特製的醬料,更能提升牛肉的風味。牛仔扒肉質比較少油脂,但香氣濃郁。兩邊輕輕燒下,可以保持了肉汁和嫩度,口感仍然十分細緻嫩滑。對於比較追求肉質的人來說,這款牛仔扒絕對是不錯的選擇。橫膈膜肉則肥瘦相間,香甜可口,絕對係肉食愛好者嘅最愛,是絕對值得一試的招牌菜之一。另外,豬腩肉肥瘦相間,入口即化,肉質鮮嫩多汁;牛肩肉則是口感緊實,肉質鮮美,亦值得一試。除咗肉類之外,海鮮都係呢間餐廳嘅招牌之一。特別是帆立貝、蝦和帶子。帆立貝鮮甜爽口,蝦和帶子都非常新鮮,質素絕對有保證。另外仲有魚生刺身可以任食。呢間韓式放題餐廳除咗有燒肉外,仲有好多其他熱食,煎餅、石頭鍋飯、泡菜湯

呢間韓式放題餐廳除咗有燒肉外,仲有好多其他熱食,煎餅、石頭鍋飯、泡菜湯等選擇,我地點咗海鮮煎餅炸雞炸雞皮脆肉嫩,海鮮煎餅鮮甜可口,每樣食物都唔錯。

飲品方面有唔同種類嘅韓國汽水、果汁等,同埋啤酒都係免費任飲,最後食埋杯雪糕超滿足。

2024-03-18 141 浏览
📍 梨滿園韓國料理 ( 沙田科學園) 燒肉🤪刺身☺️海鮮😗一次過滿足晒三個願望🤭簡直係肉食愛好者嘅天堂🥰👍-美國牛板腱肉質嫩滑 脂肪分布平均 入口即溶 忍唔住encore咗十幾碟👍😙~燒海蝦🙈新鮮海蝦肉質鮮嫩 燒到好香🤪~三文魚刺身🥳食落都幾新鮮 都算嫩滑 好過出面大部分嘅放題店 🥳~惹味豚肉炒飯😙必點菜式之一🤪豚肉好味👍炒飯炒得夠香有口感🤭搭配了豐富既配料同調味料 食到好滿足👍總括嚟講🤪呢間韓燒放題餐廳質素好好 有齊晒想食嘅嘢 仲要真係好好食🙈

📍 梨滿園韓國料理 ( 沙田科學園)

-美國牛板腱

~燒海蝦🙈
新鮮海蝦肉質鮮嫩 燒到好香🤪

~三文魚刺身🥳
食落都幾新鮮 都算嫩滑 好過出面大部分嘅放題店 🥳

~惹味豚肉炒飯😙

2024-03-16 121 浏览
在沙田區有活動,晚上一家決定在科學園吃晚飯。我的孩子很喜歡吃韓燒,這兒既乾淨,又闊落,抽風系統十分強勁,十分適合有小朋友的家庭用膳。侍應在我們未開始點食物前已經奉上泡菜、大豆芽等前菜,另外還配上不同醬料及生菜、切粒片的蒜頭以作吃燒肉用。本人十分喜歡A+頂級牛肉的牛肉組合,其中牛仔骨更是我們的最愛,不但醃得十分入味,而且口感軟嫩,真是必食之選!另外我也很喜歡半殼帆立貝及帶子,口感軟嫩,一絲絲的。這兒也有壽司、煎餅、石頭鍋飯、拉麵等選擇,我點了海鮮湯拉麵,味道有少許辣,材料足。飲品方面有不同種類的汽水、果汁飲品及酒類,任君選擇。甜品方面是牛奶公司的雪糕,有香芋味和雲呢拿味。吃燒肉時,侍應都很細心照顧我們的需要,例如主動更換煮食紙,見我們未拿飲品又會主動提醒飲品位置。

另外我也很喜歡半殼帆立貝及帶子,口感軟嫩,一絲絲的。

飲品方面有不同種類的汽水、果汁飲品及酒類,任君選擇。
甜品方面是牛奶公司的雪糕,有香芋味和雲呢拿味。
  • 美國牛仔骨
2024-01-15 340 浏览
韓國菜俾人嘅感覺係辣🌶️🥵所以我每次都會好抗拒,但係公司實在太多同事想試,所以我地就照跟左去食科學園入面嘅韓國菜🇰🇷一坐低店員會按人數放底前菜,通常係韓式泡菜+另一個配料 (南瓜,芽菜,薯仔條之類)1. 雞石頭鍋飯 $67個鍋飯一到要記得落少少韓式辣醬,然後落力咁搞下佢,如果未好易就會黐底,唔止整唔到飯焦仲會燶晒,變苦😅啲飯粒粒分明㗎😋凍冰冰嘅天氣去食就真係好暖好好食👍🏽2. 韓式雞扒蛋包飯 $68塊雞扒都幾juicy, 隻蛋包住啲飯包得好完整好靚!仲有配份沙律添🥗

1. 雞石頭鍋飯 $67

啲飯粒粒分明㗎😋凍冰冰嘅天氣去食就真係好暖好好食👍🏽

2. 韓式雞扒蛋包飯 $68

2024-01-12
2023-10-17 617 浏览
自從樂富店結業後,就未有舆韓烤碰面了,多次想到科學園探你,可惜就是路途遙遠,今日因為特別日子,所以就特別來到聚一聚。入到嚟都差不多1時半,座位全滿,大多食客是食午餐定食,我們老遠特來,當然食放題,十分喜歡此店的放題主食,有石頭窩飯,又有韓式熱湯及炸雞,煎餅,每樣食少少,大滿足!韓式前菜也是我的最愛,味道適中,並不覺得落了過多味精。燒烤的牛片,牛肉新鮮,質素保持,特別係海鮮及魚生,絕不行貨。最可惜位置太遠了!
2023-10-15
庆祝纪念
生日
2023-08-06 723 浏览
帶子,個個鮮嫩彈牙,可以明顯感受到佢地係新鮮現點,一啖咬落即刻散發出濃郁嘅海鮮甜味,令人回味無窮。佢哋用簡單嘅調味,只撒少許鹽同胡椒,就足夠突顯帶子本身嘅鮮味,唔會過份蓋過食材原本嘅特色。而水冷麵都係傳統手工製作,實實在在感受到師傅用心。每條麵條都係筆直而有咬口,清爽唔膩口。配埋帶子食,真係無得挑剔!冷麵嘅酸辣調味亦恰到好處,帶出一份別樣的清新感。

2023-07-12
用餐时段
2023-07-01 859 浏览
⭐️韓式雞扒蛋包飯 $68呢個係我同事推介,好有驚喜,賣相都幾靚,蛋包飯的蛋好嫩滑,唯一唔好係入面係白飯,雞扒也煎得香口嫩滑,旁邊有滿滿的沙律,平衡返一下食肉的罪惡感。⭐️韓式鐵板三拼(牛,豬,雞)$68賣相好一般,但肉好多,夠兩個人食了,肉質一般,68蚊黎講咁多肉就不要要求太多,下面有些洋蔥墊抵,伴有白飯。午市套餐每人都附送前菜兩款(泡菜,芽菜,芥蘭)及飲品
⭐️韓式雞扒蛋包飯 $68

⭐️韓式鐵板三拼(牛,豬,雞)$68

午市套餐每人都附送前菜兩款(泡菜,芽菜,芥蘭)及飲品
韓式雞扒蛋包飯
鐵板三拼(牛,豬,雞)
2023-06-19
這間香港科學園的(梨滿園)店內有個女職員, 其他職員稱佢為(大家姐), 佢也自稱自己是經理, 我同家人大約7pm左右去這間店食晚飯, 當我們一入去, 我見有好多位,這個經理問有無預約, 我們話無, 跟住佢反應大 就話:(做咩你們唔約, 無位wo), 佢咁講,之後我們就話去另一間食, 但另外其他職員就好好, 搵了位比我們, 叫我們入去坐, 都ok。我們就決定入去食,但當我們落第二次單後, 食物也來了, 突然這位經理走過來, 態度很惡話:(你們過曬鐘, 我好忙,我唔得閒同你講), 提都無提我哋幾時夠鐘, 也無同我們解釋點樣計鐘, 是入坐計或是落單計, 態度極差。 我忍不住問佢叫咩名, 職員証號碼幾多號, 佢驚唔肯比, 其實這間店食物唔差, 其他職員態度唔錯, 只係這個自稱經理店員, 實在態度好差, 還有, 她也負責收銀,如果這間公司見到這個評語, 要考慮下這位員工是否適合做經理這職位
1)walk-in冇之前book位,該店經理怪責客人,給說話你聽。2)食燒烤放題不選擇頂級,有面口你睇。3)夠鐘前不會作任何提醒,入座時亦不會有任何說明食用時間,系統亦無提示。當夠鐘經理就開口大罵:「你哋夠哂鐘!比錢走啦!我好忙架,唔會提你哋!」4)我哋表示十分不滿要投訴,要求店舖經理來處理。她表示自己是經理,她不但不願意提供姓名及員工編號,仲話冇講過,又話有CCTV。我們話好呀,有CCTV證明你服務態度惡劣,開口罵食客!
2)食燒烤放題不選擇頂級,有面口你睇。
2023-05-21
2023-05-14 551 浏览
這天到科學園逛逛,看到這間韓國料理,午餐價錢親民,顧客也多,就入內一試。點了兩個午餐,一個是人蔘雞湯( $88 ),另一個是石頭鍋豬肉飯( $65 )。人蔘雞湯的人蔘味道不算突出,但總體來說也算可以,雞肉嫩滑。石頭鍋飯分量很大,豬肉多米飯也多,鍋中還有生菜、芽菜和紫菜,拌勻後足足可分成五碗。令人驚喜的是石頭鍋燒得夠熱,所以成功做出鍋巴。加入微辣的醬料,把所有食材拌勻,吃得飽飽的。午餐包括前菜和飲品,前菜有泡菜、芽菜和酸蘿蔔,泡菜不好吃,芽菜和酸蘿蔔還可以。飲品若選冷飲要加$3,我們分別選了冰檸檬茶和熱檸檬茶。總的來說,這點的午餐可說是性價比甚高,可以一試。
人蔘雞湯的人蔘味道不算突出,但總體來說也算可以,雞肉嫩滑。
總的來說,這點的午餐可說是性價比甚高,可以一試。

2023-05-01
嗌咗個海鮮烏冬,六十幾蚊,有咩海鮮呢:龍蝦丸(要對半開),手指甲咁細嘅蝦,幾條獅子狗,幾條娃娃菜。真正嘅蝦,一隻咁大把!而個湯呢,仲要係濃湯寶味⋯⋯我自己煮都得啦!整體嚟講,可以唔洗食。
海鮮上湯烏冬
2023-03-02 604 浏览
今日同朋友踩單車去科學園嗰邊搵嘢食,突然之間好想食韓國燒肉,我哋上網見到呢間都幾多油好平嘅咋,諗住試一試佢!佢哋嘅價錢都唔算好貴,我哋今次嘅頂級燒肉套餐都係每人$248。佢哋可以飲食,除咗有好多唔同款式嘅肉類之外,仲有好多其他韓國嘅熟食都非常之吸引,例如有好多唔同嘅石頭煲湯,佢哋總會有一啲壽司嘅嘢食等等。佢哋仲會有青口,非常之新鮮!佢哋頂級套餐入面嘅牛肉同埋海鮮都非常之好食,我覺得可以值得一試佢哋嘅頂級燒肉套餐,牛肉嘅顏色都非常鮮紅,而且佢哋嘅雪花紋都非常之靚。

2023-02-16
2023-02-27 447 浏览
幾次在科學園見到這間韓國菜食店🇰🇷,見環境闊落乾淨,價錢合理,今次終於都有機會跟朋友一起吃了!我們吃韓燒,兩個人坐一張很大的桌子。電子下單,十分方便。韓燒的選擇十分多,不但有肉類🥩🦐🦪,還有炸物🍤、壽司🍣、湯水🍵、刺身、熟食、主食🍜🍛、前菜🧆、蔬菜🥗、小食,當然還有飲品任飲🍻🥤,真是令人目不暇給!特別一提是美國牛肩肉、美國牛板腱和美國牛仔骨🥩,頭款肉切得很薄,脂肪分佈平均,口感軟腍,肉味十足!而牛仔骨雖然較頭兩款肉厚身,但易入口,完全沒有肉渣。半殼青口🦪十分多汁,有一陣陣海水味,不用加調味料也很鮮味。調味料方面,本人覺得蒜鹽配燒肉真是一流!迷你海鮮煎餅也十分有驚喜,色澤亮麗,煎得香味十足,口感軟腍。飲品🥤選擇方面,有汽水、果汁、茶類,也有獅威啤酒任飲。這晚的雪糕🍨是牛奶公司的雪糕,有香芋味和雲呢拿味選擇。

半殼青口🦪十分多汁,有一陣陣海水味,不用加調味料也很鮮味。

調味料方面,本人覺得蒜鹽配燒肉真是一流!

飲品🥤選擇方面,有汽水、果汁、茶類,也有獅威啤酒任飲。

這晚的雪糕🍨是牛奶公司的雪糕,有香芋味和雲呢拿味選擇。