桃園制作粥麵餐廳 (廣田商場)

桃園制作粥麵餐廳 (廣田商場) (已結業)

MoMo Restaurant (Kwong Tin Shopping Centre)
桃園制作粥麵餐廳 (廣田商場) (已結業)
or#tm67309681
漏單,腥
or#tm67309681
2021-08-25
关注
唔想多講以後不幫襯,疫情其間食客已經小,下午茶時間更小食客,員工多過客都可以漏單,仲要唔只我一個。漏單覺得無責任,態度極差好像事不關已咁。福建炒飯全港應該無人腥得過佢,擺明食材唔新鮮。總結:blacklist令外我唔明點解要過200字先可以評分,間餐廳差到咁直接blacklist啦仲有人會打千字文去投訴咩查看更多
Catcat LAU25
午餐
Catcat LAU25
2021-05-28
关注
一行4人食午餐本小妹叫著個鴨腿冬瓜粒湯飯,飯係 藜麥飯,無嘢飲$50紋鴨腿完全無肉味,冬瓜又唔甜,2粒冬菇唔錯幾淋又入味,最重要個湯底,合格無咁味精,都幾有鮮甜味,但我下次唔會再叫呢個餐潮式蚵仔小木耳肉碎泡飯,套餐加嘢飲熱0茶$51紋 湯飯可以,好多料,特別多小白菜,湯底幾鮮甜,值得再食多次呢個餐乾扁四季豆欖菜肉碎飯套餐加嘢飲 熱咖啡$47紋個飯不過不失,都惹味餸飯紅燒茄子魚塊飯套餐加嘢飲熱咖啡$55紋炒得都有鑊氣,味道可以,但魚塊麻麻查看更多
+ 1
jason哥666
服務人態度一流
jason哥666
2021-04-03
关注
入到店內服務人員西面西口好似參加完喪禮咁款,個老世都似拖糧或者無出糧;如果唔係咁樣既員工請返黎都算三生有幸;趕客趕到出曬面都算;入面既廚房出單效率慢到都可以拿高額長者津貼;一個午餐外賣居然可以拖足40分鐘,可能老世同時亦係一位慈善家,專門請失業長者提高就業率做貢獻,最離譜係打包個位服務業;絕對患有柏金遜第四期;奶茶又倒瀉;個菜裡面d汁都可以搞到整個袋都係,望見都無胃口啦,d菜更加係地獄廚房訓練班出黎,綜合黎講真係差到無人有查看更多
夜行乄
呢間野沖杯凍好立克都唔識
夜行乄
2020-09-11
关注
話說係咁嘅因為疫情嘅關係街市熟食檔八點幾已經關左門⋯:(大家樂亦都冇乜選擇提供到咁唯有去7–11隔離嘅桃園製作食嘢啦以前成日食外賣,不過近期佢轉左餐牌之後好多選擇都少咗而且佢哋用外賣裝置嘅器皿亦都縮水…都係少咗嚟幫襯㗎啦而且佢哋係平均貴過大家樂同埋街市嘅茶餐廳!今日一家三人坐得入去食嘢⋯佢哋冇主動幫你量體溫就俾你入座咁好啦坐低叫嘢食點知原來8:50佢哋嘅餐牌已經乜都冇咁滯得返啲快餐嘅食物!咁都入嚟坐咗咁硬着頭皮食啦而且佢哋有冇事先通知乜都冇...。:(相就冇影啦諗住食個快餐求求期期快快手咁食完走人啦!點知一嚟凍飲就出事我叫咗杯凍好立克我飲之前都是先搞一搞個杯底驚佢哋嗰啲份溶唔透!飲咗第一啖發覺冇味嘅..第二啖都係冇味喎咁我舉手叫個靚姐幫我換一杯..…不過佢好似唔係好信我講嘅嘢咁樣一面愕然好啦佢比第二杯我啦再飲只不過係比頭先嗰杯有返少少味都係唔得咁我今次舉手叫個靚仔過嚟啦(因為夜晚得兩個樓面)之後個靚仔就走去水吧叫佢沖個杯俾我隔咗一陣我就聽到出餐嗰個位置頭先幫我玩杯嘢飲嗰個阿姐高八度喺度講:(杯嘢係咁個喎!)我一聽到當堂火都嚟埋個阿姐一攞杯野比我就鬧佢我已經搞咗個杯底好多次啲糖粉溶晒我先飲!真係無味⋯⋯我再同佢講:唔好以為你喺出餐嗰邊講嘢我聽唔到你咁樣講即係唔信果客,你態度都好差下因為基本上個阿姐都係黑晒面又唔認錯淨係懷疑客人!好啦…到我飲第三杯都唔係特別夠味只係正常嘅淡少少,而且我發現佢哋沖個杯嘢飲嗰陣時佢哋唔會用熱水去溶晒啲好立克粉先再加冰搞到杯野有二粒同冰差唔多大小嘅粉結咗舊喺度大佬點飲啊你哋個水吧師傅都冇心做最後嬲嬲地飲剩半杯..將嗰啲結成一舊嘅粉擺喺枱面俾佢去睇跟手埋單走人之前我都成日叫佢哋嘅常餐蕃茄牛肉麵不過湯底嘅水準十分唔穩定一是個湯底就好有蕃茄味重好,一是個湯底就淡到好似水咁!喺呢間餐廳水準咁唔穩定嘅情況下每次叫嘢食都好似撞手神咁樣睇你今日好唔好彩真心我作為多年嘅顧客容忍量都已經有限,真心冇下次亦都最後一次同埋你哋呢間桃園啲樓面阿姐出晒名冇禮貌㗎啦!麻煩改善下個個對啲客呼呼喝喝咁查看更多
检举
我都遇到唔好經歷!講真唔係因為住附近方便都唔幫襯它,成間餐廳啲侍應都黑面唔認錯
2021-01-19
算啦,個d阿姐全部都係殯儀館兼職過黎
katrinawg
聚餐~叫小菜
katrinawg
2020-01-06
关注
今日我朋友走左黎同我晚餐~咁我地去左啟田商場入面既桃園餐廳,呢間餐廳其實開左好耐嫁喇。不過佢新開既時候,真係唔太好食,所以一路就唔食呢間野。但我朋友話入去食wo.咁我又無咩所謂既,咁就入去食啦!我地叫左個餐,2個餸 $138當然每人揀1個啦!我揀左海鱸魚,其實佢可以選擇煎底者蒸既~我地揀左煎!不過佢煎得好靚,時間岩岩好!咁我朋友揀左梅菜扣肉煲,好夠味!d扣肉好淋!仲可以另外加配 白飯跟湯$20之後再叫多個白飯 $8每餐都要叫凍檸茶~埋單食左$210蚊!間餐廳同以前唔同左,好食左,等我去食多d先查看更多
+ 2
TeddyMa9833
咁既服務 以後唔會幫襯
TeddyMa9833
2019-10-31
关注
同小朋番學前去食個早餐喇坐左好耐都冇人落單以經算喇心諗 生意唔好 好多都請少個 大家頂硬上喇都體亮吓人地喇過一陣杯野飲黎左之後等左2個字 都仲未黎碗野越睇越唔對路 後入既人都黎晒野食即時吹吹佢喇好聲好氣問係咪溜單 話小朋友要番學真係趕時間 快少少喇個阿姐第一時間答番我 乜你地唔係食完喇咩 即時火火地 一個學生食完仲坐係樹等遲到咩ok同佢講咁你跟跟喇跟手另一個阿姐好好聲氣咁話即刻跟跟等緊既呢個時候再見到廚房出左4碗野境然冇一碗係我呢張枱真係當堂火上心頭即時拿張單去收銀 同佢講我碗野冇黎過而家静係比杯野既錢呢一係個收銀仲要望住我好似厄佢咁有咩人會傻到番學時間帶個K2生黎厄你碗野呀 咩野都冇食過 同小朋友飲左一啖既奶茶跟手仲要沖過隔離7-11買番個旦糕同買番支水 比個小朋友 之後卉跑番學校總之就貼錢買難受喇查看更多
检举
近呢一兩個星期成日都要等30分鐘先有嘢食尤其是早餐根本唔夠人手令到我們食客常之憤怒.
2020-08-10
唔止要等,問可唔可以轉第二種配菜,阿姐冇答可以唔可以,只係粗聲粗氣講返個餸嘅名,我再問可以轉嗎?佢都一樣回應,眼神啤住我,好似想講“食就叫啦!問咁多嘢!”答一句,“唔好意思,冇得轉㗎。”係咪咁難啊!
2020-12-06
入面既服務人員簡直好似參加喪禮返黎咁款,趕客趕到出曬面,真係多謝佢地
大份夾抵食連鎖早餐店
2019-08-09
关注
This is a chain “Hong Kong style cha Chaan teng!” Restaurant. /I think the most attractive thing of this restaurant is its price! See! Having such a full breakfast in the morning costs only ~$40 dollar! There are toast which is very thick! Meat (fish/ pork/ beef) plus fried eggs plus ham/ sausage plus tomato bean plus a drink!/All of these will not disappoint you! The taste of the food are all above standard! The price are below standard! Truly recommend!/查看更多
Tea Time with family
2019-08-06
关注
This is a "Cha Chaan Tang" located in LamTin, actually, it has many branches in Hong Kong, especially in the Kowloon East./The morning breakfast set and the tea set are super valuable! You can enjoy a large portion of food at a minimum price!/I tired the sandwish with eggs and ham! The eggs are so thick and smooth! The toast are perfectly oven! Crispy and crunchy!查看更多
翻工前食早餐叉足電
2019-08-03
关注
呢間係屋企附近既其中一個好選擇!原因係性價比高,大件夾抵食!樣樣野都大大份,所以大食既我同男朋友都成日幫襯,幾乎每次都係用盡力先僅僅食得哂!(唔鼓勵浪費食物,最多下餐隔耐d先食!或者下餐食少d!) 呢度既早餐都幾多元化,中西式都有,男朋友就食粥加蘿蔔糕、燒賣、腸粉配豆漿。我就多士、雞扒、腸仔、煎蛋、茄汁焗豆,感覺同all day breakfast 差不多!價錢都係3,40蚊!呢度落單上菜速度好快,趕時間或者極肚餓必選!查看更多
检举
簡直垃圾,不知所謂;去一次後悔一次
上餐速度慢過上山
王貓
悠然享受豐富早餐
王貓
2019-07-09
关注
難得有一天的公衆假期,不用上班,可以好好坐下來享受早餐。原本想到樓上的大XX快餐 ,價錢還便宜一點,不過見大家都推介這裡的早餐,我亦想坐得寫意一點,於是便多走幾步。餐牌有三四頁,不外乎粥、麵等較飽肚的選擇,以及多士、三文治等輕食。今次便選了看似輕量的炒滑蛋早餐。吉列魚柳•鮮奶炒滑蛋 $38原本以為是輕食,誰料整份早餐好像航空母艦般放上桌憑外表已經先聲奪人說到炒滑蛋,坊間有好幾間出名吃滑蛋的冰室都做得不錯,這道滑蛋⋯⋯當然不能與它們相比不過比上不足比下有餘,蛋有蛋味,份量也不少,目測應有三隻蛋。蒜蓉牛油厚多士反而不對我的胃口。平常在其他冰室叫滑蛋餐都必定會「走油」(怕胖)的我,為「蒜蓉」兩字心軟了。上桌時的確嗅到蒜香,可是入口時所謂「多士」根本烘不夠,包邊完全不脆!蒜味不但欠奉,而且還有一陣很重的油味魚柳吃得出是即炸的粉漿不厚,夠脆,魚肉仍可保持嫩滑。唯一不足是調味時太重手,有點咸。對於30多元一份那麼豐富的早餐,食物味道屬次要,重點是可以舒舒服服坐下來,悠然享受一個豐盛的早餐,為一天打打氣查看更多
+ 1
frankie00914
街坊早餐
frankie00914
2019-05-08
关注
屋企對面既小商場只有3間食肆以及街市入面既熟食店,選擇不多~ 平日早餐我會選擇到快餐店或在家食早餐,省時快捷嘛! 最近的周末反而多左黎食早餐~貪其早餐供應至11:30 AM . 香煎雞扒湯米粉配太陽蛋 ($34) 佢既米粉比較幼身,跟銀絲米粉有點接近雞扒煎得juicy幾香。以前叫過半焗流心蛋,不過偏向全熟,而太陽蛋都煎得幾靚! 香滑奶茶,茶奶比較平均,以早餐黎講都算唔錯! 查看更多
沒有即磨咖啡的早餐
2019-01-27
关注
雖然今天可以趕到時間尾車食到早餐,差一分鐘就沒有早餐,但是我重㸃係想飲coffee,個店員同我講咖啡機壞咗,吓😅傷心💔傷心好傷心,我是來飲他們的即磨咖啡☕️。😭😭😭於是點了豬扒抄麵,抄麵好味😊又好似感覺吾太油,都幾香,吾會好淋,🥰🥰🥰我自己比較喜歡食硬身少少的麵,有口感D。豬扒一般,沒有特別😊腿蛋治,如果可以麵包吾用厚身的包會再好D,我覺得太厚了,包皮的凍的,雖然蛋同火腿是熱,都食落比較硬身少少。希望下次咖啡機整返好啦!好想飲查看更多
即磨咖啡好好飲
2019-01-21
关注
中午吃飯,我主要都想飮杯咖啡提神,又吾想去大品牌咖啡店,因為要差吾多$40元一杯又吾抵飲,加埋食野差不多$80up ,唔化算。D錢留返夜晚先去食好野,於是我聽同事介紹說這間的即磨咖啡不錯👍🏻,又可以食飯。一於去試一試。裝修滿有特色,簡潔中午都坐滿了客。我最後點了星洲炒米,其實佢整得多,二個人都夠食,米粉有少少硬身,味道都可以我最想飲的即磨咖啡到了👏🏻👏🏻👏🏻真的幾香而且也滑身,有香香的咖啡味,不會苦,真的很好的推介。查看更多
+ 2
hktrendfood
佢地既早餐套餐真系好鬼正
hktrendfood
2019-01-12
关注
- 早餐套餐 8分 💰45(吉列魚柳+炒蛋+腸仔+茄汁豆+蒜香牛油多士+輕量火腿絲通粉) 小編真心好耐未食過一個咁正既早餐,佢地吉列魚柳真係半塊面咁大,入面勁多汁而且炸粉唔會太厚!值得一讚係佢地既炒蛋,比大字牌既連鎖快餐好唔知幾百萬倍!超級滑完全唔會乾!蒜香牛油多士都好加分痴線!固有印象食開都係乾爭爭,佢地既係好有蒜香既味道同埋超級鬆化。輕量火腿絲通粉都好味既,但無乜驚喜。小編就唔係好清楚輕左邊量左邊。查看更多
yoyo_cc
服務差到爆
yoyo_cc
2018-07-30
关注
依家就係餐廳食緊飯,食個咖哩雞扒魚柳飯,啊姐話汁可以另上,咁我咪叫另上。黎到個啲汁得個幾匙,諗住算啦,食住先轉頭叫佢加,可以見到張相左上角個碗汁係連一半都冇,我未食完半碟飯都冇哂汁了。咁就叫啊姐加汁,同埋跟下個湯啦。點知個啊姐拎住碗湯周圍行都唔知送去邊。因為個汁未黎,就叫佢加啦,佢已經有啲唔情願咁,去到廚房加個陣,聽到廚房大叫冇汁加啊,再加要俾錢啊,冇哂汁啊。秒燥左!佢比個啲汁夠食飯定夠食魚柳/雞扒?拎到黎見到啲汁仲少過開頭,我呆左,對住個啊姐冷笑左下,佢同我笑番轉頭==仲問我想點,我即刻同佢講你仲笑得出。怕你唔知係真材實料,俾埋舊骨你食啊!一飲落真係第一次飲冇味既真材實料湯添啊!垃圾!味道幾ok都唔會再食!查看更多