2020-09-06 41 浏览
我试过既餐厅之中,非常有心,有诚意既餐厅,食物质素比得上中环高级餐厅,服务亦常一流,服务员细心介绍每一道菜,而食物亦非常好味,我今次食左个羊鞍同带子大虾意大利饭,十分有水准,下一次一定要再试其他食品。👍🏻
2020-08-30 154 浏览
意粉味道比外面清淡一点,不太浓味但好食!Menu选择不多,可能集中做好一些主打式。年轻waiter经验不足,但小店经营不可能对服务丶礼议水平有高要求吧。老板健谈,环境有轻音乐,可以让人慢慢倾谈!
老板健谈,环境有轻音乐,可以让人慢慢倾谈!

2020-08-27 137 浏览
庆生快闪lunch店员推介 G餐乾式熟成肉眼,我都知男友钟意食肉,但真系好贵,佢一定坚持请客,所以我就叫番个 A餐牛乾菌意粉平衡番啦~前菜, 上次黎食系炸春卷,今日系parma ham, 优质货,层次咸香没有筋,配埋柚子沙律菜,非常开胃!水果片好似有衬色咁,非常赏心悦目!餐汤系非常香浓既粟米汤,淡淡浓厚粟米香!主菜A, 虽然系餐牌最平既餐,但无令人失望,一样好味!意粉质地岩岩好,牛乾菌汁非常香浓,无红肉都做到呢个汁觉得好神奇!呢块牛,第一啖,可谓将好多牛既肉汁浓缩左系个口到,果种牛肉既香浓,系可以系个口腔内唔散,我真系未食过咁浓肉味既牛!职员仲好细心问我地觉得点。我自己其实觉得肉质唔够林,因为望落个部份有脂肪,所以期望像牛展一类质地,同埋食落有筋啊。男友话ok的,亦赞赏肉味香浓。口味好个人,总体系赞既!另外配菜既薯蓉口感好 creamy, 亦有调味!多谢男友预先order焦糖炖蛋底下有云呢拿籽,炖蛋口感creamy, 甜度刚好,无懈可击!不约而同,我地觉得个红茶胆都好香,非常好饮!柠茶都做到呢个竟界,好野好野!无论服务,食物,环境,价钱都好满意!顺带一提,柴门对於每个食评都有心去睇,
庆生快闪lunch

多谢男友预先order焦糖炖蛋

无论服务,食物,环境,价钱都好满意!

顺带一提,柴门对於每个食评都有心去睇,仲会积极回应评语,我觉得真系好难得!间中出错做人都会啦,但事後肯承担并虚心既态度实属难得,更加欣赏呢间餐厅!

加油

2020-08-17 195 浏览
外卖自取 明明写左走结果冇走餐具😭1. 三文鱼扒意粉+西汤 ($108)-比错白饭-三文鱼okay, 煎得可以但系都系堂食好d -记得汁酱另上2. 油鸭脾薯菜+$8 冻柠檬茶+中汤 ($116)-比错意粉-油鸭脾nice! -记得汁酱另上-冇比嘢饮 餐汤一个西汤 一个中汤, 西汤好饮d 整体错单问题严重, d 淀粉(意粉,白饭,薯菜)比到乱晒!疫情过左都系转番堂食算啦😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
外卖自取
明明写左走结果冇走餐具😭

1. 三文鱼扒意粉+西汤 ($108)
-比错白饭
-三文鱼okay, 煎得可以但系都系堂食好d
-记得汁酱另上

2. 油鸭脾薯菜+$8 冻柠檬茶+中汤 ($116)
-比错意粉
-油鸭脾nice!
-记得汁酱另上
-冇比嘢饮

餐汤一个西汤 一个中汤, 西汤好饮d

整体错单问题严重, d 淀粉(意粉,白饭,薯菜)比到乱晒!
疫情过左都系转番堂食算啦😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2020-08-17
外卖自取
2020-07-17 427 浏览
柴湾附近有一戏棚。观赏前想先作进食,偶然下发现此西餐厅-柴门西餐厅。位置理想,就近柴湾地铁站,几分钟内可到。位於商厦内,大厦环境光亮企理。店铺面积不大,但空间充足,坐得舒适。店铺装修精致,环境气氛优雅。最欣赏店内之空气清新流通,细看之下发现店内放有空气清新机。现场有音乐表演,可惜疫症期间暂停。虽然此处是西餐厅,但我必须推荐佢嘅中汤。汤味浓郁,连汤渣也很好吃。店铺位置邻近戏棚,作为pre-theatre dinner相当适合,但请预留较多时间。今次实在有点不好意思,叫左个大餐,又冇足够时间食,但老板仍尽力配合,成功开戏前食完。建议各位预更多时间,此店值得好好细味感受。

位置理想,就近柴湾地铁站,几分钟内可到。

。最欣赏店内之空气清新流通,细看之下发现店内放有空气清新机
。现场有音乐表演,可惜疫症期间暂停。

建议各位预更多时间,此店值得好好细味感受

2020-07-05 361 浏览
如果要在港岛, 九龙和新界各选择一个美食沙漠, 港岛的代表应该昰柴湾吧! 连连锁食肆选择也不多, 更不用说是小店了. 柴门这家定价中等, 主打西餐而又有舞台给人Jam歌的餐厅, 在柴湾是一个异数. 吃午饭的时间没有Live Music, 就是单纯吃她的西餐. 二百元的3 Courses Set Lunch, 头盘的粟米忌廉汤有粒粒粟米, 味道清甜, 配上有火龙果及苹果的自家沙津, 甚为开胃. 面包带有淡淡的甘笋甜味, 也算有诚意. 主菜点了安格斯後的Rib Eye, 煎完再焗的传统做法, 熟度刚好, 只是这块Rib Eye脂度较正常少了一点, 油香差少少, 而Side Dishes吃下去颇冻, 这点店家要多加注意了. 甜品Cream Brulee的云妮拿味甚突出, 口感也够绵滑, 正常水准之作, 当然在这沙漠也许已是个小绿州.
2020-06-18 414 浏览
Been to this place cos i was finding restaurant in Chai Wan area. Service and food quality is exceptional! We ordered risotto, steak and chocolate cake as dessert. all tasted good

2020-05-10 1115 浏览
weekend想食好d, 想试下间餐厅质素但又惊伏,最好试下个lunch先喇。男友带我黎,我一出电梯,以为呢到系卖酒或者卖艺术品,佢话呢到就系啦。装修格局都好优雅墙上有好多油画,晚上仲有live band, 呢到楼底好高,坐得非常舒服。我觉得自己置身於艺术馆到食紧野咁。坐低一阵,店员斟水比我地,又为我地介绍食物,feeling so good! 前菜好有惊喜!素菜卷酥脆唔油,里面有萝卜丝同芋头,沙律菜正常,配有一口提子,火龙果同哈蜜瓜,每样一啖岩岩好,个酱汁系柚子汁,好 fresh好待别! 个南瓜汤好 creamy, 细致在上面有几粒脆米,增加了口感。而自家制面包充满松软得黎亦香草味!主菜黎啦,我选个最平嫁啦,始终lunch都系唔舍得食太贵。我要左 A餐,烟小茴香三文鱼阔条意粉配意大利帕达诺忌廉芝士。我好少打晒个标准菜名,但我感受到厨师既用心细致,所以尊重番佢。呢个主菜,就似细致板卡邦尼,个汁唔会桨住个口,亦唔洗靠拉丝,而系实而不华香浓既芝士味!而三文鱼似系自己腌?小茴香既味好霸道,佢腌既份量同时间都岩岩好,少少香料味加少许香草味,加埋 d 椰菜丝,平衡番忌廉芝士!男友食 E, 香煎

男友食 E, 香煎加拿大猪鞍排配砵酒浓汁,浓郁肉味,有肉汁,肉质刚好,食到中间都唔un, 可谓达到猪鞍恰如其分既竟介!配菜有个薯丝饼仔,都好特别!

见水准咁高,加 $20 要个辣椒朱古力蛋糕啦!主体系好浓既可可味加上质感幼滑慕丝,尾尾有少少辣,就算你唔食佢面条椒丝,成个蛋糕本身已经有辣味,个饼底系朱古力蛋糕,好鞋好乾身既地步,放左好多日?

厨师比心机煮,客人比心机食!我地早到,食到咁上下已经 full house, 大家记得 book位!很推荐的!
2020-05-03
  • 香煎加拿大猪鞍排配砵酒浓汁
2020-05-05 629 浏览
羊架厚切,肉质嫩滑,一流。虎虾带子配意大利食,食材新鲜。中式炖汤真材实料,每样菜式足份量,甜品是香浓辣味朱古力,食後喉咙有回辣感,不过完全无刺激辛辣感觉,怕食辣的都无问题。价钱物超所值。加上柔和灯光,地方乾净卫生,服务员耐心解释每样菜的特色,好开心无拣错。一定会再嚟。
2020-04-30
用餐优惠
优惠券
  • 纽约芝士饼
  • 烤美国优选肉眼牛扒
系小区发现少有的西餐厅,经OpenRice订位後餐厅职员好快已透过WhatsApp 确认。由於订位时备注左‘生日饭’,职员亦细心问询问需唔需要生日碟,仲send左抗疫措施比我,令我地可以系疫情下安心为妈妈庆祝生日。餐厅音乐柔和环境清洁。职员态度一流,仲比左支好护肤既搓手液我地,值得一赞👍🏽我地点左套餐,头盘有焗蚝、三文鱼同沙律,汤有中西选择,主菜试左牛扒、羊架同威灵顿三文鱼,仲有甜品同餐饮,我地都一致觉得每款食物都非常美味。个人特别推介中式炖汤,没有味精/调味料,但又鲜甜又足料。威灵顿三文鱼做到酥皮保持乾身,功力十足。朱古力蛋糕十分特别,食落口只有香浓的朱古力味,但吞落肚却食到微微的辣味😋无论食品、环境或服务质素,每样都超出预期,绝对物超所值!会继续支持💪🏽

2020-04-29
  • 中式炖汤
  • 威灵顿三文鱼
  • 辣朱古力蛋糕
2020-04-10 676 浏览
赞1. 环境阔落,的确系呢区少见既骨子西餐店2. 野食好味!汤好,足料,沙律菜新鲜,意大利饭真系意外地出色,海鲜既鱼煎得嫩滑,青口好鲜甜,意大利饭煮得好好,吸收左芝轻同汤汁又唔过腻,好好味3. 服务好,订左位已经会whatsapp你最新既餐厅守则,全程既态度好温和弹无乜

1. 环境阔落,的确系呢区少见既骨子西餐店

无乜
2020-03-24 438 浏览
Lunch set 前菜有面包、沙律以及汤。面包外殻有少脆,内里湿润,有橄榄油、黑醋提供可蘸着吃。是日餐汤是pea soup, 味道温和顺口。沙律是蜜瓜、木瓜等配着Parma ham, 配搭不错。凯萨鸡卷伴薯条($88),鸡卷包着嫩滑鸡肉、蕃茄、沙律菜等配料,薯角外脆内软。整体主菜份量很足。最後跟餐加20蚊要了一个焦糖炖蛋。焦糖脆身,炖蛋嫩滑,为这餐画下完美句号。埋单加一,另外3月透过openrice app book 台有85折优惠。

2020-03-13 374 浏览
We ordered one pork and one tiger prawn, pork was good and soft, prawn and scallops were big too, overall up to standard with the price range. Dessert chocolate cake is little spicy but taste good! Service is good, they offer hand sanitizer and wet tissue. Restaurant is not big, has a stage for live band at night.
2020-02-28 520 浏览
同事讲咗好多次呢间餐厅食物质素好高,终於决定一试~碍於疫情我哋本来谂住外卖自取,但同老板娘倾完,佢话老板好支持医护,唔想我哋行上行落自取,所以破天荒由老板自己揸私家车送上嚟东区医院!!真系好感动~~!!食物质素真系唔错~我哋第二日决定落去餐厅堂食,因为好想试下牛扒!!(牛扒无得外卖)果然牛扒不负众望~~劲焖身,又有肉味!!认真值得一识~~~支持良心小店~btw, 佢哋weekend晩巿仲有live music~食个fine dinner 应该好有情调呢~
由於学校仍然停课,我不少工作也延迟或取消!面对疫情,减少了外出食饭,心情难免受影响。但一年一度情人节,无理由困在家里吖!做好预防措施就好!情人节套餐有 5 道菜 ($1,280, 2 位用, 平均每位$600)early bird 88 折,送一杯餐前 Kir Royale Cocktail。Hubby 也点了 house wine!入座前要量体温,不过很快,几秒钟;也有消毒洁手液,方便我们脱口罩时消毒;而且餐桌也有一小瓶, 很细心;也有一个小胶袋,方便我们放弃置口罩前菜2 个, 有 French Specials Cadoret Oyster No.1, 平时食生蚝会洒点柠檬汁,但这次配白酒桂花 jelly (心型) 很清新, 好浪漫啊!牛油果蟹肉沙律配西柚汁,开胃!周打海鲜汤配了名贵番红花,值 !Hubby 选了免翁牛柳 rare, 我试了一口,肉味香浓!我的猪鞍架厚切,配黑松露汁,真心好味好好食!我最爱的甜品来啦:有迷你焦糖炖蛋,面层焦糖脆口,炖蛋香滑;热情果奶冻,面层个热情果与奶冻是神配,酸酸、甜甜、滑滑;黄金曲奇,咸蛋黄做曲奇非常邪恶但绝对出色,面层一小块金箔,配得上这个名字
但一年一度情人节,无理由困在家里吖!
做好预防措施就好!

Hubby 也点了 house wine!

入座前要量体温,不过很快,几秒钟;
也有消毒洁手液,方便我们脱口罩时消毒;
而且餐桌也有一小瓶, 很细心;
也有一个小胶袋,方便我们放弃置口罩

牛油果蟹肉沙律配西柚汁,开胃!
周打海鲜汤配了名贵番红花,值 !
我的猪鞍架厚切,配黑松露汁,真心好味好好食!
我最爱的甜品来啦:
有迷你焦糖炖蛋,面层焦糖脆口,炖蛋香滑;
热情果奶冻,面层个热情果与奶冻是神配,酸酸、甜甜、滑滑;
黄金曲奇,咸蛋黄做曲奇非常邪恶但绝对出色,面层一小块金箔,配得上这个名字,哈哈!
还有心型 dark chocolate!
差点忘记,食甜品之前,先吃一个心型洛神花 jelly, 有 refresh 口腔的作用 !

最後 Hubby 点了至爱即磨咖啡!
我就点了一杯洋甘菊花茶!

现场有 Live Music, 歌手唱了多首中英文情歌!
渡过一丰富又浪漫的情人节!

希望疫情快快远离,大家平安健康!

2020-02-14
情人节