一句做兵既心声,呼唤左几多情窦初开既情坛初哥,甘愿做一世兵,都要为女神效劳。咪傻啦,你估仲系以前个年代呀,而家闲闲地12,13岁已经讲紧A2,A3啦。对佢地黎讲,爱情就真系黎过几秒就无啦,Easy come easy go? Why not?不过有d野就唔系话黎就黎话走就走既。好似今晚黎观塘呢间「板神 · 铁板烧日本料理」就讲慢活态度,一边欣赏大师手势,慢工出细货,然後静心咁细味每一份食材既味道,咁就先对得住餐厅精心设计既菜式,呢样野就绝对唔系凡夫俗子体验得到!👇📌板神 · 鉄板 · 二人前 - $2480 ♦先付け -▪ 沢蟹 · 数之子 · 番茄 -▫ 前菜其实系一个闹钟,提醒你个胃系时侯要苏醒,准备迎接黎紧既美食。呢个沢蟹口感爽脆清新,造型精细,几得意;中间既数之子其实系鲱鱼既鱼春,食落鲜甜,粒粒弹牙,够哂过瘾;番茄清爽,酸甜又醒胃,呢个前菜系夏天黎讲我觉得几好。♦季节のサラダ - ▪ 田园野菜 · 海蜇沙律 -▫ 一碟铺满哂青绿色既蔬菜,够哂养眼,沙律加上自家制酱汁,味道浓郁得黎同时好refreshing。配上海蜇丝,口感爽弹,清新开胃。♦刺身 · 五点 -▪ 带子 -▪ 牡丹
📌板神 · 鉄板 · 二人前 - $2480
先付け -
沢蟹 · 数之子 · 番茄 -
季节のサラダ -
田园野菜 · 海蜇沙律 -
▫ 一碟铺满哂青绿色既蔬菜,够哂养眼,沙律加上自家制酱汁,
刺身 · 五点 -
带子 -
牡丹虾 -
深海池鱼腩 -
▫ 系食主食之前,一定要好好品尝左刺身环节先,Staff建议分返浓淡既程序黎食。
先试左带子先,就咁睇卖相肥美,食落肉厚甘甜,非常爽滑,唔错;
牡丹虾面头洒上七味粉,肉质透光无瑕,入口虾味浓郁,弹牙爽口;
深海池鱼一向系我最爱既鱼类之一,呢到用上鱼腩位置,质感份外嫩滑,弹性丰富,好食!
中拖罗 -
火炙太刀鱼 -
▫ 开始轮到浓味少少既,中拖罗鱼油丰腴,香味浓郁,质感嫩滑之余,
入口即融既功力绝对唔可以睇少;火炙太刀鱼配上酸汁萝卜蓉,
师傅将太刀鱼火炙後既油脂停留系表面,食果阵每一啖鱼香都系口腔里面爆发出黎,
呢种浓味得黎又咁清爽既感觉,认真唔话得!
伊势 · 海老 -
活 · 龙虾 -
▫ 轮到最佳男主角既生猛龙虾呀!系炒之前仲见到佢郁紧,证明真系非常新鲜。
睇住师傅一边将龙虾开边拆肉起膏,成个过程好似睇紧艺术品咁,好过瘾。
而同时师傅将牛油虾膏一齐将虾肉捞匀,然後上碟,龙虾肉表面睇落晶莹剔透,
食落爽口弹牙之余,因为用左虾膏黎炒,清甜之中带有虾膏既鲜香,份外惹味!
ホワイトタラ -
白 · 鳕鱼
▫ 轮到白鳕鱼既环节,师傅将将外层煎到脆身,而里面肉质相当嫩滑,
完全无乾身既感觉,每一啖鱼肉都入口即溶;加上鱼肉里面既油香,
令肉质相当Juicy,可以话系极上既体验呀!
フォアグラ -
鹅 · 肝 -
▫ 开始进入主菜既中後段,再黎就系香煎鹅肝呀,底部用左烤过既多士做配衬。
鹅肝咬落表面焦香,同时里面油香十足,加上用左多士做左少少吸油效果,
变相中和左鹅肝既肥腻感,呢点抵赞!
わぎゅう -
旬の野菜の炒め -
日本A5鹿儿岛 · 和牛薄烧 -
南瓜 · 红椒 · 芦笋 -
▫ 召唤一众和牛控!师傅开头问我要几成熟,一般我食和牛都会要求3成就好,
愈靓既牛煎得太耐等同哂左。所以我要求半生熟既状态,肉身呈现少少嫩红色就可以。
师傅将呢块A5和牛先煎香表面,然後再炒熟蒜片香葱,再卷住。
咁样食法可以食到本身牛肉既香味之余,口感唔会太腻,仲将油香带出,
认真好食;而旁边再搭配南瓜红椒芦笋,呢几样可以减低本身油腻感,
加埋底下多士,成个配搭我觉得系满分!
チャーハン
铁板 · 炒饭 -
▫ 最後一道主食,就系铁板炒饭啦,用上青红椒葱粒牛肉粒配搭,
师傅将饭粒炒得好分明显见,唔会太油腻,加上镬气十足,唔错。
吸 · 物 -
龙虾头 · 味噌汤 -
▫ 整返个龙虾面豉汤,就完成今日龙虾既主题啦。师傅用返头先铁板剩低既龙虾壳,
然後再熬成熟。饮落虾膏浓郁入味,成个汤比我想像中无咁咸,饮得过!
デザート -
豆腐 · 雪糕 -
焦糖 · 多士 -
▫ 原来个set仲附送埋甜品,今日系豆腐雪糕配搭焦糖多士,师傅建议多士
食到最後一旧可以连埋雪糕on top一齐食,咁就够哂邪恶啦。多士入口相当松脆,
好似食紧薯片咁,而豆腐雪糕够哂清爽,整体呢个set十分满足。
2020-06-11
  • 龙虾头 · 味噌汤
  • 豆腐 · 雪糕
  • 焦糖 · 多士
2020-05-30 3000 浏览
#fridayla_kwuntong⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀铁板烧平时都食得多通常都系以熟食为主甚少包埋刺身⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而两款都做既餐厅,一般都会顾此失彼😭但出奇地今次试食既呢间新店反而两者兼得😝而且性价比好高!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣板神积极引进⽇本最时令的⽔产,以每星期四次空运直送的频率,辅以接近成本价出售,让食客在香港也可以相宜的价格尝鲜。每⽇不同的厨师推介餐单,让每次光顾都有最鲜味的惊喜。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣新席前铁板烧二人前💲1080/2位*️⃣随餐限时附送烧活龙虾一只, 送完即止💭开头先一客时令沙律,清新开胃😝💭刺身五点有三文鱼,油甘鱼,深海池鱼💭另外仲有带子及时令鱼,全都好新鲜💭而且用上即磨山葵,更添香气😍💭估唔到刺身都做到咁有功架,绝不马虎💭跟住就系烧银鳕鱼,鱼肉入口即融💭而鱼皮煎得十分香脆,正💭烧南非活鲍鱼烧得熟度刚好,口感弹牙💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤💭铁板美国Prime肉眼薄烧包着葱蒜,好惹味💭另外仲有美国Prime肉眼粒
#fridayla_kwuntong
铁板烧平时都食得多
通常都系以熟食为主
甚少包埋刺身
而两款都做既餐厅,
一般都会顾此失彼😭
但出奇地今次试食既呢间新店
反而两者兼得😝
而且性价比好高!
💘💘💘快人快语💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快评💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣新席前铁板烧二人前💲1080/2位
*️⃣随餐限时附送烧活龙虾一只, 送完即止
💭开头先一客时令沙律,清新开胃😝
💭刺身五点有三文鱼,油甘鱼,深海池鱼
💭另外仲有带子及时令鱼,全都好新鲜
💭而且用上即磨山葵,更添香气😍
💭估唔到刺身都做到咁有功架,绝不马虎
💭跟住就系烧银鳕鱼,鱼肉入口即融
💭而鱼皮煎得十分香脆,正
💭烧南非活鲍鱼烧得熟度刚好,口感弹牙
💭伴碟南瓜亦好香甜🤤🤤
💭铁板美国Prime肉眼薄烧包着葱蒜,好惹味
💭另外仲有美国Prime肉眼粒
💭但脂肪分布就一般,唔怕肥🤣
💭而炒饭则炒得粒粒分明充满酱油香,好正
💭最後还有一个龙虾面豉汤
💭真系超满足!😍
💭甜品部分,跟餐有3款小点
💭分别系牛乳布丁,青柠啫喱及和果子,各有特色!
💭最後的最後,师傅重送多客烧焦糖多士
💭真系饱到差D走唔到!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #铁板烧 #观塘日本菜 #观塘美食 #观塘必食 #观塘 #香港美食 #香港铁板烧 #香港必食 #日本
2020-09-10 0 浏览
话说阿妹生日 🎂限聚令当中只能两位吃饭,阿妹想食铁板烧特别order鹅肝,在OpenRice看到很多好食评,所以前来试一试。不知道因为疫情关系还是如何,这个价钱可以食到这个数量的海鲜实在很性价比高,有刺身、(当然刺身的质素麻麻可以唔食)龙虾、鲍鱼、鱼、虾、鹅肝、澳洲和牛 午餐$880两位还有八折优惠,实在好抵食,加上环境不错,我睇咗一下晚上嘅Menu,单点嘅价钱应该比松菱还要贵,清酒Menu都是14代或以上质素,我默默在想在这区的夥伴真富贵。整体午餐也很满意,味道比花盃稍为逊色,但整体感受和性价比高程度很值得推介。
话说阿妹生日 🎂

• 活龙虾
  • 鹅肝
  • 龙虾
2020-07-28 426 浏览
在这个地区上班,高质素的餐厅寥寥可数。这间开了不太久的铁板烧可以算是这里比较高级的餐厅。由佢刚开张就开始一直也有定期光顾,每次光顾都见证住佢嘅进步,客人也越来越多。七月初再来光顾,午饭转了新的菜单,越来越豪华,和同事们一起吃吃看。前菜是固定的沙律及第一次在这里嚐到的明太子。沙律菜新鲜爽脆,明太子配上蛋黄酱咸甜适中脆卜卜,夏天吃很清爽。吃完前菜醒一醒胃,马上就上刺身五点。刺身都新鲜,不过除了梭子鱼鱼味浓郁,其他刺身质素都不算是很高级,但以这个价钱来说也抵食。在享用刺身的时候,师傅开始准备铁板烧的材料。首先出场的是蔬菜、银鳕鱼、鲍鱼。鲍鱼们还在逃走,非常新鲜。说时迟那时快,师傅已经放上第二碟材料,系龙虾。值得一赞的是没有将货就价用波士顿龙虾,而是选用本地的小青龙,肉质细嫩,小龙虾虽然已经被切开,但还在不停挣扎,证明了是用活虾。接下来的时间就是看师傅表演了。看到师傅熟练地把龙虾膏、虾肉等等拆出分开煎,香味渐渐飘出,令人更加期待。很快龙虾已经可以食,师傅将虾膏及虾肉混合在一起,虾肉煎得刚好,味道甘甜丶配上虾膏甘香的鲜味,水准不错。美中不足是虾肉稍为不够爽脆。接下来是鱼,师傅细心地在煎的时候把鱼

接下来是鱼,师傅细心地在煎的时候把鱼皮及鱼肉分开,鱼皮更加造型成为盖子,令卖相更上一层楼。鱼皮煎得香脆,鱼肉鲜嫩多汁,一鱼两吃更有两重口感,师傅真有心思。

接下来就是鲍鱼,鲍鱼肉质嫩滑,一咬就断,不过鲜味始终不及前面两道菜式。

接下来师傅准备了蔬菜给我们转换口味。芦笋爽脆、甜椒软绵甘甜、冬菇鲜味多汁,火候都掌握得很好,蔬菜的多姿多彩成功地为转换下一道菜式提供了一个歇息空间。

在师傅准备下一道菜式时,侍应从後面送上了味噌龙虾汤。使用刚刚我们吃的龙虾头熬煮,汤很鲜味,不过始终我更喜欢纯粹的龙虾汤,觉得味噌味道太浓郁,有点掩盖了虾膏的香味。

接下来师傅拿出了两款牛肉,厚的牛扒及薄的牛肉片。厚的牛扒烧至五成熟,充满鲜味肉汁,薄牛肉片卷起香葱及炸蒜片,薄牛肉软嫩细致,又是两种不同的风味,真是各有各精彩。最後更用剩下的牛肉炒饭,炒饭乾爽不油腻,镬气十足。

最後甜品有红豆奶冻及焦糖多士。两款甜品一冷一热,一滑一脆,对比鲜明。

这里每一次来都比上一次更出色进步,看得出师傅有用心烹饪,材料也新鲜美味,绝对值得一来再来,希望疫情快点过去,大家可以再次开开心心自由地享受美食。
2020-07-17 474 浏览
半年内第四次光顾,但是第一次午膳,两个人埋单 HKD2,262。 食物依旧新鲜,味道保持高水准,㕑师态度友善。 李嘉琪经理服务尤其严谨,一点半入座,两点半要埋单,公司规矩 ! 还未吃炒饭甜品呢。 开发票枱头不能只写 ‘lunch',必须 ‘lunch for two‘,又是公司规矩 ! 想找她问清楚,未够三点,溜啦。 午餐晚饭收费相若,但经理态度完全两样。 想一试全港最 ‘牛‘ 的铁板烧,我推荐读者去试试午餐。
想一试全港最 ‘牛‘ 的铁板烧,我推荐读者去试试午餐。
观塘商业大厦隐世既高级日式铁板烧,环境非常乾净,而且店员服务态度亲切,见到某社交平台做紧优惠1:30之後有八折,即系$400几就有龙虾,厚烧牛肉薄烧牛肉同埋刺身,仲有鲍鱼食,而且仲有我劲锺意食嘅银鳕鱼。刺身一啲都唔用上当日时令,每一件都系大件又新鲜。餐厅用上左美国牛肉但系质素非常唔错,肉质非常软嫩而且有牛肉味。觉得最正系佢个龙虾,首先会拆咗肉系铁板上面烧然後再用龙虾头去煮汤。环境舒服而且价钱非常优惠!赞

刺身一啲都唔用上当日时令,每一件都系大件又新鲜。

环境舒服而且价钱非常优惠!赞
  • 席前鉄板烧
2020-06-20 224 浏览
原来观塘都有咁高质铁板烧而且颇有名气名人都有帮衬份量好似唔多但会抱住个肚嗌左鉄板一人前:1. 前菜+时令沙律前菜系明太子,沙律分量慷慨2. 带子带子一开四,都系一粒一口,煎到半生熟原壳上,师父教食法系连汤一齐食3. 大虾大虾超级巨型,一只可分到大概六件一口size,虾肉爽口弹牙4. 银雪鱼旧鱼超超滑,火喉时间啱啱好,煎到啱啱熟表面好脆口,可惜咸左啲,调味有啲过浓左5. 美国特级牛柳/肉眼簿烧拣左厚牛柳,要左七成熟完全冇後悔粒粒牛柳肉,超级香口而且好冧6. 牛肉炒饭+面豉汤呢间铁板炒饭平常,可能前面太好面豉汤都一般7. 西多士+红豆雪糕西多士系用上白糖,甜甜地唔会太夸张,白面包煎到好脆身连同球雪糕一齐食,一冻一热,过瘾好夹好邪恶啲结尾
原来观塘都有咁高质铁板烧
而且颇有名气名人都有帮衬
份量好似唔多但会抱住个肚

嗌左鉄板一人前:
1. 前菜+时令沙律
前菜系明太子,沙律分量慷慨

2. 带子
带子一开四,都系一粒一口,煎到半生熟
原壳上,师父教食法系连汤一齐食

3. 大虾
大虾超级巨型,一只可分到大概六件一口size,虾肉爽口弹牙

4. 银雪鱼
旧鱼超超滑,火喉时间啱啱好,煎到啱啱熟
表面好脆口,可惜咸左啲,调味有啲过浓左

5. 美国特级牛柳/肉眼簿烧
拣左厚牛柳,要左七成熟
完全冇後悔
粒粒牛柳肉,超级香口而且好冧

6. 牛肉炒饭+面豉汤
呢间铁板炒饭平常,可能前面太好
面豉汤都一般

7. 西多士+红豆雪糕
西多士系用上白糖,甜甜地唔会太夸张,白面包煎到好脆身
连同球雪糕一齐食,一冻一热,过瘾
好夹好邪恶啲结尾
  • 美国特级牛柳
2020-06-05 304 浏览
海鲜和牛二人前 $1980 (8/10) .🔶海鲜龙虾上枱前已经开边整理好,但一落铁板仍然系扎扎跳,可见食材有几新鲜😝虾肉落左牛油同本身既虾膏一齐煮,香气扑鼻,肉质弹牙鲜美😋虾头就拎左去煲面豉汤,毫不浪费👍🏻.澳洲鲍鱼全程郁呢郁去好新鲜,实物大过手掌✋🏻两个人分享刚刚好师父手起刀落就将鲍鱼切成薄片,食落爽口,沾上一旁既胡椒盐更加惹味.刺身五点鱼生新鲜正常发挥.炸鱼(忘记系咩鱼😅)只知道鱼皮炸得非常松脆,好味到😋———————————————.🔶A5宫崎和牛薄烧和牛薄烧包裹大量炸蒜香葱,牛肉味浓郁而不油腻,面包虽然轻轻煎过,但其实主要用作吸油,可食可不食😉———————————————.🔶甜品是日甜品系红豆奶冻,红豆香甜软腍,奶冻质感幼滑❤️perfect 师傅心情好重送多块焦糖多士,如果配埋雪糕一定更出色🤤———————————————By C#sissyfoodie
海鲜和牛二人前 $1980 (8/10)
🔶海鲜
龙虾
虾肉落左牛油同本身既虾膏一齐煮,香气扑鼻,肉质弹牙鲜美😋
虾头就拎左去煲面豉汤,毫不浪费👍🏻

澳洲鲍鱼
全程郁呢郁去好新鲜,实物大过手掌✋🏻两个人分享刚刚好

刺身五点
鱼生新鲜正常发挥

炸鱼(忘记系咩鱼😅)
只知道鱼皮炸得非常松脆,好味到😋

🔶A5宫崎和牛薄烧

🔶甜品

师傅心情好重送多块焦糖多士,如果配埋雪糕一定更出色🤤

By C
#sissyfoodie
  • 活龙虾
  • A5日本宫崎和牛薄烧
  • 澳洲鲍鱼
2020-06-02 227 浏览
身为一个驾驶人士,观塘又塞车又难搵位,老公非常抗拒过嚟。加上之前食咗几间餐厅都系工厂大厦入面,佢唔系好仲意个环境,所以今次佢生日我话book咗间餐厅喺观塘,佢开头直情想我改地方 😂。怀着少少嬲嬲猪嘅心情到步,一见到个门口咁靓,即刻见到老公心情靓返晒,眼里面充满着期望!我哋叫咗个升级二人餐 有鱼生、澳洲鲍鱼、龙虾、和牛好彩成餐饭都冇令我哋失望,鱼生、铁板烧食材样样都新鲜,食得好饱好满足!餐厅仲送咗个生日靓靓甜品俾佢,佢好开心,最紧要老公开心!

我哋叫咗个升级二人餐

有鱼生、澳洲鲍鱼、龙虾、和牛

餐厅仲送咗个生日靓靓甜品俾佢,佢好开心,最紧要老公开心!

2020-06-02
庆祝纪念
2020-05-29 318 浏览
Lunch teppanyaki, 隐藏食法鹅肝捞落炒饭一齐食,每啖饭都变得甘香,而且冇净食咁油腻。好彩叫左肉眼薄烧,但略嫌唔够肉味,口感是嫩滑的。见同事个厚烧出晒血水放下面垫底既吐司充满血都不太开胃。饮埋杯☕唔太差,呢餐都满足到胃仔既。...#test_kwuntong______________________________🏠 板神铁板烧日本料理📍观塘骏业街43号地下______________________________.
#test_kwuntong
🏠 板神铁板烧日本料理
📍观塘骏业街43号地下
  • 和牛炒饭
  • A5日本宫崎和牛薄烧
2020-05-26 262 浏览
观塘区一向好多食肆,今日为咗庆祝朋友嘅生日,特登上网搵咗一间近佢Office又食到高级铁板烧嘅餐厅,对呢边嘅打工仔来讲地理位置非常方便,食好嘢都唔使出到中环嗰边咁远。我哋叫咗880嘅套餐,一开始唔少得嘅紧系前菜沙律同埋渍物。沙律菜新鲜爽脆,酸酸甜甜好开胃。渍物方便我就锺意牛蒡,好有咬口。食主菜之前师傅特登俾我哋睇同介绍啲食材,童叟无欺,我哋呢个套餐有龙虾同银鳕鱼。手臂咁大条龙虾真系非常吸引。食铁板烧最锺意就系睇师傅嘅功夫,师傅烹调龙虾嘅时候动作非常流利,赏心悦目,系视觉同味觉嘅享受。呢度龙虾系我最锺意嘅菜式,材料系简单嘅牛油同虾膏烹调而成,但配上龙虾本身肉质嘅鲜味,真系忍唔住食完一旧又一旧,真系好想送饭食。之後上碟嘅系煎银鳕鱼配芦笋红椒同冬菇,师傅煎到银鳕鱼嘅表面呈金黄色,外皮香脆之余又保留到入边鱼肉嘅嫩滑。之後上嘅日本A5宫崎和牛薄烧就咁睇个纹路就知道好出色,油脂分布好均匀。和牛煎到表面略带香脆,配埋一边嘅香葱同蒜片,有另一层次嘅味道同口感,非常邪恶。我未试过饮龙虾头制成嘅面豉汤,味道好似合并西式嘅龙虾汤同日式嘅面豉汤,一次过满足你两个愿望,又唔会浪费左套餐嘅龙虾头。用铁板烧炒出嚟嘅

用铁板烧炒出嚟嘅炒饭系非常有镬气,材料好简单但系好考师傅功夫,啲蛋均匀咁痴满每粒米饭,好正。

砂糖多士都系我每次食铁板烧最期待嘅一道菜,师傅煎到多士非常香脆,好似食紧薯片咁。

最後仲有抹茶雪糕,为呢一餐点上完美嘅句号。

估唔到观塘有呢一间卧虎藏龙嘅餐厅,呢个价钱绝对系物超所值,侍应亦都服务周到,系咁帮我哋加茶,我绝对会再次光临呢间铁板烧餐厅。
2020-05-25 240 浏览
今次系日本菜,入口美仑美奂,光猛整洁,怕油烟味所以没有选铁板烧。二人餐看起来满吸引冷盘酸酸甜甜几酸胃主菜银鳕鱼西京烧师傅好细心,先起鱼骨,女士不用怕吃得尴尬。肉质非常嫩滑,外层煎得脆口香甜。和牛薄烧最喜欢牛肉卷着的蒜和青葱,减少了点油腻感。脆卜卜的蒜像薯片刚好没有焦燶,也没有一般蒜头的辛辣味,跟牛肉极配。炒饭铁板炒饭零舍不同,受热均匀,每粒饭都十分入味,意料之外,有点意犹未尽。面鼓汤解腻一流抹茶雪糕 自家制,新鲜,香滑,无雪味

今次系日本菜,入口美仑美奂,光猛整洁,

怕油烟味所以没有选铁板烧。

二人餐看起来满吸引

炒饭

面鼓汤
解腻一流

抹茶雪糕
自家制,新鲜,香滑,无雪味
2020-05-21 236 浏览
见到零负评,便和夫人吃晚餐庆生。选了海鲜和牛2人set $1980。事先数天前已预约,6点半入座,和另外一家3口同桌。主要有两款set,没和牛的980,和牛的1980,一心为了要吃和牛便选了1980set。跟活龙虾和活鲍鱼。如之前会员分享,服务贴心,一名侍应负责一桌客,厨师也会和我们互动,和牛熟度我交由厨房拿主意,推介5成熟,厨师和侍应也会指点和推介食法,介绍食品等等,洗手间也附有牙线和濑口水供应,整体无可挑✔️,只是本人觉冷气稍稍冻而已。
见到零负评,便和夫人吃晚餐庆生。
选了海鲜和牛2人set $1980。
事先数天前已预约,6点半入座,和另外一家3口同桌。主要有两款set,没和牛的980,和牛的1980,一心为了要吃和牛便选了1980set。跟活龙虾和活鲍鱼。如之前会员分享,服务贴心,一名侍应负责一桌客,厨师也会和我们互动,和牛熟度我交由厨房拿主意,推介5成熟,厨师侍应也会指点和推介食法,介绍食品等等,洗手间也附有牙线和濑口水供应,整体无可挑✔️,只是本人觉冷气稍稍冻而已。
2020-05-21
庆祝纪念
2020-05-20 219 浏览
星期5 happy firday 大家都你观塘返工收工之後黎想同个朋友依间比较高级既日本餐厅食个dinner 轻轻松松倾下计~就简左依间板神,环境都几有feel,仲要专人厨师去煮比你食,又有热茶同 热毛巾,服务非常周到!等我介绍一下我食左咩set 啦~龙虾好爽身同弹牙,而且好入味>< 佢既酱汁原来特别加左龙虾膏,唔得咁入味银鳕鱼佢煎得岩岩好,又好香脆,入面又好软,不过我个人就觉得有少少咸,但都okay ge鹅肝就最锺意啦,超级喜欢食鹅肝,但食落有少少肥腻,好彩佢放左系面包产面吸一吸D油A5宫崎和牛薄烧依个真系全部中我最锺意食既一款,佢加左好香既韭菜同葱花,牛肉又相当软熟,食落非常嫩滑简单D黎讲,今餐dinner 非常满足,有80分 <3
星期5 happy firday 大家都你观塘返工

等我介绍一下我食左咩set 啦~

龙虾

银鳕鱼