2015-03-17 3943 浏览
DINNER約左紐紋去食放題,係上個月喺GROUPON買的銅鑼灣《松田》我地BOOK左食6點半時段,我諗大約5成FULL啦睇下有乜食先其實都唔算好多選擇,但其實又唔係好少咁囉先來一個刺身拼盤甜蝦~~~SIZE都幾大隻,而且都幾鮮甜三文魚~~~厚切,都算新鮮甜美鮑片~~~都係咁啦八爪魚~~~好味又唔"UN"馬刀貝~~~冇乜味芝麻炸雞翼~~~炸得好香脆,肉質好嫰滑牛油炒菇~~~炒到有點"糊口"加州卷~~~好味喎!飯唔會太實蟹子沙律~~~GOOD,青瓜夠爽夠FRESH蟹膏帶子壽司~~~蟹膏雖然得少少,但都好香,帶子夠厚NICE火炙三文魚壽司~~~覺得舊飯大左D,火炙三文魚軟軟的天婦羅~~~炸得夠香脆而唔油,不過粉漿厚左D鵝肝多士~~~我地係冇食過架,因為見到個粉漿已經唔想食了,賣相真的好唔吸引燒鯖魚~~~燒得不錯,外脆內軟燒雞腎~~~燒到過火了,乾左D,但味道OK的燒牛頸脊肉~~~肉質不錯,味道都好好燒蝦~~~SIZE都唔細架,但尾部仲未燒熟喎!燒牛舌~~~好味燒粟米~~~係超甜粟米,唔會燒到乾哂GOOD
DINNER約左紐紋去食放題,係上個月喺GROUPON買的
銅鑼灣《松田》
我地BOOK左食6點半時段,我諗大約5成FULL啦
睇下有乜食先
其實都唔算好多選擇,但其實又唔係好少咁囉
先來一個刺身拼盤
刺身拼盤
甜蝦~~~SIZE都幾大隻,而且都幾鮮甜
三文魚~~~厚切,都算新鮮甜美
鮑片~~~都係咁啦
八爪魚~~~好味又唔"UN"
馬刀貝~~~冇乜味
芝麻炸雞翼
芝麻炸雞翼~~~炸得好香脆,肉質好嫰滑
牛油炒菇
牛油炒菇~~~炒到有點"糊口"
加州卷
加州卷~~~好味喎!飯唔會太實
蟹子沙律
蟹子沙律~~~GOOD,青瓜夠爽夠FRESH
蟹膏帶子壽司&火炙三文魚壽司
火炙三文魚壽司~~~覺得舊飯大左D,火炙三文魚軟軟的
天婦羅
天婦羅~~~炸得夠香脆而唔油,不過粉漿厚左D
鵝肝多士
燒鯖魚
燒鯖魚~~~燒得不錯,外脆內軟
燒雞腎
燒雞腎~~~燒到過火了,乾左D,但味道OK的
燒牛頸脊肉
燒牛頸脊肉~~~肉質不錯,味道都好好
燒蝦
燒蝦~~~SIZE都唔細架,但尾部仲未燒熟喎!
燒牛舌
燒牛舌~~~好味
燒粟米
燒粟米~~~係超甜粟米,唔會燒到乾哂GOOD
题外话/补充资料: 實體來說食物同服務都不錯
天婦羅
燒牛舌
燒粟米
2015-02-16 3477 浏览
可能是閒日關係,很快便可入座,環境整體而已,比一般放題舒適,枱凳佈局較為寬敞,因本人好怕坐得勁迫,好似趕你快D食完快D走人果種感筧。剌身夠新鮮,有我最喜愛既希靈魚;熟食方面,燒大蝦同雞軟骨餃子絕對值得一試,蝦夠鮮很香口,餃子juicy很有口感,而稻庭烏冬也不錯,很彈牙。整個晚餐時間上限為2.5小時,絕對有充裕時間食好多round,加埋啤酒汽水任飲,埋單只係二百元左右,價錢合理!有時間會考慮再去
2015-02-04
優惠券
  • 雞軟骨餃子
  • 燒大蝦
2014-09-04 6316 浏览
噚晩諗住去試下,因為上次walkin冇位兼人山人海,以為OK,点知..... 首先,魚生普通,蝦刺身完全唔掂,蝦身不是透明而是白色而且有点"梅"第二,所有串燒都求其燒過就算,羊架D肉裏面仲係粉紅色,支骨仲黏住生羊肉,燒雞皮係面頭有D味,食落似切雞皮多D,串燒大蒜肉串,好似煎咗加汁,完全唔似燒過,.......鹅肝牛肉炒飯完全食唔到鹅肝同牛肉嘅味道,簡單的—道炒什菜都係無咩味道黃金蚧粥成碗杰撻撻,十足幼兒食嘅粥仔全晚最好一定係原罐可囗可樂
鹅肝牛肉炒飯完全食唔到鹅肝同牛肉嘅味道,
簡單的—道炒什菜都係無咩味道
黃金蚧粥成碗杰撻撻,十足幼兒食嘅粥仔
全晚最好一定係原罐可囗可樂
2014-09-03
2014-08-10 6661 浏览
第一次寫食評,買左團購之後睇食評,帶住大鑊食垃圾的心情去食!點之出孚意料之外,刺身好味,甜蝦有甜味,油甘魚第一轉比左腩位我,好食到爆,魚油甜味極重,燒三文魚頭即燒即食好爽連魚其都食埋,牛脷即燒爽口冇蘇味,雞軟骨所有燒物全部即燒,送到枱不可即吃!(太熱)雞皮脆卜卜好食,啤酒唔夠凍,但補冰筒給我,服務幾好,坐位又唔泊比大x屋好但也有差的食物,羊扒好蘇,蝦天婦羅蝦身不爽是雪了很久的蝦和一般放題一樣
2014-08-09
團購
團購試過好多放題, 呢間絕對要推介. 刺身肥美, 壽司好好食, 串燒燒物炸物款式十分多.我和友人兩位, 他們隔一張枱才安排另一對客人, 非常好. 你寫幾多, 他們就上幾多, 絕不會逼你要. 汽水有可樂等, 感覺是有HEART 的. 不是粗制濫造.  大大隻甜蝦, 肥美. 帶子壽司, 蝦壽司 絕對比美壽司店的烏冬種類多, ESP 有冷烏冬串燒花多眼亂. 附送的鵝肝, 鵝肝COMMON貨色.
汽水有可樂等, 感覺是有HEART 的. 不是粗制濫造.
刺身
 大大隻甜蝦, 肥美.
壽司
帶子壽司, 蝦壽司 絕對比美壽司店的
冷烏冬
烏冬
烏冬種類多, ESP 有冷烏冬
串燒
串燒花多眼亂.
鵝肝
附送的鵝肝, 鵝肝COMMON貨色.
冷烏冬
烏冬
串燒
鵝肝
2014-08-01 5742 浏览
食到一肚氣,諗住明星開吾差得去邊,米試下!串燒番薯好好味, 值得推介, 羊排都幾好, 魚生算新鮮. 其實食物係ok 、但侍應態度可以用負分形容!大佬,我有比$架!永遠超大力放低野! !仲有d野食叫6件永遠來三件甘!未試過一間甘差既放題!人地開間鋪比左好多心機架!甘就比你哋攪衰左!以後吾會去
2014-07-29 5805 浏览
Grade °A °B °C °D °E--------------------------------------環境 °B食物 °B店員 °B--------------------------------------凌晨放工夜宵頭痕?這是錯的選擇,無意中發現這間日式放題開至凌晨2時,非常適合我們這群凌晨的小鳥。凌晨時段能有這樣的質素,是驚喜的。什錦刺身 °B 真心錯的刺身,油甘魚的位置是好的,馬刀背是爽的,八爪魚這次就有點小失望,除非你有一口鋼牙。甜蝦bb °B+ 本人特愛甜蝦,而這裡的甜蝦我是覺得錯,是劣質的,真心吃過某放題的甜蝦是霉的或是完全沒味兒。炸物 °B 除了刺身,意想到熟食也非常錯,味道剛剛好,過咸,也失味。羊架 °B+ 是好味的!沒有讚好的理由!其實還有很多其他食物,全部都好吃的!金菇肥牛卷只能夠直立姆指,同行其中一隻小鳥特別喜歡炒雜菜,有木魚粉的味道,涼豆腐也值得堆介。蟹皇粥 °B+ 只是隨意想試試,在尾聲才點的,出乎意料之外是全晚焦點之星,帶着蟹香的粥,半湯羹半粥的效果連同蛋花,味道清新而足味!重點時過咸味精,值得堆介之作。女經理是
Grade °A °B °C °D °E
環境 °B
食物 °B
店員 °B
凌晨放工夜宵頭痕?這是錯的選擇,
無意中發現這間日式放題開至凌晨2時,
非常適合我們這群凌晨的小鳥。
凌晨時段能有這樣的質素,是驚喜的。

羊架 °B+ 是好味的!沒有讚好的理由!

女經理是我們同行小鳥一致認同服務優質,態度有禮,敬業樂業,令客人感到很舒服的一次深宵用餐。
2014-07-25
$178 (宵夜)
  • 炒雜菜
  • 甜蝦bb
  • 羊架
2014-07-28 5087 浏览
團購大把人買<<極上星級放題!>> 我都唔執輸買幾張, $159/人, 冇睇細字, 要再收原價加一$32 重有黃金時間又加收$40 每人要比多$82 即每位$241, 問過 WALK-IN 入都係 $240+10%=264.算啦! 坐位算闊, 只要食物正常都唔計較. 之前上黎睇話難食唔太相信, 點知.....我未食過咁腥既油甘魚, 三文魚冇味, 應該係至CHEAP B6貨, 唔好同板長比了, 元氣迥轉壽司好過佢多多聲. 叫左三文魚, 油甘魚各4片, 太難食, 食唔落, 冇再叫刺身壽司了.串燒, 和食就正常好多, 可惜花款唔多, 芝麻雞翼最好食, 串燒大蔥豬肉, 牛肉, 雞腎...呢D都叫OK.時段由6:30-9:30 我地 8:00已埋單, 至愛魚生都冇得食, 不如過 TIME SQUARE 行下好過.$241/位唔算平, 希望有關人士, 可以提昇一下魚生質素, 否則只會被淘汰.....

算啦! 坐位算闊, 只要食物正常都唔計較.

之前上黎睇話難食唔太相信, 點知.....

2014-07-26
  • 芝麻雞翼
2014-07-28 4471 浏览
團購見到范振鋒、李思欣星級主理諗住明星開既應該會OK我地準時18:30到, 好快就落左第一round order, 都好快送上不過數量同我地點既唔一樣, 少左一半諗住同返D待應講, 竟然回答唔夠再寫紙加=.=心諗要寫幾多次先黎得足呀!!!點知之後發生既野先係爆點第二round野食 我地等左超過20分鐘都未有任何食物上台想要熱茶 等左好耐都未有 追問一個男待應 勁晦氣咁話: 黎緊架喇之後佢係咁大大力放D食物 我地坐房唔洗旨意有人會主動入黎加茶果D就算我企左幾次係門口 D人都扮睇我唔到其實佢全場爆哂 客既數量都唔算好多 其實佢地老闆係咪唔出糧俾佢地服務可以差成咁 唯一好少少既就係帶位戴眼鏡既女仔同另一個女待應食雪糕無膠匙羹提供 大大力放野食果個待應叫我地鍾意可以用手食個樣係認真 唔係講笑咁講 就算佢係講笑 我都唔想同佢講笑囉做得咁晦氣就咪鬼做啦!!!價錢唔平 遇到咁既服務真係食到一肚氣大家無謂再作犧牲 奉勸大家揀過另一間放題啦!
團購見到范振鋒、李思欣星級主理
諗住明星開既應該會OK
不過數量同我地點既唔一樣, 少左一半
諗住同返D待應講, 竟然回答唔夠再寫紙加=.=
心諗要寫幾多次先黎得足呀!!!

點知之後發生既野先係爆點

第二round野食 我地等左超過20分鐘都未有任何食物上台
就算我企左幾次係門口 D人都扮睇我唔到

個樣係認真 唔係講笑咁講 就算佢係講笑 我都唔想同佢講笑囉
做得咁晦氣就咪鬼做啦!!!

價錢唔平 遇到咁既服務
真係食到一肚氣

大家無謂再作犧牲 奉勸大家揀過另一間放題啦!
刺身
火灸和牛壽司, 帶子蟹膏壽司
2014-07-27
庆祝纪念
生日
2014-07-20 4642 浏览
食物:我對於放題的食物質素一直不抱太大期望,但這間餐廳任何一款食物品質均全超出期望地差,而且食物種類少,賣相亦不討好。- 算是一般的食品有麵豉湯;- 團購所送的鵝肝多士是腥的;- 炒雜菜可以,其實與街買三餸飯的炒雜菜無別;- 天婦羅蝦是酸的,粉厚過饀;- 燒蕃茄無燒過一樣;- 三文魚滘多骨;- 其他食物叫完一次不會翻叫。服務:服務員的態度差,他們只管趕快將客人餵飽,再等下轉受眾來一樣;完全不尊重客人,不尊重食物,食客完全不能享受食物,運載污碟的大盆就在你身旁,當服務員擺放污碟時擊出極大聲響,完全影響食客用餐。環境:工廠區飯堂的運作模式,完全不是日式餐廳格局。性價比:二人收費約 $550左右,但所給予的食物及服務只值每位 $80左右,因為我已沒有心情多坐一會及多吃更多,我未試過食放題 50分鐘已離開。總評:沒心做好食物,不要暴殄天物;當知道是由「明星」幕後主理後,更為失望,明星為「artist」竟對食物要求這門藝術品味來得這麼膚淺,唉…正如上手所說:「晒錢晒時間」。
- 算是一般的食品有麵豉湯;
- 團購所送的鵝肝多士是腥的;
- 炒雜菜可以,其實與街買三餸飯的炒雜菜無別;
- 天婦羅蝦是酸的,粉厚過饀;
- 燒蕃茄無燒過一樣;
- 三文魚滘多骨;
- 其他食物叫完一次不會翻叫。
環境:工廠區飯堂的運作模式,完全不是日式餐廳格局。
正如上手所說:「晒錢晒時間」。
2014-07-12
2014-07-18 3766 浏览
半夜同事收工來試吓,都好擔心夜晚去啲員工會濃面,但又好彩,除咗企門口個女仔無咩笑容其他都好好態度,尤其四眼女經理,極之欣賞佢,說話技巧好,又有禮刺身吾錯,我覺得幾好食tim,你填幾多,佢都真係出足俾你,吾係好劣果種,通常放題都會自動調節咗你嘅件數但依間出得幾足,但吾知係咪因為宵夜時段有油甘魚,朋友話切位係靚嘅出面大部分無油甘嘅我就好甜蝦嘅,依間都吾錯,都幾gem口,至少不時霉嘅,咪講笑,真係試過其他地方係霉!!最surprise係啲炸物吖,串燒,全部都好食,夠味,又吾過咸,仲要好fresh!!睇顏色已知啲油使用程度,真心好差吾多12時,又入咗一枱客,跟住bar幾個刺身師傅集體“aiu”咗声,因為我哋坐好近所以先聽到,理解嘅理解嘅,雖然我哋即刻心震一震,驚驚地,但刺身師傅好型仔,雖然吾識笑眼神仲幾兇狠但樣子搭夠,最後,我哋係食哂無剩任何嘢,因為味道真係吾差,全部食物水準都好吾錯咁嘅時間人哋吾倒屎我哋食仲有咁嘅水準真係一牛,無咩好彈!女經理真心好禮貌,另外有個藍衫仔都好好態度欣賞!
半夜同事收工來試吓,
都好擔心夜晚去啲員工會濃面,
但又好彩,除咗企門口個女仔無咩笑容
其他都好好態度,尤其四眼女經理,
極之欣賞佢,說話技巧好,又有禮

通常放題都會自動調節咗你嘅件數
但依間出得幾足,
但吾知係咪因為宵夜時段

有油甘魚,朋友話切位係靚嘅
出面大部分無油甘嘅

睇顏色已知啲油使用程度,真心好

因為我哋坐好近所以先聽到,
理解嘅理解嘅,雖然我哋即刻心震一震,
驚驚地,但刺身師傅好型仔,雖然吾識笑
眼神仲幾兇狠
但樣子搭夠,

最後,我哋係食哂無剩任何嘢,
因為味道真係吾差,全部食物水準都好吾錯
咁嘅時間人哋吾倒屎我哋食
仲有咁嘅水準真係一牛,
無咩好彈!

纪念日
優惠券
  • 宵夜
2014-07-13 2749 浏览
刺身吾夠涷又吾新鮮 話係鵝肝完全吾知個舊咩黎 好似拎左塊肉餅擺系麵包上面 賣相核突 燒蝦d蝦完全冇蝦味 蝦肉劣質 又“梅“又硬 每一個侍應既服務態度都極差 有個男侍應 拎碗烏冬擺枱面既時候 動作誇張 成碗烏冬既湯倒系人面前 枱同地下都有 以為 佢會番轉頭搵野抹番 點知冇 咁我地叫經理黎 個經理又叫另一個女侍應抹 個女侍應態度好吾据咁 將塊抹抬布掉落張枱度 而隔離係有食物 好聲好氣同佢講隔離有食物 可吾可以吾好咁fing塊布 佢答:咩話? 我問:你係咪聽吾到?佢竟然西口西面 妙我地 行開左 最奇怪係我地有兩碟野根本未食完 隻碟一大一細 有另外一個女侍應竟然將隻細碟擺落大碟到 冇事丫嘛 當人食豬哨咩? 到埋單個時,又有另外一個女侍應 問下咩卡有折 條數點得番黎 佢回答既態度係極差 完全係吾想答 呢間鋪比我地既感覺係垃圾都不如 黎受氣多過食野 d侍應完全係hea做 亦好吾情願咁做吾會再有下次
冇事丫嘛 當人食豬哨咩?
吾會再有下次
2014-07-12
$ 300 (晚餐)
2014-06-26 2096 浏览
勁爆難食 員工太度差 野食款式小 魚生難食唔凍又唔新鮮 甜蝦黑哂頭 有無搞錯 沙律唔凍大罪 壽司唔凍又散又難食 串燒無汁乾淨淨 翠玉瓜煮左先燒 難食 炸豪醒到格離枱都聞到 重知 請都唔洗去 哂錢哂時間