2008-08-25 8 浏览
成個下午係屋企大掃徐﹐攪到有少少肚餓﹐所以臨急同老婆決定來呢度試試佢地既日式放題。打電話問佢地價錢時先知道佢地用$270做單位﹐話8點前埋單有半價連加一係$162/位﹐如食整個第一場時間到8﹕45就六折連加一$189/位。心諗﹐佢地尊登set到個原價咁高來用什麼半價﹐六折作招來﹐真係有些多如。講真﹐如果佢地個價錢係原價﹐以佢地既食物﹐款式﹐服務同環境絕對唔會幫襯。但以$162/位折價就尚可接受。食物方面﹐分5大種類 - 刺身/壽司/卷物﹐串燒﹐一品料理﹐雪糕 & 飲品。刺身/壽司 – 吞拿魚﹐“魚立”魚﹐劍魚全部唔得﹐又韌又有筋﹐根本咬唔爛。鮑片乾乾地同有d霉。唯一好味既係三文魚﹐魷魚同馬刀貝。但有幾輪d三文魚有魚鱗癡係上面。牛油果軟殼蟹卷就飯多料少﹐得幾條籤籤幼幼既蟹腳係面。串燒 – 覺得呢間餐廳做串燒做得幾出式﹐好多款都燒得剛好﹐味道亦不錯。整餐差不多都係食串燒飽。本人覺得佢地做得不太出式既刺身/壽司有點似陪襯品。講番燒物﹐番薯係紫心品種﹐好香好濃既番薯味。雞翼﹐海蝦﹐雞腎, 冬菰&鵪鶉蛋係必叫。煙肉車厘茄比想像中好味﹐煙肉唔係燒到脆卜卜超級熱氣果隻﹐反而係好淋好juicy﹐連酸
﹐連酸酸地既車厘茄一齊食好夾。但有幾款例如大蔥豬肉同鴨肉串就燒得比較乾同硬﹐可能因肉粒size比較細既關係﹐所以一燒就乾灑身﹐好似石頭咁。但夾係中間既蔥粒就好好味。照燒雞串個汁亦太甜太杰﹐但本身肉質唔錯。多春雨燒得過火﹐太乾身。
一品料理 – 炸豆腐﹐芝麻雞翼好好味。炸得剛好﹐一點都唔“火農”﹐兩者都外脆內滑同好juicy
。炸蠔其實都炸得不錯﹐外層好脆身﹐可惜蠔肉好細粒。金菰牛肉卷同蝦天婦羅都不錯。枝豆都幾新鮮﹐尊等叫來解解舌頭上各種濃肉味道同埋係呢餐多肉多油既一餐中尋找些有益既營養令心理好過些。
雪糕 – 有四種﹐芝麻﹐綠茶﹐紅豆同士多啤犁。每款都不錯﹐但把本人鐘意綠茶同紅豆居多。叫左兩round。
飲品 – 差不多有十種選擇。啤酒亦任飲。

最尾實在太飽﹐無法再試其它食物。總括來講﹐服務幾好﹐主動收碟同冇漏過單。雖然呢度以日式為主道﹐但可惜刺身/壽司/卷物全部都做得麻麻﹐強差人意。反而串燒做得比較出式﹐亦有好多日式放題冇得任食既雪糕。如比較喜歡熟食同串燒﹐呢度係一個好選擇。但嗜刺身既朋友﹐就最好另選一間吧。
  • 馬刀貝﹐海蝦串﹐芝麻雞翼﹐炸豆腐
2008-08-24 9 浏览
幾個星期前發現左呢間野,尋晚就去試左6點幾去到,原來8點前埋單就135咁梗係135啦~d刺身選擇唔多,d三文魚唔知why切到一舊舊,都唔係一片片ge~壽司就一般,但要等好耐先黎,仲漏左一次單!小食幾好食~~~好like佢ge芝麻雞翼!勁脆天婦羅都ok~蝦好大隻!串燒試得唔多,都ok呀雪糕有4款揀,綠茶同芝麻好食野飲有好多揀,啤酒仲任飲,不過冇叫到~明明食到8點,7半就要last call,呢樣唔係幾好到7點9仲要埋左單先個加一勁取巧,因為135係270 ge半價,so 135 ge加一係27蚊!!!so都要162一個人~雖然入去之前講明...但真係有少少唔抵囉~不過overall 黎講都ok
幾個星期前發現左呢間野,尋晚就去試左
6點幾去到,原來8點前埋單就135
咁梗係135啦~
壽司就一般,但要等好耐先黎,仲漏左一次單!
小食幾好食~~~好like佢ge芝麻雞翼!勁脆
天婦羅都ok~蝦好大隻!
串燒試得唔多,都ok呀
雪糕有4款揀,綠茶同芝麻好食
野飲有好多揀,啤酒仲任飲,不過冇叫到~

明明食到8點,7半就要last call,呢樣唔係幾好
到7點9仲要埋左單先
不過overall 黎講都ok
2008-08-06 14 浏览
七月十日, 星期四, 今日仍然好想同班同事出街食飯, 因為噚日有個女同事話星期一嚟過《松屋》食飯,知道佢今日既特價午餐有「雜綿魚生飯定食」, 只需 $35, 雖然都知質素一定唔會高, 但咁既價錢, 真係想試一試。結果, 我哋六個人都係叫「雜綿魚生飯定食」,一個切粒雜綿魚生飯, 一碗麵豉湯, 一碟仔中華沙律同酸菜蘿蔔,就咁望都好似幾 OK, 但食落去..................先講麵豉湯 (無論食咩菜, 我既習慣一定食飲晒碗湯先),個湯底唔駛講都知味精, 都算啦, 唔要求得咁多, 最過份係啲昆布, 勁嚡!! 未食過咁難食既昆布, 連我喺吉之島十蚊店買噃嚟啲即沖麵豉湯都不如, 過份! 啲中華沙律唔夠凍, 同埋有啲腥, 個個同事試完都冇再食, 啲酸瓜菜唔講, 因為本身對呢啲嘢興趣不大,最後講噃個飯, 老實講, 唔係讚我自己, 呢張相真係影靚咗佢, 唔講真係呃晒所有人!其實啲刺生食得出樣樣都唔新鮮, 仲衰過超級市場貨, 有啲腥、有啲韌、有啲有渣, 完全冇鮮味可言,雖然未至到好似《花板壽司》咁食到嘔, 但咁既質素, 就算免費既我都覺得唔值! 個餐仲跟杯凍或熱飲, 我要咗杯熱檸蜜, 但唔知
七月十日, 星期四, 今日仍然好想同班同事出街食飯,
因為噚日有個女同事話星期一嚟過《松屋》食飯,
知道佢今日既特價午餐有「雜綿魚生飯定食」, 只需 $35,
雖然都知質素一定唔會高, 但咁既價錢, 真係想試一試。

結果, 我哋六個人都係叫「雜綿魚生飯定食」,

先講麵豉湯 (無論食咩菜, 我既習慣一定食飲晒碗湯先),
個湯底唔駛講都知味精, 都算啦, 唔要求得咁多,
最過份係啲昆布, 勁嚡!! 未食過咁難食既昆布,
連我喺吉之島十蚊店買噃嚟啲即沖麵豉湯都不如, 過份!

啲中華沙律唔夠凍, 同埋有啲腥, 個個同事試完都冇再食,
啲酸瓜菜唔講, 因為本身對呢啲嘢興趣不大,
其實啲刺生食得出樣樣都唔新鮮, 仲衰過超級市場貨,
有啲腥、有啲韌、有啲有渣, 完全冇鮮味可言,

個餐仲跟杯凍或熱飲, 我要咗杯熱檸蜜, 但唔知點解我哋呢檯先嚟一杯熱檸蜜,
等咗十幾分鐘, 要吹兩次先再嚟一杯熱檸蜜呢? 唔通啱啱冇滾水???

佢每日都有唔同既特價午餐, 雖然三十幾蚊係好平,
如果一點前埋單或一點九後入座仲只需 $28,
但我諗嚟幫襯既朋友都係食噃熟食算啦! 刺生類真係咪試喇!

更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=9348
2008-07-30 2 浏览
一行六人黎食放題,可能我地係較早ge時段,所以冇咩人款式都ok多,連野飲同雪糕都係任食,比較好味ge有炸物同刺身,串燒就麻麻地,因為比較多油,同埋有部份串燒賣相怪怪的 (誤會了茄子係蕃薯@@)。天婦羅方面,個人比較喜歡的是炸蝦,好有蝦味XDDDD。點了軟殼蟹手卷,d紫菜好硬,小d牙力都食唔到。野飲飲左柑桔檸檬,好明顯d味係x地綠荼果隻味@@,朋友的紫蘇咩咩(忘了),味道比較怪,好似唔知d咩梅味咁,好難入口。點了勁多球雪糕,芝麻味好味。果到d凳,一張長凳坐到三個人,不過有d迫。服務幾好,冇漏過單@@,同埋佢地係好好好宛轉咁叫你埋單,以聚會黎講,整體都ok,應該會有下一次~
一行六人黎食放題,可能我地係較早ge時段,所以冇咩人

2008-07-30
早兩日同班監房同僚一齊午膳, 一行四人但大家竟然係漫無目的咁向銅鑼灣行, 最後終於唔知邊個提議黎呢間食店, 由於師傅從來都冇黎過, 所以一試無防!搭完部慢吞吞嘅(車立), 終於上到食店, 入到去好彩唔使等位; 師傅細看之下發覺並唔旺場, 大把位, 心想銅鑼灣區食晏都唔爆, 會唔會係黑店呀? 但明明同行嘅同僚黎過, 師傅估唔會太差啩!睇左一陣, 大家一致選擇午餐, 而師傅就要左午餐嘅咖哩牛肉飯, 而餐飲就揀左凍咖啡! 等左都幾耐杯凍咖啡先到, 凍咖啡得個凍字, 咖啡唔香唔滑, 仲要苦中帶酸, 味道唔得, 師傅飲左幾啖已經冇飲喇; 咖哩牛肉飯嘅咖哩就好香好辣, 撈飯一流, 而牛肉係肥牛, 可惜勁韌身, 一d都唔好味; 而麵豉湯都幾腥幾咸, 成個定食都係一般啫!總括而言食物質素一般, 服務又係一般, 環境就幾舒服, 價錢就中價啦, 三十六蚊再加一, 最後每人三十九蚊; 如果唔係有班監房同僚帶路, 師傅都唔識黎呢度, 仲有冇下次, 師傅覺得可能性不大, 如果晚市或者可能考慮!

咖哩牛肉飯
凍咖啡
2008-07-24 14 浏览
2008年7月18日 - 松屋日本料理銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場三樓慶祝同事入了大學,所以今日放工決定一起吃晚飯慶祝,想了一天都想不到去那裡,於是有同事提議去這間放題料理試下,訂了第一個時段,好似係6:00-8:45,6點鐘準時去到,餐廳大概只有四成滿,坐好之後就看看有什麼東西吃,原來都幾多野食架喎,魚生,燒物,炸物,凍食,甜品,不過就唔好要求食物既質素係超好囉,但係有幾樣野真係值得一試。先講下d食物先魚生 - 都算OK,無咩特別,不過魚生切得都算厚身,唔會好似某d放題料理餐廳咁切到薄切切咁,而且款式都算多,有鮑魚,劍魚,吞拿魚,鱿魚,三文魚...... 燒物 - 燒羊鞍一定要叫,d質素同我之前買果d羊鞍既質素差唔多,燒得好香,又有羊味,不過唔係果隻羊"蘇"味,另外燒牛舌,燒得o岩o岩好,仲有金菇肥牛卷,雞軟骨,炸芝麻雞翼,雞脾菰,冬菰,煙肉蕃茄,蕃薯,粟米。炸物 - 炸蝦同炸蠔必叫,不過個炸漿麻麻地,有點兒實,不過大致上都幾好。甜品 - 有四款雪糕,芝麻,綠茶,紅豆,仲有一款唔記得左,我剩係試左芝麻,原本諗住d雪糕應該麻麻,不過食落又真係幾ok喎,本來想再encore,但係
2008年7月18日 - 松屋日本料理

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場三樓

甜品 - 有四款雪糕,芝麻,綠茶,紅豆,仲有一款唔記得左,我剩係試左芝麻,原本諗住d雪糕應該麻麻,不過食落又真係幾ok喎,本來想再encore,但係因為實在太飽,所以無叫到。

飲品 - 都有5-6款選擇,而且啤酒任飲,正,最令我估唔到既係佢地竟然會將個酒杯雪凍,其他飲品都係可樂,SEVEN UP,橙汁,都係例牌果d啦。

總括黎講,我覺得間野真係唔錯,食物款式多,可以一次過試到好多野,食物質素同侍應既服務又ok,係一個朋友相聚既好地方,絕對係值得大家去試下。

每人都係180蚊左右,多謝同事萬歲。
個炸漿麻麻地,不過都唔錯
正,
個炸漿麻麻地,不過都唔錯
正,
同一大班同事8:45pm先過黎開飯搞Farewell,,$162/人。食物種類、味道都OK,冇乜點漏單,或者我地點得太多野,漏左都唔知 @_@- 壽司、手卷都可以唔嗌,魚生同D餡都好少,反而刺身就唔錯- Side Order方面,推介金菇牛肉卷、炸豆腐、芝麻雞翼,炸蟹鉗就可以不理,根本就係麵粉- 串燒就揀雞翼、照燒雞串、煙肉車厘茄- 啤酒、汽水任飲,但冇晒Asahi,得番麒麟啤,另外凍甘桔檸檬蜂蜜都幾正- 雪糕我地都食左好多影左Order紙俾大家睇睇.......

- 壽司、手卷都可以唔嗌,魚生同D餡都好少,反而刺身就唔錯
- 串燒就揀雞翼、照燒雞串、煙肉車厘茄
- 雪糕我地都食左好多

影左Order紙俾大家睇睇.......
16/07/2008 睇完xx周刊之後,見有呢間野o既廣告所以就約埋細佬,一齊去試下菜佢有分幾個時段超值放題$118(加一)<星期六、日及公眾假期 12-2:30星期一至五6:00-7:30(公眾假期除外)星期日至四 9:30-11(公眾假期及期前夕除外)>我就揀左星期6:00-7:30 o個段時間去打電話訂位,去到,未夠6:00就比我入喇!(約5:55)有五款order紙(超值放題同正價晚餐order紙係有唔同o既)第一類:Kushi串燒 第二類:一品料理 第三類:刺身冬菇 什菜沙律 三文魚白菓 中華沙律 吞拿魚 茄子 麵豉湯 立魚蕃薯 凍豆腐 鮑片粟米 枝豆 蒜頭 蒜蛋牛肉炒飯 (壽司)照燒雞串

16/07/2008 睇完xx周刊之後,見有呢間野o既廣告
所以就約埋細佬,一齊去試下菜
佢有分幾個時段
超值放題$118(加一)
<星期六、日及公眾假期 12-2:30
星期一至五6:00-7:30(公眾假期除外)
星期日至四 9:30-11(公眾假期及期前夕除外)>
我就揀左星期6:00-7:30 o個段時間去
打電話訂位,去到,未夠6:00就比我入喇!(約5:55)
第一類:Kushi串燒 第二類:一品料理 第三類:刺身
冬菇 什菜沙律 三文魚
白菓 中華沙律 吞拿魚
茄子 麵豉湯 立魚
蕃薯 凍豆腐 鮑片
粟米 枝豆
蒜頭 蒜蛋牛肉炒飯 (壽司)
照燒雞串 什菜烏冬 三文魚
豬大腸 金菇牛肉卷 熟蝦
雞骨腸 蝦天婦羅 瀨尿蝦
大蔥鴨肉串 蕃薯天婦羅 鮑片
雞肉軟骨棒 南瓜天婦羅
茄子天婦羅 (手卷)
燒秋刀 大蔥吞拿魚腩
beer
清酒(熱/凍)$18
最難食o既就係牛肉烏冬同金菇牛肉卷
真係從來食過咁大怪o既味
o的烏冬o既質地好奇怪,金菇有o的臭..= ="
因為我係打電話預約o既
接電話o個位姐姐真係態度不太好= ="
比佢講多兩講,好似唔老黎咁o既語氣!!!
不過入面o的服務員不錯,
有一個剛返工,未換制服就幫我收order紙,抵讚
雖然都有漏單情況,但唔算嚴重,催佢一次,大概都會黎
員工笑容不乏,食o個陣都覺得開心o的
大家落order時,記住留意張order紙上面係咪唔乾淨
可能上一手有意無意劃左幾件壽司你唔知
咁你點完之後,就會多左幾件野.....= ="
我就係咁奶左野喇!黎多左三件軟殼蟹手卷
硬食..........張紙明明寫住牛油果(但係入面似牛油,冇牛油果出現= =)
刺身尚算不錯,但款式不多
吞拿魚不太新鮮,有點兒腥味
三文魚厚切,第二輪有三文魚皮,冇切走,不雅觀
雞軟骨不夠咸,可以再咸少少
其他串燒都幾好味!尤其係多春魚,燒得很好^^
餃子也不錯
炒什菜太多油,太濕= ="冇咸味
紫菜唔脆......
飲品,建議大家飲返可樂之類的汽水,其他都較甜
雪糕不錯,芝麻味超香
總言之.......唔好叫牛肉烏冬同金菇牛肉卷,會嘔.......

差,三文魚帶有三文魚皮
正,必食,芝麻加雞翼,炸得極為香脆
正,必食,鐘意芝麻雪糕的朋友,相信一定喜愛
燈光比較暗,場內算寬敞
正,必食,芝麻加雞翼,炸得極為香脆
正,必食,鐘意芝麻雪糕的朋友,相信一定喜愛
  • 多春魚
2008-07-20 7 浏览
見考完試,就放假,於是約了好友們一齊好好咁食返餐....放題去得唔多,加埋呢間都係兩間,上一次去食一生,物價上漲,我地去食都加左價,我地係去食happy hour..><事先打去book左位,想一想,好似又唔洗,因為去到個時好少人,老闆超好人,重故意給張窗口位我地..咁之後我地就狂點野,冇lala多左個好正的刺身併盤.....原來係我本來,到老闆傾個時佢身邊個男仔整嫁...話送我地.....超好人.....但係款真係唔多,刺身,同其他野同一生係冇得fight,當然,價錢差咁遠.....但都算係咁...有食大家講的軟殼蟹手卷....可能太遲先食,大家都話普通,但係真係好食bo!!!!!!!正講飲品....千萬唔好叫紫蘇梅,,'不過apple green tea幾好...來個時個waiter重同我講笑話佢係金寶綠水^^ice cream我覺得ok咋....但有個fd食左成4個,我想好好味ar?!咁好服務態度,下次一定來食la...又唔貴!!!!!
見考完試,就放假,
於是約了好友們一齊好好咁食返餐....
放題去得唔多,加埋呢間都係兩間,
上一次去食一生,
物價上漲,我地去食都加左價,

我地係去食happy hour..><
事先打去book左位,想一想,好似又唔洗,
因為去到個時好少人,
老闆超好人,重故意給張窗口位我地..

咁之後我地就狂點野,
冇lala多左個好正的刺身併盤.....
原來係我本來,到老闆傾個時佢身邊個男仔整嫁...
話送我地.....
超好人.....

但係款真係唔多,刺身,同其他野同一生係冇得fight,
當然,價錢差咁遠.....但都算係咁...
有食大家講的軟殼蟹手卷....
可能太遲先食,大家都話普通,但係真係好食bo!!!!!!!

講飲品....千萬唔好叫紫蘇梅,,'
不過apple green tea幾好...
來個時個waiter重同我講笑話佢係金寶綠水^^

我想好好味ar?!

咁好服務態度,下次一定來食la...又唔貴!!!!!
正..天婦羅
正送的刺身併盤.....
多到唔識講的串燒
正..天婦羅
正送的刺身併盤.....
多到唔識講的串燒
2008-07-13 5 浏览
男友個同事話哩到幾好咪黎試下 唉 任食我都冇林過有d咩好食 唉 一去到當然點刺身啦 點知得5款魚類加一款鮑魚(一生都多款過) 成晚只食三文魚加鮑魚 鮑魚仲要係罐頭鮑魚囉 咁樣都叫做刺身囉'天富羅'勁多粉 燒物得個dry字 一定唔會有下次
'天富羅'勁多粉 燒物得個dry字 一定唔會有下次
2008-07-11 10 浏览
我和同事差不多每月都會幫趁松屋一次。因為松屋嘅happy hour(18:00-19:30)是暫時我搵到最平嘅一間日本料理!(同事們是三文魚魚生愛好者)比起上次,今次貴咗$10,多咗蟹鉗;但我唔建議大家食。因為我覺得只是炸粉團,一點蟹肉都揾唔到!但上次的蚊滋争食情況已消失,唔錯!唔怪得今次去見到人流多咗。(有八成位有人)

比起上次,
但上次的蚊滋争食情況已消失,唔錯!
唔怪得今次去見到人流多咗。(有八成位有人)
$130 (其他)
  • 三文魚魚生
2008-06-18 7 浏览
松屋晚市放題分二段時間, 我光顧係第二輪, 8:45pm -11pm。今次已經係第二次光顧…..能夠令我第二次光顧的原因是,在銅鑼灣區能以$160(已包加一)的價錢食到中等水準的放題選擇不多! 加上松屋的環境較一般廉價放題優勝, 既可滿足品嘗多款食物的慾望, 又可與友人輕鬆歡度晚餐。8:30pm去到攞位, reception非常混亂(可能是Fri night,比weekday多人), 食客不斷抱怨…嚟咗咁耐, 點解仲未有位?! 我嚟先過佢, 點解佢會有位先?!擾揚一輪, 終於被安排入坐! 拿起order紙, 幾乎填滿整張紙! 反正是放題, 而且一行6人, 每款點2-3人份量, 心想…應該吃得完吧!先講飲品, 有5-6款選擇。 罐裝汽水, 柑桔, 薑茶, 紫蘇梅… 據上次經驗, 今次點了罐裝汽水, 試過其它的..感覺上味道怪怪, 第一杯還好, 當叫第二, 三杯時, 味道會變淡, 不知是否因不斷加水的緣故?!刺身有7款, 三文魚, 鮑魚, 劍魚, 吞拿魚, 鱿魚… (所有刺身請看照片)。 味道一般, 但尚算新鮮。 朋友都最愛三文魚, 而我就偏愛鮑魚和鱿魚。壽司味道屬中下…而手卷只建議點

…嚟咗咁耐, 點解仲未有位
?! 我嚟先過佢, 點解佢會有位先
?!

!

壽司味道屬中下…而手卷只建議點軟殼蟹, 其它不值一試! 倒不如留肚吃燒物, 炸物!

燒物, 炸物, 串燒共有數十款! 最愛金菇肥牛卷, 蝦天婦羅, 鷄脾腸, 海鮮卷, 鷄翼串燒, 炸芝麻雞翼! 這幾款都encore 了3 round! 其它款式未見突出, 但味道也ok!

主食如烏冬, 拉麵, 不吃也吧! 麵太淋, 湯底淡! 一定要有飯到肚的朋友, 可以一試鰻魚炒飯!

甜品是ice-cream, 有芝麻, 綠茶, 紅豆! 紅豆味最正, 粒粒紅豆藏在雪糕內, 有口感又不太甜! 我有位嗜甜的朋友一口氣吃了4球
!!!!!

其中有位朋友生日, 自帶生日蛋糕, 免收切餅費

下次有機會會再幫襯
!
刺身
軟殼蟹手卷
燒物/串燒
炸物
2008-06-10 3 浏览
最近同一班同事去試過 , 唔得囉 , 啲魚生一啲都唔新鮮 , 雖然係任食姐..都唔好咁過份好喎..... 生野唔得 , 唯有食啲熱野 , 除左啲天婦羅叫正常好食 , 其他都係冇特別 , 反而到最後就有啲驚喜 , 就係個雪糕啦 , 個個同事都話好食 , 有黑芝麻 , 士多啤梨 , 綠茶 , 紅豆 ..等等 最後結論 , 都係唔好貪平食任食嗰啲 ..

最後結論 , 都係唔好貪平食任食嗰啲 ..

(非会员)
2008-06-09 12 浏览
今晚同屋企人一行6人6時到達~之前曾經去過舊店中環試過, 略為油煙, 環境麻麻~今次見同事推介, 兼搬了, 即管再試..覺得環境比之前進步了, 沒有了油煙覆蓋餐廳的問題...服務同之前一樣, 所有員工都好有禮貌, 服務一流, 值得一讚 !!!食物方面, 選擇不多, 刺身都幾新鮮, 手卷的紫菜唔係太脆, 天婦羅較油..飲品如Asahi啤酒值得一飲~
今晚同屋企人一行6人6時到達~

之前曾經去過舊店中環試過, 略為油煙, 環境麻麻~
今次見同事推介, 兼搬了, 即管再試..

覺得環境比之前進步了, 沒有了油煙覆蓋餐廳的問題...

飲品如Asahi啤酒值得一飲~
  • 豬軟骨拉麵
  • 串燒
2008-05-29
第一次去松屋, 環境唔錯, 刺身都算新鮮, 有好多串燒揀, 好多都好好味, 不過串燒蝦就完全唔掂, 冇味既個蝦頭一剝開好多黑色野流出黎, 好核突, 炸蠔好味, 蟹鉗好粉, 芝麻雞翼好好味, 野飲都有幾多選擇, 不過總括黎講野食種類太少計埋加一要$153一位, 呢個價錢有好多更好既選擇
第一次去松屋, 環境唔錯, 刺身都算新鮮,
個蝦頭一剝開好多黑色野流出黎, 好核突,
炸蠔好味, 蟹鉗好粉, 芝麻雞翼好好味,
野飲都有幾多選擇, 不過總括黎講野食種類太少
計埋加一要$153一位, 呢個價錢有好多更好既選擇
  • 芝麻雞翼