「東海堂アローム」全新推出母親節系列蛋糕「花で母を祝福しよう」💕憑花寄意向母親表達祝福限定系列以「繁花綻放的祝福」為主題花漾茉莉忌廉蛋糕(減甜版)蛋糕面層靚到成紮花咁🌺花瓣係由人手一瓣一瓣工藝唧成組合成一朵朵優雅嘅花形成色彩繽紛又燦爛嘅花團錦族💐夾層綿密幼滑忌廉海綿蛋糕加入茉莉花茶寒天採用減甜配方,食得更健康輕型💕蛋糕內餡配以白桃果肉,淡淡芬芳🍑立體緞帶裝飾襯托🎀令蛋糕更似花園,有蝴蝶喺花叢中飛舞
「東海堂アローム」全新推出母親節系列蛋糕
「花で母を祝福しよう」💕
憑花寄意向母親表達祝福
限定系列以「繁花綻放的祝福」為主題
花漾茉莉忌廉蛋糕(減甜版)

蛋糕面層靚到成紮花咁🌺
花瓣係由人手一瓣一瓣工藝唧成
組合成一朵朵優雅嘅花
形成色彩繽紛又燦爛嘅花團錦族💐

夾層綿密幼滑忌廉海綿蛋糕
加入茉莉花茶寒天
採用減甜配方,食得更健康輕型💕
蛋糕內餡配以白桃果肉,淡淡芬芳🍑

立體緞帶裝飾襯托🎀
令蛋糕更似花園,有蝴蝶喺花叢中飛舞
2024-05-12 5 浏览
今年母親節買了東海堂期間限定的🍓「花々疊.草莓麻糬千層心型花盒」搭配日系香皂花束套裝送給媽媽大人。🍓「花々疊.草莓麻糬千層心型花盒」層層交錯的玫瑰花瓣🌹造型蛋糕,中間鋪滿了香甜鮮紅的草莓🍓,豔麗奪目,加上夢幻柔滑的草莓忌廉口感與草莓醬,再以軟糯麻糬豐富內餡,讓媽媽帶來味蕾上的幸福感❣️。另外加$99 可加購日系香皂花束 1 束💐我揀咗優雅玫瑰康乃馨花束,真係超靚。粉嫩色系康乃馨與玫瑰交織,以氣質的花禮表達對母親溫暖的感謝與尊敬之意,非常合適。

🍓「花々疊.草莓麻糬千層心型花盒」

另外加$99 可加購日系香皂花束 1 束💐
我揀咗優雅玫瑰康乃馨花束,真係超靚。
2024-04-05 19 浏览
屋企個小朋友係一個芒果控🥭,見到東海堂新出左全新芒果系列,即刻買咗個返去同屋企人一齊分享😋。🫧芒果熱情果慕斯蛋糕 🎂濃郁果香的芒果慕斯加上新鮮熱情果,食落味道酸酸甜甜好醒胃,中間係軟滑的芒果軟心醬作夾心,啖啖都能感受芒果帶來的香甜味道💖。🫧芒果麻糬巴斯克蛋糕 🎂蛋糕小巧細緻😌,表面焗烘至焦香,內裡加入軟糯芒果麻糬,芒果的香甜襯托出芝士的細滑,每一口都香醇細膩🫶🏻,締造出無可比擬的嶄新芝味。

🫧芒果熱情果慕斯蛋糕 🎂

🫧芒果麻糬巴斯克蛋糕 🎂
2023-07-24 181 浏览
同蛋糕櫃小姐講完1件士多啤梨撻+1件鮮果撻,去收銀付款。同收銀小姐講要2件什果撻(26*2)收銀小姐同蛋糕櫃小姐確認發現不是2件什果撻嚴厲聲大聲喝罵我,‘’又話要2件什果撻?????‘’再同旁邊蛋糕小姐態度十分差講‘’佢話要2件什果撻,到底佢係要咩架😡😡😡‘’蛋糕小姐再覆述1件草莓撻+1件鮮果撻收銀再責備聲線話我地出數唔同架!!再大大力推埋收銀機盤。當下我嚇呆了。我不是你們公司職員唔清楚解釋返下次我會知道。我只說了一句2件什果撻。有必要對顧客發咁大脾氣嗎
同蛋糕櫃小姐講完1件士多啤梨撻+1件鮮果撻,去收銀付款。

同收銀小姐講要2件什果撻(26*2)
收銀小姐同蛋糕櫃小姐確認發現不是2件什果撻
嚴厲聲大聲喝罵我,‘’又話要2件什果撻?????‘’
蛋糕小姐再覆述1件草莓撻+1件鮮果撻
收銀再責備聲線話我地出數唔同架!!再大大力推埋收銀機盤。

2023-07-23
2022-08-22 454 浏览
又到左小妹一年一度既生日家人咗買咗東海堂新出既蜜瓜富士山返黎同我賀壽😙好可愛既雪山,裏面蘊藏北海道 3.6 牛乳慕絲及海綿蛋糕,中間更夾了一層慢流北海道 3.6 牛乳軟心,層次分明。加上底層的酥底、蜜瓜果粒及忌廉,蜜瓜亦都非常爽脆😚整體蛋糕唔會太甜 甜度適中 蛋糕嘅最內層仲有少少朱古力脆脆 相當有驚喜☺️
又到左小妹一年一度既生日
家人咗買咗東海堂新出既蜜瓜富士山返黎同我賀壽😙
蜜瓜富士山
蜜瓜富士山
2022-01-27 266 浏览
行街,見到「角落小夥伴™」不可思議嘅兔兔庭園,出咗靚靚淺藍色罐曲奇禮盒,即刻話要買返屋企食,打開入面有兩隻味道,牛油曲奇同燕麥提子曲奇各8件。🍪牛油曲奇 (8件)︰好香牛油味,入口鬆化,小朋友最鍾意食👧🏻😋🍪提子燕麥曲奇 (8件)︰餅入面有粒粒提子乾, 口感香脆, 麥味香濃,下午茶口痕食最正👍😋🎒而且仲要有埋精美賣萌 Tote Bag送,今次呢個袋仔可以斜背同手挽好實用,大人細路都鍾意,新年仲可以用嚟袋利是🧧🥰

2020-05-22 747 浏览
有同事要離開公司,請食散水餅,今次唔係普通蛋撻西餅,而係東海堂嘅布丁燒!布甸面層係蛋糕咁既...食落落好似有少少焗過龍,一不起比較乾身同埋好易碎開,但食到中間布甸嗰層就非常非常滑嘟嘟,一匙不到底連埋糖漿一齊食,就更加香甜好味,唔好睇佢細細杯,四點幾當下午茶食完都有啲飽,除左個面層,都幾好味的~~

2020-05-01
2020-05-12 334 浏览
東海堂定期會推出不同的新產品,今年母親節當日都買了一個蛋糕慶祝, 揀選了蜜瓜甘熟$210.4,蛋糕賣相精緻, 蛋糕材料來自日本九州的蜜瓜果肉,味道清甜,感覺清新。 蛋糕有幾層,蜜瓜白朱古力慕絲、蜜瓜果肉、蜜瓜粒啫喱、白朱古力脆和海綿蛋糕。 每一層都有不同的口感,蜜瓜白朱古力慕絲質感滑溜,蜜瓜果肉香甜清新,蜜瓜粒啫喱微甜清爽,白朱古力脆質感脆身,海綿蛋糕鬆軟好味。東海堂的蛋糕款式多, 外貌精緻味道很好, 一向是我喜歡的餅店。東海堂地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓308號舖

東海堂
地址: 九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓308號舖
蜜瓜甘熟
2020-05-10
$210 (宵夜)
庆祝纪念
母亲节
蜜瓜甘熟
2020-03-09 342 浏览
東海堂的西式糕點真的是百吃不厭,今日帶姪女去由得她自由選自己喜歡的🙋‍♀️,估唔到她的口味和我差不多,選的也都是我喜歡吃的。😋當中的芒果食得出好新鮮好甜應該係外國入口的。蜜瓜就寫明係由日本入口勁香甜,至於紫薯又係來自日本,香滑度可比美牛奶👍👍
2020-01-20 250 浏览
用埋屋企既餅卡買個蛋糕。基於我係一個抹茶控,所以買左個新岀既流心抹茶蛋糕。東海堂既抹茶其實唔差,抹茶味同奶味都好平均。而今次呢個蛋糕仲有唔同既口感加入左蛋糕入面,味道算係甘,不過價錢就有點貴!

2019-08-31 365 浏览
一班朋友慶祝生日,趁着係士多啤梨新鮮嘅季節,所以就買咗個士多啤梨味嘅蛋糕試吓。蛋糕非常靚,有好多粒士多啤梨,奶油好滑,食到落蛋糕中間仲好有驚喜,入邊竟然有士多啤梨味嘅啫喱,口感非常豐富,好好味👍🏻👍🏻
2019-08-18 189 浏览
今日文員話我們走的同事臨走時放低左幾張餅咭,想食左去,但得三張餅咭要十幾人食,後來我同佢講,呢間餅店有雞批,有芝士撻,個價錢可以配合到。我同事就換左一些芝士撻,同一些雞批,上次我介紹左雞批,今次唔多講,今次只講芝士撻,買到返黎就立即開黎食,文員買左幾個芝士撻,因為唔知好唔好食,所以只係換左幾個返黎,我就食左其中一個,每個芝士撻個面頭受熱都唔係太平均,有些就燶啲,有些就唔濃,我就揀左一個平均一點的,撻皮都好脆口,芝士味就唔太濃,入面既芝士饀一點都不滑,仲有啲鞋,食落個口感唔多好。如果比我揀,我情願食雞批都唔食佢,佢仲比雞批還貴多幾蚊,一點都不值!
2019-08-16
用餐优惠
現金券
2019-07-17 186 浏览
今日返工諗緊今日食咩早餐好呢,成日食canteen都有點兒悶,咁啱路經東海堂,見佢啲雞批放晒出黎好似好吸引咁,所以就走左入去買一個黎試下。買到返公司,第一時間就拎個雞批黎食,但點知食落個餅底好腍,一點都唔脆,面頭就香脆的,入面既雞批餡個味道都算幾好食,好多雞肉,啖啖雞肉塞滿個批入面,size都算大個裝,但個餅底就算一大敗筆,可能在櫃入面放了一段時候,令到個餅底腍了,但如果呢個價錢黎計,還算可以的。

雞批
2019-06-28
外卖自取
$12 (早餐)
2019-06-30 158 浏览
🌰栗子撻🌰係栗子呀!係栗子呀!係栗子呀!口感扎實,微甜,食完幾飽肚~入面嘅蛋糕同撻底都唔錯😍下次試埋紫薯撻🥴.食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌑食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑
🌰栗子撻🌰

係栗子呀!係栗子呀!係栗子呀!
口感扎實,微甜,食完幾飽肚~
入面嘅蛋糕同撻底都唔錯😍
下次試埋紫薯撻🥴
食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌑
食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑
2019-04-06 223 浏览
抹茶卷的抺茶味很濃,濃得黎唔會有苦味,亦唔會太甜。另外,海綿蛋糕的口感不錯,鬆軟而且散發出一種淡淡的青香,最重要的是吃後不會有一重很膩的感覺。因為抹茶捲的份量也算大,建議3-4人分享。

因為抹茶捲的份量也算大,建議3-4人分享。

濃厚扜抹茶卷