一心諗住食燒肉,點知一半點仍然好多人,因為肚餓就去咗附近間炸雞店,見價錢好抵都有擔心會中伏,不過見有明太子同南蠻炸雞,咁就入咗去試喇。🥤巨峰乳酸 (套餐 +$8) ⭐️⭐️⭐️⭐️🥤芒果乳酸 (套餐 +$8)⭐️巨峰香濃唔會過甜,芒果味道太假似香口膠味。🥢Karayama 定食(梅: 4個) $59 ⭐️⭐️⭐️⭐️有6款醬揀,揀咗明太子蛋黃醬同?嘅黑椒叉燒醬,兩款醬都好惹味,特意叫店員比勁多明太子蛋黃醬我,真係同炸雞超級夾,4件炸雞超大件,餓底嘅我淨食雞同椰菜都飽,雞肶肉又滑又juicy,估唔到咁超水準,一定要試!🥢南蠻他他醬香脆雞扒定食 $59⭐️⭐️⭐️⭐️雞扒又係超級大件,又係又滑又juicy,炸到金黃香脆勁可口,配上邪惡嘅他他醬肯定係會食唔停口,如果女仕可以叫少飯,因為半碗飯我都食唔晒。二人共消費:$147

🥤巨峰乳酸 (套餐 +$8) ⭐️⭐️⭐️⭐️
🥤芒果乳酸 (套餐 +$8)⭐️
巨峰香濃唔會過甜,芒果味道太假似香口膠味。

🥢南蠻他他醬香脆雞扒定食 $59⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$147

2024-06-23
2024-04-30 329 浏览
之前執左仲諗住無得再食,好彩附近再開返👍 雖然貴過之前少少,但仍然保持到質素。呢個質素黎講,其實可以話性價比高,因為同價真係搵唔到同級既質素。👍第一次食一定要試最基本既karayama定食,雞夠晒多,又有兩款汁可以選。🥰親子丼、南蛮雞就唔係全炸,怕熱氣就可以試佢。👍芝士滑蛋就膩左啲,唔多岩我。😅期間限定既餐好多都唔錯,有機會就要試左先👍外賣同價,不過會少左個湯,同埋無得用電話或apps叫外賣有啲可惜...
之前執左仲諗住無得再食,好彩附近再開返👍
雖然貴過之前少少,但仍然保持到質素。
親子丼、南蛮雞就唔係全炸,怕熱氣就可以試佢。👍
芝士滑蛋就膩左啲,唔多岩我。😅
期間限定既餐好多都唔錯,有機會就要試左先👍
用餐时段
  • karayama定食
2024-04-23 253 浏览
呢間日本炸雞店原先喺碧海藍天商場門口,以前半幫襯過一次都覺得唔錯,搬咗位置之後第一次幫襯,發現食物質素下降了,但係價錢就上升咗。揀咗1號餐有四件炸雞嘅定食,$59再加一,埋單要$64。嗰餐除咗四件炸雞之外,仲有一碗麵豉湯同一碗白飯,店員好好咁攞咗杯水俾我,因為原來呢度係冇嘢飲嘅,記得以前都有啲日式汽水飲吓。佢有幾隻醬俾你揀嚟點炸雞,我揀咗明太子蛋黃醬同埋鹽極汁,明太子嗰隻就有啲聲,鹽極汁就好d。佢啲炸雞都幾大件,而且都有幾多生菜絲,不過炸雞嘅味道就差咗少少,同埋炸over咗。
揀咗1號餐有四件炸雞嘅定食,$59再加一,埋單要$64。
🍽️食物方面:炸雞外脆內嫩但太大件/太多😂少飯都食唔晒 食晒啲雞都有難度 仲跟麵豉湯🐤南蠻他他醬炸雞丼💲49最愛呢個醬但偏固體 要食🥬椰菜絲解漏🧀芝士滑蛋炸雞丼多芝士 🧅 好多流心蛋汁 撈飯一流🍗香炸雞翼和雞髀肉定食💲55揀咗極醬汁蒜香鹹味 明太子蛋黃醬有啲腥以前飲過梳打好難飲🙅🏻‍♀️唔伏就飲汽水💲8📷打卡方面:Food court咁 上菜快 快食是但影🔈環境方面:轉鋪位細間咗 Lunch要等位枱同枱之間好近 好多路人望👀💬其他資訊:東京淺草炸雞專門店 📍荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下L013號舖⏰1130am-930pm💰收➕1️⃣🥡🦘✅
🍽️食物方面:

⏰1130am-930pm
💰收➕1️⃣
🥡🦘✅
2023-09-19 478 浏览
在附近圖書館做功課,中午時間找到這間從未去過的炸雞店,食物質素以及價錢都比我想像中高。1號餐四件超大雞髀肉,皮脆肉嫩,完全沒感覺炸粉的存在,食三件都已經好飽,下次再食,真係要自己帶個飯盒收起一半當第二餐。侍應有禮兼服務周到,仲記得幫我走蔥,午飯時間有咁嘅水平,我比一百分。埋單加一服務共64元,咁嘅價錢食到咁高質嘅Juicy雞肉真係好難得。午飯時間一點前排隊等咗幾分鐘。推薦極醬汁,不過就算唔蘸汁鹹鹹地嘅雞味已經好好吃🤤不過要提吓大家午飯都好多學生打工仔落嚟食嘢,雖然侍應唔催,你都應該要食快啲俾人轉多幾張枱。坐我對面嗰個人掛住喺度打機就霸主張枱好耐,下午茶時間就算,午餐就真係唔係幾好。
2023-09-13
等候时间
3 分钟 (堂食)
2023-04-07 1082 浏览
我想講荔枝角Aeon都唔係第一次嚟,今日Lunch過嚟搵食,見到呢間炸雞店喺12點幾都幾乎坐滿,而且行過都有啲香氣撲鼻,咁今日同兩個同事就決定一試。由於同事玩緊斷食兼戒澱粉質,呢度啲嘢都幾啱佢哋食,因為決絕的話可以走飯。由於我哋都係第一次嚟,所以睇完一輪餐牌都係決定叫睇落最basic嘅Karayama 定食,當中包含四件炸雞髀肉、椰菜絲沙律、面豉湯、飯,仲有兩款醬汁配搭;唔食飯嘅同事再外加一碟雞軟骨。餐牌入面都係以炸雞為主,但竟然見到有海南雞飯,呢個顯得少少格格不入。但所有丼飯、定食嘅價錢都非常合理,大概$49-$69,呢啲價位,今時今日真係食個茶餐都唔得。一坐低就發現隔離坐住一枱日本客人,立時覺得無揀錯,日本人都嚟食仲唔係正宗日本菜。😂食物上枱,我哋一行三人都係相同嘅定食,店員亦算細心,問邊個走飯,好等佢送餐正確。椰菜絲係好似去食貴價炸豬扒嗰種,都係自己加麻醬進食,啲絲都切得夠幼身,所以食落都夠爽脆。另外就係炸雞嘞,千祈唔好睇少佢哋,佢哋全部都熱辣辣,咬一口即時感受到嗰股脆香,而佢炸到咁香口嘅同時都無話令到件雞乾身,反而肉質仲係保持嫩口多汁,very juicy!! 絕對超值,性價比

炸雞定食
Karayama炸雞定食

另外就係炸雞嘞,千祈唔好睇少佢哋,佢哋全部都熱辣辣,咬一口即時感受到嗰股脆香,而佢炸到咁香口嘅同時都無話令到件雞乾身,反而肉質仲係保持嫩口多汁,very juicy!! 絕對超值,性價比其高!

至於雞軟骨呢就正常,但加份位係佢夠熱,同埋真係夠脆!👍🏻
炸雞軟骨

食到咁上下,我哋發現餐廳外開始現人龍,我哋就食飽埋單走人!留意返呢度係有加一收費的。
2023-04-06
炸雞定食
Karayama炸雞定食
炸雞軟骨
2023-02-20 890 浏览
之前不定期都會去荔枝角AEON幫襯呢間炸雞店,但上年執咗,不禁有啲失望。今日經過,見到原來重開了(由門口位搬入咗啲),即刻入去食一轉先。7 Karayama 定食($59)唔使諗,食番個最基本嘅炸雞定食。4件炸叫即炸嘅雞件,一啲都唔油膩。雞皮脆卜卜,咬開雞肉夠嫩滑,仲有肉汁,適量嘅底味,味道依然不錯,水準仍保持到,很好,十分滿意。1 滑蛋雞扒丼($49)大大塊炸雞扒,同雞件一樣,外脆內嫩,上面再淋上滑蛋洋蔥汁,輕微減少熱氣感覺。好開心可以再食番呢間嘅炸雞。PS:另收加一服務費

7 Karayama 定食($59)

1 滑蛋雞扒丼($49)

好開心可以再食番呢間嘅炸雞

PS:另收加一服務費
Karayama 定食
滑蛋雞扒丼
Karayama 定食
2023-01-27 648 浏览
夜晚又乾又凍 入左aeon想買d野食 掀一掀餐廳嘅餐單 發現晚市價錢都好親民 似lunch價可能仲平過自己買餸煮 就入左去試一試 叫左道他他醬炸雞定食 .一上菜發現份量好足 雖然餐單上面係一嚿嚿,但佢上嚟係一大塊切好咗嘅,然後他他醬都比得好多 感恩 🙏🏻 自己煮就煮唔到啦 食落佢個炸皮 應該係有特別嘅配方脆得黎又唔會超級熱 有時食炸野會成日熱辣辣 食多幾件就傷到上咢 🔥最體現到佢係日本黎既過江龍就係佢個cabbage 係簡嫩既部份 夾埋黎食 就岩岩好 中和下炸野既油膩呢餐就價錢、食物都唔錯 幾warm 推介🤜🏻唯一可能個裝修比較開放 堂食可能會同好多路人四目交投 👅👁️👁️
夜晚又乾又凍 入左aeon想買d野食
掀一掀餐廳嘅餐單 發現晚市價錢都好親民 似lunch價

可能仲平過自己買餸煮 就入左去試一試
叫左道他他醬炸雞定食
一上菜發現份量好足
雖然餐單上面係一嚿嚿,
食落佢個炸皮 應該係有特別嘅配方

中和下炸野既油膩

呢餐就價錢、食物都唔錯 幾warm 推介🤜🏻

• 炸雞
2022-12-21 644 浏览
今晚嚟到長沙灣附近買野男友話肚餓就被呢間炸雞店吸引咗查返原來係之前AEON 門口果間,只係搬咗舖睇過餐牌後就落咗一個丼飯同散叫炸雞,好快就上菜啦-芝士滑蛋炸雞丼賣相好吸引,香濃芝士係炸雞上面夾起就拉絲😍炸雞外脆內嫩又多汁,配埋芝士同雞蛋送飯非常美味麵豉湯都有不少配料,調味剛好另追加的:咖喱雞脾肉雞脾肉酥脆嫩滑食落每口炸雞都有濃香的咖喱味,惹味之選極醬汁香脆雞脾肉呢款炸雞個醬汁好好味,蒜香加獨有的調味,推薦👍🏻香炸雞翼雞翼炸得脆嫩,不加任何醬汁都好好味整體炸雞質素很不錯,而且價錢不貴,性價比高可以再來一番炸雞宴會🤩
今晚嚟到長沙灣附近買野
男友話肚餓就被呢間炸雞店吸引咗
查返原來係之前AEON 門口果間,只係搬咗舖
睇過餐牌後就落咗一個丼飯同散叫炸雞,好快就上菜啦
芝士滑蛋炸雞
賣相好吸引,香濃芝士係炸雞上面夾起就拉絲😍
炸雞外脆內嫩又多汁,配埋芝士同雞蛋送飯非常美味
麵豉湯都有不少配料,調味剛好

另追加的:
咖喱雞脾肉
雞脾肉酥脆嫩滑
食落每口炸雞都有濃香的咖喱味,惹味之選

極醬汁香脆雞脾肉
呢款炸雞個醬汁好好味,蒜香加獨有的調味,推薦👍🏻

炸雞
雞翼炸得脆嫩,不加任何醬汁都好好味

整體炸雞質素很不錯,而且價錢不貴,性價比高
可以再來一番炸雞宴會🤩