2018-11-22 28 浏览
本來開係觀塘車仔麵在紅磡重開左!不過有小小難搵路,要跟著google map 先找到。睇睇餐牌,5餸先至$43!學生👨🏻‍🎓仲有紙包飲品送。見好多人夜晚過來買剩餸,$8一個餸,加餸好抵呢!同細佬每人點5個餸,即係總共有成10個餸咁多😍姐姐推介下試左招牌辣魷魚🦑,花菇(必食!真係好大舊同好感很好👌🏻!),陳記章魚丸🐙(真係有章魚粒🥰),咖哩魚蛋,牛筋丸 (好彈牙),豬大腸(好乾淨呢),牛腩,豬紅,好甜的蘿蔔😋同2份韮菜(因為我地2個都係鐘意呢個菜😬😬個麵底試左懶健康的波菜麵😂個湯底無味精,細佬勁到湯底都飲哂

個麵底試左懶健康的波菜麵😂

個湯底無味精,細佬勁到湯底都飲哂
2018-11-22 16 浏览
最近重回車仔麵懷抱。有日早左放工,又未到上堂,經過紅磡內街見到佢幾光猛就走左入黎休息兼醫肚。食車仔麵最邪惡係見到咩都想食,結果就叫到成碗嘢去親車仔麵舖都會點豬腸同蘿蔔,呢間豬腸巧乾淨,唔好有臭味同佢整得爽口;蘿蔔揀得好靚 好清甜好少可車仔麵有小食,忍唔住點台灣黑椒腸同溏心蛋。 隻蛋醃得有啲甜甜地,入面蛋黃少少流,好滿足但美中不足係我眼大睇過龍!我見唔到佢有波菜麵!!!!!下次我要再食呢個。光猛 好坐 闊落仲要有畫睇🤣🤣向後望見到呢幅,當鯉遇上章魚🤣🤣但呢幅我最鍾意,食飽坐多陣可以望下佢。(呢度姨姨好好,你食完坐都唔會趕你走。)呢度值得黎,佢唔多味精,食完唔渴口,好!重!要!。會encore😍😋

食車仔麵最邪惡係見到咩都想食,結果就叫到成碗嘢

光猛 好坐 闊落
仲要有畫睇🤣🤣

向後望見到呢幅,當鯉遇上章魚🤣🤣

但呢幅我最鍾意,食飽坐多陣可以望下佢。

(呢度姨姨好好,你食完坐都唔會趕你走。)

2018-11-19 25 浏览
我一直係車仔麵fans ,知道「來多碗」開新店無理由唔試啦(仲要係我屋企附近),新店係红磡廣場附近,都好易揾,店內装修都係一貫作風簡潔清雅,坐得舒服。全店姐姐都笑臉迎人,好nice ,唔粗魯今日遲左食晏所以好肚餓,咩都想食於是叫左米線、沙爹鱿魚惹味又爽脆,豬腸有滷味又唔韌,牛腩入味又瘦、豬皮我就鐘意再淋D,居然衣家仲有通菜,湯底自然不會死咸,加腩汁、辣椒油,原來亮點係秘制辣椒油,有香味,辣度足,起左劃龍點晴作用。成碗變左加大碼😅唔知點解又食得曬喎!😂食完行去搭過海巴士,隧道口例牌塞車,去到西環落車,前前後後都2hrs 有多,都唔覺口乾口渴,ok啦

2018-11-18 9 浏览
話說今日要出紅磡一帶做野,收工又係在紅磡工廠區一帶,行過發現呢一帶的食店都換了幾間,行行下見肚餓,我就同同事醫肚先。於是大家就決定去食好耐無食過的車仔面,間舖頭個名好有趣,叫來多碗。原來唔經唔覺,呢間舖已經係第幾間的分店。舖頭門面簡潔乾淨,一入去就係點面點餸區,大家可以如常咁叫你想食嘅麵,之後點送之後再揀特製嘅辣醬呀或者蔥花咁等等,呢次見到有菠菜面咁所以就試下菠菜麵啦,呢次我點了4個餸,一面4餸就$38,都唔算太貴。最緊要係耐唔耐食一食車仔面回味一下以前讀書時代的日子。有各式唔同的粉面其實都幾花多眼亂,樣樣都想食,攪到自己有選擇困難。店內有一幅香港懷舊油晝。波菜面,面質同油面差不多,幾有咬口,食落幾得意。豬腸肥美滑溜,洗得夠乾淨,又整得好入味。金錢肚爽口。仲有辣魷魚都好好味。耐唔耐食一次車仔面,零舍夠滋味。

有各式唔同的粉面

其實都幾花多眼亂,樣樣都想食,攪到自己有選擇困難。

店內有一幅香港懷舊油晝。

波菜面,面質同油面差不多,幾有咬口,食落幾得意。

豬腸肥美滑溜,洗得夠乾淨,又整得好入味。

金錢肚爽口。

仲有辣魷魚都好好味。

耐唔耐食一次車仔面,零舍夠滋味。
2018-11-17 26 浏览
今日咁啱收工要去紅磡工廠區拿雙十一集運,行過工廠區果頭,見到新開咗間叫來多碗車仔麵,印像中來多碗宜家都有幾間分店,終於係紅磡開多一間分店,見個肚有啲餓,於是同太太商量入去。食車仔麵最緊要平,靚,正,快,同好食。 作為繁忙的都市人,食車仔麵最緊要快同抵食。食果時已經7時半,入面唔係好太人,入去可以立即點餸。三餸麵都係$32,四餸麵就$38,加多幾蚊就有嘢飲,價錢喺呢區嚟講都唔算貴,佢嘅車仔麵個湯底都唔錯,而且佢的餸味道都唔錯。 蘿蔔又淋又入味,金錢肚又彈牙,湯底夠入味,是我以前返學食車仔麵嘅味道,夠曬地道。呢間舖入面,原來都花咗啲心思在裝修方面, 有3d畫啦,又有一啲香港傳統嘅油畫,大家食的時候可以慢慢欣賞。

2018-11-14 499 浏览
昨天晚上經過紅磡,剛好到了晚飯時間,看見來多碗車仔麵門口的餐牌寫一麵兩餸都只是$26, 一於入去試下啦! 雖然只是一間小店,但舖內的環境乾淨整齊,價錢還相當平民化。 首先到門口落單,選擇自己喜歡的麵和餸,之後再搵位坐低, 店員很快就會送上美味的車仔麵。我點了四餸都只是$37,有魚蛋,豬大腸,魷魚,豬紅,油麵,還加了少少秘製辣醬,將辣醬混在湯一起, 感覺特別惹味! 魚蛋彈牙,豬大腸入味, 魷魚爽口,豬紅質地不會太淋。另外一碗車仔麵點了雞翼,豬大腸,魷魚。墨魚丸,蝦條,醬爆丸。 所有的餸都好入味,最喜愛醬爆丸大大粒,一啖咬落去還有湯留出來。餐廳亦提供很多不同種類的飲料,罐裝飲品,紙包飲品,茶餐廳飲品,還有我最愛的豆漿啊! 欣賞豆漿有獨立包裝,飲唔曬仲方便拎走, 味道亦不算太甜有豆香。整體來說這間車仔麵餐廳真是幾好,環境光猛整齊,店員親切有禮,食物質素也很好。 現在很多車仔麵店舖的價錢都幾貴,我曾經食過一個餸都要五,六十蚊一碗。 所以來多碗車仔麵算是一間性價比高的車仔麵店,價錢平民化,食物的份量和質素也唔錯,下次經過紅磡一定會再幫襯的!

2018-11-13
用餐时段
2018-11-13 45 浏览
再次光顧呢間車仔麵啦 依間車仔麵價錢公道,環境衛生夠乾淨,廚房一目了然 客人夠哂放心 !! 👏🏻 一麵四個餸 $37 菠菜麵 +$3呢個菠菜麵好好食 煮到五會好淋 食到小小菠菜味 而且菠菜含豐富嘅維他命 對於食肥膩野黎講罪惡感立刻減小 主打 - 玻璃魷魚🦑用秘製醬汁煮成既魷魚 吸晒醬汁嘅精華配埋魷魚爽口嘅質感 ! 不愧為主打 必點。手打牛丸呢粒牛丸 睇落普普通通,但系好食牛肉味重 咬開仲有汁架 !!豆卜 未食已經知呢粒豆卜 吸晒滷水汁又黑又軟 有幾好食 🙈 凍檸檬茶 $9 呢間好環保♻️ 個杯可以循環再用㗎 👍🏼檸檬茶冇苦澀味 飲落茶味唔會太濃好順口 !豆漿 $6鮮豆漿 突然想飲淡淡豆味 !!
再次光顧呢間車仔麵啦

豆卜
未食已經知呢粒豆卜 吸晒滷水汁又黑又軟 有幾好食 🙈

凍檸檬茶 $9
呢間好環保♻️ 個杯可以循環再用㗎 👍🏼
檸檬茶冇苦澀味 飲落茶味唔會太濃好順口 !

豆漿 $6
鮮豆漿 突然想飲淡淡豆味 !!
<傳統車仔麵>繼文記,榮記 ,呢間車仔麵都係數一數二嘅其中一間有名傳統車仔麵, 最大嘅特色係呢間車仔麵,畀其他店鋪更加嘅現代化, 室內裝修加入設計嘅成分。<招牌食物>1. 菠菜麵 (+3hkd)2. 水晶辣魷魚3. 鮮味蘿蔔4. 咖哩魚蛋<好多人食>平時呢間車仔麵通常排曬長龍,今日特登揀咗收工時間過嚟食,六點鐘,冇咁多人避開人群食晚餐。 叫咗44蚊5餸,再加六蚊豆漿, 食到飽一飽都係50蚊埋單, 今日老闆仲送左韭菜比我< 一面六餸一豆漿>菠菜麵,腐皮 ,韭菜 ,辣魷魚,巨型花菇, 咖哩魚蛋, 鮮甜蘿蔔 < 秘製醬汁 >可以同服務員講你想要幾多次羹< 點解中午會咁多人嚟食 >明白曬, 紅磡區,26蚊,低消費,包飲品,食得飽點會唔多人呢?
<傳統車仔麵>

<招牌食物>
1. 菠菜麵 (+3hkd)
2. 水晶辣魷魚

< 秘製醬汁 >
可以同服務員講你想要幾多次羹

< 點解中午會咁多人嚟食 >

2018-11-09
當日工作關係經過紅磡辦事,好肚餓。想找一些經濟又實惠的食物。覺得這間餐廳環境方面, 環境比較整潔有卡位,亦有雅座,牆上貼滿以熟能詳的車仔麵美食,加上一幅很大的油畫,涉及香港故事。天花板又有比較舊式嘅吊掛風扇,好有一種懷古風。我選咗韭菜生菜再加魷魚 及冬菇。首先冬菇好有味道,跟媽咪煮的冬菇一樣。韭菜好新鮮,本身男人應該食多些。車仔麵色澤油潤得好吸引,而且材料易煮得好入味。魷魚爽口唔再講,加上凍檸茶都唔過40蚊。最主要係,環境清幽而且乾淨。我會再來食一次。😘😘😊😊😊
當日工作關係經過紅磡辦事,好肚餓。

天花板又有比較舊式嘅吊掛風扇,好有一種懷古風。
我選咗韭菜生菜再加魷魚 及冬菇。

最主要係,環境清幽而且乾淨。

我會再來食一次。😘😘😊😊😊
2018-11-08 24 浏览
紅磡新開張既車仔麵,呢間觀塘食過唔錯所以今日係紅磡午餐都要試下。大概在12:30左右已到, 叫左幾樣餸, 亞姐都好好人。叫左米粉,羅白, 魷魚 ,豆卜,豬大腸, 牛腩 ,牛百葉, 豬皮 ,魚旦 白、綠色水餃。各樣都入味, 但水餃皮有D硬,可能煮定 ,皮乾咗D 。湯+牛腩汁和自製辣醬好好味,尤其是辣醬好惹味又唔算太辣。 都有飲幾口, 到現在口還未好乾,即少味精。新開張唔係好多人,其他兩間要排隊呢間唔使排就又得食,又好味,下次可以番兜。

2018-11-07 26 浏览
今日喺附近做嘢,見到呢間車仔面,見佢都有少少人排隊,應該都唔錯,就行入去食下。排隊叫嘢食本身以為要自己拎過去,點知啲阿姐好好人幫我拎埋我去,服務態度仲幾好,會介紹你有咩好食。店舖環境唔錯,牆身好懷舊,好靚,可以影吓相打下卡。食物質素超好,特別魷魚好入味,如果食得辣一定要食佢哋嘅秘製辣椒,包你好興奮。
店舖環境唔錯,牆身好懷舊,好靚,可以影吓相打下卡。
麵筋同埋魷魚
2018-11-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
2018-10-30 26 浏览
第一次試呢間車仔麵入到去店員態度很好,有禮貌(有笑容),碰巧有客人漏低左藍牙耳筒,店員都好落力幫手搵叫左個四餸麵+杯凍檸茶豬腸-夠入味,唔會太彈牙好難咬豬紅- 唔會一夾就散曬,不錯咖哩魷魚-唔覺有咖哩味,一般蘿蔔-好入味,好清甜,唔會有渣,好好味另外,佢地既秘製辣醬,一定要試一試,唔食辣既我,對覺得好味道(食左頭皮有麻麻的)
第一次試呢間車仔麵

入到去店員態度很好

叫左個四餸麵+杯凍檸茶

豬腸-夠入味,唔會太彈牙好難咬
豬紅- 唔會一夾就散曬,不錯
咖哩魷魚-唔覺有咖哩味,一般
蘿蔔-好入味,好清甜,唔會有渣,好好味

另外,佢地既秘製辣醬,一定要試一試
,唔食辣既我,對覺得好味道(食左頭皮有麻麻的)
2018-10-28
  • 蘿蔔
2018-10-24 24 浏览
呢間可能係呢頭裝修最靚嘅車仔麵檔!佢吸引到我係因為牆上的壁畫,價錢又唔貴,所以就試吓啦今次叫左豆卜、蘿蔔同魷魚三個餸加瀨粉豆卜浸滿濃濃既「好似滷水味既汁」蘿蔔都好入味,仲好甜呢度整既魷魚真係要讚下,超級爽口彈牙瀨粉都好入味,不過剪得太碎$32
呢間可能係呢頭裝修最靚嘅車仔麵檔!
佢吸引到我係因為牆上的壁畫,
價錢又唔貴,所以就試吓啦

今次叫左豆卜、蘿蔔同魷魚三個餸加瀨粉
豆卜浸滿濃濃既「好似滷水味既汁」
蘿蔔都好入味,仲好甜
呢度整既魷魚真係要讚下,超級爽口彈牙

瀨粉都好入味,不過剪得太碎
魷魚、豆卜、蘿蔔瀨粉

等候时间
3 分钟 (堂食)
魷魚、豆卜、蘿蔔瀨粉
2018-08-18 103 浏览
來多碗⋯⋯我每每在紅磡工作過後,都會嚟整番碗,因為畢竟香港越來越少好食嘅車仔麵了,喜歡這裡嘅車仔麵外,還喜歡他們的服務態度,店員都很有禮貌的因為曾經在港島區,為了吃某某的出名車仔麵,吃得我擔驚受怕他們的蘿蔔真係可以比美銅鑼灣那X記,另外魷魚🦑、花冬菇都是我必叫的項目。重點係他們的秘製醬汁,唔係太辣,啱晒我口味,這裡的價錢相當合理,有時見到一些車仔麵賣到佰幾蚊一碗,真係嚇得我驚驚哋⋯⋯但這裡價錢合理,值得推介
店員都很有禮貌的

因為曾經在港島區,為了吃某某的出名車仔麵,吃得我擔驚受怕

重點係他們的秘製醬汁,唔係太辣,啱晒我口味
但這裡價錢合理,值得推介

2018-08-13
  • 甜心蘿蔔
  • 靚花菇
  • 魷魚
2018-08-09 54 浏览
唔怕同大家講,小弟都稱得上係車仔麵達人,鍾意食的程度係曾經一個月內每天都吃車仔麵!我每次見到車仔麵都想食,最喜歡車仔麵每次食都配搭不同的麵、湯底同餸。可能我恨我的人生冇車仔麵咁多姿多彩吧。下午餐時間咁啱經過呢間來多碗,就等我試試佢!一行到門口就比佢大大張的menu吸引,唔止係因為佢夠多餸,而係因為,兩餸只係$25!?實在太難以置信了,燈油火蠟都係錢呀,難道呢間鋪冇諗住賺錢,只求打個和??????唔講咁多我一個箭步走入鋪內,搵個位擺低d野就揀餸。環境光鮮企理,講真呀有幾多間車仔麵會睇造咁整齊乾淨先得架。鋪內仲有不少壁畫,相信老細都係對藝術有一定追求的人!咁呢度就係自助形式,去到講要咩餸咩麵咩湯就ok。煮完碗麵個店員姐姐就推介要加辣汁,講真唔加辣都談唔上係一碗完整的車仔麵啦!之後直接比錢,個店員仲會幫你拎碗麵添。我就叫左個豬大腸+豆卜粗麵仲以為25蚊麵底同餸實好少,但估唔到都幾足料,開始擔心個老細圍唔到皮了。豆卜不過不失,而豬腸彈牙又入味,加左推介的辣汁之後湯底非常好味。呢個價錢仲有呢個味道同份量,呀叔我都收貨了。食食下見下附近幾張枱都叫左辣魷魚,可惜我已經好飽,唔係我真係會來多碗的!

下午餐時間咁啱經過呢間來多碗,就等我試試佢!

兩餸只係$25!?

唔講咁多我一個箭步走入鋪內,搵個位擺低d野就揀餸。
環境光鮮企理,講真呀有幾多間車仔麵會睇造咁整齊乾淨先得架。
鋪內仲有不少壁畫,相信老細都係對藝術有一定追求的人!

咁呢度就係自助形式,去到講要咩餸咩麵咩湯就ok。
之後直接比錢,個店員仲會幫你拎碗麵添。

我就叫左個豬大腸+豆卜粗麵
兩餸麵

呢個價錢仲有呢個味道同份量,呀叔我都收貨了。