2019-10-27 158 浏览
三色糯米肠,烟烟韧韧,但老老实实,真系分唔出三款有咩分别,仲只一款应该系血米肠呢个半半炸鸡非常好!口味各占一半,有辣有唔辣,原味就正正常常,甜辣味嘅辣就系慢慢渗出嚟嘅,唔食辣嘅我,之後要狂饮水解辣...鱼糕系韩式传统小食,明知佢系味精汤底,但宾灰无法抗拒个鱼糕,本人大爱!烧五花腩肉,唔使讲咁多啦~ 一定唔会差得去边,香口惹味芝士辣海鲜炒年糕,又系唔食得辣就唔好点,因为食食下D辣味先会慢慢出来,好鬼马,饱肚之选。
三色糯米肠
半半炸鸡 (原味&甜辣)

鱼饼汤

烧五花腩肉

烧五花腩肉,唔使讲咁多啦~ 一定唔会差得去边,香口惹味
芝士辣海鲜炒年糕

2019-10-15 109 浏览
回味指数 : 👅👅👅👅/5✨✨ 香葱炸鸡✨✨烧五花腩肉食唔到韩国桥村炸鸡可以试下李家韩式炸鸡,香葱配搭令炸鸡冇咁油腻,夹埋一齐食又有口感,加上有酸甜既汁,更加开胃🌟烧五花腩肉,肥瘦比例刚好,有滋味酱汁,只系比较油腻,如果连菜食会更好。以上食饭不能缺少一杯韩国啤🍻一啖肉一啖啤,爽啊😎🍺🍺🍺餐厅内环境黑暗,感觉有点残旧,唔同新式光猛鲜明嘅韩式炸鸡餐厅,如果专注食物会比较好!🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
回味指数 : 👅👅👅👅/5

✨✨ 香葱炸鸡
✨✨烧五花腩肉

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
2019-10-13 85 浏览
经朋友大力的推荐下,终於跟她一起到李家吃炸鸡ヽ(*´∀`)ノ跟其他在港的韩国炸鸡点不同,点餐前,店员已送上白萝卜和沙律,白萝卜真的是炸鸡的好伴侣,有解腻的功能~ 不够可以添加(★‿★)今日的主角出场了!登登登~是甜辣炸鸡+原味炸鸡,是即叫即炸,所以外层十级脆,每一口也有ASMR 的声效🤣而且肉汗多到会滴出来,实在太太太美味了~原味炸鸡更原汁原味呢但是我更钟情甜辣味 哈哈哈另外点了芝士蛋卷,又是超美味呀! 拉出芝士丝的蛋卷,满满的蛋香味 又有层次感~中间夹着热溶溶的芝士,每一口也大满足
经朋友大力的推荐下,
终於跟她一起到李家吃炸鸡ヽ(*´∀`)ノ

跟其他在港的韩国炸鸡点不同,
点餐前,店员已送上白萝卜和沙律,
白萝卜真的是炸鸡的好伴侣,
有解腻的功能~ 不够可以添加(★‿★)

今日的主角出场了!
登登登~是甜辣炸鸡+原味炸鸡
是即叫即炸,所以外层十级脆,
每一口也有ASMR 的声效🤣
而且肉汗多到会滴出来,
实在太太太美味了~
原味炸鸡更原汁原味呢
但是我更钟情甜辣味 哈哈哈
甜辣炸鸡+原味炸鸡

另外点了芝士蛋卷,
又是超美味呀! 拉出芝士丝的蛋卷,
满满的蛋香味 又有层次感~
中间夹着热溶溶的芝士,
每一口也大满足
甜辣炸鸡+原味炸鸡
  • 半半炸鸡
2019-09-26 310 浏览
难得朋友生日,当然要选一间特式餐厅去庆祝一下啊!去过土瓜湾的李家,这一次来到尖沙咀的分店,试一试!跟土瓜湾那分店比较之下,尖沙咀这分店的餐单逼着要点较大份量,价钱比较贵,要人多一点才能多吃几款啊。不紧要,这次三人行也算可以点3至4款。点了我最爱吃芝士鸡肉年糕,炸鸡,烤猪腩肉及蛋卷。全部款式都真的很大碟啊!!!份量大得完全被吓到了!是比想像中都大啊!上菜後才知道真系点得太多了。味道方面,芝士年糕芝士很多,但不算是很易溶化的芝士,芝士有点硬,但很香口好吃。而炸鸡是我最为推介的!外脆内软,调味也很好很够味。吃不停口啊。蛋卷很好吃,很够厚。腩肉却很一般,煮得有点硬身,肉也有部分位置燶了呢,这味菜回头率不算高。整体也是不错的用餐经验,我会为了炸鸡再来。

整体也是不错的用餐经验,我会为了炸鸡再来。

2019-08-29 392 浏览
一直都想试试的一家,今天去了一探究竟,先说炸鸡,原味的虽然外皮酥脆,但是里面却有乾涩,再说芝士年糕,也很一般,芝士味道不算太浓郁,年糕里面有乌冬面,不太喜欢,海鲜也不够新鲜
2019-08-20 317 浏览
打羽毛球系为咗见朋友⋯❤️😂🏸️呢个钟数有冇朋友系尖沙咀「李家」快会超级「脆」‼️🍗 今次系第2次食原味炸鸡,咬入口好crispy ,而且仲有肉汁,微辣,小公主一边食一边饮水。沙律🥗菜「无限」refill❤️降低一下邪恶感,足足refill咗3次。店员服务超好主动问我地要唔要refill 沙律菜,仲见我地既水差唔多饮哂就refill。服务超好!尖沙咀比土瓜湾坐得更自在李家 (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道84号金阁大厦地下
打羽毛球系为咗见朋友⋯❤️😂🏸️
呢个钟数有冇朋友系尖沙咀「李家」快会

尖沙咀比土瓜湾坐得更自在

李家 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道84号金阁大厦地下

2019-08-03 373 浏览
收工朋友想吃炸鸡,想起炸鸡很出色的李家,就马上出发。平日晚上7:00店子已坐满8成人,幸运地不用等位子。坐下立马看餐牌。先点了原味一半,甜辣一半的炸鸡。李家的炸鸡很出色,炸浆调味到位,薄薄脆浆盖着整旧鸡,把肉汁跟滑滑鸡肉也锁住了,外面脆口非常。加上新鲜炸出来,香气满满。原味很出色,甜辣味道较浓,不太辣却甜味较重,多吃几旧觉得有点浓味及腻,还是原味好吃。中途点了泡菜煎饼,不。得。了。很美味,煎得非常松软,泡菜浓浓,咬下还有爽脆感,不用点酱汁也很美味,朋友非常喜欢,不消一会整碟吃光光了!李家刚开店时吃过一次,炸鸡非常好吃,阔别多年,再次光顾仍是吃得非常满足

一半一半鸡

泡菜煎饼

2019-07-30
  • 泡菜饼
  • 原味炸鸡
2019-06-24 644 浏览
Wellbeing honey garlic fried chicken $180(👅: 8.2/10)I can tell this flavour of the chicken in this restaurant is the best and this flavour is my first try as I have visited this restaurant twice. This kind of sweet honey with garlic combine together is great and really match with the chicken.-Cheese egg wrap $120 (👅: 8/10)This is the classic Korea egg roll and it’s a must try item as inside contain lots of cheese 🧀👍🏻-Hot sauce chicken & rice cake with cheese $160 (👅: 8/10)This sauce is so good w
(👅: 8.2/10)
蜂蜜蒜香炸鸡

芝士辣鸡炒年糕

This sauce is so good with the rice cake and also the vegetables which is a bit chilli and includes large amount of cheese😍 but not so much chicken.
Pic. 6 BBQ pork belly $190 (👅: 7.2/10)
It’s so nice to eat with kimchi and onions that they cook with a spicy sauce.
烧五花腩肉
The pork belly is quite oily and a bit hard.
BBQ chicken $180 (👅: 7.2/10)
BBQ  Chicken

The taste is a bit same with the hot sauce of rice cake but the chicken includes quite a lot bone 🍖
烧五花腩
2019-02-08
蜂蜜蒜香炸鸡
芝士辣鸡炒年糕
BBQ  Chicken
烧五花腩
2019-05-30 766 浏览
之前喺尖沙咀已经食过一次李家,今次系为咗个鱼饼汤( $150 )再次返嚟嘅,个鱼饼汤用料十足,啲鱼饼系薄身一块块嘅,食落去烟烟韧韧,成锅汤仲有好多芽菜,个汤好清甜,我哋叫咗正常辣度, 已经辣到有少少呛喉,但嗰种清甜得黎又辣嘅味道,你系会越饮越上瘾。个炸薯条( $100 )就唔系太推介喇,薯条系淋身嘅,本身又冇乜味道,食到嘅都只系啲酱汁味。呢份泡菜饼( $120 )系薄薄一大块嘅,望落去真系好大份,外皮系蛋皮层,啲馅系切碎左一粒粒嘅泡菜粒。唔好睇佢咁嘅颜色,其实佢只系微微辣。烧烤鱿鱼乾( $90 ),侍应会跟餐附上铰剪,即系要自己将鱿鱼剪成细块,鱿鱼有好香嘅烧烤味,沾埋沙律酱,甜甜地,送酒一流。另外,呢间餐厅嘅服务有改善嘅地方,例如我哋有嘢叫侍应生,举手好耐先有回应。

2019-05-30 565 浏览
旧同事生日想食韩国菜 即时谂起我既all time favourite - 李家!甜辣炸鸡 每一次黎我都会叫,每一件鸡都沾满汁,我自己食得辣,我觉得好好味,但同行朋友就不停话好辣🤣 但大家一致认同味道系正既蜂蜜wasabi炸鸡呢个就比较失色,无乜特别,同埋鸡比上面个个鞋。个汁甜甜地解辣几好海鲜芝士年糕芝士迷favourite 😍 见佢甘既颜色以为晤辣,点知辣到飞起🤣 晤食辣既就晤好叫海鲜煎饼同系韩国食既味道一样😍😍😍炭烤鱿鱼啱啱烧起好好味 不过一冻左就好确 要快d KO总括,始终系my all time favourite Korean food😍
旧同事生日想食韩国菜

同系韩国食既味道一样😍😍😍

炭烤鱿鱼
啱啱烧起好好味 不过一冻左就好确 要快d KO

2019-05-03 924 浏览
同台湾同事farewell ,佢话呢间系香港最好食既炸鸡,日日食都唔厌,所以farewell 都黎食李家我之前都食过,我都觉得佢地既炸鸡做得好岀色,外脆内多汁甜辣炸鸡,味道适中,但多吃会腻蜂蜜蒜蓉炸鸡,我个人比较中意食呢款由於佢酱汁少啲🙈芝士鸡蛋卷,必食之选入面芝士多到可以拉丝芝士海鲜炒年糕,不过不失,有同事唔食得辣,唔知有无得拣辣度呢🤔辛辣面顺带一提,之前食过佢地既炸鱿鱼须,我个人都非常之推荐炸得唔会过韧但又不失口感

李家我之前都食过,我都觉得佢地既炸鸡做得好岀色,外脆内多汁
甜辣炸鸡,味道适中,但多吃会腻
蜂蜜蒜蓉炸鸡,我个人比较中意食呢款
由於佢酱汁少啲🙈
芝士鸡蛋卷,必食之选
入面芝士多到可以拉丝

辛辣面

顺带一提,之前食过佢地既炸鱿鱼须,我个人都非常之推荐
炸得唔会过韧但又不失口感
$150 (宵夜)
  • 芝士鸡蛋卷
  • 蜂蜜蒜蓉炸鸡
  • 炸鱿鱼须
今日虽然6点几去到,但都系要等一阵位,仲要系搭枱,不过唔紧要啦,因为友人话想饭。我地简单地只点左两个餸,一个原味拼甜辣酱味嘅炸鸡同埋芝士海鲜炒年糕,另外加左枝益力多烧酒。呢度最出名系炸鸡,不过个人认为G字头嘅炸鸡比较香口同惹味。原味炸鸡用左胡椒调味,所以有点辣,虽然炸得香口,但鸡肉唔算好juicy。而个甜辣酱味个酱比较好,酸酸甜甜,不过就唔辣。至於个芝士海鲜炒年糕,其实系炒乌冬多d,因为乌冬仲多个年糕。海鲜都唔算特别多,得一两只虾同一只青口。芝士好多,加埋年糕所以都几漏,个味道都唔差嘅。益力多烧酒烧酒味比较重,但个人认为益力多同烧酒唔系好沟得埋,味道有d 唔夹。食物普普通通,所以唔会特别想黎食,加上坐得唔舒服,价钱又唔平,我地咁样都巳经成四百几蚊,唔太值。

2019-04-10 484 浏览
李家炸鸡想食好耐,终於都经过去左食,同fd叫左半半炸鸡,一半系有酱 ,另一半系原味炸鸡,佢上个阵好热,系新鲜炸起,我觉得个甜辣酱炸鸡好食好多,可能因为我重口味?我个fd就话原味个个好食d,最尾食唔哂要打包,$88一个人有咁多只炸鸡食都算系几高cp值 ~
2019-03-21 394 浏览
李家一直都好出名,所以每次想食都排哂长龙。早几日早放工,所以去到唔洗点等位。我地两个人,叫左一份鸡同埋一份薄饼,我地叫左甜辣炸鸡!鸡既味道非常好食,而且好开胃,但系我觉得佢肉唔多,骨都算大!至於个kimchi pancake我觉得唔差,唔会话料太少🤤🤤🤤🤤
  • 甜辣炸鸡
2019-02-19 667 浏览
整体食物都很普通芝士鸡蛋卷-有满满的拉丝效果,蛋味都重,整体不错吃。烧五花腩肉-超级大伏。加咗铁板只系为呛头,令啲肉更硬,超都超唔烂。半半炸鸡🍗韩式炸鸡应有嘅,够脆,够热,肉质都够滑。调味方面,原味较普通,甜辣味较惹味。
整体食物都很普通
芝士鸡蛋卷-有满满的拉丝效果,蛋味都重,整体不错吃。

半半炸鸡🍗
韩式炸鸡应有嘅,够脆,够热,肉质都够滑。
调味方面,原味较普通,甜辣味较惹味。