2024-05-11 4 浏览
係復活節長假既最後一日,一家三口到訪晶荷軒。想去迪士尼酒店附近行下,所以前一日先上網搵下迪士尼既三間酒店餐飲,見到晶荷有精美小童餐,成人午餐套餐都係$338。因為仲未俾一歲零既bb食調味,亦未試過俾BB食餐廳食物,今次膽粗粗打去晶荷軒問吓可唔可以將兒童餐既食物唔落任何調味料。隔左一陣得到既回覆竟然係可以!佢地廚師會特製我地既要求,唔落汁醬,冇糖冇鹽,不油炸, 所以就馬上決定book 枱了!兒童套餐 ($168)海蜇蝦沙律開胃好食點心拼盤 (2人份)蜜汁叉燒包|瑤柱灌湯小籠包|筍尖鮮蝦餃|帆立貝菜苗燒賣|荔蓉天鵝酥|黑蒜明蝦角係正常發揮既點心,好食,但唔會印象深刻雪燕蟹肉冬茸羹大大碗又足料!金沙蝦球伴黑蒜炒牛小排超大隻蝦!金沙汁掛滿爽脆蝦球,大粒到食第二粒已經有d 漏,加上前一道湯羹都大大碗,已經飽左一半。牛小排都淋滑好食。芙蓉蟹肉扒菜苗估唔到菜都keep 住大份量😂紅棗雪耳燉桃膠食到最後,細細碗既湯水唔會太甜,足料,桃膠都好淋。食物味道:睇食評見大家主要都係食打卡點心,評價都係普通。但估唔到套餐$338 價錢可以食到呢個份量同唔差既質素。環境/服務:眼見都唔少帶住小朋友用膳既家庭,始
係復活節長假既最後一日,一家三口到訪晶荷軒。

特製兒童套餐

兒童套餐 ($168)

開胃好食

點心拼盤

點心拼盤 (2人份)
係正常發揮既點心,好食,但唔會印象深刻

大大碗又足料!

金沙蝦球 伴黑蒜炒牛小排

金沙蝦球伴黑蒜炒牛小排

估唔到菜都keep 住大份量😂

紅棗雪耳燉桃膠
食到最後,細細碗既湯水唔會太甜,足料,桃膠都好淋。

食物味道:

環境/服務:
眼見都唔少帶住小朋友用膳既家庭,始終係迪士尼入面,所以親子設備同食物都有照顧到。但可以特製兒童餐就真係意料之外,所以都好推薦晶荷軒俾有小朋友同行既家庭。不過都因為小朋友多,餐廳用膳環境都比較嘈。服務員都有斟茶,餐廳地方唔細,但想要幫手既時候佢地都總會係附近。

結論係如果有機會都一定會再去,同埋推薦俾朋友👍🏻

點心拼盤-荔蓉天鵝酥
2024-04-01
特製兒童套餐
點心拼盤
金沙蝦球 伴黑蒜炒牛小排
點心拼盤-荔蓉天鵝酥
2024-04-03 156 浏览
🌟整體評分: 8.5/10🌟❤️味道:8/10🧡環境:9/10🩵服務:9/10💚性價比:8/10💗小朋友喜愛度:9/10帶小朋友去迪士尼酒店就一定會黎呢度食晚飯👍🏻酒店中菜廳有水準,餐廳寬敞坐得非常舒服,絕對係老人家小朋友都啱嚟嘅好地方!伙記們都好醒目,自動波準備小朋友餐具👍🏻皇牌片皮鴨配特有荔枝醬,脆卜卜得來有一種荔枝木嘅香氣,超級推介!椰青水雲吞雞煲都非常正,清雞湯配上淡淡香甜味!香脆牛腩外皮脆卜卜裏面軟腍腍,正!當然唔少得蜂蜜叉燒,香口齒頰留香😍同埋非常好味嘅XO醬,每次嚟都會買一樽外賣!
🌟整體評分: 8.5/10🌟

• 陳皮燉雪梨
  • 晶荷軒炒飯
  • 椰皇元貝燉雞
2024-03-09 218 浏览
晶荷軒位於香港迪士尼樂園酒店內,餐廳裝潢華麗高級,環境亦很寬敞👍🏻朋友在網上預付了午市套餐-迪士尼朋友點心午餐🤩套餐共有6道菜,包括:🤍柑橘涼拌紫山藥雞絲🤍迪士尼朋友點心 (跳跳虎菜肉包、小豬海鮮雞肉包、米奇煎薄餅)🤍雪燕竹笙玉帶羮🤍香草雞油菌炒蝦球🤍瑤柱金瓜和牛粒炒飯🤍ShellieMay斑蘭蓮蓉包拼蛋白杏仁茶湯丸還包含了中式花茶(桂花烏龍茶)🫖整體食物味道很不錯,賣相亦非常吸引😍 而且大部份菜式都加入了迪士尼朋友的元素在內,超級適合打卡呢~✨當中以”雪燕竹笙玉帶羮”及”瑤柱金瓜和牛粒炒飯”的味道最驚喜!😋”雪燕竹笙玉帶羮”非常鮮甜,味道濃郁,而且更可以吃到粒粒帶子肉呢~🤤而”瑤柱金瓜和牛粒炒飯”飯粒Q彈,和牛粒嫩滑,加上濃郁的瑤柱及香甜的金瓜,口感非常豐富!👍🏻如果大家到迪士尼樂園玩,或到迪士尼酒店staycation,非常推薦大家來晶荷軒吃飯!😚晶荷軒地址: 大嶼山香港迪士尼樂園酒店

朋友在網上預付了午市套餐-迪士尼朋友點心午餐🤩

雪燕竹笙玉帶羮
香草雞油菌炒蝦球
瑤柱金瓜和牛粒炒飯
ShellieMay斑蘭蓮蓉包拼蛋白杏仁茶湯丸
農曆新年去迪士尼酒店晶荷軒飲杯茶食個包招牌廸士尼公仔點心維尼熊跳跳虎piglet Eeyore Duffy各款包包,內饀好少,賣相係幾可愛,適合打咭able, 但係食落就一般般,記住影相唔好影咁耐,要趁熱食,放耐咗外皮就會好硬唔軟熟。其他就點心蝦餃、帶子燒賣、叉燒包、牛肉腸粉、素春卷腸粉、天鵝芋角、炸明蝦角就正正常常。最失望係個招牌荷炒飯就真係非常之普通,我覺得茶餐廳D炒飯有鑊氣仲好食。糖水試咗陳皮燉雪梨同埋紅棗雪耳桃膠糖都唔錯,唔太甜、夠晒滋潤。服務超好,待應有問必答,笑容滿面,值得一讚。是日人均消費$370
農曆新年去迪士尼酒店晶荷軒
飲杯茶食個包

招牌廸士尼公仔點心

服務超好,待應有問必答,笑容滿面,值得一讚。

是日人均消費$370
2023-12-09 409 浏览
難得一家三口加兩長老一齊去迪士尼玩,長老愛好中餐,於是再去食晶荷樓的扁皮鴨。扁皮鴨皮脆肉嫩,配料選擇有京蔥青瓜彩椒蜜瓜,更特別是有自家製荔枝醬,夠新奇🤭芝士蟹蓋是兩長老必叫之選,雖然啖啖蟹肉,不過加咗芝士,反而失去蟹肉的鮮味🤔片皮鴨值得三試,金卡會員好似有八五折,下次會再黎👍🏻
片皮鴨值得三試,金卡會員好似有八五折,下次會再黎👍🏻
因為之前生日就去咗迪士尼樂園酒店住一晚,咁冇可能出去食晚飯再返去住一晚,所以就揀咗依間位於迪士尼樂園酒店的中菜,估唔到有啲驚喜荔枝醬片皮鴨(全隻)$788 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟其實知道嚟得樂園酒店入面食飯一定會貴出面少少,但係諗唔到依個片皮鴨都算幾抵食,而且仲要係即叫即做,上枱時皮仲係超級脆,而且仲有一層油脂在表面當你打完卡之後,就會有職員在你旁邊即刻切開一片片,而且仲要擺得好靚他們給的配料也很多,除咗有平時常見的片皮鴨醬、蔥絲、青瓜絲外,仲有密瓜和他們自家研發的荔枝醬,食落偏甜,但很好的解膩最重要的是他們的皮很薄,食多幾嚿都唔會好飽鴨肉我加多$180兩食,顏色非常吸引,而且食落有鑊氣,濃味得來又不會太鹹,而且份量超級多(食唔晒,變咗夜晚要叮翻熱嚟做宵夜🫣)木魚花金沙豆腐 $148 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟份量雖然有啲少,但味道絕對一流,表面那一層食落香脆酥軟,而入面的豆腐又好滑,唯一美中不足的是金沙完全蓋過豆腐的豆味炸釀南瓜蟹蓋 $198 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟它貴是有它的道理,一啖食落去,唔係講笑,全部都是蟹肉,再加上少許芝士和南瓜粒,整體和蟹的味道好配,而且食多幾啖覺得膩,可以配少少旁

荔枝醬片皮鴨(全隻)$788
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

最重要的是他們的皮很薄,食多幾嚿都唔會好飽

木魚花金沙豆腐 $148 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

炸釀南瓜蟹蓋 $198 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

它貴是有它的道理,一啖食落去,唔係講笑,全部都是蟹肉,再加上少許芝士和南瓜粒,整體和蟹的味道好配,而且食多幾啖覺得膩,可以配少少旁邊那些黑醋,而且它是一粒粒的設計,所以方便控制好份量

蠔皇原隻鮑魚炒飯 $188 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

整餐飯之中,最普通的菜式,不是不好吃,但就好普通,而且醬汁偏多,如果一個人食晒可能會覺得鹹

娃娃菜 $168 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

整餐之中,它雖然是外觀上最不吸引的一道菜🫣但係食落其實不錯,食落好淋,而娃娃菜完全吸收蒜蓉的味道,就算唔鍾意食菜的妹妹都食咗好多,可見有幾咁好食

而且我覺得最值得的一點是,他們員工的服務真係一流,每個對住你都有微笑,而且都好细心,雖然價錢係有啲貴,但都值得嘅

晶荷軒迪士尼特色點心午餐 $418pp 🥗青檸珍珠元貝沙律一個有青檸爆珠嘅沙律,沙律菜夠新鮮,有兩片元貝,都ok鮮甜。🐷蠔汁叉燒豬仔包正常的叉燒包,香香甜甜帶有奶香的饅頭外皮包住叉燒餡,餡料都豐富。🐔醫神海鮮雞肉包正常的雞包仔🤓食到有少少蝦,喜歡有奶香的外皮。🐭米奇鴛鴦糕一層蘿蔔糕同一層芋頭糕造成的米奇形狀糕點,味道正正常常有蘿蔔同芋頭味,不過比較鍾意食煎得香脆啲嘅糕🤓🦑海鮮豆腐羮鮮甜嘅湯羹,面頭有個米奇形狀嘅玉子燒,幾好味🤓🐮欖醬靈芝菇炒牛小排牛小排好淋🤓個醬汁惹味,啲菇都唔錯。🦐上湯鳳尾蝦燴伊麵好清淡嘅伊麵😬撈埋枱面嘅XO醬會好味啲,蝦就普通,冇乜特別。🫘唐老鴨綠豆蓉包拼陳皮紅豆沙湯丸紅豆沙有起沙,湯圓係芝麻同花生湯丸。唐老鴨綠豆蓉包一個靚啲,一個搞笑啲😬綠豆蓉都夠幼滑同埋唔會太甜
晶荷軒迪士尼特色點心午餐 $418pp

🥗青檸珍珠元貝沙律

🐷蠔汁叉燒豬仔包

🐔醫神海鮮雞肉包
正常的雞包仔🤓食到有少少蝦,喜歡有奶香的外皮。

🐭米奇鴛鴦糕

🦑海鮮豆腐羮
鮮甜嘅湯羹,面頭有個米奇形狀嘅玉子燒,幾好味🤓

🐮欖醬靈芝菇炒牛小排
牛小排好淋🤓個醬汁惹味,啲菇都唔錯。

🦐上湯鳳尾蝦燴伊麵

🫘唐老鴨綠豆蓉包拼陳皮紅豆沙湯丸
2023-05-02 1056 浏览
雖年紀漸長,但心裡卻仍然住著一個小孩。迪士尼不光是孩子的天堂,對於成人也是一個精神樂園,大概是因為可以放肆地做回小孩子吧。這可能是迪士尼的一份魔力,一入園中,就讓人不自覺代入童話世界。晚餐預訂在頗有中式風味的晶荷軒慶祝生日,選擇了浪漫雙人餐。京蔥甜蝦,十分驚艷。大蝦鮮嫩Q滑,肉片也十分爽口。紅豆沙甜品,陳皮的清香,伴著紅豆沙的顆粒感,奏出和諧的迴響。如果是在特別的日子來到迪士尼staycation,推薦大家到此試食

晚餐預訂在頗有中式風味的晶荷軒慶祝生日,選擇了浪漫雙人餐。

京蔥甜蝦,十分驚艷。大蝦鮮嫩Q滑,肉片也十分爽口。

2022-08-20
庆祝纪念
生日
2023-04-09 1041 浏览
由於會員生日優惠,所以同朋友初嘗傳說中好好味的晶荷軒、一早約咗十二點去午餐,一入去環境寧靜,首先預備好餐牌俾我哋睇吓後就俾咗小食我哋慢慢食住傾計,好快咁就野食逐樣送到面前,職員好熱情咁幫我同朋友合照,食物質數真係好好,個飽隻眼整得唔靚、佢地見唔到即刻拎返入去重做過😂我哋都唔知發生咩事問吓佢哋先知😂芋頭同蘿蔔糕兩種類合埋一件,好特別嘅組合,蝦伊麵份量睇落好似好少,其實係好飽的,最後好鍾意個唐佬鴨飽配紅豆沙,平時我痳痳地都覺得好好味😋
由於會員生日優惠,所以同朋友初嘗傳說中好好味的晶荷軒、
職員好熱情咁幫我同朋友合照,食物質數真係好好,
芋頭同蘿蔔糕兩種類合埋一件,好特別嘅組合,
蝦伊麵份量睇落好似好少,其實係好飽的,
最後好鍾意個唐佬鴨飽配紅豆沙,平時我痳痳地都覺得好好味😋
2023-03-29 1395 浏览
去迪士尼梗係要做足準備,玩得開心至醒得你😎 (暴露年齡嘅歌曲)一早訂埋位去食特別版點心係更開心💯位於香港迪士尼樂園酒店入面既晶荷軒提供特色中菜,今次嚟主要係要食佢哋既迪士尼特色點心~ ((迪士尼點心於週末及公眾假期午市供應並需於至少24小時前預訂;凡星期一至五惠顧,需於至少48小時前預訂。)) 我哋分別預訂左:綠色小人菜肉包~佢個樣頹晒咁連條天線都dup 埋但我個人覺得好可愛~好欣賞~但點解唔叫返三眼仔呀!綠色小人咩料,真係唔會以為係toy story 啲塑膠士兵仔咩~?迪士尼 Duffy & ShellieMay 甜包(冇錯,佢哋並唔喺 Mickey & Minnie 嚟呀下~),呢個除咗個化妝溶左小小其實還原度都幾高下米奇煎薄餅~呢個我覺得似係炸蘿蔔糕啲fd(?),但係米奇有啲鍾景輝既feel 「他好像永遠對著你笑,笑得你心裡發寒」我講到好似嫌棄咁,但其實我覺得佢哋魔性得嚟有種特別既得意~睇翻都仲係覺得好正~😂除咗特色點心之外,我哋仲追加左:松茸和牛腸粉~ 腸粉足料而且夠滑~唔錯~鮮淮山椰青雞湯浸菜苗,呢個我好鍾意,椰青雞湯好清甜,加埋啲淮山好滋補既感覺~食食下先發現原來啲紅蘿蔔都

除咗特色點心之外,我哋仲追加左:

松茸和牛腸粉~ 腸粉足料而且夠滑~唔錯~
鮮淮山椰青雞湯浸菜苗,呢個我好鍾意,椰青雞湯好清甜,加埋啲淮山好滋補既感覺~食食下先發現原來啲紅蘿蔔都係 mickey 形狀,打耳~
黑毛豬蜂蜜叉燒 第一次食叉燒係真係有成舊蜂膠 🐝 俾你加埋一齊食~叉燒做到鬆軟多汁,唔係肥叉竟然都可以唔乾唔柴,加埋蜂蜜更加吊味🍯 ~好食!
古早荔枝醬片皮鴨(另加一食做炒飯) 片皮鴨做到唔油,
外脆內酥既口感,加埋佢哋自家製的荔枝醬,好清新好特別~食多幾嚿都唔怕滯~
出奇地全部都好食唔伏,唔係得個樣㗎喎~👍👍👍
  • 綠色小人菜肉包
  • 米奇煎薄餅
  • 片皮鴨
2023-03-10 623 浏览
I booked seats in advance and had special Disney Dim Sum at Crystal Lotus. At first glance, the menu seemed like something you would expect same level as other resort hotel. But when the course started, they were not what I expected, more delicious than usual. Course menu consisted of five dim sum dishes and soup, stir-fried beef, soup noodles and sweets. They were all lovely and very tasty. Last time when we visited in January, we had afternoon tea. It was very light meal and we are not full. But this time, the portion of menu was large and we all were very full. I would recommend that if you visit Disneyland and you want to eat something properly, you should visit here.
2023-02-17 910 浏览
晶荷軒去迪士尼呢個外國主題樂園,估唔到中菜又真係好出色,又有集川、京、滬、粵,岩哂一家大細,不過價錢同質素都有返甘上下。 同埋真係好full,去之前一定一定要卜位。 推薦服務同食物質素真係滿分😂南瓜焗蟹蓋 南瓜蓉加上滿滿蟹肉,配埋魚子醬外形的醋珠珠,中和南瓜的飽腹感,每啖都係蟹肉、用料十足!片皮鴨比出面食既片皮鴨,鴨皮超脆、一點都唔油膩,配上自家製的荔枝醬,完全沒有油膩既感覺而且啖啖清香,同以往食既片皮鴨好唔同,好好食。帶子炒露荀每一粒帶都用牛油煎香,每一粒都好大粒好有鮮味,露荀食得出好有鑊氣,食得用廚師既用心。薯仔和牛粒牛用係本身的油膩充足、肉質嫩,而唔係出而食既牛肉用肉粉奄到淋哂,每口都是牛肉味濃,勁好食。
晶荷軒

推薦
服務同食物質素真係滿分😂

南瓜焗蟹蓋

帶子炒露荀

薯仔和牛粒
2023-01-07 1127 浏览
這裏比我好深刻印象,我跟朋友,親人講足3天,佢唔係質素太差,而係酒店中餐價錢,普通酒樓質素。 即日book 枱, 要2:30pm有位,但試下早些去,可能有人早走,果然所料,我問why?侍應還說,有客取消訂枱,有客人早埋單,我們安排近窗邊,算好位置。 看食評, 麗蓉天鵝酥$98多讚,一般油多,這裏也一樣,無索油纸墊底,外面芋蓉不厚也不多,亦無芋香,餡不吸引,素菜及菌饀,勝在不咸。 蠔汁海螺叉燒包,差勁,無螺片就唔好加2隻子,一的食唔到, 味唔到,蠔汁色都無,皮一般酒樓貨色,笠口,我寧願一般叉燒包, 仲要$88呢個價錢,海港真係好的。 蟹肉灌湯小籠包$98,包頂硬皮,汁有唔算多,無浪吓,皮厚咗?,肉甜過王家沙, 以呢個價錢有期望,但不值。 帆立貝菜苗燒賣$98,帶子跟紫粵軒一樣怪怪地質和味,唔知究竟用咗咩醃,定係同一牌子, 或者蒸之前落咗乜嘢洗?,菜苗咸咗無菜甜鮮味, 餡全部係蝦唔難食。 白粥$32勝在不咸,但磨爛才㷛都不緊要,好似加粉,稠達達,米香欠奉,食糊。 畀咗咁嘅價錢,得來咁嘅質素所以深深不忿。

蠔汁海螺叉燒包,差勁

, 餡全部係蝦唔難食。

畀咗咁嘅價錢,得來咁嘅質素所以深深不忿。
2022-12-30
2022-12-17 1043 浏览
去Disneyland玩完一日咁攰,晚餐要就腳當然選擇去迪士尼酒店餐廳食啦🤭早上臨出發時已經打電話去book枱,原來諗住食西餐,但fully booked,中餐廳有位,最終決定照去。結果冇令我地失望🤭好豐富嘅晚餐😍❤️片皮鴨賣相已經相當唔錯😍層皮好有光澤食完真係好好食,外皮脆,肉質鮮嫩,配埋佢嘅醬同埋配料一齊食,多重口感,真係又香又好食🤤一定要試👍🏻❤️鮑魚海鮮煲勁多唔同材料,呢味菜又係好出色👍🏻有煲仔嘅香味之餘,煮得好入味。❤️口水雞有擔擔仔嘅風味,配埋面頭嘅花生碎好香,又嫩滑嘅雞👍🏻總結,雖然貴但真係值得一試👍🏻原本以為通常呢啲餐廳得個貴字,但竟然令我地有surprise 🥰完全想像唔到嘅出色👍🏻

結果冇令我地失望🤭好豐富嘅晚餐😍

❤️片皮鴨
賣相已經相當唔錯😍層皮好有光澤

❤️鮑魚海鮮煲

❤️口水雞
有擔擔仔嘅風味,配埋面頭嘅花生碎好香,又嫩滑嘅雞👍🏻

2022-12-03 898 浏览
同老公喺迪士尼酒店staycation。我哋去咗呢間晶荷軒飲茶。當然要食佢迪士尼公仔各款嘅點心啦,個樣好得意,打卡一流❤️😍。餐廳個環境都好靚,望住酒店海景、內園景,食得好開心❤️❤️