2024-08-15 1152 浏览
上素野菌餃,⭐️新嘗試,新款式,製作精緻,餡料有粒粒野菌菇、紅蘿蔔、粒粒芹菜和包含一啲獨特嘅餡料配襯,味道有層次感,皮薄晶瑩通透,少少煙靭,材料足料大大件,好好味
上素野菌餃🥰
上素野菌餃🥰
2024-08-12 1104 浏览
今日同家人去APM商場shopping , shopping 之前先醫肚,去了隔壁的鱷魚恤中心的星海飲茶,嘆點心下午茶。星海環境頗大,酒樓無柱位,裝修優雅,適合聚會或者婚宴場地。下午茶點心選擇眾多,價錢優惠,性價比高。蝦餃之皇(頂)大大粒,粒粒飽滿,蝦肉爽口彈牙配埋筍粒少少豬肉,好香。蟹籽燒賣皇(特)下午茶特價點心之一,燒賣好足料,除咗鮮蝦豬肉外仲有冬菇粒同埋蟹籽。鮮蝦鳳眼餃(大)賣相很靚好吸引,皮薄餡靚好多蝦肉加上芹菜粒提升香氣。叉燒酥 (大)試試這個新出的點心,熱辣辣新鮮出爐,酥皮酥脆,內裏叉燒餡都幾多,醬汁濃郁。鮑汁鮮竹卷(大)這款點心口味輕盈,鮮竹卷沒有經油炸,健康不油膩,充滿豆香的腐皮包住豬肉,加上各種蔬菜的餡料。蟲草花綿花雞 (大)這款也是下午茶特價點心之一,厚身的魚肚吸滿湯汁加上爽滑的雞肉,不錯。潮州粉果 (中)大大隻的潮州粉果有三隻,裏面餡料有花生粒加上韭菜,豬肉,蝦米同沙葛,很香口。鮑汁糯米雞 (特)大大隻的糯米雞,糯米口感綿密,加上豐富餡料,充實又滿足。春風特意腸(頂)酒樓新出的點心之一,又薄又滑的腸粉皮包着脆脆的炸網,裏面有蝦肉芹菜粟米蟹籽等餡料,口感豐富。鮮蝦腐

蝦餃之皇(頂)
大大粒,粒粒飽滿,蝦肉爽口彈牙配埋筍粒少少豬肉,好香。

蟹籽燒賣皇(特)

鮮蝦鳳眼餃(大)
賣相很靚好吸引,皮薄餡靚好多蝦肉加上芹菜粒提升香氣。

叉燒酥 (大)

鮑汁鮮竹卷(大)

蟲草花綿花雞 (大)

潮州粉果 (中)

鮑汁糯米雞 (特)
大大隻的糯米雞,糯米口感綿密,加上豐富餡料,充實又滿足。

春風特意腸(頂)

鮮蝦腐皮卷(特)
腐皮卷煎得金黃香脆,入面鮮蝦餡料充實。

蜜汁叉燒包(中)
這個也是下午茶特價點心之一,飲茶必備的叉燒包,熱辣辣。

薑汁雞包仔(中)
雞包仔裏面的餡料好多,雞肉好香,飽肚之選。

燒鵝米$23.8
這碗燒鵝好抵食,爽滑米粉大大碗加上新鮮的燒鵝,燒鵝皮香脆油潤,肉質亦嫩滑。

2024-08-11 1054 浏览
桂花白糖糕、懷舊蛋撻仔、蟹籽燒賣、北菇滑雞飯😋❤️桂花白糖糕係懷舊白糖糕點心創新版,新配搭,白糖糕配襯桂花陣陣飄香又彈牙,一試難忘。😍💞懷舊蛋撻仔,唔係間間都有得食,好香好滑。🥰燒賣大大粒,早晨優惠仲有特價添!👍🏻北菇滑雞飯,大大隻冬菇好好味😘❤️⭐️
桂花白糖糕😘❤️懷舊蛋撻仔😋⭐️
桂花白糖糕😘❤️懷舊蛋撻仔😋⭐️
2024-08-11 910 浏览
星海觀塘分店 , 鄰近 APM 工業區 OUTLET 購物完 , 與朋友聚會飯局的好去處 , 中菜館佈置華麗有氣派, 高樓底 , 配上漂亮的水晶吊燈,優雅不凡, 還有華麗的舞台及室外露天草地, 十分適合婚宴聚餐。紅燒乳鴿 $68乳鴿經過紅燒烹調後 , 肉質保持嫩滑 , 鴿肉充滿肉汁 , 帶陣陣乳鴿的肉香。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638肥美新鮮的澳洲龍蝦 , 主要以白胡椒調味, 龍蝦肉質飽滿彈牙 , 在高溫鐵板煎焗下,表面焦香爽彈 , 鮮味十足 , 白胡椒帶來微微的辛辣 , 更加惹味過癮 , 令人回味無窮。金銀蒜斑球龍仔蒸飯 $168元新鮮斑球 , 魚肉雪白紮實爽彈 , 配以金蒜和銀蒜作為調味, 斑球肉十分鮮嫩 , 在蒸煮過程中保留了原汁原味 , 加上金蒜和銀蒜提鮮 , 充滿濃郁的蒜香 , 與魚肉的鮮味融為一體 , 別具風味 , 蒸飯軟硬適中 , 與斑球完美搭配。😋紅豆沙糖水飯後每一位客人送上免費紅豆沙糖水, 甜到剛好, 十分滋潤喉嚨。

紅燒乳鴿 $68

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638

金銀蒜斑球龍仔蒸飯 $168元

😋紅豆沙糖水

2024-08-07 4761 浏览
接到表妹來電邀請同佢去”睇場”,事關個衰妹終於都同男友拉埋天窗。咁重要嘅任務,當然無問題。星海仲有其他分店,呢間地點超方便,呢度有茶飲有點心食,係飯局聚會嘅唔錯選擇,仲可以係相連APM購物或去工業大廈Outlet掃平貨後再開餐亦得,有咩開心得過買到心頭好再食返餐。 一行入去就已經見到大禮堂,背景裝飾唔老土,幾岩FEEL。樓底都夠高同無柱位,仲有紫銀色水晶燈,幾有氣派。上酒樓食飯,通常都會叫乳鴿,鍾意佢細細地當前菜,佐酒亦得。咁岩佢嘅紅燒皇子乳鴿 ($68)做特價,當然唔會錯過。皮香肉唔乾,入口夠熱度,點埋個喼汁食就是”perfect池”。枱上有呢個最Chill推介,龍蝦有其他煮法,幾吸收喎芝士/上湯焗就成日食,以鐵板白胡椒煎焗嘅澳洲龍蝦 ($338)就應該係第一次食。上枱後,侍應再淋上白胡椒汁,發出少少”咋咋”聲,底層有紫洋蔥,香甜好味。寫住一隻大約有一斤三兩,有頭有尾。中身段肉量都唔少,入口肉質相當彈牙,啖啖充滿白胡叔嘅香辣味,幾刺激但又好好味喎,呢個煮法我鍾意。表妹想食蟶子($40/隻),豉汁/蒜蓉粉絲二選一煮法。我投蒜蓉粉絲蒸蟶子一票。粉絲吸收咗蟶子嘅鮮甜精華,蟶子入口無沙,幾有

一行入去就已經見到大禮堂,背景裝飾唔老土,幾岩FEEL。

樓底都夠高同無柱位,仲有紫銀色水晶燈,幾有氣派。

枱上有呢個最Chill推介,龍蝦有其他煮法,幾吸收喎

粉絲吸收咗蟶子嘅鮮甜精華,蟶子入口無沙,幾有口感,加埋蒜蓉嘅香味,一啖一隻夠晒滿足。

叫埋佢另一款推介,秘製瓦撐蔥油鷄 ($98),成隻蔥油鷄比你,超級抵食。原個瓦撐上枱,食到尾都保持到熱度。

大量蔥油舖上鷄隻,入口滿滿蔥油味道,送飯一流。

咁多濃味菜式,黎個翅群海味雜菜煲 ($158),清清地中和一下味蕾。大量粉絲及蔬菜(小棠菜,白菜仔及菜芯),加埋蝦仁,翅群,帶子,仲有菇菌,以清湯一齊煮,份量相當對眼。

食晒仲有糖水送,係經典紅豆沙呀,係酒樓先煲到呢個質地同味道,唔太甜都幾好味。

我就幾滿意,有待主角決定。
2024-07-30 921 浏览
天時暑熱,都係到室內逛舒服得多,喺APM逛完想舒舒服服坐低食餐飯,揀左連住鱷魚恤大廈呢間星海•星海薈,婚禮場夠grand,地方夠大唔使迫,而食物選擇多又大眾化,小菜點心咩都有,即使朋友幾個至一家人聚會都好適合,平時下午都會同朋友嚟食下點心~🍲老黃瓜粟米甘筍雞腳湯 $158原煲上,飲到尾都keep到溫度,足料老火湯,甘甜滋潤,無味精🐚蒜蓉粉絲蒸蟶子$40@蟶子新鮮大隻,滿滿的蒜蓉粉絲卻不失蟶子鮮味🍗脆皮燒乳鴿 $68乳鴿皮脆肉嫩多汁,大大隻熱辣辣,色澤均勻,醃料入味。🥬大澳啫啫芥蘭苗 $138鐵板的啫啫芥蘭苗,有肉碎蝦干辣椒,咸香味鮮,菜苗爽嫩,好惹味的炒菜。🦞鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $338(每隻約一斤3兩)龍蝦每隻約有斤半,上枱時已切成一舊舊,每舊啖啖肉,以鐵板上菜,鑊氣十足,再淋上白胡椒汁,即時香氣四溢,龍蝦肉質爽口彈牙,香濃惹味。🍨楊枝甘露 $35以芒果汁打成糖水底,入口嫩滑濃郁,芒果柚子肉十足,配上晶瑩西米,充滿口感,層次豐富🍮桂花紅豆糕$31一層層晶凝通透賣相已經好靚,桂花清甜,紅豆大大粒有口感,甜度適中,是夏日的清新甜品👍🏾

🍲老黃瓜粟米甘筍雞腳湯 $158

🐚蒜蓉粉絲蒸蟶子$40@
蟶子新鮮大隻,滿滿的蒜蓉粉絲卻不失蟶子鮮味
蒜蓉粉絲蒸蟶子

🍗脆皮燒乳鴿 $68
乳鴿皮脆肉嫩多汁,大大隻熱辣辣,色澤均勻,醃料入味。
脆皮乳鴿

🥬大澳啫啫芥蘭苗 $138
大澳啫啫芥蘭苗

🦞鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $338(每隻約一斤3兩)
鐵板白胡椒龍蝦

鐵板白胡椒龍蝦
楊枝甘露
桂花紅豆糕
2024-07-29 1057 浏览
觀塘區購物和飲食都很方便, 地鐵站直達, 交通網絡完善, 鄰近APM大型商場和工業區OUTLET購物, 美食林立, 位於觀塘鱷魚恤中心嘅星海酒家, 特色舞台和大型水晶吊燈, 裝修優雅, 適合婚禮和宴會,環境闊落, 也是飯局和聚會嘅理想地點。多款精緻點心和小菜, 下午茶時段更有特價優惠。雪菜肉絲湯米 窩米份量十足, 湯底清甜, 芹菜鮮香惹味, 雪菜肉絲與爽滑湯米互相配合, 口感清新有層次。脆皮燒腩肉 外表好酥脆, 肉質肥瘦適中, 不會過于油膩, 內裡鮮嫩多汁, 而且香氣撲鼻, 鹹度啱啱好, 口感豐富。點心拼盤有蝦餃、蟹籽燒賣 、野菌餃和蜂巢黃金糕各兩件, 四款點心各具特色。蜜汁叉燒腸腸粉皮幼滑 , 叉燒餡料蜜味細嫩。醬皇蒸鳳爪肉質爽脆軟嫩, 醬皇的醬汁會完全滲透入鳳爪肉中,味道濃郁。蜜汁叉燒包包身軟熟, 餡料甜蜜。沙嗲金錢肚口感爽脆, 醬汁惹味。上湯鮮竹卷腐皮幼滑, 餡料清香。香煎蘿蔔糕和香煎蝦米腸焦香軟糯, 蟹籽燒賣和山竹牛肉球大件又香滑, 懷舊蛋撻仔酥脆蛋香。

雪菜肉絲湯米

脆皮燒腩肉

蜜汁叉燒腸腸粉皮幼滑 , 叉燒餡料蜜味細嫩。
蜜汁叉燒包包身軟熟, 餡料甜蜜。
沙嗲金錢肚口感爽脆, 醬汁惹味。
上湯鮮竹卷腐皮幼滑, 餡料清香。
2024-07-21 1163 浏览
最近我和媽媽在APM接放工加工業區購物我很久沒有和她去吃海鮮了於是我提議到附近駱駝漆去吃飯叫星海.星海薈  因我曾吃過就知有保證⭐加上今期澳洲龍蝦有優惠:這間酒家優雅的報置和舞臺,特別適合飲早午茶、家庭飯局、百日宴或婚宴 我點了最優惠的套餐🦞+🐔:叫做天作之合澳洲龍蝦套餐A $588🦞澳洲龍蝦 加 醬汁烤燒脆皮雞半隻龍蝦口味多,有薑蔥、芝士、上湯等我還是最喜歡最原汁原味的“上湯”優質上湯令新鮮龍蝦的鮮甜度更突出而且龍蝦非常新鮮,完全做到了爽脆彈甜!令愛吃的我,嘴邊一邊吃著龍蝦肉👀還會繼續凝視碟子上其他龍蝦肉的部位緊接著就大口吃著吸收了🍜龍蝦精華湯的伊麵,這真令人回味無窮我下次還想吃刁鑽的鐵板黑胡椒煎焗🙊 🐔而醬汁烤燒脆皮雞令我覺得好驚喜脆皮雞是粵菜的經典菜式完全做到皮脆! 肉嫩! 骨香的味美連我媽媽也讚不絕口 ! 半隻還是不太夠🕊️一定要趁熱吃的脆皮燒乳鴿皮脆酥香,味道剛剛好,不會太過鹹好吃得令人吃得剩下乳鴿乾骨殼 #強迫症 🌞酷熱天氣警告,快來點個消暑冬瓜湯吧!海皇魚翅冬瓜盅 優惠價$168 (4人份)湯水清甜,我都不能煲得到有鮮原粒帶子、蝦仁、蟹肉、蟹柳、魚翅 還有好豐富的盆菜, 適
最近我和媽媽在APM接放工加工業區購物
我很久沒有和她去吃海鮮了
於是我提議到附近駱駝漆去吃飯
叫星海.星海薈  因我曾吃過就知有保證⭐

加上今期澳洲龍蝦有優惠:

這間酒家優雅的報置和舞臺,特別適合
飲早午茶、家庭飯局、百日宴或婚宴

我點了最優惠的套餐🦞+🐔:

叫做天作之合澳洲龍蝦套餐A $588

🦞澳洲龍蝦 加 醬汁烤燒脆皮雞半隻
龍蝦口味多,有薑蔥、芝士、上湯等
我還是最喜歡最原汁原味的“上湯”
優質上湯令新鮮龍蝦的鮮甜度更突出
而且龍蝦非常新鮮,完全做到了爽脆彈甜!

令愛吃的我,嘴邊一邊吃著龍蝦肉
👀還會繼續凝視碟子上其他龍蝦肉的部位
緊接著就大口吃著吸收了🍜
龍蝦精華湯的伊麵,這真令人回味無窮
我下次還想吃刁鑽的鐵板黑胡椒煎焗🙊

🐔而醬汁烤燒脆皮雞令我覺得好驚喜
脆皮雞是粵菜的經典菜式
完全做到皮脆! 肉嫩! 骨香的味美
連我媽媽也讚不絕口 ! 半隻還是不太夠

🕊️一定要趁熱吃的脆皮燒乳鴿
皮脆酥香,味道剛剛好,不會太過鹹
好吃得令人吃得剩下乳鴿乾骨殼 #強迫症

🌞酷熱天氣警告,快來點個消暑冬瓜湯吧!
海皇魚翅冬瓜盅 優惠價$168 (4人份)
湯水清甜,我都不能煲得到
有鮮原粒帶子、蝦仁、蟹肉、蟹柳、魚翅

還有好豐富的盆菜, 適合家庭聚會
2085 浏览

2024-07-19 1179 浏览
這天晚上老公話到觀塘工作,不如 在那邊食完飯才返屋企。於是約埋阿女,我倆早些去觀塘行outlet,行埋apm,跟住由apm行去星海晚飯酒樓寬敞,襯着天花的水晶燈, 還有禮堂的花花牆,打卡一流 在menu還看到這裏有一個歐陸色彩露天證婚花園,非常適合擺結婚酒呀看到有推介,鐵板白胡椒焗澳洲龍蝦 $338鐵板上菜,白胡椒汁是上枱之後在你面前倒下,滋滋聲,香氣四溢,非常誘人。白胡椒汁香辣惹味,龍蝦啖啖肉除了白胡椒,還有其他食法,例如 牛油上湯焗龍蝦香烤京式片皮鴨 $198有師傅係你面前即席片皮,已經好開心,鴨片油香,用餅皮加埋蔥絲,青瓜,海鮮醬一起吃,味道濃香又不膩脆皮燒乳鴿 $68皮脆肉嫩, 點唔點調味料都好味生啫通菜煲 $128也是用鐵板上,配料有蝦干,肉碎,洋蔥等等,非常香口惹味。 其實這個菜式是我哋坐低時,被隔幾枱起菜的香味吸引了紅燒魚翅撈飯 $198這個是阿女點的,佢話聽就聽得多,但係真係未試過。賣相不錯,碗飯倒轉吸在魚翅的中間,魚翅香濃美味,份量很大,我哋三個人都有食淨吃飽還有甜品附送晚市每個星期都有不同的優惠菜式,約朋友在這裏聚會,飯局也不錯,早市的點心都好抵,要再嚟過 飲早茶
酒樓寬敞,襯着天花的水晶燈, 還有禮堂的花花牆,打卡一流
看到有推介,鐵板白胡椒焗澳洲龍蝦 $338
除了白胡椒,還有其他食法,例如 牛油上湯焗龍蝦
香烤京式片皮鴨 $198
脆皮燒乳鴿 $68
皮脆肉嫩, 點唔點調味料都好味
生啫通菜煲 $128
紅燒魚翅撈飯 $198
吃飽還有甜品附送
2024-07-10
2024-07-17 1323 浏览
家人飯局來酒樓食下,環境唔錯地方闊落寧靜舒適,光線柔和加上天花裝飾優雅,感覺似婚宴格調。菜式多選擇,來這裡飲茶飯局聚餐,都係不錯的地方,而且近工業區多樓上店開倉,行完整天來食就perfect。招牌白胡椒蟹 $638招牌菜吸引,肉蟹大隻有斤半多,香噴噴熱辣辣。蟹肉雪白鮮美,而且大件食落啖啖肉,令人滿足,加上白胡椒十分惹味。食完先發現餐牌有白胡椒龍蝦仲抵食,留待下次再食~香烤京式片皮鴨 $198片皮鴨全隻二百蚊幾抵,師傅即席將鴨皮切片。鴨皮鬆脆帶點油香,肉厚切肉嫩有汁。餅皮大塊口感煙韌。包起來唔易鬆爛,夾埋青瓜、京蔥和京醬,簡單好食。紅燒皇子乳鴿 $68乳鴿皮脆肉嫩,唔會好乾身,肉都晒入味,相當好食。紅豆沙 $0雖然是免費,但好有口水準,綿綿口感,甜度剛好,真係想添多碗。
招牌白胡椒蟹 $638
招牌菜吸引,肉蟹大隻有斤半多,香噴噴熱辣辣。
香烤京式片皮鴨
食完先發現餐牌有白胡椒龍蝦仲抵食,留待下次再食~
紅燒皇子乳鴿
香烤京式片皮鴨 $198
片皮鴨全隻二百蚊幾抵,師傅即席將鴨皮切片。
招牌白胡椒蟹
鴨皮鬆脆帶點油香,肉厚切肉嫩有汁。
餅皮大塊口感煙韌。
香烤京式片皮鴨
包起來唔易鬆爛,夾埋青瓜、京蔥和京醬,簡單好食。
紅燒皇子乳鴿 $68
乳鴿皮脆肉嫩,唔會好乾身,肉都晒入味,相當好食。
紅豆沙
紅豆沙 $0
2024-07-11
紅燒皇子乳鴿
紅豆沙
2024-07-16 843 浏览
位於觀塘鱷魚恤中心鄰近大型購物商場 APM 的中菜廳「星海.星海薈」裝潢雅緻華麗,以粉、紫及白花燈鋪滿天花,設大型舞台,適合作為婚宴場地及家庭聚餐的好地方今天跟家人到訪享用下午茶;酒家最近推出鐵板牛油上湯焗澳洲龍蝦伴煎腸粉,震撼價只需 $268-🔹脆皮燒腩肉肥瘦相間而充滿油光感的燒腩肉外皮香脆,腩肉緊緻細滑帶有肉香-🔹蜜燒黑豚肉肉厚大件,被燒至微燶邊黑豚肉入口鬆化,肉質細緻而充滿肉汁,肥瘦適中而肉香濃郁,蜜汁調較恰到好處-🔹秘製五香牛雜少有酒家提供的菜式,份量十足有金錢肚、草肚、牛肺、牛腸、牛膀等,佐以蘿蔔牛雜清理得潔淨毫無異味,金錢肚爽滑、草肚細滑、牛肺柔軟略帶嚼勁、牛腸及牛膀等皆帶有溫和的五香味道-🔹欖菜肉鬆四季豆翠綠的四季豆爽甜幼嫩,加入欖菜炒成的鮮肉鬆特別惹味-🔹燒鵝檬粉燒鵝皮脆肉厚,肉質緊實而鵝香濃郁;檬粉湯底帶有鵝肉鮮香,油而不膩-🔹蟲草花棉花雞雞肉雪白肉嫩,魚肚蓬鬆爽滑,吸汁後鮮甜美味-🔹蜜汁叉燒腸腸粉皮厚薄適中,口感細滑帶點彈性;叉燒細嫩富蜜汁香,加入芫荽味道層次更佳-🔹點心拼盤蜂巢黃金糕、蝦餃、野菌餃及蟹籽燒賣皇各兩件黃金糕極厚切,口感軟糯Q彈,吃到蛋香及椰奶香,甜度

🔹脆皮燒腩肉
肥瘦相間而充滿油光感的燒腩肉外皮香脆,腩肉緊緻細滑帶有肉香
🔹蜜燒黑豚肉
肉厚大件,被燒至微燶邊
🔹秘製五香牛雜
少有酒家提供的菜式,份量十足
有金錢肚、草肚、牛肺、牛腸、牛膀等,佐以蘿蔔
🔹欖菜肉鬆四季豆
翠綠的四季豆爽甜幼嫩,加入欖菜炒成的鮮肉鬆特別惹味
🔹燒鵝檬粉
🔹蟲草花棉花雞
雞肉雪白肉嫩,魚肚蓬鬆爽滑,吸汁後鮮甜美味
🔹蜜汁叉燒腸
🔹點心拼盤
蜂巢黃金糕、蝦餃、野菌餃及蟹籽燒賣皇各兩件
黃金糕極厚切,口感軟糯Q彈,吃到蛋香及椰奶香,甜度剛好
蝦餃晶瑩剔透,外皮輕韌,蝦肉爽甜
野菌餃外皮軟糯而不黏牙,餡料多元飽滿,集爽、脆、滑的口感,味道清新帶菇香,素食人士之選
蟹籽燒賣口感爽彈,豬肉鮮味有彈性,蝦肉同樣爽甜
2024-07-16
下午茶
  • 點心拼盤
  • 蟲草花棉花雞
  • 蜜燒黑豚肉
  • 蜜汁叉燒腸
2024-07-16 549 浏览
夏日炎炎,去酒樓嘆下午茶兼涼冷氣就最爽!下午茶點心特別抵食,間中約朋友去飲茶聚會認真不錯。一入到去餐廳,環境好闊落,仲好適合舉辦婚宴聚會。荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉龍躉頭腩肉質會變得非常鮮嫩嫩的,入口即化,搭配軟Q的陳村粉,口感層次豐富,很有嚼勁。當紅炸子雞炸子雞真係好出色,外酥里嫩,皮脆肉滑,帶有濃郁的雞肉原味。 春風得意腸內有乾坤的腸粉,裏面有油炸鬼以及鮮蝦,口感厚實,絕對讓人垂涎欲滴。點心拼盤性價比高,一個拼盤有齊蝦餃、燒賣、黃金糕等,滿足了各種口味偏好。上湯鮮竹卷 鮮甜多汁,唔錯唔錯!食埋個蝦就算瑤柱花膠灌湯餃餃皮薄嫩Q彈,湯汁好甜好正,十分滋補。蒜茸蝦春卷外層酥脆金黃,蝦仁鮮香。整體而言,呢間酒樓超近APM,食完飯就可以繼續行街,而且仲有好多套餐,十分抵食,下次一定要再來!

一入到去餐廳,環境好闊落,仲好適合舉辦婚宴聚會。

荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉

當紅炸子雞
炸子雞真係好出色,外酥里嫩,皮脆肉滑,帶有濃郁的雞肉原味。

春風得意腸

點心拼盤

上湯鮮竹卷
鮮甜多汁,唔錯唔錯!食埋個蝦就算

瑤柱花膠灌湯餃
餃皮薄嫩Q彈,湯汁好甜好正,十分滋補。

蒜茸蝦春卷
外層酥脆金黃,蝦仁鮮香。

• 春風得意腸
  • 當紅炸子雞
2024-07-10 421 浏览
今日同朋友去到觀塘嗰邊飲下茶食個包、諗住呢搵間舒服啲嘅酒樓、在順便飲吓靚茶鐵觀音!呢間觀塘嘅星海裝修佈置都真係好靚,好華麗!除咗係我鍾意嘅粉紫色主題!仲有一個好大型嘅掛牆魚缸、入面嘅全部都係熱帶魚同珊瑚非常之有藝術感!呢個座位都好多!不過繁忙時間最好就要早啲到啦,因為都幾full下!跟住同朋友整咗一籠龍躉荷葉飯、跟住就整咗個點心拼盤、入面有黃金糕、燒賣同埋粉果、當然唔少得仲有蝦餃啦!之後我哋再嗌咗個藥膳雞腳、呢輪真係要滋補下成日捱夜!呢度唔少得嘅就一定係春風得意腸粉、同埋佢嘅王牌燒乳鴿!呢個一定要食除咗多汁之外,乳鴿嘅肉亦都好滑嫩!仲有就係呢度嘅燒餅餡料同出面唔同豆沙、係一種你食落去會覺得好特別嘅餡料!另外呢度嘅蒸蘿蔔糕都好好食!觀場鱷魚恤中心2樓全層星海

觀場鱷魚恤中心2樓全層
星海
2024-07-05 384 浏览
觀塘有不少OUTLET可以購物,下午茶時段逛完街和朋友來到了apm 附近的星海吃點心。 瑤柱花膠灌湯餃足料大隻的湯餃,配上濃鬱湯底,湯餃浸滿了滋味湯底。內裡滿滿餡料,有蝦,豬肉等配料。蝦餃之王必點的蝦餃,晶瑩透白的蝦餃皮,口感十足。蟹籽燒賣皇豬肉燒賣外皮軟滑,肉質口感彈牙,滿滿的口感。頭抽香煎蓮藕夾蓮藕爽口清甜,配上頭抽味道出色,香煎很有口感。蒜蓉粉絲蒸鮮魷蒜蓉蒸鮮魷十分惹味,爽口有口感,必點。蘿蔔千絲天鵝酥即叫即整,酥皮有多層非常有層次,熱辣辣很美味,餡料是足料蘿蔔絲。藥膳鳳爪養生之選,鳳爪浸在藥湯之中,醬汁濃郁。香芒凍布甸必叫的甜點,配上滋味花奶,甜度合適,香濃濃鬱芒果果肉,想起小時候的回憶。

pm 附近的星海吃點心。

瑤柱花膠灌湯餃
蝦餃之王

必點的蝦餃,晶瑩透白的蝦餃皮,口感十足。
蟹籽燒賣皇

豬肉燒賣外皮軟滑,肉質口感彈牙,滿滿的口感。

頭抽香煎蓮藕夾
蓮藕爽口清甜,配上頭抽味道出色,香煎很有口感。
蒜蓉粉絲蒸鮮魷
蒜蓉蒸鮮魷十分惹味,爽口有口感,必點。
蘿蔔千絲天鵝酥

藥膳鳳爪
養生之選,鳳爪浸在藥湯之中,醬汁濃郁。
香芒凍布甸

2024-06-19
2024-06-27 357 浏览
剛剛見到星海·星海薈推出咗晚市優惠套餐同埋仲有白胡椒龍蝦,同朋友收咗工,係附近APM工業區outlet買完嘢之後,就過咗嚟食飯,平日同一班同事中午都會過嚟飲茶,食點心,聚下餐咁,所以知道佢嘅食物都有水準酒樓裝修好靚,好有現代感,都適合過嚟擺婚禮和公司聚餐✨鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞$638龍蝦份量,每隻約有斤半,餐廳用鐵板上菜,一嚟到嘅時候超有鑊氣,隻龍蝦廚師火候控制得剛剛好,已經好細心幫你切到一粒粒,龍蝦啖啖肉,肉質爽口彈牙,仲有蝦膏,白胡椒味超突出,再加上紫蘇葉味道真係一流✨新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉$68而家做緊晚市特價真係超抵食,賣相造型100分,有成¼個新鮮菠蘿,肉咕嚕肉炸到好香脆,炸粉好薄,甜酸汁味道都恰到好處✨蝦籽海參鮮菌煲$158超多唔同嘅菌類,其中以牛肝菌最矜貴,亦都有好豐富嘅營養價值,以依個價錢嚟講海參份量超多,炸住得好入味同埋爽口,配白飯一齊食一流最後餐廳仲會送埋甜品紅豆沙,果皮味超香

酒樓裝修好靚,好有現代感,都適合過嚟擺婚禮和公司聚餐

✨鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞$638

✨新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉$68

✨蝦籽海參鮮菌煲$158

最後餐廳仲會送埋甜品紅豆沙,果皮味超香