2018-08-08 2054 浏览
第一次食,但沒有下次,服務態度差,d米線又碎又腍,完全夾唔起,湯底勁酸,賣相好似將所有野倒埋一碗!上網見有咁多讚,又話多遊客去,經過尖咀又想食米線,諗住試新野,點知中招了!
2018-03-25 2306 浏览
今日去了食小鍋米線,加了腩肉和生菜。一碗米線比從前只剩番半碗,腩肉得簿片三塊,完全食唔飽。一碗小鍋米線要25元,腩肉要10元。現在跟從前差很遠,不會再吃了,吃完肚還是空空的。
2018-03-24 1670 浏览
其實我係一個米線控,真係會特登去食d咩米線排行榜,有機會再同大家介紹。-星林居係我其中一間會成日食既米線店,佢個酸辣湯底好濃味,加埋佢本身配左半肥瘦既肉碎,加埋米線一齊食好好味😋😋揀咩配料真係個人喜好,我又唔覺佢有咩特別值得推介配料。-星林居係有好多韓國人幫襯,好似有旅遊節目介紹過,所以係到食野都幾賞心悅目🤣🤣🤣-🏠:星林居📍:尖沙咀金馬倫道14號金輝大樓3樓💰:$41
🏠:星林居
📍:尖沙咀金馬倫道14號金輝大樓3樓
💰:$41
2018-03-21 1105 浏览
話說經常去食 都食過好多次不知係咪因為不憂做服務態度差爆有次碗野叫左兩個餸 同朋友一齊叫佢碗野有五粒丸 我得四粒於是就叫咗人問下 係比小左定點個負責人態度超級差咁喝狗咁款講話 比多左你啦 (我朋友個碗)之後好厚面皮問都冇問就拎個碗夾走反一粒我真係o左咀咁樣樣做生新意真係 cheap客氣態度冇 重要咁樣 !講真湯底係幾好,有時咸有時岩岩好餸又小 又貴 都算態度重要咁 如果未食過試下可以但要求服務同平就冇可能啦 有次叫個 雞肉腸仔問有幾條個人同我講三條原來係一條斬開三條 好耶
話說經常去食 都食過好多次
不知係咪因為不憂做
服務態度差爆
有次碗野叫左兩個餸 同朋友一齊叫
佢碗野有五粒丸 我得四粒
於是就叫咗人問下
係比小左定點
個負責人態度超級差咁喝狗咁款
講話 比多左你啦 (我朋友個碗)
之後好厚面皮問都冇問就拎個碗夾走反一粒
我真係o左咀
咁樣樣做生新意真係 cheap
客氣態度冇 重要咁樣 !

講真湯底係幾好,有時咸有時岩岩好
餸又小 又貴 都算
態度重要咁

如果未食過試下可以
但要求服務同平就冇可能啦
有次叫個 雞肉腸仔問有幾條個人同我講三條
原來係一條斬開三條 好耶
2018-03-19
2018-03-13 932 浏览
經朋友介紹黎依間餐廳食晚餐,樓上舖黎,算企理,多卡位而唔會逼,地點就腳,近地鐵站,系方便而環境幾好既地方。bonus 位系系卡位執邊有usb 位,可以幫電話充電!唔錯唔錯!! 叫左個豬紅加炸醬米線,揀左小辣,加埋檸檬茶。米線黎到個時食,點知原來小辣好似中辣甘,可以系辣到喉嚨,但辣得黎系好味,同埋自己食辣程度都算ok ,所以慢慢食都食得曬,d 餸既份量都滿意既,有應有既水準。檸檬茶好味,亦都系解辣既一個好選擇。
2018-02-27 751 浏览
3年前跟朋友一起去食星林居米線。冇諗過星林居的小鍋米線幾好食😋😋小鍋米線的湯底味道幾特別,同其他鋪頭的小鍋米線好唔同。再加上有學生餐,拎學生證比店員睇。但我唔明白點解學生餐一定要留電話號碼🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
2018-02-27
2018-02-25 769 浏览
一嚟到尖沙咀,最想食嘅米線就係「星林居」,佢哋嘅米線又酸又辣,湯底特別好味!食物choices其實就唔係好多,最多人揀就喺「明火小鍋米線」,唔加餸都係$25。如果口痕,可以再加餸嘅,不過d餸就比較平平無奇嘅,似平時車仔麵嗰啲咁。今次星期五夜晚黎食,交左紙之後,大概等左30分鐘碗麵先到,晚市黎講都算快🤣。但係碗麵嚟到之後,酸辣味好香,就會覺得等半個鐘都好值得。我自己就食得辣嘅, 揀咗小中辣、普通酸,加埋個肉碎湯底,個米線簡直冇得挑剔啊!而且好大碗,連碗麵上面嘅蔥、芫荽、韭菜同埋芽菜都落得好足。如果女仔嚟食,其實一碗米線已經好夠份量,可能仲要叫少米線。想健康d可以另外叫一份恰菜($15),仲可以喺等碗麵嘅時候有啲嘢食下我覺得喺尖沙咀近地鐵站附近,有呢間又平又好味嘅米線,真係推介。不過$25一碗嘅米線,服務同埋用餐環境就唔好expect太高,座位都比較擠迫,繁忙時間就冇得揀位,而且兩位用餐的話,都應該要同人搭台㗎啦。另外,就係上菜速度比較慢。如果忍受唔到等咁耐嘢食,建議非繁忙時間(eg 平日lunch、下午茶)先黎會比較好。不過因為平日都有做遊客生意(特別多韓國遊客),以我嘅經驗都最少都等大

恰油麥菜

另外,就係上菜速度比較慢。如果忍受唔到等咁耐嘢食,建議非繁忙時間(eg 平日lunch、下午茶)先黎會比較好。不過因為平日都有做遊客生意(特別多韓國遊客),以我嘅經驗都最少都等大概15分鐘。
等候时间
30 分钟 (堂食)
 恰油麥菜
好少黎食,今晚坐低左都冇講過話要等幾耐,一等就等左成九個字,兩碗麵同時落單結果先黎第一碗,咁叫人再跟跟啦,結果個侍應話個廚師話”黎左一碗咪一碗囉大驚小怪”,之後都有人係咁催佢,佢係咁話多人丫嘛,下想講多人唔係藉口,多人唔代表可以慢到要人等食碗麵等成九個字,反正米麵d配料都係一早整熟左架啦,都係夾埋再6一6啫嘛,做唔掂嘅咁不如唔好做啦,食碗米線都要用個幾鐘嘅時間,質素又唔係話特別高,真心冇。下。 次!
好少黎食,
今晚坐低左都冇講過話要等幾耐,
一等就等左成九個字,
兩碗麵同時落單結果先黎第一碗,
咁叫人再跟跟啦,
結果個侍應話個廚師話”黎左一碗咪一碗囉大驚小怪”,
之後都有人係咁催佢,
佢係咁話多人丫嘛,
下想講多人唔係藉口,
多人唔代表可以慢到要人等食碗麵等成九個字,
反正米麵d配料都係一早整熟左架啦,
都係夾埋再6一6啫嘛,
做唔掂嘅咁不如唔好做啦,
食碗米線都要用個幾鐘嘅時間,
質素又唔係話特別高,
真心冇。下。 次!
等候时间
45 分钟 (堂食)
用餐时段
2018-01-24 787 浏览
由於沒有下載這款APP就先用我老公的帳號來發表評論。從台灣嫁來香港一段時間了,每到尖沙咀都會來吃這家好吃的米線!!!但如標題,儘管好吃,服務態度卻超級差。吃了好幾次(單子該圈哪我眼睛閉著都可以圈到的那種程度),今天我照樣點我愛吃的配料及走辣小酸!但上來的鍋卻讓我深感疑惑,湯頭顏色光用看的就知道肯定有辣!我喝了一口湯!果然!是辣的!(我本人非常不能吃辣,一點辣我就能拉肚子的那種)於是我請服務員幫我重新煮過,弄碗新的來!結果來來回回兩次都還是辣的!!最後一次不知道是廚房大嬸還是誰,直接用廣東話超快的說已經三次了!這湯就是這樣辣!我用普通話回:不好意思,你這間店我常來吃,湯不辣該是甚麼味道我非常清楚!然後大嬸一聽我講普通話就根本不鳥我,繼續快速的回著廣東話 (本人已經會聽非常多了,但講還是不太行)今天,是你這間店廚房員工的疏失,但卻要顧客來承擔,顧客承擔就算了,態度不知道在跩甚麼!既然覺得重煮麻煩,那為甚麼一開始要做錯?眼睛不能放大點?你這間店生意好,很忙!我能體諒理解,但當你連一句最基本的道歉都沒有還繼續碎碎唸時,我就覺得你們這間店很失敗。對!的確很好吃! 但光有好吃,僅此而已。 經過今天
由於沒有下載這款APP就先用我老公的帳號來發表評論。
但如標題,儘管好吃,服務態度卻超級差。
(我本人非常不能吃辣,一點辣我就能拉肚子的那種)
於是我請服務員幫我重新煮過,弄碗新的來!
結果來來回回兩次都還是辣的!!
既然覺得重煮麻煩,那為甚麼一開始要做錯?眼睛不能放大點?
對!的確很好吃! 但光有好吃,僅此而已。 經過今天我絕對不會再去吃!
2018-01-24
2018-01-18 712 浏览
成日都好多朋友約我出街食晚飯 但係如果係咁食法真係會變窮 因為如果你個朋友要求高 食啲唔太高級嘅西餐都要成百蚊嘅時候 你都唔敢出咁多街好彩我啲朋友都好好 肯陪我食我最鐘意嘅酸辣米線 星林居 相比起譚仔 佢個湯底如果你叫辣呢會有肉碎 加上佢有好多蔥同芫茜 好野味架 咁個日我就叫左豆泡 芝士腸 雞腎 小酸小辣 多韮菜嘅米線 叫左咁多餸都只係四十幾五十蚊咋碗麵一黎到就好香 即於流哂口水 啲米線好軟'臨臨' 豆泡好乾身索哂啲湯好好味 雞腎都幾爽 其實我覺得最好味係佢啲肉碎 個人認為下次可以再叫酸啲 突出返佢個湯底嘅特色 不過總括而言 未食過嘅都一定要試!

2017-12-25 1022 浏览
諗住食下米線,又唔想食譚,轉轉口味點知食咗伏完全唔明點解韓國人禁中意食湯座又唔係特別好食 米線份量少 係譚既少米份量叫咗金菇雞翼腐竹 金菇兩條雞翼兩件 腐竹。。。好少另外叫咗過穚米線真係比個叻佢$61基本過穚送既份量會多過正常啦!黎到真係呆曬如圖唔講以為自己眼花 廚房打斧頭 一隻雞翼縮水腸仔半條一口蟹柳 手指尾size冬菇等等星林居伏中伏黎 大家唔好再去侍應唔岀聲 冇禮貌環境上正常 都乾淨 但基於以上負評 星林居係必black list
諗住食下米線,又唔想食譚,轉轉口味點知食咗伏
完全唔明點解韓國人禁中意食
湯座又唔係特別好食 米線份量少 係譚既少米份量
叫咗金菇雞翼腐竹 金菇兩條雞翼兩件 腐竹。。。好少
另外叫咗過穚米線真係比個叻佢$61
基本過穚送既份量會多過正常啦!
黎到真係呆曬
如圖
星林居伏中伏黎 大家唔好再去

侍應唔岀聲 冇禮貌
環境上正常 都乾淨
但基於以上負評 星林居係必black list
2017-12-24 711 浏览
服務態度差,點咗走牙菜,但碗野嚟到又勁多牙菜,問個呀姐點解有牙菜嘅,望一望張紙之後無乜反應,唔打算幫我換過碗,都算啦!之後見到豬軟骨一大舊喺個碗到完全冇切過,再問個呀姐依舊豬軟骨係全舊唔切㗎?個呀姐竟然答係唔切真係食到一吐氣,越整越差,唔會再幫襯🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
2017-12-12 739 浏览
讀過polyu 既人都識星林居🎀好正因為又大碗又好食本身一碗米線$24大愛豬軟骨 +$10魚腐+$5當然要多酸多蔥多茜平日6 點左右去食唔多人排隊保持佢地快上菜既風格食完大滿足😎😎😎😎😎

讀過polyu 既人都識

食完大滿足

😎😎😎😎😎
2017-11-17
等候时间
15 分钟 (堂食)
2017-12-11 645 浏览
唔洗多講,睇相就明⋯⋯⋯3餸撈米線共$37。 佢一個餸$4 但都只係得少少,對比譚仔嗌個蕃茄湯底都會送啲蕃茄塊喺麵上面,星林居真心好嗱喳。 賣相同味道同份量都係強差人意⋯曾經拎獎嘅米線,成點解會變成咁?
3餸撈米線
2017-12-10 446 浏览
碗面真心影唔切相 雖然19蚊姐 但佢碗面大概得30條 會唔會太過分 問佢個收銀職員佢話你買個面19蚊咋 係得咁多 個林經理話你要加多幾條俾你 其實我已經唔係食正面 我有加送 仲要係幾個我另外個碗係24架 以後都唔會再食星林居幾好食都無用 black list black list black list black list black list 佢啦
我另外個碗係24架

以後都唔會再食星林居幾好食都無用