2025-05-03 0 浏览
服務業本應以服務為主, 而非強迫消費並趕走在店内的人。 在店內被店員強制迫看餐單以作購買,而店內有其他停留稍作休息、温習的人, 而只有我被多次滋擾, 如同針對一樣。在此請店員再次接受員工培訓, 反省店內服務態度。 若沒有行為,將會向總公司電郵反映相關事宜, 請重點對待此嚴重服務及惡性針對問題。
2025-05-03
2024-10-18 104 浏览
放咗工想飲杯嘢 ,地鐵站 嘅商場 通常 一定有咖啡 café ,今日去咗 青衣嘅 Starbucks 平時好多人排隊估唔到今日靜靜地搵到個好舒服嘅角落頭位, 好豪氣咁樣叫咗一杯熱嘅抹茶 Latte 走糖, 另外一杯凍嘅 Salted 焦糖 latte 小冰, 因為兩杯都用環保杯所以可以慳啲錢。 今日 bagel 嘅種類唔多終於叫咗蕃茄 tomato ,裏面有 好似 cream 嘅 奶油紙的配料。 Salted 焦糖 latte覺得都係太甜咖啡味唔多夠, 抹茶 latte 就幾好飲啱啱走糖 而唔會覺得 full body 冇味, bagel 就真係好好味而且算幾平。
2024-10-13 67 浏览
這個星期商場溫度令到 本來就好多人 嘅 Coffee café 熱上加熱,難喘一口氣。 咖啡豆的級數,烘焙技術 ,本來一切都是程式中 ,未能作大改變.... 但是基於種種原因實在 Density 密度太逼,溫度太令人接受唔到實在太悶熱。 這樣的環境除了談話毫無私隱 ,對衛生都唔好,容易傳播流感。 也希望他們能夠在咖啡豆的質素選擇,和烘焙技術 etc 再加以更新和精準。 以前總覺得太甜 現在 又覺得 有些非咖啡飲品味道來得太淡。 不過其中有一種飲品 抹茶 的確做得唔錯 還有,如果他們售賣的咖啡杯能夠再平啲就好了。 他們的競爭對手 Pacific café 對綠悠卡有折扣優惠, 希望星巴克也能夠仿效吧。
這樣的環境除了談話毫無私隱 ,對衛生都唔好,容易傳播流感。
不過其中有一種飲品 抹茶 的確做得唔錯

2024-10-08 36 浏览
绝顶难喝!快逃!印度香料茶拿铁 就喝过的人才懂他的难喝程度。🥛丝滑的奶茶中透露出了诡异的甜,和一种煮玛莎拉的香料的气息,不同层次的神秘气味,是左右勾拳打的人神志不清😵‍💫巴西草莓果茶 🍓好了太多太多,是简单的清爽小草莓,好喝的🔍查了下印度那款,里面有八角茴香肉桂豆蔻等等等等,别太有诚意了
绝顶难喝!快逃!
巴西草莓果茶 🍓好了太多太多,是简单的清爽小草莓,好喝的
2024-01-23 146 浏览
走進這家咖啡店的那一刻,一股熱騰騰的豆香氣息奔騰著撲鼻而來!今天我點了咁罕有嘅「栗香脆糖鮮奶咖啡」,啊,個咖啡香味真係夠巴閉😍!一啖落去,香滑嘅鮮奶帶出淡淡嘅栗子香,之後係那微微嘅脆糖嘅甜,真係惹味。不過呢,和榛子味嘅咖啡比起來,兩者之間得嚟又有少少相似,咁樣都令我有D嘆。咖啡完美咁中和左甜味,啖啖都令人回味無窮!又或者揀杯綠茶星冰樂,嗰一刻清新嘅綠茶味包圍住我,真係正到不得了😎!即使係用綠茶粉整出嚟,味道都夠哂份量。奶香和綠茶平衡得好好,喺口中夾雜著香和甜,真係一流!今次試個芒果啫哩乳酪星冰樂,雖然甜甜地,但個味適中夠韻味🌟。芒果啫哩新鮮得滑不溜手,乳酪嘅微酸撞上芒果嘅香甜,真係絕配!好飽足嘅感覺,仲幾符合我「得啖飲,得啖好」嘅心態。今日嘅飲食冒險,喺呢場味蕾嘅異國旅行中,我盡享每一口對味嘅喜悅,就算係平平無奇嘅下午,都可以變得飄香四溢。

2020-11-23 915 浏览
因手機要續約,所以就約咗幫我跟進咗好多年,而家已變成朋友嘅「行街」約出嚟見面續約,咁啱佢亦約咗下一個人客喺青衣站等,所以我們就約咗去青衣城嘅「Starbucks Coffee」飲下午茶!我們叫咗份三文治同牛油果沙律,本來店員相當親切有禮咁話幫我們攞份三文治去翻熱係好事,但咁樣反而令到包嘅質感喺咬落去嗰陣超級難咬開,好似食緊塊紙皮咁,所以本人就覺得如果下一次有機會再食嘅話,一定要提醒一下店員千萬唔好攞去翻熱!而牛油果沙律嘅材料都幾新鮮,沙律醬係分開擺放,紫洋蔥同紅椒都切成粒,再加埋粟米粒好整齊咁擺放喺一格,色彩繽紛咁賣相好吸引!
2019-03-02 757 浏览
⭐️朱古力紅茶伯爵啫喱星冰樂 $45 冰沙粒打到好細唔算粗,飲落似飲品多😂咁岩出緊櫻花系列,杯身都轉左粉紅少好少女呀😍朱古力味唔算重反而飲落伯爵茶味好突出,如果鍾意飲伯爵茶嘅朋友仔可以一試,再加埋底部有伯爵茶口味啫喱口感真係一流!
⭐️朱古力紅茶伯爵啫喱星冰樂 $45

冰沙粒打到好細唔算粗,飲落似飲品多😂
咁岩出緊櫻花系列,杯身都轉左粉紅少好少女呀😍
2018-12-22 378 浏览
Overall: 🌟🌟🌟Environment: The environment was nice. There are two tables either side of the Starbucks counter, so it was not easy to get disturb. Service: the service was friendly. They always asked extra details, just in case they get the wrong order. Taste: Macha Latte with soy milk- most of the time I change the milk in my latte to soy milk. It taste really nice. Good mixture with macha. Spinach and cheese quiche - the taste was good, but when they heated it back up it was a pretty over cooked

Overall: 🌟🌟🌟
Environment:

Taste:

Spinach and cheese quiche - the taste was good, but when they heated it back up it was a pretty over cooked. So it made the crust a bit hard.

Price- between $30-$60/ each person

4 🌟- highly recommended, definitely come back again.
3 🌟- fair, can try it out.
2 🌟 - okay, needs improvement. Nothing special but can give it a shot.
1 🌟 - it can be improved, you are not missing out.
2018-12-05 279 浏览
咁就叫左杯咖啡同埋個朱古力cake,只能夠講青衣城呢間starbucks好似冇時冇刻都咁多人,為左佢個wifi,男友就叫左杯野飲,做左陣我又肚餓,就叫左件cake試下,男友又食左幾啖,佢覺得太甜,俾左我食我都唔係好食得甜,但勝左佢朱古力味都夠既,所以就冇講咩,咖啡同普通starbucks咖啡水準一樣,冇咩分別,就唔評論朱古力上面果層粉黏力夠,又唔會好多,所以食落對我黎講唔算好甜,畢竟食cake點都會有糖最後影左張裝逼相
最後影左張裝逼相
2018-11-25 225 浏览
✏️ Red Velvet Chocolate Cookie Cheesecake ($38)呢個紅絲絨嘅蛋糕質感好厚實食落唔算太甜 而且又會食到一陣忌廉芝士嘅微微鹹香🤪比起戚風蛋糕 我個人更加鍾意呢啲質感比較厚實嘅芝士蛋糕 皆因食落有種好悶粥嘅邪惡感🥰正!不過係略嫌有少少乾左啲 如果個濕潤度高返少少就好❤️-✏️Gingerbread Man Cookie ($18)造型超級可愛嘅薑餅人曲奇🍪質感係偏淋身 佢一定唔係硬曲奇 但又絕對唔係mrs fields嗰隻軟曲奇😂所以食落我自己覺得麻麻地🥴有少少兩頭唔到岸嘅感覺🥺不過係真係食得出薑味 而且唔係好甜👍🏻但我覺得呢個真係純粹可愛😂但係味道就唔係特別推介🤭

呢個紅絲絨嘅蛋糕質感好厚實
食落唔算太甜 而且又會食到一陣忌廉芝士嘅微微鹹香🤪

造型超級可愛嘅薑餅人曲奇🍪
不過係真係食得出薑味 而且唔係好甜👍🏻
但我覺得呢個真係純粹可愛😂但係味道就唔係特別推介🤭
外卖自取
✏️Matcha & Red Bean Pudding ($23)兩啖食晒嘅小布丁🍮不過味道係幾正🤩布丁質感好滑 比森永布丁嗰隻多咗啲綿密感☺️抹茶味都幾出 似濃縮版食得落肚嘅matcha latte咁😀 不過就唔會有個種回甘嘅味道 紅豆嘅份量就比較少 係放咗喺底下不過就係粒粒分明嗰隻唔係紅豆蓉 比較欣賞嘅係嗰啲勁甜嘅糖水紅豆 而係真係一粒粒嘅微甜紅豆🤤整體幾好食😚有啲想試埋其他味道🥳

兩啖食晒嘅小布丁🍮不過味道係幾正🤩
紅豆嘅份量就比較少 係放咗喺底下
不過就係粒粒分明嗰隻唔係紅豆蓉
比較欣賞嘅係嗰啲勁甜嘅糖水紅豆 而係真係一粒粒嘅微甜紅豆🤤
整體幾好食😚有啲想試埋其他味道🥳
2018-11-02 184 浏览
今天忘記了帶午餐回公司,想起青衣城有一間starbucks,可以在那邊買salad作午餐!而且今天是第一天有聖誕特飲,想也不想就用app下單了!自從starbucks 推出了mobile order,我買starbucks的次數也多了,可以先下單,到店再取,減少等候的時間。今次點了聖誕特飲Gingerbread Latte 和日式照燒雞肉蕎麥麵沙律。Gingerbread Latte - Grande ($47) :一如以往的好飲,一整年就是等這個季節了!今次的聖誕杯設計不只是紅色,有些是整個都是綠色的,而我這個是以白色為主。日式照燒雞肉蕎麥麵沙律($55) : 這個份量用來作午餐剛剛好,蛋是流心的,每次吃都喜歡把蛋留到最後才吃!沙津和麵配芝麻醬剛剛好~

Gingerbread  Latte  -  Grade
日式照燒雞肉蕎麥麵沙律
2018-11-01
Gingerbread  Latte  -  Grade
日式照燒雞肉蕎麥麵沙律
2018-09-07 127 浏览
前排終於做優惠推廣,買呢兩款新品(特大),指定一日有買一送一優惠,所以即買黎飲下。最後覺得一款好飲,另一款不太岩我口味。【杏脯蜜桃乳酪星冰樂】中 $43, 大 $47, 特大$51Apricot & Peach Yogurt FrappuccinoR blended beverage主要材料有三種,由蜜桃啫喱、白桃果肉、乳酪星冰樂組成,分成3層裝入杯,明顯睇到橙色、白色及粉紅色,又靚又吸引,仲好有仲夏感覺的飲品。先飲到滑溜有Q彈的蜜桃啫喱,有白桃果肉好香甜,散發突出的濃郁果香,還飲到冰涼微酸帶甜的乳酪星冰樂,加上杏脯醬的味道,很清新解渴好好飲。【紅提子啫喱星冰樂】中 $43, 大 $47, 特大$51Ruby Red Grape FrappuccinoR blended juice紅噹噹的星冰樂是由紅提子果汁、紅提子啫喱、紅提子泡沫組成,但三層不太分明。其果香味超級強勁,真是果香四溢,有熱帶風情的感覺,但是味道就麻麻地,太甜且飲落提子味太假,好像溝藥水的味,所以唔會再飲呢款。

【紅提子啫喱星冰樂】中 $43, 大 $47, 特大$51

2018-08-30
$25.5 (下午茶)
2018-08-20 78 浏览
好有趣...吾止衣著...就係飲食都要講潮流…!!... 一窩蜂就會見蝶豆花、羽衣甘藍........ 藜麥今日我都尼"趕"潮流!! 哈!!......平時大多會選菠菜蛋批...哩次買左個.藜麥蔬菜蛋批食...外層夠酥脆....蛋內包有西蘭花、秀珍菇...餡料豐富...賣點用藜麥...但就似乎只有面層展示出尼果少少裝飾而已...雖然咁...但整體味道係吾錯呀!...會再買!

2018-07-27
3 分钟 (外卖自取)
2018-04-29 162 浏览
Starbucks春天出嘅新蛋糕又打住櫻花季節個名出左好多新野但係呢個蛋糕真係完全唔應該外賣個Staff擺個蛋糕入個盒嘅時候啲cream已經搞到周圍都係賣相已經唔靚啦返到屋企拎出嚟又好麻煩因為無論用咩方法拎都會掂到啲cream雖然我食嘅時候都係不走晒啲cream先食但係個賣相都搞到真係好核突佢就話係士多啤梨戚風蛋糕但係真係食唔到有咩士多啤梨味就係甜甜地都算有戚風蛋糕嘅質感嘅但係Starbucks啲嘢都係呃人為主㗎啦而且仲要收得咁貴真係試一次就算
Starbucks春天出嘅新蛋糕

都算有戚風蛋糕嘅質感嘅
但係Starbucks啲嘢都係呃人為主㗎啦
而且仲要收得咁貴真係試一次就算
2018-04-14
5 分钟 (外卖自取)
下午茶