有张收据买满$50当$20用,唔好嘥野😜😜平时觉得Starbucks嘅食物都偏贵,第一次食就拣咗个套餐😌😌~~~鸡肉凯撒沙律卷🌯Set~~~$62鸡肉凯撒沙律卷🌯:睇落份量就正常,攞上手仲系热辣辣😙😙,鸡肉鲜嫩,超级多汁!生菜亦都新鲜,鸡肉同生菜份量各半😁😁佢为轻食就好, 但以晚餐来计就少左D😅😅红西柚蜜糖红茶🥤:以为会系好酸嘅西柚味,沟埋蜜糖又系另一回事,清清地几滋味☺️☺️
有张收据买满$50当$20用,唔好嘥野😜😜

~~~鸡肉凯撒沙律卷🌯Set~~~$62
佢为轻食就好, 但以晚餐来计就少左D😅😅

红西柚蜜糖红茶🥤:
2021-04-18
用餐优惠
现金券
好耐无食星巴克既蛋糕,而家多左好多款式!见到呢两款造型精致既芒果流心乳酪蛋糕同抹茶朱古力蛋糕好吸引,马上买黎下午茶试试!芒果流心乳酪蛋糕 $45卖相就差d,因爲上面d忌廉已经溶溶地,但系我明明放左系雪柜。一切开,真系有芒果流心馅料,仲要系有双层,味道好好味,唔知点解有d似蛋黄味!外层系香滑的淡忌廉乳酪慕斯,口感轻盈!海棉蛋糕话有柠檬味同加入左乳酪制作,不过唔太食得出,可能因爲份量唔多。再以雏菊形状既朱古力作点缀,好可爱。味道几有层次,唔错唔错。抹茶朱古力蛋糕 $43抹茶朱古力蛋糕以黑森林蛋糕为蛋糕底层,加上香浓滑溜既抹茶忌廉同抹茶jelly面皮,抹茶味道好突出,我锺意!话中间加入左软心朱古力,不过唔多觉。又话顶层上有覆盆子脆粒同朱古力牌,覆盆子脆粒又唔多觉。不过抹茶味道真系无错!呢个价钱有呢个分量同层次感都算唔错啦。平时呢个价钱既高档蛋糕比呢两个细d。

芒果流心乳酪蛋糕 $45

抹茶朱古力蛋糕 $43

2021-05-10
2021-03-07 147 浏览
平时要上班,一般都是周末找地方喝咖啡。Fashion Walk 的 Starbucks Coffee 的位置相当方便,经常都坐满客人,去过几次都是由于找不到座位而放弃。今天都是抱着碰运气的心态过去,以为早上不会繁忙,但是也有八成以上的入座率,外佣占了四分之三以上,幸好也可以找到座位。早餐一般都是比较简单,一杯咖啡再加一份多士就够了。由于 wheat toast 和 bagel 都卖完,最后要了一件 chocolate nutty doughnut, 外面和中间都搽了朱古力酱,加上表面的碎果仁,虽然感觉偏甜,但与咖啡配搭也不错。由于客人比较多,餐厅是比较嘈杂,环境只是一般。

Chocolate  Nutty  Doughnut

由于客人比较多,餐厅是比较嘈杂,环境只是一般。
2021-03-07
$48 (早餐)
Chocolate  Nutty  Doughnut
2021-03-05 103 浏览
有阵时唔知食咩好,又唔系太肚饿嘅话,都会去Starbucks望望,买个包食就算今次去到,竟然俾我望到仲有最後一盒嘅鸡肉荞麦面沙律,当然即刻要冲去买!!因为次次去到都卖晒haha日式照烧鸡肉荞麦面沙律($55)佢会有个芝麻酱附上拎嚟捞荞麦面同埋沙律,不过我就冇落到~(因为沙律酱都好肥㗎)就咁食味道都唔错,沙律好新鲜,不过就略嫌鸡排块鸡皮比较多同厚,唔系太多肉食到,不过个烧汁调味都OK嘅,食一次半次都唔错

日式照烧鸡肉荞麦面沙律($55)
2019-09-26 759 浏览
【Starbucks美食】日式照烧鸡肉荞麦面沙律🥗💰$55hkd 减肥减肥减肥😂😂😂试吓Starbucks 呢个餐盒,因为唔系每次都有,好快俾人买晒,今次五点几竟然都仲有,咁试下先!蔬菜尚算新鲜,鸡肉不过不失但不算乾,荞麦面正常口感,但略嫌太少,要加埋个糖心蛋先够饱肚😆不过讲真如果唔系有麻酱嘅话其实真系好难食晒成盒😂因为太清淡了🌿不过我觉得系一个减肥好选择,後面有晒 营养成分表 ,食晒成盒有688卡路里,虽然听落唔系好少,不过胜在糖分同碳水低👍🏻📍Starbucks 买呢个餐盒记住要早少少去买,因为好快俾人买晒😁🌿
【Starbucks美食】
日式照烧鸡肉荞麦面沙律🥗💰$55hkd

减肥减肥减肥😂😂😂

📍Starbucks
买呢个餐盒记住要早少少去买,因为好快俾人买晒😁🌿
2019-09-25
2019-06-20 410 浏览
蘑菇芝士馅饼 馅饼其实系外层似酥皮既面包🍞外皮小脆且较硬,入面面包体带烟韧口感、有嚼口👍🏻内馅系海量蘑菇、芝士🧀加热後芝士呈半溶、可拉丝状态🤩好邪恶但好正🤪外硬内软既馅饼配搭拉丝芝士同蘑菇一齐食,味道好夹,口感层次丰富💯虽然馅饼其貌不扬,但食完好满足、有惊喜😇Blueberry scone 蓝莓牛油蛋糕扁身版🥧内层蛋糕尚算湿润,但边位同面头烘得较乾身☹️蓝莓数量唔少,可惜唔够juicy起唔到解腻、中和作用🥪蕃茄蛋沙律三文治 蛋沙律🥚份量十足,好难唔好食😝蕃茄🍅、生菜好清新三文治选用麦包,带小麦香气🌾烘热後更加好食😋

蘑菇芝士馅饼
馅饼其实系外层似酥皮既面包🍞
外皮小脆且较硬,
入面面包体带烟韧口感、有嚼口👍🏻
内馅系海量蘑菇、芝士🧀
加热後芝士呈半溶、可拉丝状态🤩
好邪恶但好正🤪
外硬内软既馅饼配搭拉丝芝士同蘑菇一齐食,
味道好夹,口感层次丰富💯

虽然馅饼其貌不扬,但食完好满足、有惊喜😇

Blueberry scone
蓝莓牛油蛋糕扁身版🥧
内层蛋糕尚算湿润,
但边位同面头烘得较乾身☹️

蓝莓数量唔少,
可惜唔够juicy起唔到解腻、中和作用

🥪蕃茄蛋沙律三文治
蛋沙律🥚份量十足,好难唔好食😝
蕃茄🍅、生菜好清新
三文治选用麦包,带小麦香气🌾
烘热後更加好食😋
2019-02-24 406 浏览
我喜欢星巴克咖啡店,无论我走到哪里,我都会确保我有星巴克咖啡,我喜欢焦糖拿铁咖啡,抹茶拿铁咖啡,以及友好的员工....还有糕点非常实惠的价格我喜欢鸡肉馅饼,或巧克力羊角面包..它绝对好吃
2019-02-10 345 浏览
————————————————————可能适合对象:#香橙蜜柑朱古力慕丝蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️浓度(5星最浓):⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蜡烛 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 纸盒✔️🏷:✖️💬:都系落单,大声嗌Chocolate Black Tea Latte,个种服务。Starbucks,唔会期望太多啦?haha🛒:全港 #cakeup_全港🔘:件装💰:$36————————————————————性价比:中新年时节,橙呀,柑呀,桔呀,个种嘢就梗系当造。继上个Post介绍完个个全纯杞子橙味蛋糕後,都开始有人问边度仲有橙味蛋糕去买,问有冇介绍?真系抱歉,真系一时三时,搵唔到。(系度作出呼吁,若然有饼店系有蜜柑蛋糕,不妨通知声)但系生日蛋糕搵唔到啫,切件都搵到件!就系嚟自 Starbucks嘅最新香橙蜜柑朱古力Mousses cake!Mousses 实净度比得想像中冇咁滑同流质。我试过将佢完整斋切一整旧Mousses出嚟时,用义系系可以成旧义起而唔烂。但绝非好硬净,佢食落紮实得嚟,都有软嘅口感嘅(好似好矛盾),但好似萝卜糕咁,吉得起,但食落都软㗎麻。味道上,有淡淡橙味,(其中一个食完,话系柠檬味)但
可能适合对象:#香橙蜜柑朱古力慕丝蛋糕
🛒:全港 #cakeup_全港
🔘:件装
💰:$36
性价比:中

味道上,有淡淡橙味,(其中一个食完,话系柠檬味)但如果你食之前知道系橙味,个味道好似会更明显咁。甜度不太甜,有轻微酸度,冇漏到难以吞咽嘅感觉。蛋糕算软熟(有两层薄薄嘅,少咗啲),底之上有不太甜嘅果酱,再到底就系硬身朱古力脆底。

整体湿润度高,入口口感都OK,味道亦OK,$36蚊作为下午茶,攞嚟送浓咖啡,接受。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相机食先 #咖啡 #橙味蛋糕
香橙蜜柑朱古力慕丝蛋糕
2019-02-08 281 浏览
starbucks坐下到lunch time顺便食lunch先见fd想健康d食沙律 但无carbs唔够饱叫左日式照烧鸡肉沙律盒$53价钱都唔平有一只糖心蛋 照烧鷄肉 沙拉杂菜 芝麻酱 同荞麦面蛋白质丰富 蛋切开系糖心好惊喜 蛋黄味道浓郁不过鷄肉分量少女仔先足够果腹
想健康d食沙律 但无carbs唔够饱

蛋黄味道浓郁
不过鷄肉分量少
女仔先足够果腹

2018-11-19 363 浏览
平时都好少买Starbucks嘅食品,今日下午经过竟然唔系买greentea latte饮,因为有啲肚饿,所以买咗个小食做下午茶!本身有blueberry muffin同呢个蓝苺士干饼拣,两款都系$19,但因为muffin食过,所以拣咗士干饼。估唔到有惊喜,比起muffin更好食,牛油味更浓更香!好似食紧曲奇咁!店员加热後外脆内湿润紮实,最正系blueberry并唔系蓝苺乾,而系juicy多汁!我都食咗期间限定嘅红莓杏仁士干饼,感觉冇咁出色,只有面头有配料,入面系原味饼,乜都无!
2018-11-09 242 浏览
见佢圣诞杯出左,所以就叫左杯earl grey latte,每次都叫venti,因为venti先会double tea bag,如果唔系味道就唔够,但今次略嫌唔够甜,而且venti只有红色圣诞杯,如果有埋绿色就更加好~

2018-10-24 251 浏览
行行吓街见到有啲肚饿经过Starbucks 打算食少少野 坐一阵唞一唞叫咗个包 入边有火腿芝士仲有啲honey Master咁样 Overall都好好食加埋杯咖啡 Recharge左我好多Energy!!!
行行吓街见到有啲肚饿
经过Starbucks 打算食少少野 坐一阵唞一唞
加埋杯咖啡 Recharge左我好多Energy!!!
2018-10-10 218 浏览
荔枝椰果咖啡 $47—每次starbucks出新野都会去试下但估唔到今次出既两杯野都伏伏地呢杯荔枝椰果咖啡真系伏到世界级个底既椰果同杯咖啡一啲都唔夹罗好无诚意真系同分开饮咖啡同埋食荔枝果冻再喺个口捞埋一齐咁无分别🤷🏻‍♂️有啲想买过另一杯野饮🙈🙈第一次饮唔晒starbucks既出品
荔枝椰果咖啡 $47

再喺个口捞埋一齐咁无分别🤷🏻‍♂️
有啲想买过另一杯野饮🙈🙈
第一次饮唔晒starbucks既出品
2018-09-12 302 浏览
红提子啫喱星冰乐 (Venti) $51呢杯绝对可以满足大家三种感觉,佢最底层就系红提子啫喱,中间嗰层就系沙冰,最高就系一啲嘅提子Cream🤤三种感觉一齐饮落去好清爽酸甜,好啱系夏天咁热嘅天气度饮🏖-但系如果最底层既红提子啫喱分量少啲嘅话可能会再好啲,因为佢份量太多搞到最後饮剩落嚟嘅全部都系啫喱🤭咁就完全解唔到渴-但系有啲都要赞嘅地方,好似我哋平时饮其他系列既星冰乐,佢最高层cream其实饮到最後都会觉得好油,但系呢个新系列嘅星冰乐饮落去又唔会觉得好油,反而系好绵密🍇而且同埋真系会有提子嘅味道🏠Starbucks Hong Kong⚠️总有一间系你公司屋企附近如果都锺意睇我写嘅食评,欢迎Follow我既Foodie IG(hohomayfoodie) 🙏🏻
红提子啫喱星冰乐 (Venti) $51

🏠Starbucks Hong Kong
⚠️总有一间系你公司屋企附近

2018-08-22 319 浏览
今日同朋友去咗Starbucks坐,都系想有个地方倾吓计,咖啡我就唔系好想饮罗,因为今日已经饮咗好多杯。於是食下乳酪。买了一杯杂莓希腊式乳酪杯,其实都几大杯,因为个杯系正常饮品嘅尺寸。一打开,谷物脆脆同乳酪系分开嘅。谷物脆脆有草莓乾,如果一早同乳酪沟埋,谷物脆脆就唔会淋晒。除咗乳酪,仲有好多集会,有蓝梅、红梅同士多啤梨。水果系新鲜果肉,自然好食。乳酪冇甜味,入口几或几香,不过如果识开甜嘅朋友可能就会觉得你一杯乳酪口味比较淡,因为佢真系冇额外添加糖。水果都几多,几足料㗎 !

杂莓希腊式乳酪杯

除咗乳酪,仲有好多集会,有蓝梅、红梅同士多啤梨。

水果都几多,几足料㗎 !
杂莓希腊式乳酪杯