2020-05-02 345 浏览
疫情下好耐冇去Starbucks 叹番杯咖啡lu,呢几日连续4日假期,於是约埋家姐阿哥出去松一松吹下水,贪Starbucks坐几耐都得,绝对唔会赶客。今日见倒有4款新口味,家姐不嬲锺意试新野,佢就order左一杯 Tropical Triple Citrus (三重柑橘🍊果漾绿茶)橙味较重,绿茶味几乎饮唔出🤣;Caffe Mocha呢个系我必饮,朱古力味好浓郁,我最锺意😆;阿哥话呢排疫情下要补充多啲维生素C同E🤣所以叫左支奇异果🥝汁,不过佢话都偏甜左。
2019-12-31 310 浏览
每次经过apm,都上2楼Starbucks,嗌杯期间限定嘅Dark Mocha Frappuccino,会有啲雪人形状嘅泡沫系杯顶做装饰,非常靓✨✨🥰佢地系12月做活动,买饮品嘅积分加倍,由於我系呢排都系咁嗌个杯雪人Mocha,所以已经由Starbucks嘅白卡会员升左做金卡会员🙈送左好多优惠比我,又一次性买一送一,又每星期一杯免费中杯饮品,买一杯Espresso coffee再送一杯,果然都系会员比较好福利😆不过一杯价钱都比较贵,冇优惠嘅话我好可能会少黎lu~
不过一杯价钱都比较贵,冇优惠嘅话我好可能会少黎lu~
2019-12-30
  • Snowman  Dark  Mocha  Frappuccino
2019-09-22 378 浏览
蜜桃啫喱手摇冰茶Starbucks d 茶越来越好饮 白茶茶底好香蜜桃味太多了少甜会更好白茶配啫哩😛好正啫哩令白茶更丰富有层次啫哩已经有甜味所以少甜秋天到了少冰更正🥰📍各大Starbucks📌最新promotion drinks 🍸 芒果鲜奶泡沫冰摇香柚红茶🍸🍸🍸🍸🍸🍸🤗🥰🥰🥰猎狗推介指数🌕🌕🌕🌗🌑
蜜桃啫喱手摇冰茶

🍸🍸🍸🍸🍸🍸🤗🥰🥰🥰
猎狗推介指数
🌕🌕🌕🌗🌑
2019-09-14 187 浏览
我去咗叫咗个特浓咖啡 with 燕麦奶 I don’t think it is my cup of tea 🍵 I felt like soy milk coffee more than like oat... Actually😅. I had a bit disappointed with that flavour. Should be no next time to try! Hahaha I always order their matcha latte and regular latte. It is the best if I order just regular latte. 其实佢个味道都唔系咁差嘅😥不过我觉得自己个人口味唔锺意饮价钱方面其实都几贵 tall size 40hkd 细细杯!🤭我都系搵过嚟帮坐下休息下所以求其啦☝️☝️☝️
我去咗叫咗个特浓咖啡 with 燕麦奶

其实佢个味道都唔系咁差嘅
😥

不过我觉得自己个人口味唔锺意饮

🤭我都系搵过嚟帮坐下休息下所以求其啦☝️☝️☝️
2019-08-21 209 浏览
事源系呢间Starbucks 买完野 应该系挂住谂野 大头虾完全唔觉意将个银包留底左 我系隔左差唔多3个钟後先发现唔见银包 而且仲要过左营业时间 谂住搏一搏打去舖头问 好彩仲有员工听 佢地仲将银包及里面既野都保留好 等埋我返去拎返太感恩 特此表扬他们的帮助精神 感谢🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙇🏻‍♀️(唔好意思,无问到你地既名,所以谂住系度多谢你地)
事源系呢间Starbucks 买完野
应该系挂住谂野 大头虾完全唔觉意将个银包留底左
太感恩 特此表扬他们的帮助精神 感谢🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙇🏻‍♀️
(唔好意思,无问到你地既名,所以谂住系度多谢你地)
2019-08-02 240 浏览
APM 嘅Starbucks早排装修,估唔到重新登场之後会加入 Teavana Bar,7月底一开张立即吸引咗我呢个茶怪新出嘅果茶系列一共有8款咁多,选择困难症又发作最後拣咗【荔枝伯爵红茶】,一入口就有清甜嘅荔枝味,甜得嚟唔会觉得好假,有两大粒荔枝肉 (就咁睇以为系鸡蛋) 杯底另外有细细粒嘅荔枝肉,够晒真材实料荔枝味过後就系茶嘅清香,唔算好浓,两样加埋一齐好夹茶面有碟豆花调色,饮落味道无咩特别,但整体望落去就靓晒下次一定会再试埋其他款式

新出嘅果茶系列一共有8款咁多,选择困难症又发作
) 杯底另外有细细粒嘅荔枝肉,够晒真材实料
荔枝味过後就系茶嘅清香,唔算好浓,两样加埋一齐好夹

茶面有碟豆花调色,饮落味道无咩特别,但整体望落去就靓晒

下次一定会再试埋其他款式
2019-06-09 317 浏览
通常等紧人嘅时候都会搵间咖啡室坐下今日就拣咗Starbucks欢乐组组长喺附近返工唯有等埋佢一齐去party咁有两位同事话Starbucks出咗新野饮叫我试吓好啦个様都好似几好味所以我就叫咗呢个唔知乜嘢梅沙冰啦可能我锺意甜嘅关系啦,两位同事试咗都话几甜而我就觉得啱啱好🤪所以好快就饮晒不过Starbucks最窝心系如果你用会员卡买嘢饮佢会喺你个杯上面写咗你个名我攞咗杯野嘅时候仲喺度心谂点解佢会知我个名嘅呢🤣🤣完全忘记咗我系会用会员卡买
通常等紧人嘅时候都会搵间咖啡室坐下
今日就拣咗Starbucks
欢乐组组长喺附近返工
唯有等埋佢一齐去party
咁有两位同事话Starbucks出咗新野饮叫我试吓
好啦个様都好似几好味
所以我就叫咗呢个唔知乜嘢梅沙冰啦
可能我锺意甜嘅关系啦,两位同事试咗都话几甜
而我就觉得啱啱好🤪
所以好快就饮晒
不过Starbucks最窝心系如果你用会员卡买嘢饮
佢会喺你个杯上面写咗你个名
2019-05-24
2019-04-20 361 浏览
相信Starbucks 对大部分香港人都唔会陌生家啦,但我本身系比较少饮佢既,因为相对黎讲我觉得佢咖啡味比较淡,又唔够香,但唯一我比较钟意饮佢既Hojicha Tea Latte,虽然咖啡味比较淡呢个缺点都存在,但我又钟意Hojicha Tea + 咖啡味呢个配答。今个Weekend 就叫左杯Hojicha Tea Latte黎chill 下,剩饮有d dry,所以就顺手买左个Blueberry Muffin 黎食下,muffin黎讲,系一个整热左既状态下,系好少可难食/唔好食既,Starbucks呢个Blueberry Muffin都系属於正常野,唔会话好伏,但同时都唔好期待特别好食咁啦。
Hojicha Tea Latte + Blueberry Muffin
2018-12-31 524 浏览
见到有飘雪特浓朱古力咖啡 ,刚好口渴所以试下。可能因为大家都去试同商场新开的某老虎茶店,晚上Starbucks 人不多,等左阵就有得饮。唔..个人觉得普普通通,就系平时mocha味道,只不过上面有绿色红色糖,带D Xmas feel? LOL
见到有飘雪特浓朱古力咖啡 ,刚好口渴所以试下。
2018-12-20
10 分钟 (外卖自取)
2018-12-23 306 浏览
刚才喺APM 分店用自携杯买了一杯热snowball dark mocha,然後放入手袋。到取出饮用时发现店员未有把杯盖完全扭实,导致本人手袋里的物件和衣物等全都沾满了倒泻的Mocha! 可能你会觉得放入手袋一定有倒泻的可能,但如果买完即刻饮用呢? 杯盖扭了一半,未完全扭实,那不是倒到成身都湿?! 用自携杯去Starbucks 买咖啡的客人应该都吾少,对佢地来讲倒不是新鲜事,扭实杯盖也是常识吧!! 真系贴钱买难受!讲返杯mocha, 之前都饮过,其实觉得普普通通,同平时杯mocha 差不多,味道吾算特别,只是无咁甜。

2018-11-28 278 浏览
#冰摇蜜桃啫喱绿茶 $47之前听到有人话Starbucks依款嘢饮好好饮🤔讲到咁 咁梗系要试下🤤唔知系唔系我唔太锺意太甜嘅嘢我觉得虽然蜜桃味好浓但甜到好假绿茶味有但唔会太出 但系里面就有好多啫喱 而且仲有啲椰果 所以有啲咬口🤤我都系锺意里面嘅啫喱多啲😚饮呢杯嘢都系贪得意 下次都系饮返Mocha算评分:4/10
#冰摇蜜桃啫喱绿茶 $47
饮呢杯嘢都系贪得意
下次都系饮返Mocha算
评分:4/10
2018-08-25 522 浏览
Starbucks好多时都会系business/study group既聚脚点,当然apm呢间都唔会例外,而呢间starbucks都有d不明文既规定😂今次黎叫左个cheese & ham croissant 同埋matcha latte,matcha latte唔洗多讲,我谂一向系starbucks既top 3,而我自己本身好锺意食croissant,starbucks既croissant系会焗热番比客人,大大块cheese溶左落去你都咪话唔正!,谂住搵位之际,行晒成间铺,铺头由面向chasier分为左中右三区,估计右区既小圆桌系多数用黎商业用既,而左边呢,就可能系倾小小business野,或者系朋友chitchat~而我今日就落到中间既长枱区,呢个位似bar枱,好多人都会拎电脑出黎,温书,写report or something,而我都唔例外,食完个lunch,就系到继续我既电脑工作
2017-11-14 1239 浏览
踏入考试既旺季 来Starbucks喝杯咖啡当然少不了 碰巧新推出了三种新口味 当然要试一下啦这次我点了拖肥果仁脆趣鲜奶咖啡 四十多元闻起来很香 喝起来不过不失 不过也不妨一试

这次我点了拖肥果仁脆趣鲜奶咖啡 四十多元

闻起来很香 喝起来不过不失 不过也不妨一试

2017-11-11
2017-10-09 642 浏览
Starbucks 这期推出了Teavana系列水果茶,会员有买一送一优惠,好抵!立即买杯试下。现在观塘旧区重建、拆掉大部份旧楼。坐在窗边位置,可远望整个裕民坊一带景色、几开扬。冻石榴凝珠洛神花茶冰冻的石榴洛神花茶微酸带果香、一咬凝珠、石榴果汁在口腔爆发、口感有趣、不过略嫌太甜。热巨峰提子芦荟甘菊花茶味道香甜且层次丰富、有玫瑰和薰衣草花香、又有黑莓叶和柠檬叶的清甜和清香。巨峰提子味道好突出、喜欢那粒粒芦荟甜甜地又有口感。

冻石榴凝珠洛神花茶

2017-06-14 735 浏览
今日咁啱有杯喺身,又过咗嚟,见未够钟下一个appointment, 就谂住叹杯好嘢,兼做下嘢。排队得几个人,等咗一阵就到我。问咗Coffee of the day用Columbia咖啡豆,系我曾几何时日日饮嘅中度烘焙豆。其实真系好怕而家好多所谓嘅咖啡店,成日都只供应深烘焙豆,呢排试咗几次,今日终於饮返杯啱口味嘅。至於搵位方面,呢间位都唔算少,但人好多,而且唔少都好似我今次咁,自己一个,大家对搭枱都好冇所谓,都算几有礼貌。我唔系留咗好耐,半个钟左右就走咗噜,叫咗杯Verti好似太大添。。。

Coffee of the Day, Verti with own tumbler
2017-06-14
用餐优惠