2024-05-10 254 浏览
統測完就要去鬆吓,同大少去大館參觀前就去食個豐富Lunch先,上網見到附近有間日式定食嘅餐廳,所以就去食下啦!餐廳高兩層裝修以日系文青為主題嘅Café,餐廳唔算大但坐得好舒服。我地叫左兩份日式商務午餐,除左主食之外,定食配有沙律或關東煮、前菜或租品、溫泉蛋同麻醬烏冬。先嚟我嘅凍鮮奶咖啡,同大少口嘅花落特飲。花落即係櫻花加荔枝特飲,大少話味道唔錯,好清新呢。我嘅主菜係 香煎三文魚,三文魚厚身之餘個肉質都好滑,而且煎得好香口。我就配迷仔玉子燒同關東煮,玉子燒蛋味十足而且好厚身,關東煮個湯底濃郁,入面嘅芋絲、白蘿蔔同腐皮都入哂味。大少嘅主菜係 澳洲和牛漢堡,大少話牛味好出仲好Juicy,加埋漢堡扒嘅太陽蛋一齊食,完全係提升左個和牛味道。定食入面嘅烏冬,我地將半熟蛋同麻醬撈埋烏冬一齊食,咁樣食法又幾得意,仲可以令烏冬更加入味添。最後我地就食左個經典蘋果撻,雖然望落好似硬硬地,但咬落其實脆脆地,再配埋果蓉,整體口感豐富,而且唔會太甜,所以好啱口味呀!重點係…..周圍環境好啱打卡,所以我個專屬攝影師幫我影得幾靚,真係抵我帶佢去食好嘢😂😂

用餐时段
  • 澳洲和牛漢堡
2024-04-25 261 浏览
一間比較隱蔽的cafe, 在LKF Tower旁邊, 需要落樓梯才看到, 這𥚃很幽靜, 與蘭桂芳的繁華形成對比。Cafe分別有兩層, 下層窗台有幾個位置, 可以一邊面對街景一邊進餐, 上層一抵步便看到一大幅富士山壁畫, 帶著濃厚的日本氣息 ☺️ 樓梯旁有一塊印有多隻企鵝的木板, 印有香港二字, 牆邊還掛了不少企鵝相片與公仔 🐧 而極具特色莫過於向後轉的掛鐘, 名乎其實的逆流時光, 相當貼題! 😚Cafe提供午餐和tea set, 當然散叫也可以, 由於已經是3點, 所以只有tea set, 有兩種叫法, 小食, 甜品與飲品全部都要, 或者小食和甜品之間二選一, 反正來到就當然全都要 (小朋友才做選擇 😬)3套餐 $128唐揚炸雞六件 附加$10並非炸到超脆口, 外觀上有點像麥樂雞, 觀感上稍令人擔心, 幸好有日本的味道, 而且雞肉嫩口 😅 雖然不是外脆內嫩的口感, 但它熱騰騰的送上, 再加上沙律醬也是美味的 👍🏻黑松露玉子燒玉子燒最側邊非常堅實, 切了幾下才切得開 😝 中間稍微鬆軟一點, 整個玉子燒十分厚身, 帶輕微甜味, 配上大量黑松靈醬和木魚, 也不錯的 😊培茶巴斯克芝士蛋糕 +$1

3套餐 $128
唐揚炸雞六件 附加$10

唐揚炸雞

培茶巴斯克芝士蛋糕 +$10
培茶味道很濃郁, 中間略帶芝士味道, 不會互相搶了對方的味道, 蛋糕十分幼滑, 有入口即溶的口感, 重點是它不會太甜, 就算吃一整件都不會覺得很膩 😋

時光逆流招牌蛋糕 +$10
這個最特別之處就是上面用火槍燒過的芝士, 火槍味極濃 🔥 除左火槍味外, 芝士有微微的甜, 口感軟腍, 是我喜歡的味道 😃 但這件蛋糕結構比較緊密, 不像芝士蛋糕或Mousse那般幼細, 也不像戚風或海綿蛋糕般軟熟, 蛋糕中間有nuts, 比較有口感。

培茶巴斯克芝士蛋糕, 時光逆流招牌蛋糕

伯爵茶 (轉壺 +$20)
朱古力棉花糖特飲 +$20

由於我不太喜歡咖啡, 所以改為喝茶, 雖然氛圍上很合適喝咖啡, 不過喝茶也有另一種味道 😌 朋友點了朱古力棉花糖特飲, 棉花糖超大粒, 不是超軟綿綿那種口感, 個人覺得配忌廉會更合襯, 朱古力味道不苦也不太甜。

綿花糖朱古力特飲

可能因為整個氛圍跟主題問題, 坐在這裡用餐非常舒適, 好像能把煩惱暫時拋諸腦後 😁 這種感覺很舒暢! 而且職員服務態度有日本感覺, 據聞晚上就會變成酒吧, 可能又是另一種味道。

2024-04-21
唐揚炸雞
培茶巴斯克芝士蛋糕, 時光逆流招牌蛋糕
綿花糖朱古力特飲
時光逆流是間由午市開到深夜嘅兩層日式咖啡店/小酒吧。有別於附近蘭桂坊嘅熱鬧,時光逆流較寧靜舒服,適合同朋友傾計小酌數杯🍻;餐廳還會不定期舉辦音樂會、手工啤試飲等活動🤸‍♀️<澳洲和牛漢堡定食> $168<特盈玉子燒> $98<日式大阪燒> $68<焦陽> $68<時光逆流招牌蛋糕> $68<澳洲和牛漢堡定食> 定食配有主菜、沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬澳洲和牛漢堡上有芝士同荷包蛋,漢堡不乾,牛味濃郁,連芝士蛋漿食很不錯👍👍關東煮有大根、油揚豆腐和芋絲,吸收哂湯嘅精華 烏冬自行混麻醬和溫泉蛋,調較自己中意濃嘅度,而且挺滑溜👍<特盈玉子燒>玉子燒加上松露醬和芝士,同好多好多蔥花,無敵組合,份量都不少 😌<日式大阪燒>有別傳統大阪燒,依個偏薄身,口感特別煙韌;內有煙肉同椰菜,面有大阪燒汁、沙律醬和木魚碎,份量都好大,幾適合送酒 <焦陽>特飲用熱情果同焦糖燉蛋調配;焦糖燉蛋味唔算好突出,但非常清新,甜度適中,幾好飲🥃餐廳嘅飲品都好有創意同風格,特別係c

<澳洲和牛漢堡定食> $168
<特盈玉子燒> $98
<日式大阪燒> $68
<焦陽> $68
<時光逆流招牌蛋糕> $68

<澳洲和牛漢堡定食>
定食配有主菜、沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬

關東煮有大根、油揚豆腐和芋絲,吸收哂湯嘅精華

烏冬自行混麻醬和溫泉蛋,調較自己中意濃嘅度,而且挺滑溜👍

<特盈玉子燒>

<日式大阪燒>

<焦陽>

餐廳嘅飲品都好有創意同風格,特別係cocktail🍸,每款都配有一首詩,有d係老闆寫,老闆本身都係一位作家,出過書,也寫過專欄,推薦大家試下 🍻🥂

<時光逆流招牌蛋糕>
紅蘿蔔朱古力蛋糕,有點肉桂味,稍稍乾身,但幾好食🥧

餐廳個環境氣氛都好舒服,不妨黎飲杯咖啡,飲杯酒,同朋友靜靜享受下🍻推薦👍
等候时间
8 分钟 (堂食)
穿過喧鬧嘅蘭桂坊,於雲咸街樓梯旁有間日式定食的餐廳,有別於樓下蘭桂坊的熱鬧,這裡較寧靜舒服,適合三兩知己進餐,小酌數杯 。RevTime分上下兩層,下層窗台旁有數個座位,一進門會見到醒目的「見字飲水」四個大字,牆上掛滿不同的企鵝相架及公仔,十分可愛 。步進樓上則會見到一大幅富士山嘅壁畫 。餐廳主打日式定食同輕食、甜品,另有豐富嘅茶飲、咖啡、可可等以至不同酒類,滿足不同人的需要。定食配有沙律、關東煮、溫泉蛋同麻醬烏冬。澳洲和牛漢堡定食,漢堡扒上配上大塊芝士同荷包蛋,牛味比想像中更濃郁突出,連蛋漿食十分Juicy。日式燒鰻魚定食,燒鰻魚肥美厚肉,配上惹味燒汁,很快就消滅整條燒鰻魚 。關東煮中有大根、油揚豆腐及芋絲,湯汁味濃但不死鹹,配料亦吸收了湯汁十分入味 。按店員建議,將溫泉蛋混進麻醬烏冬中,滑溜非常 。特盈玉子燒,即玉子燒再加上松露醬及芝士,口感實在,份量亦不惹少 。RevTime有自家Signature的雞尾油,部分配有一首詩,可見店主的心思 。👦🏻 叫咗一杯Yuzu Blossom,用上雪凍嘅酒杯盛裝,入口先是甜甜的蜜糖同柚子味,繼而滲出Vodka的後勁,頗為清爽 。而 👧🏽 就點

RevTime有自家Signature的雞尾油,部分配有一首詩,可見店主的心思 。👦🏻 叫咗一杯Yuzu Blossom,用上雪凍嘅酒杯盛裝,入口先是甜甜的蜜糖同柚子味,繼而滲出Vodka的後勁,頗為清爽 。而 👧🏽 就點了一杯特飲「花落」,櫻花加荔枝,淺嘗下荔枝味突出,不會太甜,較適合女仔口味 。

甜品當然不能少,培茶巴斯克蛋糕,培茶味重,但略為硬身,芝士味亦不太出,size亦較迷你 。

有別於平日嘅寧靜,店主表示週末會較多人以酒會友,較平日熱鬧,會有不同的體驗呢 。
  • 日式燒鰻魚定食
朋友💁🏻‍♀️好鍾意瓹窿瓹罅搵嘢食😂,呢日同佢💁🏻‍♀️喺荷李活道一路行去雲咸街,佢💁🏻‍♀️望到呢間,走去門口再望吓,話不如試吓,咁我梗係同朋友💁🏻‍♀️一齊發揮探索精神啦🤣我見到餐廳中文名字,即刻諗起 Christopher Nolan 嗰套電影🎬 Tenet 👍🤩$168「澳洲和牛漢堡定食 Australia Wagyu Hamburger Steak」同埋都係 $168「香煎三文魚定食 Salmon Steak Set」「澳洲和牛漢堡」相當有牛味,仲幾juicy,漢堡扒上邊有一片溶溶哋嘅芝士🧀,仲有一隻太陽蛋🍳,真係幾好味喎🤣「香煎三文魚」煎得幾香口,三文魚肉質都算滑🤣「定食」包「沙律🥗」,簡簡單單🤣仲有一小碗類似 oden,有一嚿白蘿蔔、一件aburaage あぶらあげ、仲有芋絲,全部都幾好味🤣又有一小碗烏冬,店員妹妹話將太陽蛋同芝麻醬加落去撈埋嚟食,咁樣食法都幾得意🤣

「香煎三文魚」煎得幾香口,三文魚肉質都算滑🤣

「定食」包「沙律🥗」,簡簡單單🤣

今次蘭桂坊發掘到日式定食餐廳✨味道唔錯呢💖女生份量剛好~👍🏻定食包左稻庭烏冬配芝麻醬溫泉蛋😍仲有關東煮同沙律🥗感覺好豐富🥰香煎三文魚定食 $168三文魚好厚肉!魚肉煎得啱啱好,外微脆內嫩滑👍🏻佢隻醬汁甜甜哋好開胃🤤酒釀雞肉卷定食 $168呢款好特別!推薦大家試吓👍🏻雞皮入面包住嫩滑雞肉,好juicy,可以點花雕酒食,超好味🤤配烏冬好夾✨食完已經好飽好滿足🤤仲諗住食甜品都食唔落喇🤣
今次蘭桂坊發掘到日式定食餐廳✨
味道唔錯呢💖女生份量剛好~👍🏻

香煎三文魚定食 $168
三文魚好厚肉!
魚肉煎得啱啱好,外微脆內嫩滑👍🏻佢隻醬汁甜甜哋好開胃🤤

酒釀雞肉卷定食 $168
呢款好特別!推薦大家試吓👍🏻

配烏冬好夾✨

食完已經好飽好滿足🤤仲諗住食甜品都食唔落喇🤣
今年的520好有意思,剛好是放假天,更是小滿 ,人生小滿勝萬千✌🏻,更驚喜的是,520 和521,農曆剛好是13和14,1314一生一世❤️午餐在繁忙的中環上找了間好適合放假來坐的小店《時光逆流》,可以坐在窗台旁發呆半天😂這裡裝潢雖然簡約,但每個角落的裝飾佈置看出店家別出心裁,特別是牆上那幅富士山壁畫😍,讓我感覺瞬間飛到日本一樣,即刻就唸到食咩了,梗係食番個和牛漢堡扒及日本東京第一芝士蛋糕啦!😂午市商務套餐仲包埋日本關東煮,溫泉蛋烏冬及咖啡添!另外再來多份日式煎餃子定食,猶如置身於富士山下享用美味的午餐😋

2024-05-20
用餐时段
2024-05-18 11 浏览
蘭桂坊有一間文青cafe隱藏在雲咸街轉角樓梯位置・餐廳細細有上下層,下層有大窗口。set menu 有好幾款選擇,另有日式小食和冷熱飲品;同朋友輕鬆 gathering幾舒服。而家吃set 加$298元可以無限飲紅白啤酒我和朋友點了自己心儀食物🤞🏻1) 澳州和牛漢堡定食 $1682) 香煎三文魚定食$168澳洲和牛肉汁豐富,上面有太陽蛋和 cheese 當切開時蛋汁流入和牛上,放入口好滑,烏冬不是湯上,而是麻醬混合鳥冬一起吃. 三文魚鮮嫩外皮脆口,魚紋平均。每個set 有迷你關東煮(腐皮和蘿蔔和芋絲)味道濃郁,沙律菜新鮮。🥗另外還點了唐揚炸雞,配上蛋黃醬每口肉質嫩滑。Rose chocolate & Lovecraft Draught飲料,玫瑰古力大杯又不會苦澀,還有大量花瓣葉在飲品,混合一起喝可口怡人。同姐妹都坐喺度hea大左一晚😂

而家吃set 加$298元可以無限飲紅白啤酒
我和朋友點了自己心儀食物🤞🏻

1) 澳州和牛漢堡定食 $168
2) 香煎三文魚定食$168

三文魚鮮嫩外皮脆口,魚紋平均。

另外還點了唐揚炸雞,配上蛋黃醬每口肉質嫩滑。

同姐妹都坐喺度hea大左一晚😂
香煎三文魚定食
澳州和牛漢堡定食
玫瑰朱古力
唐揚雞翼
這間隱藏在中環小巷裡的咖啡廳十分特別門外有一大窗口 非常適合打卡拍照仲可以寫心心卡。掛喺門口個牆上面。主打日式西餐,亦有手工啤酒,店內分為上下兩層今次叫左澳洲和牛漢堡定食 嫩滑且充滿肉汁,牛香味好濃郁,再鋪上香煎太陽蛋;滑溜的溫泉蛋流出濃濃蛋黃;仲有關東煮有腐皮、蘿蔔及粉絲;日式漬物有爽脆的蓮藕及酸菜;幼細的稻庭烏冬煙韌彈牙。記得要將溫泉蛋溝落去烏冬度一齊食👍🏻餐廳有手工啤。Mocktail,最近更upgrade了cocktail menu但選擇困難症嘅我。唸唔到飲咩因為樣樣都想試下😆調酒師就為我特別調一杯有哂甜酸苦辣味道嘅cocktail♥️非常細心體貼。值得一讚而且粉紅色好少女♥️呀 味道唔錯而朋友叫左敞開心扉的萬靈藥,有玫瑰花瓣及好大粒綿花糖作點綴,賣相有心思,有肉荳蔻及朱古力,真係好甜呢打卡一流👍🏻
仲可以寫心心卡。掛喺門口個牆上面。

主打日式西餐,亦有手工啤酒,店內分為上下兩層
今次叫左澳洲和牛漢堡定食

但選擇困難症嘅我。唸唔到飲咩
因為樣樣都想試下😆
調酒師就為我特別調一杯
有哂甜酸苦辣味道嘅cocktail♥️
非常細心體貼。值得一讚
而且粉紅色好少女♥️呀 味道唔錯

打卡一流👍🏻
2024-05-17 8 浏览
中環蘭桂坊上到盡就見到呢間閣樓小店,完全啱晒我鍾意飲酒嘅朋友,同埋唔鍾意飲酒嘅我。日式紐西蘭極佳級牛扒(360g / 12oz)呢個份量絕對夠兩個人食,鐵板燒醬汁勁正,烏冬都好彈牙,仲有糖心蛋添,湯又超甜啱我飲。嘢飲方面我點咗魔法可可嘅忘憂的治癒術,入面有薰衣草同薑黃,棉花糖大大粒,好好打卡,朋友就調酒師Anna特別炮製咗杯甜酸苦辣都有齊晒嘅重酒精雞尾酒比佢。最後甜品就點咗時光逆流嘅招牌蛋糕,紅蘿蔔朱古力蛋糕好好好好甜,大愛呀。

2024-05-13 4 浏览
今次同朋友黎左蘭桂坊附近既一間小店,叫做時光逆流店舖設計簡約,都係行日本風格,店內合共上下兩層,都好岩一班人黎飲杯野傾下心事咁。果日仲撞岩隔離枱講緊生死教育澳洲和牛漢堡定食啲肉好結實仲好多汁,仲好有咬口。套餐有埋關東煮同烏冬,關東煮個湯幾好,唔會太鹹,入面啲配料都幾好味。烏冬仲彈牙,撈埋芝麻醬更加正酒釀雞卷定食有淡淡既酒香味,雞肉好滑好入味,入口即溶,帶有少少甜味。套餐都係有埋關東煮同烏冬,味道都係一樣巴斯克焦香芝士蛋糕外層焦香酥脆,入面個質地係好軟熟同夠濕潤,仲好有濃郁芝士味焦陽(熱情果+焦糖燉蛋)似飲緊熱情果梳打,不過焦糖燉蛋個味唔算太出時光逆流 | Revtime中環雲咸街41號文靜大廈地下低層
今次同朋友黎左蘭桂坊附近既一間小店,叫做時光逆流
果日仲撞岩隔離枱講緊生死教育

澳洲和牛漢堡定食
烏冬仲彈牙,撈埋芝麻醬更加正

酒釀雞卷定食

巴斯克焦香芝士蛋糕
外層焦香酥脆,入面個質地係好軟熟同夠濕潤,仲好有濃郁芝士味

焦陽(熱情果+焦糖燉蛋)
似飲緊熱情果梳打,不過焦糖燉蛋個味唔算太出

時光逆流 | Revtime
中環雲咸街41號文靜大廈地下低層
2024-05-11 6 浏览
🐷📌 #豬西食中環 #豬西食香港島.中環呢間餐廳喺大館附近 都幾近蘭桂坊成日經過都冇入去 因為見到要行一條樓梯仔落去所以之前都唔會無啦啦走落去睇吓入面食咩嘅不過小編嘅朋友今次就話不如睇吓啦 反正唔知食乜好然後小編見到啲嘢食都幾吸引 酒精類飲品嘅價錢亦都算係公道仲要成日都做優惠 最近做做緊一啲買一送一嘅優惠.🐷玉子燒
呢度嘅玉子燒非常滑溜 每一層蛋都煎得剛好 外層微焦而內裡保持軟嫩上面仲配左啲雪菜 呢個組合真係非常特別 .🐷澳洲和牛漢堡定食漢堡扒就食得多 用澳洲和牛漢堡來做一個定食就真係少見呢個定食包括一份沙律、烏冬、關東煮股東仲可以配對一隻額外嘅溫泉蛋 撈嚟食關東煮個湯都幾香 啲蘿蔔朔晒個湯嘅香味漢堡扒上面就有一隻超靚嘅煎蛋果然澳洲嘅和牛係特別香煎到 外面係脆脆地 有啲焦香味 裡面肉質鮮嫩多汁.🐷日本東京第一芝士蛋糕
輕盈而濕潤 甜度剛好每一口都充滿芝士嘅香味同絲滑口感完全唔會有其他芝士蛋糕嗰啲油膩感.🐷魔法可可-忘憂的治療術(薰衣草及薑黃)
一杯集合薰衣草同薑黃嘅可可飲品 味道新奇既舒緩又能提神 唔似平時飲開啲朱古力剩係得死甜味上面仲有一個好大舊嘅棉花糖.🐷青檸梳打
清新嘅青檸味道

🐷玉子燒
上面仲配左啲雪菜 呢個組合真係非常特別
🐷澳洲和牛漢堡定食
漢堡扒就食得多 用澳洲和牛漢堡來做一個定食就真係少見
呢個定食包括一份沙律、烏冬、關東煮
股東仲可以配對一隻額外嘅溫泉蛋 撈嚟食
🐷日本東京第一芝士蛋糕
輕盈而濕潤 甜度剛好
每一口都充滿芝士嘅香味同絲滑口感
完全唔會有其他芝士蛋糕嗰啲油膩感
🐷魔法可可-忘憂的治療術(薰衣草及薑黃)
一杯集合薰衣草同薑黃嘅可可飲品 味道新奇
既舒緩又能提神 唔似平時飲開啲朱古力剩係得死甜味
上面仲有一個好大舊嘅棉花糖
🐷青檸梳打
清新嘅青檸味道 加上梳打嘅氣泡
口感清爽 係炎熱天氣中嘅完美選擇
時光逆流
📍中環雲咸街41號
#吃貨日常 #香港 #茶餐廳 #Cafe #麵包 #西餐 #中餐 #日本菜 #韓國菜 #泰國菜 #堂食 #好西 #食 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #中環 #中環好去處 #中環美食 #網紅打卡 #香港探店
#香港美食 #中環美食 #文青藝術風 #時光逆流
今日喺中環行過,見到呢間餐廳入邊裝修好有日本感覺,仲有一條樓梯上上層,忍唔住上去望一望。大約五點半左右行入去食一個early dinner。(最鐘意食early dinner, 可以包一陣場😙)⭐️ 澳洲和牛芝士定食牛味非常濃郁,煎得幾香口,上面仲鋪左隻流心蛋,下面一塊芝士,一定夾嘅配搭✨ 食完有滿足感。溫泉蛋胡麻醬撈烏冬,烏冬幾煙韌,配上溫泉蛋,質感好滑。⭐️玉子燒玉子燒配上濃郁嘅芝士加郁郁下嘅木魚,好惹味。⭐️焙茶巴斯克芝士蛋糕芝士蛋糕焙茶味非常突出,好香濃,同埋佢嘅賣相好靚呀🤣好鐘意。⭐️魔法可可魔法可可,玫瑰🌹味,濃郁嘅朱古力味配上軟滑嘅棉花糖,美觀又好飲!呢個場,想下次約埋一班朋友一齊黎🤭好舒適好啱傾計。

⭐️ 澳洲和牛芝士定食

溫泉蛋胡麻醬撈烏冬,烏冬幾煙韌,配上溫泉蛋,質感好滑。

⭐️玉子燒
玉子燒配上濃郁嘅芝士加郁郁下嘅木魚,好惹味。

⭐️焙茶巴斯克芝士蛋糕

⭐️魔法可可

呢個場,想下次約埋一班朋友一齊黎🤭好舒適好啱傾計。

• 澳洲和牛漢堡定食
  • 玉子燒
2024-04-17 24 浏览
平時蘭桂坊都係以酒吧居多,原來係蘭桂坊石牆旁邊有一間隱世日式西餐廳🤩玉子燒 $78玉子燒面頭鋪有梅菜,食法十分創新🤩玉子口感鬆軟,玉子內裏鮮嫩多汁,入口即化梅菜嘅酸咸風味與蛋香相互融合,帶黎獨特嘅滋味😋每一啖都可以品嚐到梅菜的微妙醃漬風味,為成個玉子燒增添左層次感!澳洲和牛漢堡定食🍔 $168定食嘅主角當然係嫩滑嘅澳洲和牛漢堡~尼個漢堡冇左面頭嘅漢堡包皮 食落唔會咁濟搭配上烏冬&清爽嘅沙律,再加上濃郁嘅關東煮,絕對係一道獨特而美味嘅定食組合!👍🏻日式餃子定食🥟 $138餃子皮薄而有嚼勁,內餡鮮美多汁😋同和牛漢堡定食一樣 皆搭配上滑嫩嘅烏冬、沙律、關東煮,仲有煎荷包蛋!尼款定食組合味道豐富多樣,每一口都充滿左日式料理嘅風味~敞開心靡的萬靈藥(玫瑰+肉豆蔻)🌹 $68玫瑰肉豆蔻可可散發住迷人嘅玫瑰花香&肉豆蔻香氣,口感濃郁且滑順😌特別嘅係,可可上仲附有一粒超大棉花糖🥳增添左趣味同甜蜜感!

玉子燒 $78
玉子燒面頭鋪有梅菜,食法十分創新🤩
玉子口感鬆軟,玉子內裏鮮嫩多汁,入口即化
梅菜嘅酸咸風味與蛋香相互融合,帶黎獨特嘅滋味😋

澳洲和牛漢堡定食🍔 $168

日式餃子定食🥟 $138
餃子皮薄而有嚼勁,內餡鮮美多汁😋
尼款定食組合味道豐富多樣,每一口都充滿左日式料理嘅風味~

敞開心靡的萬靈藥(玫瑰+肉豆蔻)🌹 $68
特別嘅係,可可上仲附有一粒超大棉花糖🥳增添左趣味同甜蜜感!
2024-04-11 49 浏览
🍱餐廳:時光逆流 (中環)🍽️類別:日式Cafe💯推薦指數:8/10.≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑值得一試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※.▪️商務套餐定食 $208定食套餐包含了5款食物和一杯咖啡,非常豐富,絕對是飽肚之選。而當中的兩款食物供客人自由配搭,基本上日式定食中常見的食物都有提供。小編選了油脂豐富的和牛漢堡排和香氣十足的黑松露芝士玉子燒,配搭麻醬烏東、沙律菜和雞蛋,吃到肚子超撐!▪️日式餃子定食 $138一個定食包含了7隻餃子、一碗麻醬烏東、壽喜燒汁關東煮和沙拉菜,相當足料。小編尤其喜歡他們的餃子,其內裡充滿肉汁,不用沾醬汁已經足夠香濃。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※.餐廳座落於中環蘭桂坊石牆之上,地理位置優越,是不少附近上班一族的lunch time好去處。加上裝潢走和風日系路線,感覺休閒舒適,非常適合前來chill一整個下午。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※.😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:時光逆流 (中環)
🍽️類別:日式Cafe
💯推薦指數:8/10