2019-09-12 696 浏览
同屋企人做節,去咗呢間日式放題店。預先book咗枱,唔使等,即刻入座。個場十分闊落,座位舒適,同其他放題店一樣,有少量嘅自助區,飲品區。其中一樣特別嘅係,呢度酒精飲品唔使另外加錢,除咗一罐罐嘅啤酒,仲有tab beer,可以比你自己玩下試吓斟啤酒,通常個店員見你針到成杯泡就會過嚟幫你手。熟食選擇都唔算少,上菜速度都算快,份量都唔會特別減你。每台會另外送左一條魚嘅刺身但我真係唔識欣賞食食下一個店員攞住個鈴鈴行出嚟叫我地去排隊拎呢個片皮鴨每人可以拎兩塊,用嘅係正宗面皮包住片皮鴨,都真係幾好食。甜品方邊出面自助區有少量選擇但有movenpick 同Häagen-Dazs嘅雪糕,已經值回票價。另外值得一提嘅係,角落頭有個兒童專區,可以放啲小朋友入去放電。
熟食
2019-08-30 6337 浏览
呢排突然鍾意咗食放題,好鍾意任食,又可以食到唔同種類野生食嘅感覺。以日式料理為主,亦都有好多唔同種類嘅野食。 刺身、壽司、卷物、燒物、天婦羅、串燒、料理一應俱全。一開始當然都係食刺身,鮮帶子、象拔蚌、虎蝦、希靈魚、三文魚、油甘魚等等,種類齊備食落都好新鮮。除咗有平時都食到嘅壽司,仲有唔同嘅卷物、火炙壽司同埋創意壽司。 卷物方面特別推薦芝士三文魚卷同牛油果軟殼蟹卷。海鮮冷盤係自助形式出去拎,有翡翠螺、青口、鮮蝦等等。 左上就係創意壽司,分別係香芒沙律船同三文魚籽花之戀。天婦羅方面,有平時食開嘅蟹棒天婦羅、蝦天婦羅同埋蕃薯天婦羅等等。 清酒煮蜆都值得一試講到放題最吸引部分,就一定係雪糕放題, 而且仲要唔係普通雪糕。 除咗啤酒,亦都有清酒同梅酒放題。食到中途突然間有片皮鴨可以攞。可能係即叫即炸嘅緣故,所以食到中途炸物先到。 除咗有芝麻雞翼同吉列炸蠔,脆皮貓山王嘅榴槤味十足,亦非常脆口。出面除咗有海鮮,仲有唔同小食同冷盤提供。亦有唔同糖水同埋湯可以選擇。
以日式料理為主,亦都有好多唔同種類嘅野食。 刺身壽司、卷物、燒物、天婦羅、串燒、料理一應俱全。

天婦羅方面,有平時食開嘅蟹棒天婦羅、蝦天婦羅
同埋蕃薯天婦羅等等。 清酒煮蜆都值得一試

食到中途突然間有片皮鴨可以攞。

出面除咗有海鮮,仲有唔同小食同冷盤提供。

亦有唔同糖水同埋湯可以選擇。

2019-08-21
2019-08-29 817 浏览
地理位置 不錯 西鐵站行過去約10分鐘內但係 食物質素 個人認為性價比不符星期五晚 每人33x元 放題黎講 一啲都唔算平但係刺身 切得又薄又細件 而且冇咩魚生味當日 會場 因4人同行 會送一客活魚剌身但是 冇咩味道😢 失望的放題
地理位置 不錯 西鐵站行過去約10分鐘內
但是 冇咩味道😢
失望的放題
2019-08-23
2019-08-29 455 浏览
日悅在舊公司樓下的酒樓位置, 所以地方非常寬落; 枱與枱之間空間非常多, 就算一家大小, 或十多人的聚會, 都不會迫峽; 餐廳的另一邊, 全是大房間間隔, 就算人再多, 也不會嘈吵受到影響先叫來刺身盛, 上桌時有乾冰伴碟白烟四散看得開心; 刺身新鮮, 很多時放題的刺身總會是小小薄薄的, 但這裡的size 有一定份量, 不手軟清酒煮蜆, 鰻魚壽司, 芝士焗帆立貝也不錯, 只是怕眼闊肚窄, 還要留肚子吃其他燒蝦上枱時間很快, 蝦肉咬落還帶熱, 不是那種放置得變得冷冷的, 不錯.  最後的甜品雪糕有 Haagen denz 及 Movenpick, 非常開心
先叫來刺身盛, 上桌時有乾冰伴碟白烟四散看得開心; 刺身新鮮, 很多時放題刺身總會是小小薄薄的, 但這裡的size 有一定份量, 不手軟
  • 刺身盛
  • 清酒煮蜆
2019-08-28 520 浏览
今晚成班同事放左工話想去尖沙咀食放題輕鬆下,於是去左半島中心2樓哩間食日式放題既餐廳度任意放縱,我地咩都畫左些,當然魚生一定唔少得啦~出面大堂位置有自助飲品、熟食同甜品任拎,選擇都好多,我地返到埋位時,食物巳一盤一盤地不斷送上。哩度魚生、刺身種類款色選擇都多,比較少見有象拔蚌刺身和赤貝,食落款款都好鮮甜美味,而餐廳凡4位以上都會送碟立魚刺身的,刺身上檯時有埋果條立魚插住做裝飾,認真有氣勢和特別,魚片每片都切得非常薄,精瑩到可透光,食落鮮味。同事們見到有海膽壽司,當然狂叫啦,食唔停口。到我喜歡的燒羊架黎到了,但咬落好乾身,有鹼水味,完全唔似羊肉,失望,而雞腎燒到好硬同好乾身,好難咬開,最後食唔到浪費了,其它的串燒都燒得比較乾身,令到肉質比較硬。到品嚐甜品了,雪糕櫃有我喜歡的兩大牌子雪糕(Movenpick同Haagen-dazs)任食任拎,同事們好多都叫左脆皮貓山王食,我就唔喜歡食榴槤的,所以覺得好臭,但佢地就話好好味,我唯有食其它桂花糕、布甸和糖水,食到木糠布甸時覺得好稀,感覺有D怪怪地。整體黎講哩度交通都方便,地方又大,食物、飲品選擇都多元化,但某些食物會有些參次,尤其熟食方面。
同事們見到有海膽壽司,當然狂叫啦,食唔停口。

2019-08-24
  • 壽司
  • 雪糕
尖沙咀【高質】$306日式放題 | 和牛 | 新鮮刺身 | 任食貴價雪糕自助餐 | 驚喜熟食【你睇我食】 SUTEKI@PLAY U【尖東】非一般質素【朋友們】一致好評 | movenpick haagen dazs 任食食品質素:我食過咁多間放題中最好食一間, 好多款D嘢食唔似放題咁簡單餐廳環境: 尖東都算係方便坐位舒適:好大好寛闊價錢低食:好平306加咗一食呢個質素冇得頂啦個人感覺: 我會成日返去食, 真係成班朋友去食又平又唔錯詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解

餐廳環境: 尖東都算係方便
坐位舒適:好大好寛闊
價錢低食:好平306加咗一食呢個質素冇得頂啦
個人感覺: 我會成日返去食, 真係成班朋友去食又平又唔錯

詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地

不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解
2019-08-07
啲刺身好梅,烏烏黑黑咁特別係啲蝦,仲有一點點黑色野但唔知咩黎食完個晚就痾到傻,第二朝睇醫生話腸胃炎。千祈唔好去食物選擇又少。見到啲刺身咁樣都唔係太敢食,所以嗌熟食。熟食既壽起燒係ok既,不過個清酒煮硯啲硯8隻裡面5隻都有沙,燒菠蘿好似無燒過咁、又薄。雞翼正常發揮,天婦羅都ok,見佢會即場切片皮鴨,唔食到因為唔想排隊,熟食黎講不過不失。最後食咗9個字頂唔順埋單走人可取既係雪糕,不過如果淨係食雪糕都唔會係度食。總結係極度唔推介大家去食睇唔透點解食咗咁少刺身都腸胃炎,同行屋企人當晚都肚痾。未打過食評,真係嬲得濟login 個account 告誡大家.
刺身好梅,烏烏黑黑咁
特別係啲蝦,仲有一點點黑色野但唔知咩黎
食完個晚就痾到傻,第二朝睇醫生話腸胃炎。千祈唔好去

食物選擇又少。

最後食咗9個字頂唔順埋單走人
可取既係雪糕,不過如果淨係食雪糕都唔會係度食。
總結係極度唔推介大家去食
2019-08-14
2019-08-13 1507 浏览
今日黎到尖東食放題,一入門口就睇到開放式嘅各區,環境好闊落。有別於一般日式放題,店內特地劃分一個闊落的自助區,好似自助餐般,有小量海鮮、前菜、沙律和熱湯等可自由拎。海鮮有海蝦、青口和翡翠螺輪流供應,麻醬豆腐等前菜放題最緊要是選擇多,呢度有刺身、壽司、手卷、燒物、炸物和一品料理等日式食品,選擇都好豐富刺身款式也應有盡有,包括三文魚、油甘魚、北海道帶子、松葉蟹腳、大赤蝦和赤貝等。味道除了三文魚外,也算鮮甜,質素OK。刺身用冰碗一齊上,有三文魚、油甘魚、北海道帶子、松葉蟹腳、大赤蝦等,數目、款式也執得齊。赤貝也是驚喜之一,爽脆軟嫩,好食!炸物款式,有芝麻雞翼、吉列炸蠔、芝士年糕、脆皮貓山王和天婦羅,重點是熱辣辣上枱,夠晒香口。燒物方面,有燒香草羊鞍、鹽燒牛舌、海蝦、鯖魚、帆立貝北海燒、雞軟骨等。點左份羊鞍,大大件肉質彈牙燒得岩岩好,香口惹味都幾好食丫仲有牛肉壽喜燒、辣酒煮蜆、蒜片牛柳粒、炒野菜都有!點左牛肉壽喜燒,蔬菜吸滿湯底的甜香,牛肉份量多!推介通常食放題大家都會無視了甜品,但請留意呢度係有Mövenpick和Häagen-Dazs雪糕可任食!高質雪糕真係得彈!無得輸兩大個雪櫃任拎,仲有

放題最緊要是選擇多,呢度有刺身壽司、手卷、燒物、炸物和一品料理等日式食品,選擇都好豐富

赤貝也是驚喜之一,爽脆軟嫩,好食!

點左份羊鞍,大大件肉質彈牙燒得岩岩好,香口惹味都幾好食丫

高質雪糕真係得彈!無得輸

兩大個雪櫃任拎,仲有韓國啤酒、Hoegaarden果味啤酒,自助區有清酒同梅酒可任飲,超開心!好多選擇!

順帶一提,近門口位置有間房是兒童遊玩區,食食下,可以小朋友解悶,房內空間大,用色鮮艷,可帶小朋友來放電!

• 甜品
  • 壽司
  • 燒物
  • 牛肉壽喜燒
  • 軍艦壽司
2019-08-12 696 浏览
兩年無食過日式放題,終於等到機會啦🎉今次選擇左呢間價錢比較貴少少既放題價錢平日自選時間$278 加一,2.5小時食物方面比較少選擇:刺身、壽司、卷物、一品料理、燒物、炸物飲品非常多,有酒飲又唔使加錢,唔錯:啤酒,清酒,梅酒,汽水,果茶,熱飲之類先講講刺身質素先,始終係食放題重點整得黎講中上,刺身切得厚身,師傅刀功唔錯,也解凍得好好最驚喜係帶子,大大粒好鮮甜三文魚都好滑身又有鮮味,推薦其他食物黎講,火炙壽司同天婦羅一般,有d失望,反而炸蠔同帆立貝比較好,值得一試出而甜品區都係一般,都係食雪糕比較回本有MOVENPICK 同Haagen-Dazs, 幾重本唔少人都拿完一次又一次,呢個位幾欣賞最值得一讚係呢度服務ok
兩年無食過日式放題,終於等到機會啦🎉
今次選擇左呢間價錢比較貴少少既放題

價錢平日自選時間$278 加一,2.5小時
食物方面比較少選擇:
刺身壽司、卷物、一品料理、燒物、炸物

飲品非常多,有酒飲又唔使加錢,唔錯:
啤酒,清酒,梅酒,汽水,果茶,熱飲之類

先講講刺身質素先,始終係食放題重點
整得黎講中上,刺身切得厚身,師傅刀功唔錯,也解凍得好好

最驚喜係帶子,大大粒好鮮甜
三文魚都好滑身又有鮮味,推薦

出而甜品區都係一般,都係食雪糕比較回本
有MOVENPICK 同Haagen-Dazs, 幾重本
唔少人都拿完一次又一次,呢個位幾欣賞
最值得一讚係呢度服務ok
刺身
2019-08-12
庆祝纪念
生日
刺身
剛到日本外遊數日,在日本吃了不少好東西,當中吃得最多的,自然是日本菜。其實在香港,也有不少日本餐廳,性價比都不差。就以這間位於尖東的日式放題餐廳為例,地方寬敞舒適,放題食物亦有不少選擇,足以讓人吃得捧腹而回,加上價錢合理,也不少為一個吃日式放題的好地方。店名「日悅極尚日式放題」,看店內的宣傳紙版,應是「德興飲食集團」的旗下一員,這間日式放題店,如果在星期一至四早鳥時段(晚上六時前)入座,每位只是$258而已,如果在自選時段(晚上六時至八時半期間)光顧,也只是$278一位,假如在晚上八時四十五分後入座,便只收$218一位,便可以吃到豐富的任點任吃食物,可真是挺便宜的。小食方面,我的推介是「青芥末牛舌」,少許的刺激,換來多多的滋味。此外,「素鮑片」我也喜歡。凍海鮮不太多,只得翡翠螺、凍蝦和青口,不過都算新鮮。吃日式放題最回本的刺身,這兒的質和量都不錯,絕對能令人滿意。至於其他的燒物、炸物、天婦羅、壽司等,也做得有相當的水準,不會讓人感到不滿意。完全不曾想過會在這兒喝到的「銀杏腐竹豬肚煲西施骨」湯,湯味自然不人工,平實無華的味道就像在家喝到的一樣,實在令人意想不到。同樣令人意想不到的,是這兒

凍海鮮不太多,只得翡翠螺凍蝦青口,不過都算新鮮。

吃日式放題最回本的刺身,這兒的質和量都不錯,絕對能令人滿意。至於其他的燒物炸物天婦羅壽司等,也做得有相當的水準,不會讓人感到不滿意。

同樣令人意想不到的,是這兒竟然有「片皮鴨」可吃,雖然這「片皮鴨」的水準不能與專門吃烤鴨的店舖相比,仍能為客人帶來一點意外之喜。
至於飲品方面,除了各款罐裝飲品、汽水、果汁之外,這兒還有「梅酒」、「果茶」、「花茶」等,選擇不少。

如果你想在一個環境舒適的地方靜靜地吃一頓日式放題的話,這兒應是個值得考慮的地方。
2019-08-07 489 浏览
我們一家都喜歡吃日本菜!偶然會吃放題,今次是我姊發起的,她之前和同事來吃過,覺得很好,帶我們來試試!環境:超級大的店面!雖然差不多客滿!但坐得舒服,在香港算比較好的用餐環境!自助區:#飲品選擇好多!啤酒放滿雪柜、清酒、梅酒任飲;不喝酒的話,冷飲也放滿3個雪柜,熱飲有咖啡、茶、蜜糖。#雪糕有Haagen Daz & Movenpick#冷盤,一般!沒啥好吃!點單的:#刺身,喜歡帶子、赤貝、三文魚#壽司,海膽軍艦、帶子拖羅塔#燒物,芝麻雞翼、燒菠蘿、鹽燒大蝦晚市放題,4送1,送的只能星期一至四使用
我們一家都喜歡吃日本菜!

自助區:
#雪糕有Haagen Daz & Movenpick
#冷盤,一般!沒啥好吃!

點單的:
#刺身,喜歡帶子、赤貝、三文魚
#壽司,海膽軍艦、帶子拖羅塔
#燒物,芝麻雞翼、燒菠蘿、鹽燒大蝦

晚市放題,4送1,送的只能星期一至四使用
2019-07-07
2019-08-06 431 浏览
前排同一個朋友去咗尖沙嘴,偶然發現呢間餐廳,主要係食日本料理放題。餐廳嘅地方寬闊,有大廳、大房、更設有兩邊擺放不同的甜品,糖水,沙律吧等!除此之外,難得一見的是有"兒童遊戲空間"裡面有滑梯、搖搖板等!真係設計得非常舒服!食物方面,餐廳提供了不少日式料理食品俾食客選擇,其中有牛油粟米、肥牛卷、各式各樣的壽司、日本刺身、日式海鮮,仲有天婦䍦,真係好多選擇,而且仲無時間限制,可以讓食客盡情享用添!另外,呢D食物都是新鮮,即叫即整架!

餐廳嘅地方寬闊,有大廳、大房、更設有兩邊擺放不同的甜品糖水,沙律吧等!

另外,呢D食物都是新鮮,即叫即整架!
2019-07-22
2019-08-06 389 浏览
趁暑假同小朋友去下科學館,無論天氣點都可以玩大半日,玩夠就去醫肚喇。地點緊係要就腳,就係尖東,行過去5分鐘就到。平時好少帶小朋友放題,但見呢度地方又大又乾淨,仲好貼心,有間遊戲室,小朋友食飽就玩,大人可以慢慢嘆。嘩!飲品都咁多選擇,仲要有凍有唔凍,啤酒雖然得2款,但靚野黎架喎。自助吧應有盡有,冷盤、甜品、沙律、熱湯、涼茶清酒.....雪糕有H牌同呢款,正呀,真係想食多幾杯。餐牌既食物選擇都好多,我叫左一部分刺身,已經有咁多款,帶子肥美,甜蝦鮮甜,北左寄北好爽口,三文魚睇到都知新鮮啦。天婦羅炸到外脆內軟既效果,個炸鮮菇好好食,外層脆卜卜又唔油,裡面既鮮菇肉仲好軟好有汁。好難得有炸榴連任叫,外面實的的既炸粉,包實左裡面勁濃郁香甜又柔軟既榴連肉,可惜臨尾食飽先叫,唔係真係想食多幾舊。

地點緊係要就腳,就係尖東,行過去5分鐘就到。

自助吧應有盡有,冷盤、甜品、沙律、熱湯、涼茶清酒.....

雪糕有H牌同呢款,正呀,真係想食多幾杯。

2019-08-05 325 浏览
表哥係澳洲返港工幹,入住尖沙咀麼地道一間酒店,相約在附近的半島中心樓上一間「日悅極尚」吃日式放題。原因是他之前曾吃過,話價錢大衆化,食物質素和環境可以媲美酒店。有個小型兒童遊樂場地,最令小朋友開心;餐廳內也有多間寛敞的獨立房間,確是有別於其他的日本料理餐廳。連放飲品的凍櫃也是有好幾個、有梅酒、清酒、果茶、柚子茶、自助咖啡機等等...,甜品種類繁多,也有兩種出名品牌的雪糕,全是任吃的。刺身有三文魚、帶子、北寄貝,象拔蚌和虎蝦等等...都鮮甜無比。有手卷、火炙、軍艦、卷物等等...這𥚃的壽司米口感確是軟熟帶黏性。串燒、炸物、燒物,一品鍋等等...都是有水凖。今次吃的日本放題,實在令我有驚喜。

串燒、炸物、燒物,一品鍋等等...都是有水凖。

今次吃的日本放題,實在令我有驚喜。
  • 火炙壽司
  • 天婦羅
  • 燒羊架
2019-08-02 239 浏览
食放題係好開心既事,因為唔使就住就住,只要你唔怕肥,就可以儘情食飽飽。黎到呢間放題,樓底好高,坐位好闊,除左點餐紙,仲可以岀去攞前菜小食飲品,好,岀去睇下有咩好食先。飲品有超多款,仲有自家製薑蜜架!行行下,發現有個小朋友遊戲閣,小朋友又有得玩,又有得食,超開心。番埋位,寫點餐紙先。胡麻冷烏冬又爽又滑好好味。各式刺身壽司都好新鮮,而且一口一粒壽司,可以試多幾款,上菜速度都好快。芝麻雞翼辣辣地,又炸得香脆。脆皮貓山皇,外皮夠脆又唔厚,裡面暖笠笠既榴槤蓉,好香貓山皇味,正!芝士蟹粉焗帆立貝,帆立貝好大粒,芝士醬好濃郁,好好味!片皮鴨,係期間限定,食食下野突然聽到有鈴聲,就係通知你出去攞期間限定片皮鴨。除咗各式飲品,仲有雪糕,係Häagen-Dazs同Movenpick
黎到呢間放題,樓底好高,坐位好闊,

飲品有超多款,仲有自家製薑蜜架!

番埋位,寫點餐紙先。

胡麻冷烏冬又爽又滑好好味。

芝士蟹粉焗帆立貝,帆立貝好大粒,芝士醬好濃郁,好好味!