2019-12-23 226 浏览
周末无嘢做就去西贡行下山,行下海边。 行到攰咁岩有呢间餐厅所以就坐低饮咗杯嘢。 因为佢哋夜晚比人包咗场, 所以个职员都有好细心同埋好唔好意思咁同我哋解释我哋只可以坐一个半钟。我地拣左张好靓嘅枱坐低,佢地啲枱嘅花文真系好靓😍😍我哋叫左两杯嘢饮, 一杯青柠梳打同一杯冻美式咖啡。 嘢饮嚟到嗰时先发现佢哋落错咗杯热嘅美式咖啡。 同咗个年轻嘅职员讲,佢好似有少少不知所措🤣🤣睇佢个款好似想倒咗杯咖啡重新冲杯比我哋,我哋见到咁就紧系阻止咗佢啦。後尾都只系请佢比杯冰我哋就得。

我地拣左张好靓嘅枱坐低,佢地啲枱嘅花文真系好靓😍😍

Line soda

Long black Americano

2019-11-05 601 浏览
呢间餐厅应该好多人都有听过,因为佢系正西贡码头既对面,每次经过都会觉得好Chill的确,呢到系可以坐一日都得!叫杯啤酒、叫d小食。仲有得玩卓球Tim今次我就Order左一个signature burger 同Chicken Caesar Salad Signature Burger叫做无问题汉堡😂其实就系有bacon cheese既Burger. 超多肉汁!一路食一路滴,不过好彩无因为咁而整到个包淋左而个Caeser系好大份!本身既沙律酱已经拌好左、大大份都唔错既呢到最近要系食个Feel 而食物quality唔错就其实都好好

2019-09-25 1025 浏览
早排天气好热,我提议去沙滩玩,点知妹夫话想 chill 下,饮下啤酒,有伞阴又望海。本来谂到黄金海岸,不过间餐厅好似执左。所以就去西贡市 momental ,满足晒佢既三个要求。momental 既装修又泰又 chill 。D侍应同样系度 chill🙄。酒类就好多款,食品种类就吾多而且吾平。我两个女叫左两个儿童餐手丝猪肉饭个饭又乾又硬😩bolognese吾系好食,比个饭好少少。手丝猪肉墨西哥饼几好食,系咁多味最好食既水牛城鸡亦等左好耐好耐先上菜,鸡亦又系劲乾,外面有 pat 劲辣既酱😨无问题汉堡包呢个真系无咩问题,正正常常下次都系食饱先黎chill

酒类就好多款,食品种类就吾多而且吾平。

我两个女叫左两个儿童餐
手丝猪肉饭

个饭又乾又硬😩

bolognese
吾系好食,比个饭好少少。

手丝猪肉墨西哥饼

几好食,系咁多味最好食既

水牛城鸡亦

无问题汉堡包

呢个真系无咩问题,正正常常

下次都系食饱先黎chill
2019-09-22 692 浏览
星期日到西贡Chill Chill 去了西贡码头旁的「无问题」外国风情的摆设店内亦有Sofa和咕咰座位一点钟人客不多,基本上是任坐无问题汉堡牛肉中规中矩,煎得算是香透,但可能蕃茄和生菜是由雪柜一取出就放入汉堡,令汉堡上餐时已是冻的,失色🥺薯角👍🏻👍🏻烟三文鱼青芥末酱poke餐厅中有不少人都点了这个除烟三文鱼外,亦混合了蕃茄乾、紫菜、青瓜和芥末酱,小清新,而且十分足料今日碰巧遇到了龙舟比赛,有点嘈吵,相信其他日子去会比较舒服两个人埋单近$300味道一般,性价比一般,贵在环境
星期日到西贡Chill Chill
去了西贡码头旁的「无问题」

外国风情的摆设

店内亦有Sofa和咕咰座位
一点钟人客不多,基本上是任坐

薯角👍🏻👍🏻

烟三文鱼青芥末酱poke
餐厅中有不少人都点了这个

今日碰巧遇到了龙舟比赛,有点嘈吵,相信其他日子去会比较舒服

两个人埋单近$300
味道一般,性价比一般,贵在环境
2019-09-22
2019-08-29 804 浏览
系西贡玩完再搵左间餐厅坐下食dinner。呢间餐厅半开放式,好chill好舒服,仲可以玩美式桌球。佢个无问题burger真系几好食,肉酱意粉都好多肉碎,份量够大。单系啤酒已经好多可以拣,而且几好饮,杯青瓜cocktail就难饮啲。
2019-08-19 594 浏览
去完盐田梓,入左无问题食晚饭。拣佢系因为靠近码头,好写意既感觉。点知野食都有惊喜~首先系无问题汉堡,即系牛肉汉堡配薯角,份量大,而且系即叫即整既,面包烘到表皮有少少脆,牛肉亦都好厚身,绝无欺场。跟住轮到巴马臣猪扒,系吉列芝士猪扒,呢个有惊喜,芝士铺系吉列皮上面,多左香口既滋味,大块又厚身,配上大量薯角,捧住个肚走呢间餐厅不收加一,好难得,环境又靓,对住个海,侍应有礼貌,亦都可以玩桌球,值得encore

巴马臣猪扒

2019-08-18
巴马臣猪扒
2019-06-30 1249 浏览
平时困系市区,放假就想出去行下,所以是日拣左西贡 🤷🏻‍♀️不过讲真,唔出海,到左西贡市中心真系冇咩野做,条街又晒又热,所以行左冇耐就去左尼间对正西贡公众码头嘅「无问题」。* 餐厅价钱略高,不过胜在近海方便,有环境,有风(冇冷气),岩哂坐低hea😂1. 柠檬茶唔知佢系咁低糖定侍应唔记得俾我😂 红茶味浓嘅都。2. Lemonade尼杯嘅味就调得几好,略酸但正常,又有青柠又有柠檬🍋3. 日式炸鸡原本以为有伏(话哂系海边做游客生意,又做西餐),结果系出乎意料嘅好味!炸粉算薄,鸡肉粒够热,配埋蛋黄酱同猪排酱,唔错唔错!

1. 柠檬茶
唔知佢系咁低糖定侍应唔记得俾我😂 红茶味浓嘅都。
冻柠茶

2. Lemonade
尼杯嘅味就调得几好,略酸但正常,又有青柠又有柠檬🍋
Ice  lemonade

3. 日式炸鸡
炸粉算薄,鸡肉粒够热,配埋蛋黄酱同猪排酱,唔错唔错!
日式炸鸡
2019-06-30
Ice  lemonade
日式炸鸡
2019-05-18 1054 浏览
Been here two times, service is worse than my last visit. We order a bottle of still water to share, and some alcohol drinks. We asked for some extra lemon slices for the water and the waitress said no more lemon or they have to charge for $20 for that (with a long face and walk away), no offence but that is service? Would not recommend this place to anyone. We were thinking to have dinner here but, thank you. The lemon incident given us a good hint.

2019-05-10 913 浏览
今日系特别日子 所以同女朋友食好啲😆尼间个view好正 对出就系西贡码头 好舒服😌晚间仲有啲着左嘅灯仔挂咗系天花 即刻浪漫左👍🏼我地嗌左个 南瓜汤 好有惊喜👍🏼好浓南瓜味 同时又有少少蒜味 令到汤嘅味丰富左 仲有两块热辣辣嘅面包 正🤤嗌左个小食 MAC and Cheese🧀因爲女朋友好钟意食芝士热辣辣新鲜焗起 仲有拉丝 好邪恶🤤虽然系小食 但系份量一啲都唔少!!! 我地最後食唔晒🙈Main course我地嗌左 「无问题汉堡」应该系佢地嘅招牌burger🤔汉堡都几厚 仲好juicy 不过牛味就唔算好出啲薯角热辣辣同好脆 女朋友食到停唔到口🤣饮品我嗌左杯 Ginger Ale 冇乜气 少少甜🙊唔系平时饮开果啲女朋友就嗌左杯Hot Chocolate 中规中矩啦🙈Overall都唔错嘅👍🏼夜晚食几有feel 果晚又唔多人 岩晒钟意静静地嘅我地😌
今日系特别日子 所以同女朋友食好啲😆

纪念日
南瓜汤
Hot  Chocolate
2019-04-28 782 浏览
食饱饭,如果想一班朋友倾下计,不防来到西贡海旁,一边可以看着美丽的海景,一边饮着红酒,与朋友说说笑笑,在这种环境下,可以忘记早上的工作,轻轻松松,非常开心。这里除了有优闲的角落,适合几个朋友倾心事,另一边有几张大型梳化,适合一大班朋友热热闹闹,再转头看看,门口及内厅放了两张桌球枱,可以给大家娱乐,一显身手。因为这里没有法国红酒提供,所以今次点了一支澳洲的红酒,及一支法国的白酒。可能是个人偏好法国的餐酒,觉得白酒比较好。

2019-04-25 650 浏览
踏入生日月 那个星期日的周日下午我哋一家人来到西贡海边走走 在西贡码头挑选了一间休闲写意的餐厅可以远远的看着大海感觉真不错我和爸爸都很爱吃汉堡分别点了三样食物、一杯薄荷青柠梳打【冇问题汉堡】配上薯角,属於鸡肉汉堡,汉堡包插了一件小青瓜,分量略大,肉质鲜美,酱汁都好好味,加埋薯角一起食,对男士来说够晒饱肚!【爱树者汉堡】同样地配上薯角,用素食者也能吃的豆类来制作一份伪肉扒,口感略为松散,假如酱汁略带酸甜味道,应该会较好,我只吃了半个已好饱肚,对女士来说的确太多了。【手撕猪肉配饭】估唔到呢度嘅儿童都会有呢配搭,手撕猪肉酱汁带点酸酸甜甜,儿子食得好开胃,配上白饭的确很下饭,个人建议如果加啲配菜会更好!
踏入生日月 那个星期日的周日下午
我哋一家人来到西贡海边走走
在西贡码头挑选了一间休闲写意的餐厅
可以远远的看着大海
感觉真不错

我和爸爸都很爱吃汉堡

分别点了三样食物、一杯薄荷青柠梳打

2019-03-18 820 浏览
原本谂住去食鸡煲,但系阿姐话喉咙痛,突然间醒起好耐冇用过eatigo订坐,睇吓附近有冇选择,六点三都攞到七点钟半价,谢谢。Ribs和buffalo wings 都卖光了。每人一杯lemonade。酸酸的。我个杯系西瓜,契妈个杯系热情果,仔嗰杯系raspberry,另外蔡叔叔个杯系原味。德国香肠配酸菜同埋咖喱汁,有两块多士炸鱼薯条,一大块炸鱼分开四旧一人一旧,炸得松松脆脆,鱼柳够厚身,配上大量薯角手撕猪肉小汉堡,因为得三个所以我冇得食,牙仔话好食,契妈就嫌佢乾咗小小炸菠菜芝士球,比我想像中有啲失望,做得过咗火同埋冇乜味道。巴马臣芝士炸猪扒,又系配上大量薯角,味道不过不失。整体用餐愉快,音乐声有啲大但系气氛非常之好,最大问题系佢哋上菜好慢,所以下次最好一次过叫晒想食嘅嘢。

Ribs和buffalo wings 都卖光了。

每人一杯lemonade。酸酸的。

德国香肠配酸菜同埋咖喱汁,有两块多士

炸菠菜芝士球,比我想像中有啲失望,做得过咗火同埋冇乜味道。

巴马臣芝士炸猪扒,又系配上大量薯角,味道不过不失。

2019-02-24 661 浏览
难得平日入左西贡又冇咩游人所以想chill下咁搵个地方入杯咖啡睇下书,咁见到哩间餐厅喺海边又有咖啡饮环境又好好店入面又冇咩人咪入去饮杯咖啡。饮到咁上下时有个貌似菲律宾藉既女店员就走嚟问我仲要唔要叫其他野食野饮,我话唔使就继续睇书。再坐多一阵个女店员就走嚟放个留座既牌喺我张枱同隔离张枱,但其实间铺咁大佢都冇放其他位。再隔多阵同一个女店员又再走嚟问我要唔要叫野食同野饮?!我话唔使佢就放个menu喺我张枱度!!即刻觉得佢好唔尊重客人!我问佢我要走啊?佢就话佢地6点要返张枱。佢冇讲过客人唔可以只饮一杯咖啡又或者限时只可以坐几耐,当时餐厅都冇咩客人又冇人等位我明点解佢要咁唔尊重只系想饮杯咖啡chill下既客人!一定要叫好多野饮野食先被尊重?系既你整个最低消费$100或以上啦!当我走左之後6点半再行过哩度时依然系冇咩客人同埋跟本就冇客人入座我头先坐嗰枱!本来都几锺意哩度但而家对哩间餐厅好失望,唔好叫无问题喇改名叫好有问题啦!

2019-02-20
2019-02-13 695 浏览
入西贡如果只系谂住食海鲜, 就真系大错特错啦呢间朋友介绍既餐厅, 唔系吸引在野食,第一样野佢竟然系同我讲: 个名好搞笑架, 叫无问题个名咁好记, 当然深深印系我脑入面黎西贡玩就过左黎试啦原来系对住个海~仲要气氛好好, 加埋音乐好有外国风情呀对正海边坐系木櫈既感觉好舒服😌最开心系有好多本地手工啤酒拣, 同埋侍应好有礼貌, 会拎啤酒比客试饮系香港有呢d咁热情既餐厅真系少有不过世事无完美,佢既缺点系: 出菜慢/野食唔好味/炸鸡成口都系粉/无味/焗芝士通粉除左够热之外,亦无第二个好处虽然讲得有少少过份. 但意见系: 饮杯野去倾计就爽, 野食既话唔好太高期望
入西贡如果只系谂住食海鲜, 就真系大错特错啦
呢间朋友介绍既餐厅, 唔系吸引在野食,
第一样野佢竟然系同我讲: 个名好搞笑架, 叫无问题
个名咁好记, 当然深深印系我脑入面
黎西贡玩就过左黎试啦
原来系对住个海~
仲要气氛好好, 加埋音乐好有外国风情呀
对正海边坐系木櫈既感觉好舒服😌
系香港有呢d咁热情既餐厅真系少有
不过世事无完美,
虽然讲得有少少过份. 但意见系: 饮杯野去倾计就爽,
野食既话唔好太高期望
2019-01-21 820 浏览
见今日天气都唔错同男朋友去西贡拍下拖晏昼试一试哩间餐厅餐厅都几大 可以望到出面既海景仲听到出面busking 既人唱歌 成件事好chill步伐急速地捱过星期一至五之後 周末黎叹下真系唔错餐厅既waiter都系外籍人士装修简约 前台仲有得笃波timMenu主要都系西式小食首先就叫左momentai既signature burger好juicy 咬落去肉汁必哂出黎好正蕃菇唔会太厚 蔬菜 酱汁既比例都岩岩好!Burger 顶既绿色长条系pickles 唔钟意可以拎去佢薯角亦炸得好新鲜 唔会太咸或者太油推介!而哩个呢真系 pulled pork slice burger食落似鸡肉多d入面呢有只奇怪味道既菜苦苦地又酸酸地咁 怪!所以我地都麻麻地哩个burger另外叫左杯iced lemon tea 冇咩味 要另加syrup虽然第二个burger伏伏地 但我觉得哩间餐厅都系值得一试既~
见今日天气都唔错
餐厅既waiter都系外籍人士
装修简约 前台仲有得笃波tim
Menu主要都系西式小食

好juicy 咬落去肉汁必哂出黎好正

蕃菇唔会太厚 蔬菜 酱汁既比例都岩岩好!

薯角亦炸得好新鲜 唔会太咸或者太油
推介!

食落似鸡肉多d
入面呢有只奇怪味道既菜
苦苦地又酸酸地咁 怪!
所以我地都麻麻地哩个burger